הכרת כל הדגים ויצורי המים בעולם

הויכוח ישן נושן - והכופרים נפלו בפח

לאחר ויכוח ממושך בנושא הזה, (אולי מישהו יכול למצוא את הלינק אליו - אין לי זמן לחפש אותו.) הסיכום של הויכוח היה כך: המתווכח מעלה את שאלת הגמרא ! כלומר, שימו לב - המתווכח בעצם מסכים לכל ההוכחות שניתנו על הקושיות הרבות שמעלים גדולי ישראל - רק יש לו בעיה קטנה ביותר, פצפונת, זערורית, ננסית, ומזערית ביותר: הוא לא מסכים לתירוץ הגמרא על הקושיה ! וואו ! כולנו מתרשמים !

מצגר, כתבו פה שאתה לא אוכל הבד"צ

כנראה שזאת הסיבה שאין לך יד ורגל בגמרא. או שאולי אתה מנסה להטעות את הציבור בכוונה? לכל מי שלא שם לב מה הולך כאן - מצגר מתייחס לא לטענה שלי שהכתה אותו שוק וירך, אלא לטענה אחרת שהביאו פעם. זה שמצגר מצליח להתגבר על טענה אחרת לא יפתור את הטיעון שאני הבאתי. ראש ישר מצגר, זה כל מה שצריך. רק לא ראש עקום.

G ove rn or

New member
סבורני כי פח הוא שמך האמצעי.

כדי _להוכיח_ כי מי שיש לו קשקשת יש לו גם סנפיר תהיה חייב להראות שבחנת את כל מיני הדגים בעולם, ואין מי שיכול לערוב כי נמצאו כל מיני הדגים בעולם. כדי להפריכך מספיק להציג דוגמא אחת. זאת אומרת: טענת חז"ל _אינה_ בת-הוכחה, אולם היא בהחלט _בת-הפרכה_. וכמובן, או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ, ומכיוון ששתיהן ניתנו, כביכול, מידי אותו מקור - המקור טועה באחת מטענותיו, ופרושו של דבר, בעצם, שהטענות הן פרי-עט של אדם, בשר ודם... - - אתם יודעים היטב בעמקי לבכם שאמונתכם חיה על זמן שאול. שום תשובה למסתרי הטבע אינה מצויה בין הדפים של כתבי-הקודש, וככל שהמדע מציג רגלו בתחומים נוספים - מנושל הבורא שלכם ונדחק מהם, וסופו שישאר רק במחוזות אימטריאליים (immaterial, מונח מוצלח במיוחד עקב העקיצה הגלומה בכפל המשמעות)... נ.ב.: נטעים, ההודעה שמורה, _אין_ טעם במחיקתה, חבל על טרחתך!!!

תראו מי חזר אלינו!

חביבי, אתה חייב לי תשובה כבר הרבה זמן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=129&msgid=12740114

למי שרוצה קישור לויכוח הקודם...

מוזמן להכנס ולקרוא היטב את הסיכום שלי לסוגית הויכוח בנושא.

דוד1000

New member
לא חייב שיהיה זה ידע שהועבר במסורת

"והתיאוריות שלהם נסמכות על הנחה נוספת! על ההנחה שהם לא הוכיחו: "יש ידע על טבעי שהועבר במסורה לחזל". מבלי ההנחה הזו הם לא היו יכולים להביא את התיאוריה שלהם." תשובה: לא חייב שיהיה זה ידע שהועבר במסורת. אלא השגחה פרטית של בורא העולם.

ינקידוד

New member
בעניין הדגים -

'שבתאי צבי' מפרסם - פרשה מסעירה בשם הקהילה הדתית - שווה קריאה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=12944699

למעלה