הכישלון היחיד (?) של הביטלס

fenriz

New member
הכישלון היחיד (?) של הביטלס ../images/Emo122.gif

הביטלס היו להקה שהצליחה בכל דבר. כל שיר שהוציאו הוגדר כיצירת מופת (גם השירים הפחות מוכרים). כל אלבום שיצא שבר שיאי מכירות,כל סינגל הושמע אין ספור פעמים ברדיו בכל העולם. בשנת 67 החיפושיות היו על שיא ההצלחה. הביקורות היללו אותם ,הכתירו אותם כלהקה של כל הזמנים והמכירות של סרג'נט פפר והביקורת המצוינות עליו השכיחו את שנת 66 (שנת "ההצהרה" של ג'ון על ג'יזוס). השאלה היא ...מה קרה?? בתור מעריץ של הביטלס אני אוהב כל דבר שהם הוציאו אבל דבר אחד קשה לי לאהוב...הסרט מג'יקל מיסטרי טור!! מגי'קל מיסטרי טור יצא בשנת 67 אחרי ההצלחה של סרנג'נט פפר ונחשב עד היום לאחד הכישלונות הגדולים של הביטלס (האם אפשטיין התאבד בגללו?! סתם סתם) הסרט צולם בצבע ויועד לטלויזיה. המטרה שלו היתה לקחת מצלמה ולצאת עם הביטלס ועם עוד כל מיני חברים מוזרים לטיול בCOUNTRYSIDE האנגלי ולראות מה יקרה. לא היה תסריט,לא היתה תוכנית ברורה היו רק שירים מצוינים. התוצאה??? זוועה!!! סרט משעמם של כ60 דקות בערך..מה קורה בו?? שום כלום. הבחורים נוסעים באוטובוס פוגשים טיפוסים משונים ולא מענינים. העלילה לא קיימת כל סצינה לא קשורה לשניה. פתאום הם בצבא,פתאום קוסמים ופתאום בתוך אוהל. העריכה גם גרועה ולא מקצועית. ג'ון מופיע פעם ראשונה רק אחרי חצי שעה בקליפ (הלא ברור עד היום) ל-I AM THE WALRUS ואין שום הסבר להיעדרותו בחצי הראשון של ה"סרט" הבונוס היחיד- השירים. כמו תמיד 6 שירים נפלאים כולל שיר אינסטרומנטלי ראשון שהביטלס מוצאים על תקליט FLYING כמו כן זאת הפעם הראשונה והדי נדירה ששמות ארבעתם נמצאת על קרדיט של שיר. מהסרט יצאו להיטים כמו FOOL ON THE HILL,I AM THE WALRUS,YOUR MOTHER SHOULD KNOW וכמובן שיר הנושא עצמו שכיף לפזם. לסיכום,סרט ממש גרוע אבל שווה את ה40 שקל שהוצאתי עליו באילת באיזה חופש גדול פעם רק בגלל השירים והחויה לראות את הארבעה בצבע ציון - 3.9

Dungpai

New member
נכון..

53 דקות ו-32 שניות ליתר דיוק. הסרט באמת לא מובן, ומשמים קמעה. יש בו קטעים מצחיקים, זה מכון, ורינגו די קורע, אבל הסרט עצמו מעצבן.

Another Girl

New member
חחחח ../images/Emo13.gif

לא ראיתי את הסרט (בושה,בושה) אבל זה יקרה מתישהו. בכל מקרה תודה על הביקורת,היא תיכנס למאמרים.

Boo9ie

New member
נההה, בושה

תגידי תודה שלא ראית, ותמשיכי לשמוע ביטלס בוגי, תהיו יפים ותשתקו. לא! לא! מובן שלא, אחח, היכן הימים שבהם ידעתי להסביר את עצמי?

The Walrus

New member
נכון מאוד...

עדיף לך כבר לא לראות... זה כמו שאני נורא אהבתי את ג'ון לנון ועכשיו אני די שונא אותו בגלל השיר HOW DO YOU SLEEP שהוא כתב על פול, שהוא הכי טוב מכל הארבעה!!! PAUL FOREVER, JOHN NEVER!!! כמו שאמרתי, עדיף לא לדעת...

דקלה9

New member
נראה לי שהסתבכת עם סין בעניין הזה..

בכל אופן- גם לפול לא חסרים שטיקים. הוא מתאזן עם ג'ון יופי ולמען הסדר הטוב ולכל מי שלא שמע את תוכנית הרדיו "שומעים חיפושיות" ביום שישי האחרון (16:00-17:00, 88FM): זה היה פול שהתחיל את המריבה ביניהם. אם אתה מסתבך עם הפה של ג'ון, צפה לבעיות...

דקלה9

New member
אני דווקא התכוונתי למשהו אחר...

