תראה מה זה, מסתבר שזה היה שקר מוחלט...אגב פורסם שגופים פיננסים עשו עסקאות שורט חריגות על מדד המניות בבורסה הישראלית ב 2 באוקטובר, עולה חשד שהם ידעו על המתקפה הצפויה. מי עומד מאחורי עסקאות אלו ? החשוד הראשון שעולה בדעתי זה גורג סורוס שאולי ידע מראש על המתקפה הזאת, אותו הראשון שהיייתי חוקר באשמת שימוש במידע פנים , יש לו את כל המניעים והאמצעים, הוא גם שונא ישראל ידוע וגם יש לו את האמצעים הכספיים לממן עסקאות כאלו בהקיפים גדולים שהם עסקאות די מסוכנות בד"כ .
מחקר: משקיעים פעלו לפי מידע מקדים על מתקפת חמאס וגרפו מיליונים
לפי המחקר המשקיעים הימרו נגד חברות ישראליות בעסקאות שורט בימים שלפני המתקפה, בהיקף חריג שמעיד על מידע מקדים | אירוע דומה קרה לפני הפיגוע במגדלי התאומיםwww.davar1.co.il
אולי תפסיק כבר לכל הרוחות להשתמש במילה "יהודון"?נכון, לא מדובר ביהודי מצליח שיש להתגאות בו אלה אלה יהודון שמאלני שהוא בושה לעם היהודי, שגרם לנזקים כלכלים למדינות בעולם על ידי ספקולציות מטבע גרף הון והגביר את האנטישמיות, ותרם לארגונים פשיסטיים ניאו נאצים כמו הרשות הפלסטינית וארגוני שמאל קיצוניים והזויים ששוללים את זכותם של היהודים להגדרה עצמית במולדתם היחידה.
אתה טועה לגבי מאסק.סורוס הוא שמאלני אנטשימי שתומך באויב הערבי נגדינו , הוא תרם לארגונים שונאי ישראל ואילו מאסק תרם לאחרונה כסף לישראל .
גם מבחינה עסקית טהורה אני מעריך הרבה יותר את מאסק מאשר את סורוס , סורוס עשה את הונו מספקולציות במטבעות מבלי להביא ערך מוסף לאנושות ובעצם מצדיק את הסטראוטיפ האנטישמי נגדו עם עסקי האוויר לא יצרניים ואני מבין את השינאה כלפיו בהרבה מקומות כמי שפוגע בכלכלה של מדינות עם הספקולציות שלו . ואילו מאסק עשה את הונו בקידום תעשית המכוניות החשמליות ועוד שזה תרומה ממשית לאנושות.
מסכים איתך שאילן מאסק הוא כנראה לא בחור נחמד , אבל גורג סורוס הוא שמאלני אידיוט שימושי שתרם בעיקר להגברת האנטישמיות נגד היהודים בעסקי הספקולציות שלו.אתה טועה לגבי מאסק.
הוא נוכל ורברבן.
מציע לך בחום לחקור קצת על ההיסטוריה שלו - הוא למעשה העיף את המקימים המקוריים של טסלה עם מניפולציות שלו, ומאז החברה מדשדשת.
השווי שלה מנופח בטירוף ביחס לאחוזי שוק שלה, הרכבים שלה בפועל הרבה פחות איכותיים מהפרסום שלהם, וההבטחות למוצרים כמו ה-"סייבר טראק" והסמי טריילר החשמלי התבדו.
(עכשיו מתחילים למכור את הטנדר החשמלי שלהם בפי 2 מחיר ממה שהובטח, ועם בערך חצי או שליש מהטווח שהובטח, לא זוכר בדיוק ואני אצלן מכדי לבדוק).
אל תחזיק ממאסק - הוא רק יודע לדבר.
הוא אמר שהוא תומך בחופש דיבור מוחלט, ומיד התחיל לפטר מטוויטר כל מי שביקר אותו.
הוא אמר שהוא קנה את טוויטר כדי לקדם חופש דיבור ולא אכפת לו מכסף, אבל מיד נכנס למריבה עם המפרסמים הגדולים כשאלה ברחו.
