הלחץ של עבדאללה נשא פרי

אוקיי. מה נעשה במסדרונות הפוליטיים

על מנת לדחוף אותה? האם, למשל, יש נסיונות לשכנע את הליכוד לאמץ אותה כמדיניותו? האם יש נסיונות לשכנע חלקים בקדימה לתמוך בה? האם בודקים מה עמדת גורמי הבטחון לגבי תכנית כזו? הרי ברור שכתכנית של האיחוד הלאומי היא תישאר מכסימום תכנית של האיחוד הלאומי.

קודם כל, בנוגע לליכוד זה נעשה

ע"י אנשי מנהיגות יהודית. כרגע המטרה הראשונית היא לבלום את קדימה.

bhnadav

New member
לבלום את קדימה בלי להציב אלטרנטיבה?

איך תשכנעו ציבור לתמוך בדרך אחרת אם לא ע"י הצבת אלטרנטיבה ראוייה? אם אפשר יהיה להראות שמה שהצעת כאן הוא ישים, מציאותי ובר-מימוש, אני מניח שרבים מאוד יתמכו.

bhnadav

New member
שאני מתפלא שהאחוז לא גבוה יותר ../images/Emo8.gif

לכן אמרתי שיש לכך פוטנציאל רחב שחבל ש"המחנה הלאומי" לא מנצל..

מה הסיבות שקדימה מתנגדת לרעיונות

כאלה? אם יש לכך פוטנציאל רחב, מדוע זה צריך להיות רק נחלת "המחנה הלאומי"? (אגב קדימה אינה "מחנה לאומי"?
) אם לדעתך חבל ש"המחנה הלאומי" לא מנצל, האם לא חבל שקדימה לא מנצלת?

bhnadav

New member
לקדימה יש תוכנית מדינית משלה..

תוכנית הפעולה המדינית של קדימה מופיעה באתר המפלגה כידוע לך בוודאי. באשר לתוכנית הספציפית שהוצעה כאן, הדגשתי שיש להציג לציבור את התוכנית כישימה, כמציאותית וכברת-מימוש - אני לא בטוח עד כמה זה אפשרי. כלומר, אני לא מכיר אותה היום ככזאת אבל אם אני אשתכנע שזה מהלך שמאופיין במה שהזכרתי ובנוסף אשתכנע ששווה לאמץ את זה כתוכנית המדינית של מדינת ישראל - אשמח לשקול אותה בהחלט. באשר לשימוש במינוח "המחנה הלאומי", עשיתי טעות והייתי צריך לומר באופן ברור - מפלגת הליכוד [ולא רק בגלל קדימה אלא בעיקר בגלל שכפי שנדמה לי שכתבת בשרשור זה - כתוכנית של האיחוד הלאומי זה יישאר תוכנית של האיחוד הלאומי].

אני לא כל כך בטוח שקדימה הציגה

תכנית ישימה, מציאותית וברת-מימוש. בכל מקרה, כידוע לך, תכנית ההתכנסות, לא מופיעה גם היום באתר קדימה. מה שמופיע באתר קדימה, זה מימוש מפת הדרכים. הנה: תכנית הפעולה להתקדמות מיידית: • ההתנתקות יצרה חלון הזדמנויות שמאפשר התקדמות ממשית ואפילו פריצת דרך במאמץ לכונן הסדר שלום ולהתחיל בעיצוב גבולות הקבע של מדינת ישראל. ההתנתקות העבירה מסר כי לישראל מלוא הכוונה להגיע לשלום גם במחיר של ויתור כואב, והעבירה את האחריות לצעד הבא אל הפלסטינים. • יש הסכמה לאומית, אזורית ובינלאומית שמפת הדרכים היא התכנית המדינית היחידה שמאפשרת התקדמות אמיתית בדרך להסדר שלום מלא ומוחלט. • ממשלה בראשות "קדימה" תפעל בנחישות ליישום של מפת הדרכים, כפי שאושרה בהחלטת ממשלת ישראל ותפעל בנחישות למילוי כל התחייבויותיה במסגרת השלב הראשון של מפת הדרכים, לרבות פירוק של המאחזים הבלתי-חוקיים בהקדם. • ממשלת ישראל תוודא ותעודד בכל דרך אפשרית את הצד הפלסטיני לכבד את כל מחויבויותיו לישראל ולקהילה הבינלאומית, ובראשן ההתחייבות לפירוק ארגוני הטרור, איסוף הנשק הבלתי חוקי, רפורמה ביטחונית, מימשלית ופיננסית ממשית, מניעת הסתה וחינוך לשלום עם ישראל. • לאחר שגם הפלסטינים ימלאו אחר כל התחייבויותיהם בשלב הראשון , הם יוכלו במסגרת השלב השני לכונן מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות זמניים. • ישראל והמדינה הפלסטינית יוכלו להתחיל במשא ומתן על כינון הסדר קבע כדי לפתור את כל הסוגיות התלויות ועומדות בין ישראל והפלסטינים במטרה להגיע לשלום אמת בין מדינת הלאום היהודית למדינת הלאום הפלסטינית. ________________________ כלומר, תכנית ההתכנסות היא בסטטוס אף נחות מזה של התכנית עליה קדימה לכלא מדבר. היא לפחות מופיעה במצע של האיחוד הלאומי. תכנית ההתכנסות מופיעה רק בתקשורת ולא כתכנית אלא כרעיונות בושר לא מגובשים. כך שגם לגבי תכנית ההתכנסות - יש להציג לציבור את התוכנית כישימה, כמציאותית וכברת-מימוש - אני לא בטוח עד כמה זה אפשרי.

bhnadav

New member
זה כלל לא אותו דבר.

