לדעתי כולכם פספסתם כמה דברים...
אוקי, קודם כל, מעט סדר בדברים: הזנות בארץ היא אכן דבר לא חוקי, וטוב שכך. (זנות, שידול לזנות... הנקודה היא שהתעשייה הזאת לא חוקית) גם אם מניחים לרגע בצד את התפישה שלי שאומרת שלשלם על מין זה די... אממ... ירוד. גם אם מניחים את זה בצד, רוב הנשים ש"מועסקות" בתחום לא מועסקות בו כעבודה, אלא כעבדות. ויש הבדל משמעותי. ואני לא אומר את זה בגלל שלמה שהן עושות יש קונוטציה מינית. לצורך העניין, אם רוב הספרים בארץ היו מועסקים בתחום בכפיה, הייתי גם אומר שכל אדם צריך להסתפר בעצמו בבית... אבל: בתגובה להודעה הנוכחית שלך... עד הקטע של ההשוואה להברחת סמים, אני מסכים עם כל מילה. אבל ללכת לזונה, משול, אם כבר, לשימוש אישי בסמים. זה נותן כסף לסוחר ותומך בתעשיית הסמים הלא חוקית שהורסת להמון אנשים את החיים, אבל זה הצד של הלקוח/משתמש. הברחת סמים, היא יותר דומה למישהו שמעביר בכפייה נשים ממדינות מסוימות לארץ לטובת העיסוק בזנות. וזה עניין ה-ר-ב-ה יותר חמור. כאן אנחנו כבד מדברים ממש על חטיפה והתעללות. אגב, גם בנוגע להשוואות של אנשים פה של אנשים שהולכים לזונות לאנסים... זה גם לא ממש מדויק לדעתי. לדעתי, הסרסור הוא זה שלמעשה מבצע את האונס, אלא אם כן אותה אישה הבהירה (אפילו אם רק במלים) לאותו לקוח פלוני, שהיא עושה את מה שהיא עושה בניגוד לרצונה. שוב, אני לא אומר שזה בסדר ללכת לזונה. זה לא בסדר, זה שפל ועלוב, אבל לא ברמה שראויה למאסר בפועל. והסיבה שלמעשה כולכם קצת פספסתם לדעתי: מה אם אדם מסוים, הולך לו ופוגש ברחוב אישה. העניינים מתחממים, לפחות מנקודת המבט שלו, והם הולכים לשלהם. והוא בטוח שפשוט מדובר במין מזדמן בהסכמה. עבר האקט, והוא מגלה לחרדתו שאותה אישה שפיתתה אותו ליד הפאב השכונתי, היא למעשה זונה במקצועה ורוצה לגבות ממנו תשלום עבור האקט. אותו אדם לא תומך בתעשיית הזנות, ולא היה חושב אפילו על לבצע איתה את האקט אם היתה ידועה לו האמת. עכשיו בגלל המזל הנוראי שהיה לו, הוא צריך לשבת בכלא? אז אני יודע שזה עניין קלוש, ושהסיכוי שזה יקרה הוא אפסי, אבל קיים סיכוי כזה, ממש כמו שקיים סיכוי שבחורה תיכנס לפאב מבלי שיבדקו לה תעודת זהות, ותפתה מישהו בלי להגיד לו שהיא למעשה קטינה. *כמובן שאני לא חושב שצריך להקל בעונש עם בועלי קטינות. זה דבר שפל ורדוד עשרת מונים מללכת לזונה... יודעים מה, הסיכוי שזונה תפתה מישהו בלי להגיד לו מראש שהיא זונה, הוא אפילו גדול יותר. ולמה? כי הסרסורים הם עבריינים שרק מעניין אותם לסחוט מהשפחות שלהם כמה שיותר כסף, ויכול להיות שהם ינחו אותה לפעול ככה. ובגדול... הנקודה שלי, היא שלא צריך להעניש את ה"לקוחות" (אלא אם כן הם שותפים באופן מודע לניצול בכפייה של הסרסור את הזונה, אבל אז הם הרבה מעבר ללקוחות) - או לפחות לא במאסר בפועל. קנס כספי מסויים הוא הגיוני בהחלט, ואני בכלל לא בטוח שהחוק כיום לא מטיל קנס שכזה על מי שהולך לזונה. הנקודה היא, שכדי למגר את תופעת הסחר בנשים, צריך להחמיר את הענישה, לא כלפי פלחים אומללים אחרים בציבור, אלא כלפי אותם אנשים שחוטפים את הנשים האלה מארצן, מבריחים אותן לארץ, ונוגשים בהן בזמן שהותן כאן. על אנשים כאלה החוק צריך להסתכל כעל אנשים שביצעו חטיפה, אונס, התעללות, איומים, סחיטה, ועוד שלל עברות, ולהענישם בהתאם. ואם היקף התופעה הוא כה גדול, אז יש דרכים עדיפות לטיפול ב"לקוחות". אפשר, מעבר להטלת קנס כספי, לערוך פעילות הסברתית בפלחי האוכלוסיה המועדים לכך (ל-ללכת לזונה). הדבר יהיה יותר אפקטיבי במיגור התופעה, ויעלה למדינה הרבה פחות כסף מלהחזיק את כל אותם אנשים, שלא מהווים שום סכנה לציבור, במאסר בפועל. שלא לדבר על זה שהטלת קנס כספי, גם תוכל להכניס למדינה כסף...