האמת - אני שמח שהוא קנה את טוויטר, כי זו רשת שחובה להרוס אותה. מעוז לפרופגנדת שמאל - מחבלים העולמית.
ומאסק מצוין בלהרוס עסקים. זה רק עניין של זמן.
כשאתה כותב דברים כאלה, אתה בעצם מצודד בגזענות.מסכים איתך שאילן מאסק הוא כנראה לא בחור נחמד , אבל גורג סורוס הוא שמאלני אידיוט שימושי שתרם בעיקר להגברת האנטישמיות נגד היהודים בעסקי הספקולציות שלו.
גורג סורוס תרם לסטראוטיפ האנטישמי שהיהודים מתעסקים בעסקי אוויר ולא בדברי יצרניים, במקרה הספציפי שלו זה גם נכון אבל אני בהחלט לא מצדיק את האנטישמיים שעושים הכללות על כלל היהודים, אלה פשוט לא מחבב אנשים שעושים את הונם מספקולציות על אחת כמה וכמה שמדובר באנטי ציוני שמאלני.כשאתה כותב דברים כאלה, אתה בעצם מצודד בגזענות.
מה זה "תרם"?
הבחור הזה ששרף בזמנו תינוק פלסטיני ויושב בכלא עכשיו, אנחנו צריכים להשליך מהמעשה שלו על כל המתנחלים או על כל הדתיים כי הוא היה מתנחל דתי?
זו בדיוק הרי הגישה של הגזענים - מוצאים פושע אחד, ומשליכים ממנו שכל הקבוצה היא פושעים.
למה אתה משתף איתם פעולה???
שוב אתה חוזר על אותה האשמת הקרבן רק בנוסח טיפה אחר: "תרם לסטראוטיפ".גורג סורוס תרם לסטראוטיפ האנטישמי שהיהודים מתעסקים בעסקי אוויר ולא בדברי יצרניים, במקרה הספציפי שלו זה גם נכון אבל אני בהחלט לא מצדיק את האנטישמיים שעושים הכללות על כלל היהודים, אלה פשוט לא מחבב אנשים שעושים את הונם מספקולציות על אחת כמה וכמה שמדובר באנטי ציוני שמאלני.
איך בדיוק זה מראה חשיבות הסברה?מש״ל שמראה גם את הבורות וגם את חשיבות ההסברה השקטה והמאוזנת.
בסופו של דבר, כולם אוהבים לצעוק חזק. אבל כשמעמתים אותם עם עובדות, ולא רק עם סלוגנים קליטים, פתאום הדברים נראים אחרת. רק לצריך לעמת. עם עובדות, לא צעקות נגד.
אז זהו, שלא.הבורות שלהם חסרת משמעות - גם אם הם לא יודעים את שם הנהר או היום, או איפה עזה על המפה, זה לא אומר שהם לא מבינים שהם יוצאים נגד עם שלם בצורה גזענית.
הם עושים את זה לא מעט.הא, לא שמתי לב, למה-נט שינו לחלוטין את הכתבה....
יש לי בעיה עם המספר הזה, משום שאם תקרא משפט מעליו:אז זהו, שלא.
ספציפית, למשל, המשפט הזה עדיין נשאר מהטקסט המקורי:
״בסך הכל, לאחר שלמדו עובדות בסיסיות על המזרח התיכון, 67.8% מהתלמידים עברו מתמיכה ב"מהנהר לים" לדחיית המנטרה.״
אלה שאלות טובות, בשביל זה צריך להתעמק במחקר עצמו, בשאלות, במתודולוגיה, אני מניח שמדובר בסקאלה שלמה של תגובות.קודם כל, מה זה אומר בכלל "הפחיתו את תמיכתם בסלוגן"? הם הולכים להגיד אותו יותר בשקט?
גם "שקלו מחדש את עמדתם" לא בדיוק ברור, כי הם יכולים לשקול מחדש ועדיין להגיע לאותה מסקנה.
