המודעות לשבריריות של ההריון

מרב.

New member
המודעות לשבריריות של ההריון

ושוב מפנה שאלה אליכן, בנבנות. זו שאלה שמתהפכת לי בראש מזה זמן רב, ובעקבות דיון עם נילה, אני מעלה אותה לדפוס. כולנו יודעות, מהמקרים הרבים והכואבים כאן בפורום, כמה שברירית היא הבטא, כמה מהר יכולים להימוג שני הפסים שבערכה, ורובינו, שמציצות גם בפורום הריון לאחר טיפולים, יודעות כמה שברירי יכול להיות ההריון, כמה סכנות אורבות בהינתן הגונג והישמע הבטא. לא צריך להרחיק לכת לשדות זרים, גם כאן יש לנו עדויות חיות וכואבות להריון שהיה- ואינו עוד. אני אוהבת לדעת, ידע הוא כוח, שליטה, אבל לאור צביר האסונות שארעו כאן בחודשים האחרונים, והיה באמת רצף מפחיד, החל מדילולים שהסתיימו בלידות מוקדמות, דרך בדיקות לא תקינות וכלה במוות- לא עלינו, אני לא כל כך בטוחה כבר בעניין. כשרק התוודעתי לפורום, בטא חיובית הייתה מבחינתי סוף פסוק, חגיגה מטורפת של צרחות ואושר והריון עד הסוף- ללא שום מודעות לאיזשהו גורם שיכול להעכיר את השלמות הזו. ועכשיו.... קראתי הרבה, שמעתי הרבה, אני מכירה אישית את חלק מהבנות שהיו, או עודן בשמירת הריון או איבדו עובר, ואני יודעת איזה מצבור של פחדים יתדפקו אצלי ברגע שתהיה בטא חיובית. עכשיו אני יודעת מה זה הריון כימי, יודעת שגם דופק של עובר אינו סוף פסוק, יודעת על מחלות ופגמים גנטיים, וכל הודעה נוספת חושפת אותי לעוד אפשרות מפחידה. אני יודעת שכל זה היה קורה גם אם לא הייתי יודעת, וימשיך לקרות מן הסתם, אבל המודעות והידיעה הופכות את זה אפשרי גם אצלי- וזה הפחד. לא לחינם אומרים שטיפשים מאושרים יותר
...ואתן? האם חושבות בכלל על השלב הבא? על מה יהיה לכש... האם מודעות לשבריריות הזו, לסכנות והבעיות, או שמצליחות להדחיק לפינה קטנה במוח, זו שאין בה שימוש כרגע
מרב

מרבי... וואו איזו שאלה כבדה... ../images/Emo88.gif

בטח שאני חושבת על זה, ובטח שזה מפחיד אותי. במיוחד כשאנייודעת שגם אם כל הבדיקות בסדר והכל נראה מושלם זה עדיין לא אומר שבאמת יהיה כך. ואם כבר מתחילים בלדאוג, הרי אין לזה סוף - גם כשמניחים בזרועותייך תינוק מושלם הרי ה-כ-ל יכול לקרות לו. יש מוות בעריסה, יש מחלות מפחידות (ובמקצוע שלי אני רואה את זה הרבה, לא עלינו), יש תאונות דרכים ותאונות "סתם", יש גן ילדים ובי"ס וטיולים, ויש צבא, וטיול למזרח... אין שום ערובה שהכל יהיה בסדר גם כשהתינוק המושלם שלך כבר מונח בחיקך. אני לא רואה למה לעשות את ההפרדה בין תקופת ההריון לתקופה שאחרי הלידה, הסכנות משתנות כמו שהן משתנות עם כל גיל, ולכן זה נראה לי היינו הך. ברגע שנוצר עובר הוא הילד שלך, והכאב שלך יהיה אותו כאב אם חס וחלילה יקרה לו משהו לפני שהוא נולד או אחרי. בקיצור - אין חיים בלי דאגה. את הפתגם שאומר "מרבה נכסים מרבה דאגה" אני תמיד מתרגמת ל"מרבה חברים מרבה דאגה". ככל שיהיו לך יותר אנשים שחשובים לך יהיו לך יותר סיבות לדאוג, אבל זה לא ימנע ממך לאהוב את האנשים שלך, נכון? הדאגה קיימת, היא תמיד תהיה שם, ואין שום דבר שאפשר לעשות נגדה חוץ מלהסתגר בבית, להיכנס מתחת לשמיכה ולא לצאת משם לעולם, לא להכיר אף אחד, לא להביא ילדים, לא לעשות שום דבר שעלול להיכשל...

