המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות.

JimmyGee

New member
מה אתה לא סומך על ה leadership של Trump?

הוא אמר שה corona virus זה שטויות וכבר יש לו חיסון. והכי חשוב זה לצחוק על אנשים נמוכים כמו Bloomberg (שבתחלס לא כזה נמוך). רק אנשים גבוהים כמו Trump יכולים להוביל אותנו, ובכלל להצליח בחיים

vinney

Well-known member
מי שיפגע מהוירוס בארה״ב אלה בעיקר מדינות מתועשות

כך שאת טראמפ זה באמת לא מדאיג, המדינות האלה (עם טקסס אולי כיוצאת דופן) לא מצביעות עבורו במילא.
&nbsp
מדינות בmiddle ameruka בהן תושבים בקושי יוצאים מגבולות היישוב שלהם כנראה שיסבלו פחות כי אין שם הרבה תעבורה של אנשים זרים ויש הרבה מרחב בין תושבים, כך שזה שאין להם ביטוח בריאות או מערכת בריאות מפותחת כנראה שלא ישפיע עליהם במיוחד. אלה מהם שכן ידבקו (ויהיו כאלה) יהיו כנראה בסיכון מוגבר הרבה יותר.
&nbsp
במדינות כמו ניו יורק, מסצ׳וסטס, קליפורניה, פלורידה, וושינגטון, אילינוי, טקסס - מדינות עם הרבה תנועה, הרבה תיירים והרבה ריכוזי אוכלוסיה צפופים, שם כנראה יהיו הרבה יותר נפגעים.
&nbsp
אני כבר רואה את הזלזול של הממשל בכל מה שקורה במדינות ה״כחולות״, נראה איך הם יגיבו אחרי שכמה חולים בלי סימפטומים יבקרו בדיסניוורלד...

Boston Guy

New member
במסצ'יוסטס יש MASSHEALTH - ול 97.2% מהתושבים יש ביטוח בריאות

להזכירך - "אובאמה-קייר" מבוססת ברובה על הקונספט של תכנית ביטוח הבריאות שמדינת מסצ'יוסטס התחילה בשנת 2006, וש"חוגגת" יומולדת של גיל 24 באפריל הקרוב.

יש מצב שבהתחלה אכן הרבה יותר אנשים יחלו במדינות ה"מתועשות" - אבל לא נראה לי שהוירוס יהיה מוגבל רק אליהן. הוא יתפשט לכל מקום בסופו של דבר.
ואז הסטטיסטיקות יתחילו לעבוד.

במחלה הזו - בדיוק כמו בכל מגיפה עולמית - ימותו יותר עניים מעשירים.
ימותו יותר אנשים עם PREEXISTING CONDITIONS ומחלות קיימות שאינן מטופלות מאשר אנשים בריאים שיש להם רופא משפחה וגישה לטיפול רפואי סביר.

רק ל 2.8% מתושבי מסצ'יוסטס אין ביטוח רפואי (פרטי או דרך MASSHEALTH).
כלומר - במדינה של 7 מליון תושבים, מדובר על כ 196,000 אנשים לא מבוטחים.

בקליפורנייה המספר הוא 7.2%. כלומר - במדינה של כ 40 מליון תושבים, לכשני מליון ושמונה מאות אלף אין ביטוח רפואי.

בטקסס המספר הוא 17.5%. כלומר - במדינה של כ 29 מליון תושבים, יותר מ 5 מליון אין ביטוח בריאות.

מי המדינות שבהן יש אחוזים גדולים של אוכלוסייה ללא ביטוח?
טקסס (17.5%). אוקלהומה (14.2%). ג'ורגיה (13.6%). אלסקה (13.2%) פלורידה (13%). מיסיסיפי (12.1%). וואיומינג (11.4%). נבאדה (11.2%). דרום קרוליינה (10.8%). ניו מקסיקו (9.3%). לואיזיאנה (8.2%).

מי המדינות שבהם הכי הרבה מהאוכלוסייה חיה מתחת לקו העוני?
מיסיסיפי (19.8%), ניו מקסיקו (19.7%), לואיזיאנה (19.7%) דרום וירג'ינייה (19.1%) קנטקי (17.2%), אלאבאמה (16.9%) ארקנסו (16.4%) אוקלהומה (15.8%) דרום קרוליינה (15.4%), ג'ורגיה (14.9%), טקסס (14.7%).