שוב, צריך לרדת לפרטי פרטים, אני מניח שמדובר בתשובות שונות לשאלות שונות שמנוסחות באופן שונה.אבל מה שלא ברור לי לחלוטין, ואולי זה בגלל שנכשלתי במתמטיקה באוניברסיטה בזמנו, זה איך מתוך "60% מפחיתים" ועוד 14% "שוקלים מחדש" ויצא להם 67.8% "עברו לדחייה"?
זה גם נכון.בסקרים מהסוג הזה חשוב מאוד לשמוע את הנוסח המדויק של השאלה ואת הנוסח המדויק של התשובות שהוצעו לעונים, כי יותר מידי קל לתמרן פה תוצאות.
בדיוק! זאת בדיוק הנקודה שלי! זאת בדיוק המחלחמה שהפלשטינאים מנהלים. הם טופסים טרמפ על בורות של אידיוטים שימושיים ומנצלים אותה לתמרן את הפוליטיקאים שהאידיוטים האלה שולטים בהם.הבורים האלה הם בדיוק הבעיה הכי גדולה משום שהם מוכנים לקחת צד וללכת על זה בכל הכוח בלי להבין לעומק במה הם לוקחים צד.
אומרים להם "אלה הקרבנות ואלה הפושעים" והם מיד קופצים להגן על "הקרבן" לא משנה אם הוא באמת קרבן או לא.
כן, וזה היה נכון.קח את המקרה של קייל ריטנהאוס. אני מניח שקראת וראית מספיק עליו.
כל התקשורת, כולל המדיה החברתית קפצו עליו בתור "רוצח גזען", פייסבוק אפילו אסרו לפרסם הודעות תמיכה בו.
וזה לא משנה כלום.רק מה? 2 האנשים שהוא ירה בהם היו לבנים בדיוק כמוהו, אחד היה אנס ילדים שישב על זה בכלא יותר מפעם אחת, ואחד היה מכה את אשתו בצורה סדרתית.
אני מציע לך לקרוא על המשפט הזה, איך הוא התנהל, מה היו העדויות, ומה היו ההוראות של השופט. מדובר בבזיון אחד גדול של מערכת המשפט, ודוגמא מצויינת להטיה גזענית ב״אמריקה האמצעית״. הרפר לי מתהפכת בקברה.וכמובן כשהמקרה שלו הגיע לבית משפט ונחשפו כל הראיות מהאירוע, הסתבר שהוא פעל כחוק לצורכי הגנה עצמית, נגד 2 פושעים אלימים שהיו כנראה רוצחים אותו, לולא ידע להגן על עצמו.
זה בלי קשר לא בסדר.ועדיין - ראיתי לא מזמן כותרת של ראיון איתו (לא צפיתי בראיון עצמו) אבל הוא טוען שעד היום הוא מקבל איומי מוות, כי מה לעשות, לא חסר "פעילי צדק" שפשוט לא מעוניינים ללמוד למען מי או מה, או נגד מי או מה הם פועלים.
כן, ואמרתי לך שאני לא מסכים איתך. אני לא חושב שלהיות גזענן ופאשיסט זה ״בצד הנכון של ההיסטוריה״, ההיסטוריה מוכיחה אחרת.זוכר שאמרת לי שאני "בצד הלא נכון של ההיסטוריה" כשכתבתי שאני נגד BLM?
כן, כמו שהסיטואציה בעזה נוצרה ע"י ישראל...הסיטואציה בה הוא היה נוצרה על ידיו.
מצחיק אתה.כן, כמו שהסיטואציה בעזה נוצרה ע"י ישראל...
כי שום דבר ממה שאמרת לא נכון.זה בדיוק היית הטענה של התביעה, כי לא היה להם משהו אמתי - למה הקורבן שהותקף והגן על עצמו, ניצל את חופש התנועה שניתן לו מתוקף חוק, ואת הזכות לשאת נשק שניתנה לו ע"י החוקה - המסמך הכי עליון של המדינה, ובא ולהימצא במקום שמותר לו להיות בו, עם נשק שרכש בצורה חוקית?
