מה קשור?
אם כסף לא היה שיקול - אני בטוחה שאם תציעי לפקידת ממשלה ללכת להיות זונה, ככה סתם באמצע החיים, את לא תתקלי בתשובה חיובית, אבל אם תציעי לזונה ללכת פקידת ממשלה, אני בטוחה שהיא תסכים. בכלל, אם תוציאי את הכסף מן המשחק, לא יהיה זונות. אין מה לעשות אנחנו מדינה פטרנליטסית - אנחנו לא רוצים שאנשים יעשו הכל כשהם נואשים - לא ימכרו את גופם ולא ימכרו את כלייתם. קשה לי מאוד לראות אישה שמצדדת בזנות. ניחא אם היה מדובר בנשים שהיתה להן יכולת הבחירה, והן בחרו מרצונן החופשי לגמרי לעסוק בזה. לרובן המאוד מאוד גדול לא היתה כלל ברירה - ואני לא מדברת רק על כפייה בכוח ע"י ס רסורים/סחר בנשים, אלא זה שנשים שפונות לתחום באות בד"כ מרקע סוציואקונומי נמוך, ונמצאות בקשיים כלכליים מאוד קשים. היות ואין להן את הכישורים והיכולות לעבוד בעבודה נורמטיבית ולהרוויח סכומים כאלו של כסף, הן פונות לזנות. חלק עושות את זה עקב טראומה בילדות - זה יותר טוב? אנחנו חיים בדמוקרטיה - אם אנחנו חושבים שמשהו לא בסדר, אנחנו יכולים למנוע את זה. עובדה שאנחנו פוגעים ב"עיסוק" של מוכרי איברים, סוחרי סמים וכו'. וכן - לעצור את הלקוחות יעזור. מן הסתם, יש פתרונות שיעזרו יותר, ומן הסתם צריך ללוות את תופעת המיגור בהצעת פתרונות חדשים לאותן נשים (כמו אפשרויות לרכוש עיסוק חדש), אבל היות ועד שיציעו פתרון מקיף וכולל לבעיה, עדיף להרתיע את הגברים (ותאמיני לי שהרבה אנשים ירתעו מללכת לזונה אם יהיה מבצע רחב היקף של לכידה ואיום בעונש קשה - גם לעבריינים שזו עבירתם הראשונה). סתם הצעה - תנסי פעם למצוא גבר זקן ומלוכלך, לשכב איתו תמורת כמה מאות שקלים, ואז תשאלי את עצמך אם את מרגישה נאנסת או לא? היא אולי מציעה את עצמה, אבל לא מרצון - מהכרח. באמת שכואב לי לראות אישה שכ"כ בורה בנוגע למצב הזנות והסחר בנשים כיום בישראל. ושעוד חושבת שלהיות זונה זה בסדר.