למעט ניו-מקסיקו, כל המדינות שרשומות למעלה - בשתי הרשימות - הן מדינות "אדומות".

randomwinds

New member
Case in point?

ככול שיש יותר עניים ולא מבוטחים במדינה כך ישנה התנגדות גדולה יותר לאמץ את רעיון ה Universal Health Care?

יש להניח שאחוז ה 'מיעוטים' בקרב העניים במדינות האלה גדול יחסית לחלקם באוכלוסיה כך שההתנגדות לרעיונות סוציאליסטים אפילו גדלה

אנשים רואים ב Universal Health Care עוד פוטנציאל למס או ייקור שרותים וכל זה בשביל כאלה שהם 'לא משלנו'.

ואז בא מהפכן יהודי ומנופף בידיו בזעם - ?What Could Possibly Go Wrong

Boston Guy

New member
ההודעה היא בתגובה לקביעה של ויני שהמדינות ה"מתועשות" יפגעו

מה שויני בת'כלס כותב זה שלדעתו הממשל חושב שהוירוס יפגע בעיקר במדינות "כחולות"- ולכן "לא מודאג" ו"מזלזל" מבחינת התגובה שלו למתרחש.

לדעתי - הממשל לא עד כדי כך מטומטם. הוא מבין שזה לא עניין של "אם" אלא של "מתי" הוירוס הזה יגיע לכל מקום - ושהפגיעה של וירוס כזה תהיה הרבה יותר קשה דווקא במדינות "אדומות" שבהן לחלק יותר גדול מהאוכלוסייה אין את היכולת להגיע לרופא או לשלם על טיפול רפואי, ולכן האופצייה היחידה שבעצם יש לרוב האוכלוסייה היא להגיע לחדרי מיון של בתי חולים ציבוריים.

vinney

Well-known member
אתה חושב? כי לא נראה לי שהם עושים משהו בנידון

Boston Guy

New member
הם לא עושים בגלל חדלות אישים, לא בגלל שאינם רוצים.

הממשל הזה (ולמען האמת גם הממשל הקודם) הראה שוב ושוב - במעשים - שהם פשוט לא יודעים איך להתמודד עם משברים אמיתיים.
אם זה בתגובה לאסונות טבע כמו סופות או שריפות,
ואם זה בתגובה לארוע אפדמיולוגי כמו מה שקורה כרגע.

הממשל הנוכחי הדגים הצלחה חלקית בהתמודדות עם "משברים מומצאים" (תרגום מאוד צולע שלי למונח Manufactured crisis ) - משברים שהוא עצמו יצר בכוונת תחילה. בהתמודדות עם "משברי אמת" - הממשל הזה הוא כישלון מהדהד.

danakama10

New member
הו הו, איזה כישלון מהדהד

ארה"ב, המדינה אם אולי הכי הרבה טיסות אליה, עדיין יש בה מספר כל כך נמוך של חולים.
ברור שהמספר יגדל עוד, אבל זה מראה שכן ננקטו צעדים שעזרו.

כמו שאמרת, גם הממשל הקודם לא הראה הצטיינות, נניח במשבר האבולה (ואבולה, נזכיר, זה באמת לא צחוק עם 70%-90% סיכון למוות):
On Sept. 16, Obama promised Americans that his administration was “taking the necessary precautions . . . so that someone with the virus doesn’t get on a plane for the United States.” Four days later, on Sept. 20, an Ebola-infected Liberian national, Thomas Eric Duncan, flew to Dallas, where he later died in a Texas hospital.
Obama further assured Americans that “In the unlikely event that someone with Ebola does reach our shores, we’ve taken new measures so that we’re prepared here at home.” A few weeks later, two Dallas nurses contracted Ebola because, as a nurses union put it, there was “no advance preparedness on what to do with the patient, there was no protocol, there was no system.” And now, a month later, an American doctor with Ebola was taking the subway and bowling in New York — all while following federal safety guidelines.
מתוך
https://www.washingtonpost.com/opin...8db35a-5dd2-11e4-9f3a-7e28799e0549_story.html

vinney

Well-known member
בינתיים מתו יותר אמריקאים מהקורנה מאשר מאבולה

וזאת למרות שאבולה זה וירוס הרבה יותר קטלני.
&nbsp
רק אומר.
&nbsp
אבל שוב, הטענה שלך מסתכמת ב"אובמה נכשל יותר, אז אל תבקרו את טראמפ", כאילו שכשלון זה בסדר כל עוד כולם נכשלים. למה? למה הרף שלך כל כך נמוך?

