המדען רבי שמעון בר יוחאי

יאטמץ

New member
תשמע מלך...

מה שרציתי לומר לך זה שבמקום לומר לאנשים שזה מה שמכניסים להם לראש אתה יכול לבוא ולהסביר בצורה רצינית וענינית ואולי זה מה שישכנע אותם אני מבטיח לך שאם תבוא בגישה שלך ורק תאמר לאנשים כמה הם לא מבינים - הם ימשיכו לא להבין אותך ולהשאר בטעותם. אם אתה רוצה להראות להם את האמת תסביר להם בצורה ברורה למה הם טועים לילה טוב מלך.

למבדה

New member
טוב,

זו כבר פעם שלישית שאני רואה את זה פעמים הראשונות לא היה לי נעים לשאול אבל אני עכשיו אני כבר אחת מהחבר'ה (נכון שתזמינו אותי לבירה?
).. אז.. המממ. מה זה מחב"תים?

למבדה

New member
ת'נקיו ../images/Emo13.gif

אגב ראשי תיבות של 'ראשי תיבות' זה לא: ר"ת?

יאטמץ

New member
כן, אבל זה מהצבא...

לצבא יש קטע מטורף עם רשת"בים לכל דבר יש ראשי תיבות

מלך החיות 2

עוד אלפיים שנה, אנחנו חוזרים להיות קופים. חכה והוכח...
זכור מה למה ולמה אמר! ד"א, אם לדבר ת'כלס- את התורה נתנו חייזרים. למען שלא נשתעמם.. (אבל הם צריכים לבוא אוטוטו..)

תום30

New member
למצרים\סינים הקדמונים...

ולעוד כל מיני תרבויות מפוארות בעבר...היה ידע אסטרונומי\רפואי שרק היום אנו מתחילים להבין את פירושו, אז....? שנלבש סארונג כתום ונמאמין בבודהא? שנעבור לאלכסנדריה ונסגוד לאלילים פגאניים?

כן תן דוגמא אחת לחוכמה הסינית

אני רוצה שתתן לי משפט או משהו שהם עשו והבריא את זה ואז זה

neko

New member
הם המציאו את הנייר שעליו

כתובה התורה שאתה כ"כ מעריך.

כל הספרים בתנ"ך....

כל הספרים בתנ"ך נכתבו על מגילת עור ועכשיו תגיד לי מה המשפט הכי חכם שהם אמרו?

neko

New member
קשה לי להאמין שאפילו

סיני יכיר את "המשפט הכי חכם שהם אמרו". תגדיר "חכם". קונפוציוס אמר "איש תרבות אמיתי הוא מי שאינו מתבייש ללמוד מכל אחד ואחד". ודי לחכימא ברמיזה.

על מה אתה כותב היום?

הסינים המציאו גם את אבק השריפה (אך להבדיל מהאירופים תרגמו את המצאתם לזיקוקי די-נור בלבד), וגם את שיטת הספירה העשרונית, שהיתה כמעט פוזיציונית (יותר מאוחר הערבים הוסיפו את הספרה 0, וכך קיבלנו את האפשרות לכתוב מספרים עשרוניים זה מתחת לזה, ולבצע פעולות חשבון לפי פוזיציות (חזקות זהות של הבסיס 10).

סיטרא

New member
תיקון קטן (אם יורשה לי)

את הספרה 0 המציאו מתמטיקאים הודים ולא ערבים.

אינני יודע את הפרטים.

מה ששמעתי, זה שהשיטה העשרונית עברה מסין להודו, מהודו לערבים, ומהם לאירופה. ומן הסתם שום דבר לא עבר בקפיצות. היתה השפעה תרבותית הדדית, ובפרט בהתפתחות המדע.

L7

New member
הוא כותב על מחשב מתוצרת סין.

חז"ל המציאו את המחשב ואת הטלפון. שפות התיכנות הראשונות מופיעות כבר בתנ"ך. המתמטיקה פותחה בתקופת בית ראשון. החשבון האינפינטסימלי- בתקופת בית שני. יהושוע והמרגלים המציאו את השחמט . יהודה המכבי נתן לעולם את הבירה. ויחזקאל היה האסטרונאוט הראשון. אכן עם סגולה.

למעלה