הי תמר..

lala897

New member
הי תמר..

עוד אחת! ראיתי היום באוטבוס בשכונה שלי עוד כושית שהתגיירה!!(וואלה היא חתיכת המחץ, באמת יפה!- לא שזה קשור) והיא התיישבה לידי והתחילה לדבר איתי.. היה מה זה מענין!! כושית שלישית שהתגיירה!! איזה גנוב!!!

lala897

New member
כאילו- זה לא דווקא לתמר..

זה פשוט קשור להודעה הקודמת שלי על כושיות שהתגיירו. תודו- זה פשוט מגניב!! חחח נראה לי שיש לי חולשה לכושים.

lala897

New member
אפשר- אפרו- אמריקניים.

יותר טוב? לא התכוונתי לעליב בזה שאמרתי כושים.

lala897

New member
sorry baby../images/Emo4.gif

פעם הבאה שאני יזכיר אפרו אמריקניים אז אני יגיד אפרו אמריקנים

lala897

New member
מי?

הכושית שפגשתי? היא כן גרה באמריקה לפני שעלתה לארץ. בדרום קרולינה.

iziman

New member
זה

לא משנה , ברגע שהיא בארץ היא לא אפרו אמריקאית .

iziman

New member
קודם

כל היא בן אדם ולאחר מכן היא ישראלית . מה אני צריך לכנות כל בן אדם שאני רואה מרוקאי ,פולני ,רוסי או כל עדה אחרת . אני לא אוהב את כל הקטע הזה .

lala897

New member
אתה מצחיק.

מקובל לשייך אדם לפי המולדת שלו. לדוגמא מי שנולד ברוסיה הוא רוסי ומי שנולד באמריקה הוא אמריקאי. וסתם ככה: מרוקאי, פולני, רוסי זה לא עדות אלא לאומים יותר לא? וחוץ מזה ציינתי שהיא אפרו אמריקאית\כושית\אפרו ישראלית מה שאתה רוצה כי זה משהו מיוחד יהודי אפרו אמריקאי\כושי\וכו' לא בגלל שאני חושבת שהיא פחותה או משהו כזה. ההיפך הוא הנכון. וברור שהיא קודם כל בנאדם
ואני בטוחה שהיא בנאדם מקסים.

Vdrums

New member
להלה מי שנולד ברוסיה הוא רוסי

מי שנולד בגרמני הוא גרמני, אז למה לא אירופאי? מי שנולד באפריקה יכול להיות ניגרי, סודני וכו'. אז למה לומר כושי?

lala897

New member
לא'דעת..

אף פעם לא התעמקתי בנושא. מצידי אפשר לומר ניגרי או סודני אבל אני יודעת שמקובל לומר כושי ואף פעם לא חשבתי שזה מילת גנאי אבל אם זה כן אז לא'כפת לי לומר אפרו אמריקני- או שזה גם מילת גנאי?

iziman

New member
כושי היא

מילת גנאי ואם את צריכה לתאר מישהוא אפשר להשתמש בביטוי יותר עדין . זה כמו שאם את היית גרה בחו"ל לא היית רוצה להיות מכונה " היהודייה ".

lala897

New member
טוב אז אני מצטערת..../images/Emo10.gif

לא ידעתיייי אמרתי את זה בתמימות. אין לי כלום כלום נגד (אני כבר לא יודעת איך לכנות אותם..) אפרו-אמריקניית\סודנים\ניגריים או מה שהם.

tamarhp

New member
למה מילת גנאי?

אין לי שום דבר נגד כושים!! זה בסה"כ העם שלהם!! ואני גאה בזה שאני יהודיה!

iziman

New member
תאמיני לי

שגם אינ גאה בזה שאני יהודי , אבל לכנות מישהוא בשם כושי או יהודי זה מעליב ואם את לא מבינה למה אז אני יתן לך דוגמא . אם אני יקרא לחרדי דוס זה יכול להעליב אותו, אם אני יקרא למישהוא מרוקאי זה יכול להעליב אותו . לכן למרות שאני די לא אוהב את צורת הדיבור הפוליטילי קורקט ( בגלל הצביעות שלה . עדין אני לא אקרא למישהוא כושי . זה לא העם שלו . זה צבע עורו וזהו .

lala897

New member
וחוץ מזה מה רע בלהגיד על גרמני

אירופאי או על ברזילאי אמריקאי?

למעלה