הלחץ של עבדאללה נשא פרי

והנה מה שנכתב בווינט

בנוגע ליחסי ישראל והרשות הפלסטינית אמר אולמרט: "הבטחתי למלך שישראל תנקוט צעדים כדי לשפר את המצב ההומניטרי ברשות. בנוסף, הבטחתי להוד מעלתו שישראל תאפשר העברה של כל סיוע ירדני דרכה לפלסטינים. הירדנים גם מסייעים בהקמת הכוח הנשיאותי (המיוחד) של הפלסטינים". אולמרט סיים בפנייה אל המלך ואמר: "בכוונתי לשמור על קשר קרוב איתך. אני מודה לך ומייחל להמשיך בקשרים איתך, לטובת המדינות שלנו ולטובת כל האזור".

והנה מה שנכתב ב-NRG

"הגבול עם ירדן הוא גבול של שלום", ציין אולמרט. "ירדן ממלאת תפקיד חשוב בשמירה על היציבות באזור. המלך הוא שותף אמיתי לשלום באיזור זה". אולמרט הוסיף: "אמרתי להוד מעלתו שישראל תנקוט בצעדים רציניים כדי להקל על סבל העם הפלשתיני. אנחנו מעריכים את הסיוע שמגישים הירדנים לעם הפלשתיני, ויש לציין גם את הסיוע שמגישה ירדן לכוחות הביטחון הפלשתינים". בהמשך התייחס ראש הממשלה הישראלי גם למצב השורר בזירה המדינית. "נפרוץ את הקיפאון המדיני", הבטיח. "הקיפאון לא מועיל לא לישראלים, לא לפלשתינים ולא לירדנים". מישהו שמע על נסיגה חד צדדית?

bhnadav

New member
זה כל ההצהרה של אולמרט?

תתקשר לשאול את "הארץ" ואת ערוץ 22.

מהצלבה בין NRG ווינט וואלה

עולה כי הדיווח של הארץ וערוץ 2 שיקרי לחלוטין. אולמרצ לא הזכיר כלל את ההתכנסות, ואף לא רמז אליה.

bhnadav

New member
אני אמרתי שהוא הזכיר את ההתכנסות?

אשמח אם תראה לי את ההצלבה המפורטת, כלומר האם כל פרט ממוזכר בכל אחד מ-3 מקורות אלה נמצא גם במקורות האחרים, וכך גם לגבי "הארץ" וערוץ 22 ביחס אליהם.

bhnadav

New member
קראתי הכל,

אני לא בטוח שבכל אחד יש בדיוק את אותם הקטעים מתוך ההצהרות.. אתה אמרת שעשית הצלבה, חשבתי שתשמח לשתף אותי בה.

לא טענתי שכל הקטעים זהים

טענתי שע"י הצלבה (השוואה, אם אתה רוצה) אפשר לראות שהקטע מ'הארץ' חסר, וזה אומר דרשני.

bhnadav

New member
ואולי יש עוד קטעים חסרים?

צריך לבדוק את זה, אז חשבתי שעשית את זה.

בערוץ 10 לא הוזכרה האמירה ב'הארץ'

והייתה דרך אגב מסיבת עיתונאים (ע"פ הכתבה בערוץ 10). בערוץ 2 הביקור אפילו לא הוזכר...

bhnadav

New member
מסיבת עיתונאים לא הייתה.

הצהרות משותפות היו. הירדנים התעקשו שלא תהיה מסיבת עיתונאים וכך אכן היה.

יש לי עבורכם מקור בלתי תלוי בעתונות

הישראלית ובפוליטיקאים הישראלים: http://www.petra.gov.jo/nepras/2006/Jun/08/61.htm http://www.petra.gov.jo/nepras/2006/Jun/08/66.htm (הקישור השני הוא המשך של הראשון). ובקישור הראשון כתוב: During a press conference held with Israeli Prime Minister Ehud Olmert on Thursday, the King stressed ...

bhnadav

New member
חחח ../images/Emo13.gif

זו לא הייתה מסיבת עיתונאים - מתוקף ההגדרה! שני האישים נתנו הצהרות משותפות ועפו מהמקום.

אבל כנראה שיש הקוראים גם להצהרות

ללא שאלות עיתונאים, אבל בנוכחות עיתונאים, כמסיבת עיתונאים. אתה רואה שאפילו סוכנות הידיעות הירדנית (הרשמית) כינתה זאת כך.

bhnadav

New member
זה כבר משהו אחר.

ההסתמכות העיקרית שלי הייתה על הויכוח שהיה בין הצוות הירדני למשלחת הישראלית באשר לקיום מסיבת עיתונאים, כשלבסוף הושגה פשרה - הצהרה תקשורתית משותפת.

bhnadav

New member
המלך עבדאללה, שאתה כל כך דואג לארצו

יודע שהתכנסות בטווח הקצר לא תסכן את ירדן. כל מה שהוא מעוניין בו הוא שישראל לא תפתיע אותו במהלכים שהוא לא יודע עליהם ומוכן אליהם וברמה המקצועית - המלך רוצה להבין מה יקרה בעניין הגבולות והאם צה"ל ישלוט בירדן. כל אחד משני אלה - חייב להיות בתיאום עם ירדן ובצדק.

למעלה