ראשית [בלי קשר לכותרת ההודעה], אכן התייחסתי לתוכנית הפעולה של קדימה ללא תוכנית ההתכנסות. ולעניין - תוכנית ההתכנסות היא ישימה, מציאותית וברת מימוש מפני שאם לא מכשולים פוליטיים או כספיים, בתכל'ס היא תלוייה רק בישראל. כלומר, אם ממשלת ישראל תחליט לבצע את תוכנית ההתכנסות, אז ברור לנו שיבוא חוק פינוי פיצוי כשרבים מהמתנחלים יתפנו מרצון ומי שלא - אנחנו זוכרים את תוכנית הההתנתקות. וכמובן כל מה שנלווה לזה. לא הזכרתי כאן את הכל ואני בטוח שתמצא דברים להתפלסף איתי עליהם בקשר לזה, אבל בתכל'ס, בסוף היום, אפשר לראות ולהבין מה השלבים הדרושים ואיך זה יקרה. אין פה איזה משהו שצריך לפצח אותו.. או איך שאני לא אגדיר את זה. באשר לתוכנית של קדימה לכלא, אני תמיד נזהרתי מדברים כאלה. כלומר - אני מודה - ואולי זה מתוך בורות אישית שלי - אני לא באמת יודע איך יתבצע דבר כזה, איך זה יעבור במבחן החוקי, אם באמת אפשר לבצע את זה, מהם השלבים השונים וכו'. במלים אחרות, אם הליכוד לוקח את זה כתוכנית שלו והולך עליה לבחירות, אפשר לומר שאני צמא למידע אודות התוכנית.

ויש רבים הצמאים למידע אודות

תכנית ההתכנסות, שלא הוצגה לציבור, בדיוק כמו תוכנית עידוד ההגירה. הציבור לא צריך לפצח ולנחש. גם את תכנית ההתכנסות צריך להציג לציבור באופן ברור, ולהרוות את צמאונו למידע אודותיה, במיוחד לאלה המושפעים ממנה ישירות. כיום תושבי הישובים ביו"ש, אפילו לא יודעים, האם הם מיועדים לפינוי או לא. הם מאוד מאוד צמאים.

וד"א, לפי אופן ביצוע ההתנתקות

(בה היה מדובר ב 8000 איש, לא בעשרות אלפים), ומצב חלק נכבד מהמפונים גם כיום (10 חודשים לאחר ביצוע ההתנתקות), אני לא בטוח שהציבור משוכנע שתכנית גדולה בהיקפה פי עשר, היא אכן ברת ביצוע. יש כבר אבן בוחן ליכולת הביצוע.

bhnadav

New member
אני מודה שכבר התעייפתי.

האם לא ציפיתי שזה מה שתשאל?
חשבתי שגם תבין שאענה שזה בכל זאת אותו דבר. כלומר - גם בתוכנית תכנית ההתכנסות, יש כמה דברים שהם מאוד ברורים באשר לחלופות האפשריות. זה לא שיהיה משהו מפתיע שאי אפשר לחשוב עליו, ועל פירוט אתה יכול לחשוב לבד (אזורי ביטחון, בקעת הירדן, איזה יישובים בדיוק, צה"ל וכו'). באשר לנושא של עידוד הגירה, אני מודה באמת ובתמים שאני אפילו לא יודע איך להתחיל לחשוב על הנושא. וזה לא בא ממקום של חוסר רצון, כי אמרתי שזו תוכנית מסקרנת עם פוטנציאל גבוה מאוד שגם מוכח בסקרים לפי מה שראיתי, אבל אני באמת רוצה להבין - אפילו ברמה של עוד כמה משפטים מעבר לצמד המלים "עידוד הגירה". ואני גם מודה שהתעייפתי, הדיונים בשרשור הזה מַלאים.

כן, ידוע שאצלך כל שיח ענייני

ותרבותי נחשב לריב, לכמו תינוקות, ולטחינת מים. את/ה כלל לא מכיר/ה התדיינויות שאינן כאלה. אבל בדיוק לשם כך נועדו פורומים, הרבה יותר מאשר ל"הומור שחור" למשל, שאף אחד חוץ ממך לא מבין.

כן ,הבנתי שהתחביב שלך זה להתווכח

עם כול אדם אפשרי ברשת. כבר איבדת פרופורציה ותחושת זמן. לשבת שעות ולהתווכח על דברים כאילו שתשנה משהו זו כבר התמכרות ומחלה.

למעלה