איך הכותרת שלך קשורה למשהו?
הטיעון שלי הוא טיעון לגיטימי. אם כל כך רע פה, מדוע הוא מרצון בחר להגר לכאן? מדוע הוא לא עוזב? זה הרי לא שפתאום מצב ביטוח הבריאות בארה"ב הורע. כך היה מאז ומתמיד, ואם כבר, המצב השתפר בשנים האחרונות.
אז כנראה שלמרות שמערכת הבריאות אינה אידיאלית, היא כנראה טובה מאוד, מספיק טובה שבאפלו יגיע לכאן ויתקע כאן לנצח, וזאת כשהוא יכול "להנות" ממערכת הבריאות הישראלית. ואני כבר לא מדברת על ישראלים שמחכים בתור לעבור טיפולים וניתוחים דווקא בארה"ב עם "שירותי הבריאות שהם כישלון מהדהד".
וכשאתה ואחרים צוחקים צחוק גדול על כך שאמריקה היא הארץ הכי נהדרת בתולדות האנושות, תחשבו למה אתם הגרתם לכאן, רובכם בטח הייתם צריכים להפוך עולמות בשביל הזכות. ולא רק בגלל ההזדמנויות הכלכליות שיש פה, אלא בגלל שארה"ב היא למעשה ארץ החופש, זו שהממשל היה קיים בה כדי לשרת את האזרח ואת הזכויות שלו, וזו שהכריזה:
"all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable rights, that among these are life, liberty and the pursuit of happiness"
מארה"ב רעיון החופש הזה התפשט הלאה.
אז כן, ארה"ב העניקה לעולם המודרני את החופש שאנחנו לוקחים כמובן מאליו (לפחות עד כה, אם הקומוניסטים לא ישתלטו על המדינה), את השפע הכלכלי שהטיב לא רק עם אמריקה אלא עם כל העולם, וכמובן עזרה צבאית מפני השתלטות הרוע על העולם.
אמריקה מושלמת? לא. אבל אין ספק שהיא המדינה הנהדרת ביותר.
אז תמשיכו לגחך מתחת לשפם, ולהמשיך לגור פה מרצון תוך קיטורים בלתי פוסקים.
ולגבי כך שהעתיקו בכתבה כמעט כל מה שאני כתבתי? הכוונה כמובן לכל מה שאני כתבתי לגבי המצא ההזוי של ברני. אני מניחה שהסקת זאת לבד.