המו"ר הרג אותי

renazid

New member
המו"ר הרג אותי

האם מישהו דמיין לעצמו מה עשה בחינת מו"ר עם הערבים.??? \ה פשוט הרג אותנו...היה לי חלום להתקבל לרפואה.......... כן היה... השגתי ציונים טובים.... חשבתי שזהו התקבלתי....... אבל מה עשה המו"ר הזה????????????? הרג אותי... עם ציונים וסכם גבוה מאחרים.... וכבר קיבלו קבלה.... ואני ב "טיפול"...... באמת הרג אותי.....

renazid

New member
באמת שואלת מה עשה מו"ר????????

מו"ר שנתנו לבחינה האחוז הגדול ביותר מהסכם המשוכלל..... ומה זה מו"ר????? מו"ר מסתמך על חוויות.... על גיל.... על נסיון ומה אנחנו הערבים בסל הכל בני ובנות 19.... שאני כבחורה לא מתגייסת לצה"ל... אני רק מבית ספר לבית ומבית לבית ספר מה החוויות שאני יכולה לרשום.... כל החוויות שלי כלום בשבילכם יא חביבתי.... אין לי חוויות מהצבא..אין חוויות מטיול שעשיתי עם החבר..... אין לי כלום בינתיים חוץ מחוויות מהבית ומבית הספר... שחוויות אלו מגדירים אותי בעיני מתקני מו"ר... כאדם פרימיטיבי שלא יודע כלום... ושואלת מה עשה מו"ר??????? מו"ר סילק את הערבים ...סילק אותנו בעלי ציוני הפסיכו' ובמיוחד ציוני הבגרויות הגבוהים ביותר.... אני לא סתם מדברת אני יודעת ציוני חלק מהיהדוים שכבר התקבלו... אפילו הסכם המשוכלל שלהם נמוך משלי... אבל בכל זאת התקבלו....... זה מה שעשה מו"ר...

natalysh

New member
אבל למה רק חוויות מהצבא ומהטיול?

בטח היו לך עוד חוויות. יש הרבה "יהודים" שגם לא עשו צבא ומצליחים במו"ר טוב מאוד. אני באמת לא תוקפת אותך, אם חשבת את זה
חוץ מזה, שלספר על חוויות זה רק חלק קטן במו"ר. מה עם כל הדינמיקות הקבוצתיות וכו'?

renazid

New member
שאלה טובה

יפה.... שאלה מאוד טובה.!!! מו"ר לא מסתמך כולו על החוויות באופן ישיר... את צודקת... אבל גם באופן בלתי ישיר הוא מסתמך על החוויות... איך אני יכולה לתפקד נכון בסימולציה... אם אין לי מושג מה זה למשל... בית חולים סיעודי.... אנחנו שונים... אנחנו בעצמנו מטפלים בזקנים... ( למשל).. אני לא מבינה מה זה כן בית חולים סיעודי ..כי אין לי מגע ישיר עם הדברים האלה.. בסימולציה מעלים דברים שאני לא חייה בחיי היומיום שלי... מעלים דברים שאתם חיים .... גם מו"ר בשפה עברית.... אני דוברת שפה ערבית למדתי בבית ספר ערבי... למשל בקשר לשאלה שלך לגבי התחנה הקבוצתית... למשל בעניין הכרטיסים... לי לוקח זמן לנתח מה כן הכרטיס רוצה... בזמן שדוברי עברית כבר מישבים על השאלה.... מה עוד???? מה עוד רוצה לדעת????... גם הכלים ושיטת הלימודים אצלנו שונה.... אנחנו לא רגילים לדיונים.... אני בכפר שלי אין ספריה... אין לי כלים.................אין???? אני השגתי המקסימום בבגרויות ובפסיכו.... אבל לאלמנטים של מו"ר... אין לנו בסיס.........! זה באמת כואבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב.....

את צודקת.