Boston Guy

New member
תוך כמה חדשים אנחנו נדע יותר טוב עד כמה הוא מהדהד

היה קל לממשל להיות גזעני ולעצור את התעבורה בין סין ובין ארצות הברית.
ולציבור היה קל להיות גזעני ולהפסיק ללכת למסעדות סיניות...
וכמובן שתמיד נחמד לחבוט בשק האיגרוף שנקרא "איראן" ולהעניש אותם.

אבל הוירוס הערמומי התגנב לארה"ב דרך איטליה... ועכשיו ארה"ב עומדת בפני העובדה שיותר מ 5.6 מליון אמריקאים נסעו לטייל באיטלייה בשנה שעברה - ובתקופת הכריסמס (שבה כבר נדבקו שם אנשים) וה WINTER BREAK מבתי הספר עברו באזורים הנגועים מאות אלפי תיירים אמריקאים.

לדעתי - יש (והיו כבר) אלפי חולים ב COVID-19 בארה"ב כרגע. רובם פשוט חושבים שמה שהיה \ יש להם זו שפעת "רגילה" - וחלקם הגדול פשוט הבריאו מהוירוס הזה אחרי כמה שבועות ובזה הסתיים הסיפור. אני מניח שכשה CDC יעש עבודת מחקר ויתחילו לבדוק נוגדנים אצל אנשים שהבריאו (או חו"ח נפטרו) משפעת בחדשים האחרונים - כל סיפור המסגרת יקבל פרספקטיבה חדשה.

danakama10

New member
עם הפסקה האחרונה אני מסכימה

ולא רק לגבי ארה"ב, אלא בכל העולם.

גזעני?? הוא מנסה לבלום את ההתפשטות וזה גזעני? לא היה עושה זאת, היו אומרים מדוע לא עשה.
Damn if you do damn if you don't

vinney

Well-known member
אני לא חושב שלעצור טיסות מסין זה גזעני במצב הזה.

אבל זה לא נעשה. טיסות היו נוחתות בSFO מווהאן עצמה, מוקד ההתפרצות בסין, אחרי שכבר היה ידוע לכולם שמשתוללת שם מגפה וויראלית.
&nbsp
&nbsp

danakama10

New member
הכל כל כך נורא כאן

ובכל זאת אתה ברחת לך מישראל לכאן. ולמרות שכל כך גרוע פה ויש לך היכולת לחזור לארץ, בכל זאת אתה תקוע פה. אולי בכל זאת זו המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות, ולכן אין סיכוי שתוותר על החיים פה?
מותר להתלונן, לכולם. אבל איכשהו כשמהגר מרצון מתלונן על כמה הארץ איומה ונוראית, זה מעורר הרבה אנטי.

vinney

Well-known member
אמרה מי שלא מפסיקה להתלונן

להזכיר לך שרק שלשום טענת שאת בסכנת נפשות אם תעזי להודות בטעות בפומבי בדעותייך האמיתיות? ועם זאת, את עדיין גרה לך בקליפורניה הליברלית, נהנת מהצלחתה של המדינה הזאת וממשיכה לשפוך דליים של זבל ואשפה על היד שמאכילה אותך במקום לחזור לshithole שממנו באת

randomwinds

New member
אקסבאפלו חזור לישראל וכל בעיות ארה"ב יפתרו באבחת שניה!

תמיד ימצא אותו משהוא שיעלה את הטיעון הנפסד של מה אתה מתלונן על XYZ - חזור לארץ אם כל כך רע לך

יש נושא אחד שיש עליו הסכמה רחבה והוא ששרותי הבריאות לאזרח בארה"ב הם כישלון מהדהד יחסית לשאר העולם המערבי

וזה (בין השאר) מונע מארה"ב מלהיות "הכי נהדרת בתולדות האנושות" לתושבה

אני רק אצטט כאן מהמאמר באקונומיסט לגבי סנדרס שאקסבאפלו ציין לפני כמה ימים, ושעליו הגבת במשפט האלמותי "כאילו העתיקו את כל מה שאני כתבתי"

He embraces perfectly reasonable causes like reducing poverty, universal health care and decarbonising the economy

אכן רק כאילו ...

danakama10

New member
איך הכותרת שלך קשורה למשהו?