מרב.

New member
את צודקת, אבל-

יותר מוחשי לי לחשוש מהסכנות הקרובות, ה"מוחשיות", מאשר סכנות שאין לי צל של מושג איך הן מרגישות. עוד לא חשבתי בכלל על הנושא של הגידול והפחדים המתלווים אליו, אפילו לא צל צילה של מחשבה, זה כל כך רחוק ממני. הדבר הכי קרוב שאני מתעסקת איתו הוא ההריון, וגם הוא נראה רחוק מרחק שנות אור
ואת צודקת, כמובן...

אני כבר יותר פוחדת להיות בהריון

מאשר לא להצליח... אבל, ברצינות. יש סיכויים גבוהים ביותר להצליח וללדת ילד בריא. אוסף הצרות כאן הוא לא מדגם סטטיסטי מייצג. על מקרים אופטימיים וחיוביים אנחנו לא מדווחים, כי הם "טריוויאלים". זה נכון שבטא היא לא סוף פסוק, אבל להריון עם שק תקין ודופק יש סיכוי של למעלה מ 90 אחוזים להסתיים היטב. חוץ מזה כדי ללדת ילד בריא חייבים לעבור את השלבים האלה של בטא והכפלות וכו´. דווקא בהריון הסיכויים לטובתנו, בניגוד לכניסה להריון שבה הסיכויים כל חודש לא להצליח גדולים מהסיכויים להצליח. אני גם בטוחה שכולנו נחבוק מתישהו ילד בריא. זו תקוותי וזו שאיפתי. זוהרה

אני חושבת על זה כל הזמן. (ארוך)

כשהייתי קטנה נורא רציתי שיהיה לנו תינוק בבית, וכשסוף סוף אמא שלי נכנסה להריון לא היתה מאושרת ממני בעולם. הייתי בת 10 ולא חשבתי על שום דבר אחר חוץ מהתינוקת שתבוא. התינוקת נולדה מאוד חולה, ונפטרה אחרי 3 שבועות. זו היתה מכה מאוד קשה למשפחה כולה ולי במיוחד (אבא שלי תמיד טען שאז "נסגרתי"). כשהייתי בת 16 אמא שלי נכנסה להריון (פנצ´ר) וקבעה תור להפלה, בעיקר בגלל מה שהיה. ההורים שלי פחדו שאותו סיפור יחזור על עצמו. ערב לפני התור של ההפלה ההורים שלי זימנו את אחי ואותי (אחי קטן ממני ב-11 חודש) כדי להחליט סופית אם ללכת על ההפלה או לא. ישבנו לילה שלם ובסופו של דבר הוחלט שאמא שלי לא תפיל. כמובן שבמהלך ההריון נעשו כל הבדיקות האפשריות, והכל היה בסדר. אחרי 7 חודשים נולד אחי הקטן, הילד הכי מדהים שהיכרתי אי פעם. מהרגע שהוא נולד הוא היה צמוד אלי (המון אנשים חשבו שאני אמא שלו), ואני כל-כך הייתי מחוברת אליו... כל הזמן פחדתי שיקרה לו משהו, כל סיפור, כל שמועה, כל כתבה בעיתון ישר העלתה בי את כל הפחדים. היום אמיר בן 13 וחצי, הוא עדיין הילד הכי מדהים שקיים, ילד מחונן שכבר התחיל לעבוד על התואר הראשון שלו בפיסיקה, ויחד עם זה הוא גם ספורטאי מצטיין וילד חייכן ונדיב ומצחיק וטוב. אני עדיין פוחדת עליו כל הזמן, עדיין דואגת לו ושומרת עליו (הוא צוחק עלי), ואני יודעת שתמיד תמיד אני אדאג ככה לילד הראשון שלי, וסביר להניח שגם לילדים שיבואו אחריו. בינתיים היטלתי עליו את המשימה לחפש שמות לאחיינים שלו שיהיו מקובלים גם על גיסו...

תואר ראשון בגיל 13 וחצי?! ובפיסיקה?

