המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות.

vinney

Well-known member
מהגר שזה אתה בא יכול לדרוש עולם ומלואו ואין לזה משמעות.

אזרח - זה כבר עניין אחר. לאזרח מותר, ולמעשה זאת זכותו, לדרוש שינויים ככל שהוא רוצה.
&nbsp
לא רק לאזרח לבן, לא רק לאזרח גבר לבן, לא רק לאזרח גבר לבן נוצרי - לכל אזרח.
&nbsp
אמת פשוטה זו כנראה לא ממש ברורה לך.

xbuffalomen

New member
לא נימאס לך להביך את עצמך ?!

באמצעות ההתעלמות מהמהות וההידבקות לפרטים לא נכונים. התעלמת לחלוטין מזה שנטלת את החופש "להיכנס לי לתחתונים" - אדם שאין לך מושג מי הוא ומה שיקוליו ובתגובתך את מניחה ש: א. אני מהגר - אני כבר מזמן לא מהגר אלא אזרח מהשורה .ב. "שזה בא מקרוב" - 15 שנה עדיין נחשב מקרוב ? ג. "דורש שינויים מהותיים באומה האמריקאית" - כל מה שנעשה זה להפנות זרקור לבעיה שקשל להתעלם ממנה. שלא במפתיע תגובתך בנושא הנשק חוטאת בדיוק באותו הדבר - אחרי כ 15 שנה בהן לא החזקתי באקדח , במקרה שלי אקדח הרבה יותר מסוכן מאלה. לומר שאקדח יכול למנוע פשע זה בדיוק חכם כמו לומר "שאגת האריה מפחידה" - נכון אבל תלוי את מי ... אני מניח שאת מסוגלת למנות את מספר האנשים שהועפו מממשלו של מושא הערצתך על אף העובדה שהסכימו על "הבייסיק פרינציפל" , הם אזרחים מלידה , הסכימו על "הביסיק פריאנסיפלס" וכל חטאם - דעה שונה...
ובסוף מסקרנות - ההגדרה "המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות" נכתבה אחרי שעשית השוואה בינה לבין אתונה , רומא , ממלכת אשור , פרס של כורש , אנגליה בימי גדולתה , ביזנטיון וכו' או שכהרגלך בקודש פשוט פלטת את זה ? (שאלה רטורית ). אין צורך להגיב מראש אני מכריז - את לא רק צודקת גם המילה האחרונה תהייה שלך ...

danakama10

New member
התחתונים שלך זה הדבר האחרון שמעניין אותי

(מזכיר לי את חברת הקונגרס המהוללת TLAIB שלפני מספר שעות יצאה בהפלצה הבאה -
Yo, yo, you know what, you're so freakin' obsessed with what I decide to do with my body, maybe you shouldn't even want to have sex with me!
ואני די בטוחה שהיא נמצאת בסוף התור ברשימת הנשים שגברים רוצים לעשות איתן סקס. כך גם לגבי התחתונים שלך...).

א. להיות מהגר זה לתמיד (פארפראזה על פלוזי ו- impeachment is forever). אדם שעבר ממקום הולדתו לארץ אחרת הוא מהגר אלא אם כן יחזור למולדתו.
ב. כשאתה משחרר הצהרה שאקדח נותן אשליה של בטחון, אני אגיב לשטות הזו. מעניין שעכשיו אתה מנסה לעשות כאילו דיברת על זה באופן אישי לגבייך.
ג. כן, עשיתי השוואה לאתונה וכל השאר, וארה"ב היא עדיין המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות.

נהדר שאינך מתכוון להגיב לי עוד, התגובות שלך לא תורמות לדיון מעניין בלאו הכי.

vinney

Well-known member
בשביל מהגרת את מתלוננת די הרבה פה

זוכרת איך טענת שקליפורניה לא לטעמך? שאת רועדת מפחד ומשתינה במכנסיים (סליחה, שמלה, את וודאי לא מהפרוגרסיבים האלה שחושבים שלנשים מותר ללבוש מכנסיים...) כל פעם שאת יוצאת מהבית? שגובים ממך יותר מדי מסים? שהתלמידים בבית הספר של הילדים שלך שמנים מדי? את מהגרת, את בחרת לבוא לפה, למה את מתלוננת? ועוד מעיזה להטיל דופי במדינה הנהדרת הזאת שעושה לך טובה ונותנת לך לחיות פה למרות שאת בכלל מזרח תיכונית ויהודייה, איך יש לך אומץ?