מה שמחברי המו"ר מתעלמים ממנו לחלוטין זו העובדה הפשוטה שאנשים בגילך משתנים המון עם כל שנה שחולפת. הכל כיסוי תחת. יש סיכוי שזה גם מכוון. זה נאיבי לא לשקול את האפשרות הזאת.

natalysh

New member
תראי,

כל הדברים שציינת הולכים להיות חלק מהחיים שלך בתור סטודנטים לרפואה ובתור רופאה - בית חולים סיעודי, הלימודים הם בשפה העברית, דיונים... חוץ מזה שאני בטוחה שלטפל בזקנים זו חוויה שיכולת לספר עליה מכאן ועד להודעה חדשה במו"ר (יש קורס שלם על זה בת"א). ואני לא מבינה את הקשר בין ספריה לבין מו"ר.

renazid

New member
מה הקשר???

הקשר ... שאם אני לא מבינה משהו נפוץ בחיי היומיום שלנו... יש לי איך לחפש... כי אינטרנט אין לכולנו.. דבר שני זה הולך להיות חלק מלימודי הרפואה..... אבל עדיין זה לא חלק מחיי... אז למה כן להשתמש בדברים המכשילים האלה.. אני אמרתי שבמקרה של זקינים אנחנו ( מתכוונת לחברה)... מטפלים בהם...בסבתא שלי אמא מטפלת באופן מלא... לזה אני מתכוונת.... מה אני אספר להם....????? לא להעלם שמו"ר לערבים לא הוגן... בבקשה זה יכאיב אותי יותר..

natalysh

New member
אז רגע, מה האלטרנטיבה?

את חושבת שצריך לקבל אנשים ללימודי רפואה רק על סמך בגרויות ופסיכומטרי? הרי זה לא ייתכן.

lernery

New member
"לא ייתכן", זאת הרי כפירה בעיקר,

הרי זה מה שעושים ברוב מדינות העולם (על סמך ציונים בשנה א' או בשנים הפרה קליניות או בתיכון - אבל על סמך ציונים!) בכל מקרה כל עוד אחוז בני המיעוטים בין הסטודנטים לרפואה לא נופל מאחוז בני המיעוטים באוכלוסיה כולה, המצב בסדר גמור. רק אם יווצר מצב שבני מיעוטים לא יקבלו את המשקל היחסי המגיע להם באוכלוסיה, תהיה בעיה. דרך אגב, ליהודים במזרח אירופה הייתה הגבלה דומה על המכסה המותרת ליהודים באוני', אבל שם, להבדיל, זה היה בגלל שהם היו מתקבלים בכמויות גדולות לכל דבר...

michyish

New member
תפסיקו להיות כ"כ בכיינים...

