תפסיקו להיות כ"כ בכיינים...
מישהו היה צריל לקום ולומר את הדברים הבאים... הם אולי יעוררו סערה, אך הם חייבים להאמר: א. להזכירך את הולכת ללמוד באוניברסיטה ישראלית.יהודית! חלק מהדרישה היא השפה! אם אני הייתי רוצה ללמוד בא-נאג'ח בשכם, לא נראה לי שהיו מתחשבים בשפה שלי וחוסר השליטה שלי בערבית, ואני לא חושב ששמעו שם על העדפה מתקנת ליהודים כפי שנוהגים כאן כלפי ערבים.. הייתי אומר תודה אם היו משאירים אותי חי!את לפחות יכולה להתקבל בזרועות פתוחות בכל האוניברסיטאות המזרח תיכוניות- אף אחד לא מכריח אותך ללמוד בשפה העברית! בעניין השפה, הולכים לקראתכם מעל ומעבר, ואני ראיתי זאת אישית בדינמיקה קבוצתית, כמה שניסו לדובב את החבר'ה הערבים אצלי...די להתבכיין ב. כפי שאני יודע, בבגרויות במגזר ע"פ רוב ישנם העתקות רבות. זה נכון שזאת הכללה, וכל מקרה הוא לגופו,אך אחוז ההעתקות הוא גבוה בהרבה מאחוז ההעתקות במגזר היהודי. מגמה זאת אף ממשיכה הלאה באוניברסיטה בהרבה מן המקרים (דוגמא להעתקות במגזר הערבי, כל אחד חווה על בשרו במבחני התיאוריה...). ג. העובדה שהמגזר הערבי מתחיל את לימודיו בגיל צעיר, הינה עובדה שלא יכולה לשמש אותך "להתבכיינות" על כך שלא מבינים אותך. אם כל הכבוד טענה זאת צריכה להיות מופנית כנגד המגזר הערבי, ולהעיד על אפליה מבישה של היהודים שנותנים את מיטב שנותיהים למדינה בה גם אתם הערבים חיים, בעוד אתם רוכשים לכם השכלה!ללא ספק צריך להגביל בגיל את סף הכניסה לאקדמיה! הפתרון הוא שעם כל הכבוד, אנשי המגזר הערבי,ע"מ לצבור נסיון והתנסויות וע"מ להעלות אותם במבחני המו"ר לדוגמא, צריכים למצוא ,אם לא צבא, אז מסגרת התנדבותית אחרת, אפילו בתוך המגזר, לבלות בה מספר שנים, ורק אח"כ להתחיל את מסלול הלימודים כמו כל נער/ה יהודיים צעירים! יש לי עוד כל כך הרבה לומר על הנושא, אבל באמת קצרה היריעה.. בקיצור ההתבכיינות הצבועה הזאת כבר יצאה מכל החורים!! אמנם קשה אבל מתחשבים כאן מעל ומעבר!!