אז כן, ועוד איך.באמת ביזיון...
זאת עבירה על החוק.אבל ברצינות - כן, יש את העניין שהוא כביכול העביר את הנשק בין גבול מדינות בלי אישור מתאים, אבל בוא לא ניתמם - זה זוטות.
השופט הורה את מה שהורה כדי שלא תהיה ברירה אלא לזכות. השופט לקח לעצמו את הזכות להחליט אם הוא זכאי או לא, זכות שאין לו במשפט האמריקאי.זה בדיוק למה השופט הורה את מה שהורה, כי ניסו להסיט את חבר המושבעים מהנושא העיקרי.
זה לא רגשות, זה הוכחת תבנית התנהגות עבריינית וכוונה תחילה. הבחור עבר כמה וכמה עבירות על החוק רק כדי להגיע למקום שהוא לא היה צריך להיות בו, עם נשק שאסור היה לו להחזיק בו, ובשביל מה בדיוק? בשביל מה אנשים עוברים על החוק עם נשק?זו טקטיקה ידוע במשפטי מושבעים - מנסים לשחק על רגשות כדי לברוח מנושא החוק הספציפי, כאשר לא יכולים לנצח לפי עובדות המקרה.
הפרבולה נתן לך מהחומר שלו? מאיפה הקיא הזה הגיע פתאום?להגיד שהוא לא היה צריך להיות שם... אפשר גם להגיד שהיינו צריכים להקים את מדינת ישראל באוגנדה ולא ב-"פלסטין" והכל היה בסדר...
למה לא מפתיע אותי שאתה חושב שיצרנו את הבעיה הפלסטינית ב-67 בעצמנו... אם רק לא היינו מראש כובשים את עזה... אולי באמת היה צריך לבקש יפה מצבא מצרים ללכת מסביב. או להתעקש יותר שייקחו גם אותה חזרה בהסכם השלום.
אחרי הכל, כשמצריים שלטה בעזה לא היו שם שום פלסטינים וגם היה שקט מוחלט.
נו טוב, היהודים תמיד אשמים, גם בעיני חלק מעצמם...
פעם אחרונה שבדקתי, לא כל משפט אמריקאי מתנהל כמשפט מושבעים.השופט הורה את מה שהורה כדי שלא תהיה ברירה אלא לזכות. השופט לקח לעצמו את הזכות להחליט אם הוא זכאי או לא, זכות שאין לו במשפט האמריקאי.
ואתה ברצינות לא רואה את הסטירה במשפט הזה?לא הייתה לו שום סיבה להיות שם, הוא אפילו לא גר שם (אבא שלו גר שם, אבל הוא גר עם אמא שלו במדינה שכנה).
משפט פלילי חייב להיות עם מושבעים, אני חושב שרק במקרים מסוימים מאוד ובהסכמת הנאשם, אפשר לוותר על זה. המשפט הספציפי הזה היה משפט מושבעים.פעם אחרונה שבדקתי, לא כל משפט אמריקאי מתנהל כמשפט מושבעים.
מה גם, שיש סיבה שעדיין שמים שופט במשפט מושבעים, אבל תמשיך לטעון מה שנוח לך...
הוא לא בא לשם להגן על אבא שלו (הוא גם מעולם לא טען שזאת הייתה הסיבה שהוא היה שם), וככל הידוע לי אבא שלו כלל לא היה באזור ההפגנה. לגבי המשטרה הרופסת - אכן, רופסת, נתנו לו לעבור, הלוך ושוב, בלי לשאול שאלות. ילדון מסתובב להם בין הרגלים עם נשק חשוף והם אפילו לא שואלים אותו איפה האמא.ואתה ברצינות לא רואה את הסטירה במשפט הזה?
לא יודע מה היחסים שלך עם אבא שלך, אבל אדם נורמטיבי, אם שומע שיש מהומה אלימה היכן שאביו גר, והמשטרה הרופסת לא עושה דבר, בהחלט היה בא לאזור להגן על אביו.
