המדען רבי שמעון בר יוחאי

סיטרא

New member
שכחת את האדם הראשון

שהשתמש בפעם הראשונה בהיסטוריה בקונדום, שנעשה, אגב, מעלה תאנה.

תום30

New member
בבקשה..

בכל הקשור לרפואה - גוף ונפש-רפואה מונעת- ראיית האדם כמיכלול ברגע שישנה בעיה וכו'. כיום מונחים אלה הם נחלת הכלל+התרבות המערבית אבל מקורם הוא בסין. רוצה עוד? נ.ב. אינני טוען ש כל הרפואה הסינית היא אמיתית נכונה וכו', אולם היא בהחלט אחראית על שינויי פרספקטיבה ברפואה הקונבנציונלית וידוע כי תולחת החיים בסין (אשר רובה הגדול אינו משתמש ברפואה קונבציונלית) היא מהגבוהות בעולם.

והיהודים לא עשו הביאו כלום לעולם

עוד נכתב בזהור הקדוש שאנחנו עם חכם לא סתם בחר הקדוש ברוך הוא בנו אינשטין מי שהמציא את תורת היחסות יהודי ממציא האטום יהודי היהודים באמריקה ברובם עשירים ואנשים של בורסה ואנשים חשובים ואנחנו שאומנם עכשיו אנחנו לא נמצאים המצב כלכלי כל כך טוב אנחנו עשינו ב 50 שנה דברים מדהימים שלא האמינו שנעשה במלחמת העתמאות איך ניצחנו את הערבים? הרי זה לא הגיוני שעם שרק קיבל את עצמאותו ורק בחיתוליו ינצח שש מדינות גדולות עם צבא הרי זה לא הגיוני ועם קצת עזרה מאלוהים והמוח שלנו שעבדנו עליהם בכמה קקרבות שהיו ניצחנו שש עמים כל האנשים הסינים הם מסתמכים על חוכמת חיים ממה שהם למדו מאבותיהם זה כמו תרופות סבתא כאלה ואכן הם מצליחים בזה בזכות כל הניסיון הרב שהתרופה או הטיפול הזה צבר

תום30

New member
אז?!

אתה בוחר לראות אם יש אלוהים או לא עפ"י מדענים יהודים? הרי רוב הפריצות דרך המדעיות הגיעו לעולם ממדענים לא יהודיים. אז? התרבויות של יוון ורומא תרמו לאנושות (ואף תרבתו את רוב אירופה..) הרבה יותר מ"העם היהודי", שלא דבר על מדענים נוצרים וכו'. כמו"כ יש מאורעאות הסטוריים "קצת יותר" נפלאים מהמאורעות של מלחמת העצמאות..והם שייכים דווקא לעמים אחרים..אז? יום טוב. נ.ב. עדיין לא ענית על המקור ההלכתי שלך לזה שמותר לחשב את הקץ "רק בערך אבל לא במדויק".

אמרתי לך כבר..

אמרתי לך כבר שיש הרבה טעמים בקשר לחישוב הקץ ואתה אומר ש"הרי רוב הפריצות דרך המדעיות הגיעו לעולם ממדענים לא יהודיים. אז?" נכון רוב הפריצות המדעיות הגיעו על ידי מדענים לא יהודים אבל הפריצות החשובות ביותר ששינו את כל ההיסטוריה נעשו על ידי היהודים(אינשטין גלילאו ויש עוד אחד שאני לא זוכר את שמו אבל הוא אהמציא את האטום) " התרבויות של יוון ורומא תרמו לאנושות (ואף תרבתו את רוב אירופה..) הרבה יותר מ"העם היהודי"," חה אני אומר ושוב חה ואם יורשה לי חה חה רומא הוציפה לאירופה תרבות?היא שלטה באנשים שמה ואיזה תרבות היתה אה ? תרבות של רציחות ועינוים ועוד מלא זוועות ודרך אגב אם היה כל כך טוב והיתה תרבות אז איך זה שרומא נפלה אם היה לה כל כך טוב האנשים לא היו מתמרדים כלפיה ואתה עוד אומר שהיהודים לא תרמו לאירופה נכון? אז ככה יש לי חדשות בשבילך איפה שהיום יהודים היתה פריחה כלכלית ובגלל זה הממשל שבו היו יהודים נתן להם הטבות היהודים הם אלה שקידמו את אירופה ולא ה"תרבות" של רומא "יש מאורעאות הסטוריים "קצת יותר" נפלאים מהמאורעות של מלחמת העצמאות..והם שייכים דווקא לעמים אחרים..אז?" תן שם של מאורע אחד שקרה לאיזה עם שעבר את כל מארועות שעברו את כל מה שעבר העם היהודי ואין מצב בעולם שתביא משהו יותר גדולה ונס שקרה לאיזה עם יותר ממה שקרה לעם היהודי

preacher

New member
חחחחחחחח

גלילאו היה יהודי??? אתה על סמים או משהו??????????

