הלחץ של עבדאללה נשא פרי

המלך עבדאללה אמר את הדברים

לדעת הקהל הערבית בעולם הערבי,הוא לא בדיוק התכוון לזה. לישראל וירדן יש יחסים מעולים ואני בטוח שאולמרט ידע לשמר את היחסים האלו.

מאיפה אתה 'יודע' מה עבדאללה חושב?

האינטרס הירדני הוא להתנגד לתוכנית ההתכנסות, כי הם לא מעוניינים במדינת חמאס שתסכן את עצם קיומה של ממלכתו. " כל מה שהוא מעוניין בו הוא שישראל לא תפתיע אותו במהלכים שהוא לא יודע עליהם "
אוי הבטן הבטן

איזה אינטרס צריך לעניין אותנו?

הירדני או הישראלי? ברור שתכנית ההתכנסות אינה אינטרס ירדני. אבל הויכוח הוא על מה האינטרס הישראלי, לא על מה האינטרס הירדני. האם האינטרס המדיני הירדני תואם את האינטרס המדיני הישראלי כפי שאתה רואה אותו? או שהאינטרס הירדני תואם את דעתך רק בקשר להתכנסות ולכן נוח לך להשתמש בו? נ.ב. בלי קשר, לדעתי, תכנית ההתכנסות לא תבוצע כפי שאולמרט היה רוצה.

באיזה מקרה? במקרה ההתכנסות

או במקרה של דרך פתרון הסכסוך הישראלי-פלשתיני? האם החפיפה היא רק לגבי אי-ביצוע ההתכנסות, או גם לגבי מה שצריך להיות במקום ההתכנסות?

ירדן לא רק מעונינת באי ביצוע

ההתכנסות, אלא גם רוצה לסרס את המדינה הפלסטינית, ובהחלט לא רוצה אנשי חמאס או אש"ף כמנהיגי אותה המדינה. כמובן שהם לא יאמרו זאת בפומבי, אך זה האינטרס שלהם.

אני מסכים איתך, אבל האם האינטרס

הירדני לגבי האוכלוסייה הערבית בארץ ישראל המערבית בכלל, וביהודה ושומרון בפרט, זהה לאינטרס הישראלי לגביה כפי שאתה רואה אותו?

הדבר היחיד שמעניין את הירדנים זה

להציל את עצמם מהלאומיות הפלסטינית הגואה. גורלם של ערביי א"י לא מעניין אותם במיוחד.

אז כיצד אתה רואה את האינטרס הישראלי

בקשר לאוכלוסיית ערביי ארץ ישראל, וכיצד הוא מתיישב עם האינטרס הירדני?

כל עוד מהגרים לא יהיו לאומנים

פלסטינים, אז זה לא יפריע להם. לא סתם בירדן יש חוק שבות לכל פלסטיני.

מה תוקף החוק הזה (אם קיים) כיום?

האם יש אסמכתאות לתקפותו של החוק? האם יש סימנים (במגעים עם הירדנים) שהירדנים יסכימו לכך? האם יש לירדנים כלים לסנן את הלאומנים? ובכלל, אם זה לא מפריע להם, מדוע שום ממשלה מאז 1967 לא ניסתה ליישם זאת? מדוע עבדאללה לא הציע לאולמרט את ההצעה הזו במקום תכנית ההתכנסות שהוא כה מתנגד לה? מדוע הוא הצהיר שהוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית? האם האיחוד הלאומי או חירות (שזו בעצם התכנית שלהם) ניהלו מגעים עם הירדנים לברר את עמדתם בנושא? האם טענתך "זה לא יפריע להם" מבוססת על עובדות או על תחושות והרהורים?

בסוף שנות ה-60 הייתה תוכנית סודית

לעידוד הגירה של פלסטינים מעזה, לירדן ולמדינות דרום אמריקה. היא הופסקה בעקבות הרצחו של שגריר ישראל בפרגאווי ע"י מהגרים פלסטינים ממורמרים. החוק תקף ככל הידוע לי. " מדוע עבדאללה לא הציע לאולמרט את ההצעה הזו במקום תכנית ההתכנסות שהוא כה מתנגד לה?" דעת הקהל הערבית. "מדוע הוא הצהיר שהוא תומך בהקמת מדינה פלסטינית?" מס שפתיים.

אני בהחלט מאמין שבסוף שנות השישים

ניתן היה ליישם זאת. אבל השאלה הרלוונטית היום היא האם ניתן ליישם זאת כיום. ולגבי זה, יש לי ספק גדול.

לדעתי היא ישימה

המצב הנוכחי, כאשר המשבר ההומניטרי ברשות הולך ומעמיק, מהווה הזדמנות הזמנות יוצאת דופן ליישם את התוכנית.

למעלה