הי תמר..

פלסטיק

New member
מישהו יודע איך נראו המדיינים?

אולי הם היו שחומי עור? כמו שהעולים מאתיופיה או תימן אינם "כושים" לפי המינוחים שלנו אלא שחומי עור או אפשרות אחרת: אולי היו להם (למדיינים) "עולים חדשים" וציפורה היתה עולה חדשה כזו? אז כמו שלפעמים כאן אומרים על עולה חדשה מאתיופיה שהיא "אתיופית" אז על בת לעלולה חדש מכוש למדיין (יתרו) אמרו "כושית". לך תדע מה היה אז, אין לנו מכונת זמן לבדוק את זה רק נראה לי שאבותינו הראו הרבה סובלנות כלפי גרים. אישתו של משה היתה כושית (או מדיינית), איש צבא חשוב של דוד המלך היה חיתי (אוריה). דוד המלך היה נצר של מואבית (רות). יש לנו משהו ללמוד מהם

lala897

New member
מדיין נמצאת באיזור פה לידינו

במרח התיכון. ואולי. אבל זה לא כ"כ הגיוני שאז היו עולים חדשים ועברו מממ-כוש עעעדדד-מדין. ואתה צודק מאד!! לא צריך לראות רק סובלנות כלפי גרים אלא גם אהבה וכבוד ולמה לא בעצם מה ההבדל?

פלסטיק

New member
מלכת שבא הגיעה עד ירושלים

והגיעה עם פמליה רצינית משה הגיע עד מדיין בני ישראל הגיעו למצרים אברהם אבינו הגיע מחרן מליון דוגמאות יש בתנ"ך לכך שאנשים נדדו גם כשלא היה צ'ארטר

lala897

New member
מלכת שבא הגיעה הרבה אח"כ לא באותה

תקופה,לא? משה הגיע עד מדין זה לא כ"כ הרבה ממצרים למדין זה אולי 3-4 ימים על חמור. מישראל למצרים זה גם לא דרך ארוכה. מחרן לישראל (אני לא בטוחה איפה זה חרן) אבל זה היה עפ"י ציווי ה', זה היה נסיון בשביל אברהם. לא יודעת אני לא שוללת את האפשרות אבל זה לא נשמע כ"כ הגיוני.

lala897

New member
אם זה מעניין אותך אז שאלתי איפה זה

היה חרן (סתם, אותי זה עניין) אז יש כאלה שאומרים שזה באיזור עירק יש כאלה שאומרים שזה באיזור טורקיה. יש חוקרים שטוענים שהם יודעים את האיזור המדויק בתוך טורקיה. שכן שלי שחוקר את הדברים האלה טוען שזה באיזור לבנון. אבל שוב הכל במזרח התיכון, באיזור הזה.

masorti

New member
חרן נמצאת בדרום-מזרח תורכיה...

קרוב מאוד לגבול הסורי. הויכוח בין עיראק לתורכיה הוא על אור-כשדים. (הרוב המכריע מסכים שמדובר בעיר Ur במזרח עיראק)

masorti

New member
אתה לא יודע הכול...

שושלת בית דוד היתה לא רק ממוצא מואבי אלא גם עמוני. הבה ונקרא מה נאמר על רחבעם: "ורחבעם בן שלמה מלך ביהודה; בן ארבעים ואחת שנה רחבעם במלכו, ושבע עשרה שנה מלך בירושלים... ושם אמו נעמה העמונית" (מלכים א', י"ד, כ"א) יוצא מכך שכל מלכי בית-דוד החל מרחבעם היו צאצאי מואבים ועמונים.

למעלה