מישהו היה צריל לקום ולומר את הדברים הבאים... הם אולי יעוררו סערה, אך הם חייבים להאמר: א. להזכירך את הולכת ללמוד באוניברסיטה ישראלית.יהודית! חלק מהדרישה היא השפה! אם אני הייתי רוצה ללמוד בא-נאג'ח בשכם, לא נראה לי שהיו מתחשבים בשפה שלי וחוסר השליטה שלי בערבית, ואני לא חושב ששמעו שם על העדפה מתקנת ליהודים כפי שנוהגים כאן כלפי ערבים.. הייתי אומר תודה אם היו משאירים אותי חי!את לפחות יכולה להתקבל בזרועות פתוחות בכל האוניברסיטאות המזרח תיכוניות- אף אחד לא מכריח אותך ללמוד בשפה העברית! בעניין השפה, הולכים לקראתכם מעל ומעבר, ואני ראיתי זאת אישית בדינמיקה קבוצתית, כמה שניסו לדובב את החבר'ה הערבים אצלי...די להתבכיין ב. כפי שאני יודע, בבגרויות במגזר ע"פ רוב ישנם העתקות רבות. זה נכון שזאת הכללה, וכל מקרה הוא לגופו,אך אחוז ההעתקות הוא גבוה בהרבה מאחוז ההעתקות במגזר היהודי. מגמה זאת אף ממשיכה הלאה באוניברסיטה בהרבה מן המקרים (דוגמא להעתקות במגזר הערבי, כל אחד חווה על בשרו במבחני התיאוריה...). ג. העובדה שהמגזר הערבי מתחיל את לימודיו בגיל צעיר, הינה עובדה שלא יכולה לשמש אותך "להתבכיינות" על כך שלא מבינים אותך. אם כל הכבוד טענה זאת צריכה להיות מופנית כנגד המגזר הערבי, ולהעיד על אפליה מבישה של היהודים שנותנים את מיטב שנותיהים למדינה בה גם אתם הערבים חיים, בעוד אתם רוכשים לכם השכלה!ללא ספק צריך להגביל בגיל את סף הכניסה לאקדמיה! הפתרון הוא שעם כל הכבוד, אנשי המגזר הערבי,ע"מ לצבור נסיון והתנסויות וע"מ להעלות אותם במבחני המו"ר לדוגמא, צריכים למצוא ,אם לא צבא, אז מסגרת התנדבותית אחרת, אפילו בתוך המגזר, לבלות בה מספר שנים, ורק אח"כ להתחיל את מסלול הלימודים כמו כל נער/ה יהודיים צעירים! יש לי עוד כל כך הרבה לומר על הנושא, אבל באמת קצרה היריעה.. בקיצור ההתבכיינות הצבועה הזאת כבר יצאה מכל החורים!! אמנם קשה אבל מתחשבים כאן מעל ומעבר!!

renazid

New member
התבכיינות????

אתה אמור התבכיינות ואתה נותן למדינה?????. מה אגיד על החללים הדרוזים שלנו??? אני אישית אבדתי שנ קרובי משפחה.... חללים שנהרגו בצבא.... אז מה ההבדל...??? והעתקה??.. תן לי הוכחות... עובדות.... ואז אני אשכול לגבי " ההתבכיינות" שלי שנית.

michyish

New member
קודם כל אני נורא מצטער על אובדנך

הדברים מופנים בעיקר לערביי ישראל, לא זכור לי שדרוזים מגדירים את עצמם ערבים... זה כינוי גנאי בשבילם אם אני לא טועה... יש לי המון הערכה לדרוזים, היה לי מפקד דרוזי וחברים דרוזים ביחידה, ורוב מה שכתכתי פחות נוגע למגזר זה... סליחה אם מישהו נעלב ולא הבין את דבריי כראוי

renazid

New member
מי אמר???? דרוזים הם ערבים

וכשאת מדברת על ערבים... זה כן כולל דרוזים ואני גאה בזה

michyish

New member
זאת לא הייתה כוונתי בכל אופן..

וחוץ מזה שניתקלתי בדרוזים שנתנו מכות לאלו שכינו אותם ערבים... ואני בן דרך אגב..

johngalt2

New member
מצטרף לדבריו של

mickeyish - אני מכיר לפחות 20 דרוזים מהצבא, וכל אחד ואחד מהם סיפר לי שהם לא ערבים, ובכלל, דרוזים וערבים ממש לא מסתדרים, ועד כמה שאני יודע (ותקני אותי אם אני טועה), הערבים רדפו את הדרוזים במצרים כאשר הדת הדרוזית הוקמה.

renazid

New member
לא נכון...

ואנחנו כן ערבים... עובדה ששפת האם שלנו ערבית.. וזהו לא רוצה לדבר עוד כי אנחנו מתווכחים על משהו שונה לגמרי

Trollet

New member
חחח אוי אוי

איך מנסים להמציא סכסוך.. :) כבר אמרו פה פעמיים דרוזים הם ערבים, וכמו תמיד יש אנשים שמחשיבים את עצמם מחוץ למסגרת, כל אחד והבחירות שלו. אז בבקשה אל תנסו לדחוף פוליטיקה והיסטוריה לכל חור בהישג יד.

למעלה