הידעת שהשנה נשברו שיאים של ארועי ירי המוני בארה״ב? כמעט כולם בוצעו עם נשקים שנרכשו כחוק!זה בדיוק התירוץ שאני תמיד שומע בעד התיקון השני שלכם, ובעוד שבעבר הייתי בטוח שמדובר בסעיף אנכרוניסטי שאבד עליו הכלח, בהתחשב באירועים של השנים האחרונות די שיניתי את דעתי.
אני גיליתי לך משהו שלא ידעת? ואו, למה אני לא מופתע.אני מודה - לא ידעתי שאביו גר שם, הנחתי שהוא סתם בא להפגנת נגד, אבל אם באמת היה מעורב קרוב משפחה, זה נותן לו סיבה הרבה יותר חזקה להיות שם.
חכה חכה, תיכף יגיע גם אלייך. בן גביר כבר דואג להציף את המדינה בנשק, ובארץ יש הרבה יותר ערסים חמומי מוח מבוויסקונסין.אם זו ההגדרה שלך ל-"לחפש צרות", אז הלוואי שכולנו נחפש צרות ככה!
קשה אז נשברים? ראשי המוסדות האלה, למה אתה חושב שהם מדברים ככה?אגב, הנה קטע יפה של 5 דקות (כי הם נתנו רק 5 דקות פר שאלה + תשובה) מהשימוע בקונגרס:
לא רק שאף אחת מהנשיאות לא טיפלה בסטודנטים האלימים והמסוכנים במוסד שלה, הן אפילו לא מסוגלות להודות בפה מלא שלא טיפלו ומנסות להתחמק.
הן יודעות שהן לא בסדר, וכל המוסד שלהן רקוב מן היסוד, ושבשימוע תפסו אותן עם המכנסיים למטה, אבל הן לא נכנעות ומנסות להסיט ולהצדיק.
פשוט מגעיל לשמוע...
עכשיו ספר לי איך מחנכים לא את הסטודנטים הבורים - אלה אנשים כמו ראשי המוסדות האלה שהביאו אותם לאן שהם נמצאים כיום?
מקודם כתבת:לגבי המשטרה הרופסת - אכן, רופסת, נתנו לו לעבור, הלוך ושוב, בלי לשאול שאלות. ילדון מסתובב להם בין הרגלים עם נשק חשוף והם אפילו לא שואלים אותו איפה האמא.
אז זה לא שהוא פרץ את המחסום או התחמק משוטרים - היו שוטרים, אפשרו לו לעבור, אין בזה שום דבר לא חוקי.אסור היה לו להמצא במקום ההוא (הוא עבר מחסום משטרתי, אני לא יודע אם מישהו במשטרה מקומית הועמד לדין על כך שנתנו לו)
הפרקטיקה להוציא מהמשפט דברים שאינם רלוונטיים למקרה אבל עלולים להטות את הדין היא פרקטיקה מוכרת.פעם אחרונה שבדקתי, בשום חוק לא היה כתוב שרק החמש דקות לפני הירי צריכות להבחן במשפט.
לא מפתיע.הידעת שהשנה נשברו שיאים של ארועי ירי המוני בארה״ב? כמעט כולם בוצעו עם נשקים שנרכשו כחוק!
לארסים אין בעיה לרצוח באקראי אפילו בלי נשק חם.חכה חכה, תיכף יגיע גם אלייך. בן גביר כבר דואג להציף את המדינה בנשק, ובארץ יש הרבה יותר ערסים חמומי מוח מבוויסקונסין.
זה שהשוטרים לא עצרו אותו לא אומר שהוא לא עבר על החוק. הוא, אגב, הואשם בזה גם, אבל השופט פשוט מחק את האישום הזה וכלל לא הביא את זה למושבעים. לך תבין.אז זה לא שהוא פרץ את המחסום או התחמק משוטרים - היו שוטרים, אפשרו לו לעבור, אין בזה שום דבר לא חוקי.