למה אחיך לא בן 30+? למה? יש לי כ"כ הרבה לשדך לו (אם לא הייתי משדכת לו את עצמי, אבל כבר יש לי "מציאה" בבית...). אני כולי התפעלות... תגידי, זה בגנים? אם כן, אני מזמינה אצלך כלה

סיגל, הוא באמת ילד מדהים ../images/Emo127.gif

באמת, גם רגיש, גם נחמד, גם שופע חוש הומור, גם חכם נורא... הוא היה בכיתת מחוננים אבל בשנה שעברה הם עברו דירה ובבית הספר החדש אין תכנית למחוננים. במקום זה את כל המקצועות הריאליים הוא לומד בכיתה י´ (הוא כרגע שייך לכתה ח´), והבדיחה בחדר המורים היא שאם היתה כתה י"א אז הוא היה תלמיד בי"א (זה בי"ס חדש). את התואר בפיסיקה הוא התחיל כי משעמם לו בביה"ס, הוא היה צריך לכתוב מכתבים ולקבל אישור מיוחד כדי שיקבלו אותו, והסכימו. הוא הסטודנט הכי צעיר שלהם... אני אשמח למצוא לו כלה (הרי אני חייבת לאשר אותה, אחרת אין חתונה!), אז אם יש למישהי הצעות...

זה דווקא לא מפריע לי ../images/Emo13.gif

מהנסיון שלי - בנות עם בעיות פוריות הן הרבה יותר אינטליגנטיות... (זה כמו כשהיינו בתיכון וניצמנו את מי שלא עבר טסט שמספר הטסטים הוא ביחס הפוך ל-IQ...)

עמית@

New member
סוכריונת, אחותי הקטנה בת 7

מבריקה בצורה יוצאת דופן, (אפילו בעיני האובייקטיביות
) אז יאללה, (וגם יפהפיה כמובן)

iris2210

New member
סיפור מרגש

סיפור שלך מאוד מרגש עד דמעות אני מקווה כמוך שאחיך ימשיך לחיות ולהצליח גם לי יש אחד צעיר ממני והוא גם מוצלח ואני לא מפסיקה לדאוג לו כי הוא אחי הקטן. בחודש הקרוב נחגוג לו 30 שנה

עמית@

New member
אוי מרברב,

רוצה לפשפש בציציותי? איך את תמיד עולה על השאלות המטרידות האלה, הקיומיות. נכון שבטא היא לא סוף פסוק, ונעשיתי מודעת לזה כמוך- יותר ויותר, ודומה שבסביבתנו הקרובה (שני הפורומים שלנו) יש המון (יותר מהממוצע?) מקרים כאלה. וכן, אני חושבת על זה והופכת בזה, ועם זאת אני מסוגלת להכיל בתוכי אינסוף חרדות קיומיות אבל רק כיוון אחד, שום סיכון פוטנציאלי או סביבתי (גם המדינה הזו לא משהו גם אחרי הבטא הלידה ובית הספר התיכון) הפחד אופף ותוחם כל חלקה טובה, אבל כפי שאמרתי, שום דבר כזה לא ימנע ממני כרגע להמשיך לרוץ קדימה, אל עבר אותה בטא מתעתעת, אז מרברב וכולן- אני מפחדת, אני לא אשקוט ולא אנוח .. (בעצם מעכשיו ועד עולם
) כי יש הפרייה ועוברים ובטא (הלוואי) והכפלה והכפלה שנייה ודופק וחיים ותנועות ועד עולם כמו מרוץ מכשולים. עושה רושם שהמוח מחולק לעשרות ומאות פינות כאלה- מלאות וגדושות, תיבות נעולות ופתוחות של מחשבות ופחדים. לא יודעת עם עניתי לך אבל זו דעתי (עד כמה שאני מסוגלת לנסח אותה) אוהבת את הילדים שלי כבר מעכשיו. עמית

נועם@בת

New member
כשאני חושבת על מה שיקרה

הכי מפחיד אותי זה לקבל בטא חיובי. כי נראה לי שאפול תוך תהום של חרדות מה יהיה ביומיים הקרובים. בשבילי בטא חיובית זה פסגת האושר ותחילת הפחד. כמו שאני רואה את זה היום - לפני דופק עוברי זה לא יחשב לי בכלל כהריון. אחרי כן... אני בטח אהיה עוד חברה חרדה בפורום הריון אחרי טיפולים
נועם

למעלה