xbuffalomen

New member
"שברת אותי" - אני עונה

א. הבנת הנקרא , כיתה ג' זה מה שניכתב : "אבל מעדיף את זה על אקדח שיתן לי הרגשת ביטחון ... מזוייפת גם כן" , לעומת - "מעניין שעכשיו אתה מנסה לעשות כאילו דיברת על זה באופן אישי לגבייך " מכירה את המילה לי ?!
ב. הבנת הנקרא כיתה ט' : מירכאות , בין השאר - ציון סרקזם, בלשון סגי נהור. לדוגמה: על ההתנהגות ה"נפלאה" שלך, עוד תיענש בחומרה. (כל מה שצריך לעשות זה ללכת לויקיפדיה) "להיכנס לי לתחתונים" , כך ניכתב ... אני משאיר לך את המסקנה האם אני מעוניין שתיכנסי לי לתחתונים בלי מירכאות ...
ג. עשית השוואה WOW - הרשי לי להניח ש : או שכהרגלך עשית זאת עם הנחה מוקדמת באשר לתוצאה הרצויה או (מה שבעיני סביר יותר) שאת פשוט "לא מדייקת" בהצהרה ... זה בסדר אנחנו רגילים...
פעם חשבתי ש vinney טועה בגישתו אלייך - שיניתי את דעתי
&nbsp

xbuffalomen

New member
ואני מציע לך לקרוא את צבי יעבץ "אוגוסטוס ניצחונה של מתינות"

על מנת "לאושש" את הנחתך גם בהקשר ל "המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות." וגם באשר למושא הערצתך ... זו רק דוגמה אחת מני רבות הגורמת לי להטיל ספק באמיתות הצהרתך "כן, עשיתי השוואה לאתונה וכל השאר, וארה"ב היא עדיין המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות."

danakama10

New member
אז רומא היא בעיניך אימפריה נהדרת יותר מארה"ב

ואוגוסטוס ששפך הרבה דם כדי להגיע לשלטון והיה שליט אכזר הוא עדיף על טראמפ?
ב..ס..ד..ר...

vinney

Well-known member
את יודעת שהרעיון ל"סנאט" והפרדת רשויות בארה"ב בא מרומא, כן?

אם תסתכלי על מערכת החוקים בארה"ב (כולל שיטת הקודקס) ומבנה שלטוני (כולל הפרדת רשויות וזמני כהונה), ואפילו על הסמלים (מבני ממשל שכולם בנוים בצורה של מבנים רומאיים/יווניים עתיקים, סמלי הנשרים והברקים, וכד') - הכל מושאל מהרפובליקה הרומאית.
&nbsp
רק לתשומת לבך...

xbuffalomen

New member
הבנת הנקרא שיעור מס' 2

"אז רומא היא בעיניך אימפריה נהדרת יותר מארה"ב" - קרא את מה שנאמר ולא את מה שאת/ה מצפה לקרוא ... המשפט הזה הוא מסקנה שלך ולא משהו שניכתב ובוודאי לא דעתי... לגבי החלק השני מכיוון שסיימת בסימן שאלה אענה - לא אני לא חושב שאוגוסטוס היה טוב מטראמפ , כן אני משוכנע שבניגוד לטראמם הוא היה אדם חושב. בספר - מוצג אוגוסטוס כסגנון מנהיגות בתבנית מדינית מסויימת , תוך הנגדת שני אילו לסגנונות מנהיגות ומסגרות מדיניות שונות. קורא נבון יכול להגיע למסקנה , או לספק ממשי , (ולכן נכתב "לאושש" ) כי סגנונות מנהיגות ומסגרות מדיניות אינן ניתנים להשוואה אלא בהתייחס לתקופתם ולכן משפט כמו "המדינה הכי נהדרת בתולדות האנושות" או , בהשאלה כמובן , אין דבר כזה המנהיג הדגול ביותר מאז X. הם בבחינת טעות במקרה הטוב או טיפשות במקרה הסביר.

danakama10

New member
אז אמרו לך שאי אפשר לשפוט אם תרבות היא טובה או רעה כי הכל

יחסי, ולכן אתה חושב שמי שכן שופט הוא "טועה או טיפש".
אז בניגוד אלייך אני לא מתביישת לחשוב לבד, גם במחיר שאתה ושכמותך יקראו לי טיפשה, והקומון סנס שלי אומר שתרבות עתיקה אלימה ואכזרית בה רוב אזרחיה גרו בעוני נוראי היא באופן מוחלט פחות טובה מתרבות שהיטבה עם כל אזרחיה ושהיתה לה השפעה חיובית ממשית על כל העולם.
אפשר לראות בסרטון איך ב- 1816 ארה"ב היא הדמוקרטיה היחידה, ולאט לאט העולם מצטרף אליה.
https://slides.ourworldindata.org/war-and-violence/#/11
אפשר גם לראות איך הדמוקרטיזציה של העולם היטבה עם האוכלוסיה:
https://ourworldindata.org/a-history-of-global-living-conditions-in-5-charts

אז כן, ארה"ב היא הארץ הנהדרת ביותר בתולדות האנושות, על אפך ועל חמתך.

xbuffalomen

New member
אמרה זו שעדיין לוקה בהבנת הניקרא ...