הוא היה בן 17, והוא גם נראה ככה. ילד מסתובב עם נשק חשוף באמצע העיר - מה יותר חשוד מזה? הרבה מאירועי הירי בארה״ב נעשים בדיוק בפרופיל הזה.אני מזכיר לך שהוא לא בדיוק ילדון, הוא היה בן 18 או קרוב לזה. אם לא היית להם סיבה סבירה לחשוד בו, למה שיעצרו אותו?
כמו שאמרתי, אומנם בית המשפט קבע שהוא לא עבר על החוק - אבל כמו עם או. ג׳. סימפסון, כולם יודעים שהוא כן.גם אותי מפתיע שבארה"ב זה נורמלי לראות מישהו על אזרחי מסתובב עם מה שבארץ מכנים M16 מקוצר (שזה בפועל ה-AR 15 שכ"כ אוהבים אצלכם), גם הצחיק אותי בזמנו לראות איזו בחורה באיזה שימוע מסבירה למה זה נשק הרבה יותר טוב לסבתא שלה מאשר סתם אקדח באיזה שימוע.
אבל העובדה היא שהוא אל עבר על החוק, ולא צריך לשפוט שום משטרה.
כמו למשל להגיד שהקורבן הוא אנס ילדים ידוע, אז זה בסדר, נכון?הפרקטיקה להוציא מהמשפט דברים שאינם רלוונטיים למקרה אבל עלולים להטות את הדין היא פרקטיקה מוכרת.
ככל הידוע לי, כן. גם את האזכורים לעובדה שהנאשם ידוע בקשריו עם ארגון טרור והביע דעות גזעניות בפומבי.אם השופט הורה להתעלם מכל מה שקרה יותר מ-5 דקות לפני האירוע, האם זה אומר שהוא זרק גם כל אזכור לעבר הפלילי העלים של שני האנשים שנורו?
כן, תלמידי תיכון, כמו הבחור עליו אנחנו מדברים. תראה איך אתה מסוגל להצביע על נקודות, אבל לא מוצא שום קשר בינהן.לא מפתיע.
אבל לאחרונה אני מתחיל לחשוב שיש יותר לעניין המקרים האלה מרק זמינות נשקים.
לא מעט מאירועי הירי האלה מבוצעים ע"י תלמידי תיכון.
כלמה תלמידי תיכון בארץ יש אחים ואחיות בצבא שבעים הבית עם נשק אוטומטי?
וודאי. אבל נשק חם, במיוחד אוטומטי, עושה את זה הרבה יותר קל, הרבה יותר קטלני, ומאפשר הרבה יותר נפגעים בפרקי זמן קצרים הרבה יותר.לארסים אין בעיה לרצוח באקראי אפילו בלי נשק חם.
כן, זה סוג של יתרון, אבל אני עדיין סקפטי לגבי הרעיון הזה.לא בטוח שאני מסכים עם הרפורמה של בן גביר, אבל נחיה ונראה. לפחות בארץ יש להרבה יותר אנשים איזושהי הכשרה בשימוש בנשק לאומת ארה"ב.
נכון. זה יכול לעזור. הרבה סרטי אקשן, סרטי גיבורי על, הילול הרעיון של vigilante, רומנטיזציה של הposses של המערב הפרוע - כל זה מביא למצב שילד בן 17 לקוח נשק ומחליט שהוא יכול בכוחות עצמו ולבדו ללכת ולעמוד מול איזו קבוצה אלימה.למעשה, אני חושב שאותה התלהבות נובעת בדיוק מכך שרוב הציבור שם לא שירת בצבא אף פעם.
הם ניזונים מסרטי אקשן, ולא מבינים בכלל איזו אחריות זה נשק. אם היו מכריחים כל אחד לעבור לפחות איזו טירונות 02 לפני שנותנים להם לקנות רובה סער בסופרמרקט, כנראה היו פחות בעיות.
נסכים שלא להסכים.אבל זה נושא נפרד - העובדה היית ונשארת שהאשמה פה היא לא על ה-"ילד" אלא על שני פושעים אלימים שהלכו להתאמת עם האדם הלא נכון.
מזכיר לך שיש סרטון ברור שהם תקפו אותו. למעשה, להבנתי הוא ירה כשכבר היה על הקרקע.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.