פול כתב באלבום Ram שני שירים ובהם המשפטים הבאים: "Too Many People Going Underground" (מתוך השיר Too Many People) "We believe that we can't be wrong" (מתוך השיר Back Seat of My Car) אלה ירידות עדינות ומרומזות על דרכם של ג'ון ויוקו (=ג'וקו) וג'ון קלט, כמובן, את הרמז והחזיר לפול בירידות "קצת" פחות מרומזות. כמובן שזה רק חלק מהסיפור אבל בכך התחילה מריבה משמעותית של פול וג'ון שהסתיימה עם השיר Dear Friend של פול שלא קיבל שום תגובה מג'ון (ובשלב הזה, אחרי עלבונות נוספים שפול טרח לפזר בעיתונות ובכלל, גם לא היה מקבל שם תגובה ממני...). לסיכום- כאשר אתה מנהל מריבה עם מלך יחסי הציבור, גם (ובמיוחד) אם תתרתח ותכתוב שירי נאצה במרכזו של אלבום המופת שלך, כנראה שמי שיצא טוב יותר מהמריבה הוא החבר בעל הכישורים היחצ"ניים המעולים... מסקנה- אל תמהר להחרים את ג'ון, נסה לחשוב מה אתה היית עושה אם היו יורדים (גם אם במרומז) עליך ועל אישתך בעיתונות ואח"כ (אלוהים ישמור) באלבום מוזיקלי.

פחח- באמת הסתבכת עם סין....../images/Emo46.gif

מר WALRUS - הצחקת אותי. "הכי טוב מכל הארבעה?" מי קבע את זה בדיוק? פול וג'ון טובים *בדיוק* באותה המידה. מכאן השאלה היא למי אתה יותר מתחבר, או את מי אתה יותר אוהב, ולא מי יותר טוב. מי שאומר דבר כזה, לא ראוי להיקרא מעריץ של הביטלס. נקודה. הגדולה של הלהקה היא הצמד לנון/מקרטני. מי שפוסל את אחד מהצוות הזה, אינו מבין דבר וחצי דבר במוזיקה.

דקלה9

New member
אני, כמובן, מסכימה איתך

אבל בשביל ההוגנות- על פניו ג'ון נראה בסיכסוך הזה פחות טוב מביניהם. מה שאנשים לא מבינים הוא שג'ון בסה"כ הגיב מהבטן לדברים שפול אמר. כרגיל- אני ממליצה לקרוא וללמוד היטב את החומר לפני שקובעים דברים בצורה כה נחרצת. אבל זו רק אני...

The Walrus

New member
הגזמתי...

אני לא פוסל את ג'ון בשום פנים ואופן... NEVER!!! השילוב באמת מנצח, למרות שהשירים נכתבו לבד... פול לפחות הסתיר את הרמזים האלה... אני לא התכוונתי שאני שונא את ג'ון, בשום פנים ואופן, לא אם הוא מי שהביא לעולם שירים כמו I AM THE WALRUS... התכוונתי שאחרי ששמעתי את HOW DO YOU SLEEP אז ג'ון מאוד עיצבן אותי והדירוג שלו ירד קצת... אבל העובדה שהוא האיש הכי מוכשר בכל הזמנים עדיין קיימת, נקודה. כל אחד רב לפעמים, אבל פשוט יש משהו בדרך שבא ג'ון הראה את זה, שבא הוא הסביר את זה, הוא לא הסתיר את זה, הוא אפילו לא השתמש אך ורק במילה YOU, הוא אפילו הכניס שירים של פול לתוך השיר, דבר שמדגיש בצורה מיותרת למי מיועד השיר... יש הבדל בין מי שכותב כזה שיר למישהו מאשר מי שמסתיר רמזים בשירים על דבריםם אחרים לא שפול וDEAR FRIEND היו מאוד מנומסים, אבל פול לפחות לא שילב שירים של לנון. תארו לכם שפול היה משלב משפט כמו "YOU SAY IMAGINE A BETTER WORLD, BUT YOU HAVE TO DO MORE THAN IMAGINE, TO MAKE IT REAL", שזה ביקורת ישירה לשיר IMAGINE ולמסר שלו, זה פחות או יותר מה שג'ון עשה... סורי אבריוואן...

Dungpai

New member
אתה סותר לגמרי את הדברים שלך..

קודם אמרת "פול פוראוור ג'ון נוור" וגם שפול הוא המוכשר בין הארבעה (!) ועכשיו אתה אומר דברים אחרים לגמרי.. מה נסגר איתך?

100police

New member
ובכלל....

באחת העטיפות של דיסק של פול ירד עליו בצורה בלתי נסבלת. העטיפה, שמראה את הביטלס חוצים את הכביש, והיו בה מלאן סיבות שקשורות לקונספירציית "פול איז דד", רואים את ג'ון הולך בלבוש לבן כאילו הוא אלוהים, ג'ורג' ורינגו עם בגדים שחורים (הכומר והקברן) ופול יחף, כאילו שהוא המת, ויש שם מכונית שכתוב עליה 28IF כאילו, אם הוא היה חי הוא היה בן 28. ופול המרושע, שם בעטיפה את אותה עטיפה בדיוק, רק שהפעם פול לא הולך יחף, אין שום כומר וקברן וג'ון.... טוב, הוא שם במקומו כלב לבן, להשוות את ג'ון לכלב. אז אם אתה מחליט לשנוא את ג'ון, תשנא גם את פול. בכלל, את הלוחית של המכונית הוא החליף ב-58IS....

למעלה