תקראי שוב - אף אחד לא "אמרו לי..." זוכרת כתוב : "יכול להגיע למסקנה או לספק ממשי" משמע זו דעתי ... יכולתי להגיע למסקנה ויכולתי גם שלא ... "לא אמרו לי" - נוצר בי ספק ממשי - לו "אמרו לי" לא היה נוצר ספק. בדבר אחד אין לי ספק - הצלחת להרחיב את משמעות מילותיה של רחל המשוררת "צר עולמי כעולם הנמלה" מהתחום האמוציונלי / רגשי לתחום הקוגניטיבי.(המשפט האחרון מתייחס רק לעולה מתוך הכתובים שלך אין לי ספק שבעולם האמיתי את אדם פתוח ורחב אופקים , כזה המכבד כל אדם ללא הבדל דת מין וגזע).

danakama10

New member
פה בוודאות היתה תגובה שלי

אני מבינה שמנהל הפורום מוחק הודעות שלי כנראה לבקשת באפלו מן ששמח לכנות אותי בכינויי גנאי

ממש חבורה שכזו

xbuffalomen

New member
"כנראה לבקשת באפלו" הבהרה והשערה

הבהרה - לא בקשתי דבר מדובר , כנראה , בהזיות ממוחך ... השערה - בטח נבהל מכמות אי הדיוקים ואיכות העובדות שבתגובותייך

danakama10

New member
זו בדיחה.
הרי עוד בימי הקומונה

היית נחרד ל״כבודך האבוד״ (למרות שכרגיל רק אתה קיללת והכפשת) והיית מזעיק את משמרות המחיקה.

xbuffalomen

New member
הפעם אין לי שום בעיה להצהיר - את שקרנית , כנראה חולנית

בימי הקומונה העליזים את זו שפנתה להנהלת הפורומים ובקשת לחסום אותי וקבלת תשובה שלא ניתן לעשות זאת ומנהל הקומונה הוא שמחליט בנושא. מותק - נא לקרוא את זה עם נימת זילזול - את זקוקה לעזרה , מקצועית

xbuffalomen

New member
בבקשה - שקרנית , את היבבה הנוספת שלך לא הצלחתי למצוא

האם בקומונה כללים שונים מאשר בפורומים?danakama1024/05/2016 | 21:26128
אני כותבת בקומונה ובה המנהלים מאפשרים לכותבים לקלל (כשביקשתי שימחקו הודעה שבה קיללו אותי, זכיתי להתעלמות טוטאלית), ובנוסף הם מוחקים הודעות שלי על ימין ועל שמאל כולל הודעה שבה אני שואלת מדוע מוחקים הודעות (ההודעות שלי עומדות בכל כללי הפורום). כמו כן מסר אישי למנהל בנסיון להבין מה קורה זוכה להתעלמות.
בקיצור, רציתי לדעת אם בקומוונה הכללים גמישים יותר והמנהל יכול לעשות מה שבראש שלו, או שבכל זאת יש איזשהו פיקוח מטעם תפוז?
הוספת תגובהתגובה מהירהשיתוף בפייסבוקשיתוף בפייסבוקשליחה במיילקישור להודעהדווח כתוכן פוגעני
לצפיה ב-'בדיוק כמו שציינת'בדיוק כמו שציינתהנהלת הפורומים25/05/2016 | 11:1432
הקומונות הן קבוצות פרטיות של אנשים, להנהלת הפורומים אין פיקוח אלא אם כן מדובר בחומר העובר על החוק.

מנהל הקומונה הוא זה שמחליט על הכללים.

vinney

Well-known member
ארה"ב לא הייתה דמוקרטיה יחידה ב1816

קודם כל, הערה קטנה, גם ב1816 ארה"ב לא באמת הייתה דמוקרטית. רק גברים בעלי אדמות יכלו להצביע, ורק בעלי צבע עור לבן הורשו להיות בעלי אדמות (ובחלק מהמדומות - מתוך אלה רק נוצרים). בארה"ב של 1816 הייתה בעיה חמורה של עבדות, והיא הייתה מעורבת במספר מלחמות הן עם מעצמות אירופאיות (מלחמת 1812 למשל) והן עם התושבים המקומיים (תקופה נהדרת להיות אינדיאני...).
&nbsp
וגם עכשיו, הרבה מהתומכים הרפובליקנים של טראמפ יתקנו אותך ויגידו שארה"ב היא לא דמוקרטיה, אלא רפובליקה ייצוגית. שמייצגת, כפי שאנחנו רואים בממשל ובסנאט, לא את מירב האוכלוסיה.
&nbsp
ארה"ב של אותם ימים הייתה לא שונה מהותית מהמצב בבריטניה, בהבדל אחד שמסכויות שבבריטניה היו למלך - בארה"ב היו לנשיא. בימינו אנחנו רואים התגברות האבסוליטיזם בארה"ב לעומת התמוגגות טוטאלית של המלוכה בבריטניה.
&nbsp
אם כבר, בריטניה זאת אץ הנהדרת ביותר בתולדות האנושות, אם לשפוט לפי הקריטריונים שלך. או, אחרי הכל, רומא. כי אלה המקורות למערכת האיזונים ובלמים שמשתמשים בה בארה"ב, לא בהצלחה יתרה יש לציין, לאור העובדה שטראמפ עדיין מכהן כנשיא (או בכלל נבחר).

JimmyGee

New member
אני מסיק דנה שאמרת אמן על כל מה שעשה Obama?

כי מהגר שזה עתה בא ודורש לעשות שינויים מהותיים באומה האמריקאית תוך כדי זריקת רפש על המצב הקיים, זה לא עובר טוב. והעם בחר ב Obama פעמים.

למעלה