Lu Tze

New member
הוא היה יהודי.

גם סוקטרס היה יהודי. וניטשה. וגם ניוטון. שלא לדבר על כל נשיאי ארה"ב. גם משפחת המלוכה הבריטית יהודים. מה? לא ידעת? איך שמעוותים לכם החילונים את המחשבה...

תום30

New member
אתה מקשקש.

מאיפה להתחיל? האם אתה באמת צריך דוגמאות כדי לדעת שרוב רובם של התאוריות המדעיות החשובות לא היו ע"י יהודים? ואגב..כל זה מבלי להיכנס ב"עובי הטענה שלך"...משום שגם אם נלך לשיטתך...הרי איינשטיין לדוגמא...לא היה "מתנת היהדות למדע"- אלא להיפך!! הוא היה מתנת המדע ליהדות. משום שבינו לבין "יהדות" לא היה דבר. הוא תוצר של סביבתו(שהיתה גויית לגמרי)+כשרונותיו . לדעתי אנחנו חקיים בעולם הפיזיקלי של ניוטון...והוא לא היה יהודי. גם גלילאו לא היה יהודי למרות שאתה מתייהר בו. שוב...גם אם נלך לשיטתך שכוווולם היו יהודים הרי מימה נפשך?! הם הגיעו להישגים שלהם לא משום שהיו יהודים\דתיים\חילוניים! בין זה לבין "אלוהים" אין ולו דבר אחד...אם הם היו יהודים מאמינים סביר להניח שהיו "רבנים גדולים" ..אז מה המסקנה הלוגית (בהסתמך על הלוגיקה הפתלתלה שלך..) שכדי להיות מדען טוב צריך להיות: א. יהודי. ב. לאבד כל קשר עם הדת . ושני אלה במצטבר..... . לגבי השטות שלך של "תרבות של רציחות" תפתח את התנ"ך הן בספר שמאול הן בשני ספרי מלכים א'+ב' וכן בכל הנביאים...תראה איזה תרבות "מופלאה ושוחרת שלום" הייתה בארץ... . לעניין...אלימות קיימת בכל תרבות עפ"י תקופות הסטוריות...גם בתרבויות שמתהדרות ב"שלום ואחווה". היוונים והרומאים תירבתו את רוב העולם המערבי שעד אז חי כשבטים ברברים. רומא נפלה בדיוק כפי שכל משטר אחר (כולל זה של שלמה המלך ושל מנשה המלך ש"עשה הטוב והישר בעיניי ה'" ואלוהים שלך גמל לו בזה שהרג אותו בגיל 43 ומצבו של העם הדרדר), כל תרבות קוליניאלית בסופה ליפול. לא חשוב אם זו רומא הגדולה או אנגליה של תחילת המאה הנוכחית. הסיבה להשארותו של העם היהודי כפי שהוא היא העובדה שהוא גלה לכל חלקי תבל, ולא משום סיבה אחרת. לו היתה יודע מה פירוש המילה "נס" עפ"י היהדות (שאתה מתיימר להבין וליצצג אותה) סביר להניח שלא היית טוען שהשארותו של העם היהודי היא בגדר "נס". תקרא את פרקים עג - עו ב"מורה נבוכים". לגבי תרומתה של רומא לשבטים הברברים באירופה...אין לי אלא להצטער על "ידיעותיך ההסטוריות". ערב טוב.

preacher

New member
חחחחחח.....

"ממציא האטום יהודי"!!!! אלוהים, אני פשוט לא יכול יותר...

neko

New member
ממציא האטום היה פילוסוף יווני

או רומאי... מגלה האטום זה כבר משהו אחר.

preacher

New member
לא, אף אחד לא המציא את האטום

מישהו המציא את התאוריה האטומית, זה נכון. אבל את האטום עצמו? אני חושש שאטומים היו קיימים הרבה לפני בני האדם...

neko

New member
המילה "אטום" הומצאה ע"י

פילוסוף יווני (אני חושב), שהגיע למסקנה שכל החומר מורכב מיחידות בלתי פריקות (אטום = בלתי-פריק). כאשר גילו את האטומים, נתנו להם את השם הזה לזכר אותה תאוריה. זה שגילו שאטומים הם כן פריקים, זה כבר משהו אחר... :)

preacher

New member
המלה "אטום", לא האטומים עצמם!

אתה אטום או משהו? (לא יכולתי שלא להשתמש במשחק מלים...)

00000000000

New member
הפילוסוף היווני דמוקריטוס, 500BC~.

ג'ון דלטון (1800AD~) הגדיר את היסודות כחומרים המורכבים מסוג אחד של אטומים.

למעלה