הטיעון שלי הוא טיעון לגיטימי. אם כל כך רע פה, מדוע הוא מרצון בחר להגר לכאן? מדוע הוא לא עוזב? זה הרי לא שפתאום מצב ביטוח הבריאות בארה"ב הורע. כך היה מאז ומתמיד, ואם כבר, המצב השתפר בשנים האחרונות.
אז כנראה שלמרות שמערכת הבריאות אינה אידיאלית, היא כנראה טובה מאוד, מספיק טובה שבאפלו יגיע לכאן ויתקע כאן לנצח, וזאת כשהוא יכול "להנות" ממערכת הבריאות הישראלית. ואני כבר לא מדברת על ישראלים שמחכים בתור לעבור טיפולים וניתוחים דווקא בארה"ב עם "שירותי הבריאות שהם כישלון מהדהד".
וכשאתה ואחרים צוחקים צחוק גדול על כך שאמריקה היא הארץ הכי נהדרת בתולדות האנושות, תחשבו למה אתם הגרתם לכאן, רובכם בטח הייתם צריכים להפוך עולמות בשביל הזכות. ולא רק בגלל ההזדמנויות הכלכליות שיש פה, אלא בגלל שארה"ב היא למעשה ארץ החופש, זו שהממשל היה קיים בה כדי לשרת את האזרח ואת הזכויות שלו, וזו שהכריזה:
"all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights, that among these are life, liberty and the pursuit of happiness"
מארה"ב רעיון החופש הזה התפשט הלאה.
אז כן, ארה"ב העניקה לעולם המודרני את החופש שאנחנו לוקחים כמובן מאליו (לפחות עד כה, אם הקומוניסטים לא ישתלטו על המדינה), את השפע הכלכלי שהטיב לא רק עם אמריקה אלא עם כל העולם, וכמובן עזרה צבאית מפני השתלטות הרוע על העולם.
אמריקה מושלמת? לא. אבל אין ספק שהיא המדינה הנהדרת ביותר.
אז תמשיכו לגחך מתחת לשפם, ולהמשיך לגור פה מרצון תוך קיטורים בלתי פוסקים.

ולגבי כך שהעתיקו בכתבה כמעט כל מה שאני כתבתי? הכוונה כמובן לכל מה שאני כתבתי לגבי המצא ההזוי של ברני. אני מניחה שהסקת זאת לבד.

vinney

Well-known member
את חושבת שאנשים מהגרים לארה"ב גלל מערכת הבריאות?

אני למשל היגרתי לארה"ב כי אמריקאים מטומטמים ואני מרוויח טונה כסף מזה. זה שאני מנסה לגרום לאמריקאים להיות פחות מטומטמים אולי נראה לך מוזר, אבל זה כי אין לך שום אמות מוסר.
&nbsp
אם בטעות אחלה ואאבד את הפרנסה בעקבות כך - כמו שג'וני אמר בשרשור אחר, אהיה על הטיסה הראשונה לארץ (אם עוד תהיה שם).
&nbsp
"ארץ החופש"? נסי להיות אישה בהריון לא רצוי. או הומו. או טראנסית. או מוסלמית. או כההת עור.

xbuffalomen

New member
יש לך עוד ניתוחים מבריקים על פעולותיו של אדם אחר ?!

אחד מאילו שאין לך מושג מי הוא או מערכת שיקוליו ?! אגב , במדינת החופש - זו שמספר האסירים בה הוא הגדול בעולם - בקורת , לא משנה מאיזה כיוון ועל ידי מי נאמרה , נחשבת לדבר חיובי ... את שאר מחשבותי על הגיגייך אשמור לעצמי וכרגיל , עד לשלב בו תערבי אותי בהגיגייך אמשיך לקרוא אותך ולחייך

danakama10

New member
ביקורת נחשבת לדבר חיובי

כל עוד כולם מסכימים על הבייסיק פרינסיפאלס של המדינה.
ומה לעשות, מהגר שזה עתה בא ודורש לעשות שינויים מהותיים באומה האמריקאית תוך כדי זריקת רפש על המצב הקיים, זה לא עובר טוב.

למעלה