המו"ר הרג אותי

עושה רושם שאת קצת נאיבית.

תהליך לימודי רפואה הוא תהליך ארוך ומשפיע רגשית ושכלית. מו"ר ללא ספק פוגע במגזר הערבי שיכול להגיע בלימודי הרפואה בדיוק לאותם ציונים שאת תגיעי אליהם, רק שאת מקבלת את הפרוילגיה לממש את עצמך והם לא. מבחני מו"ר הכוללים דינמיקה קבוצתית (בא לי להקיא) וסימולציה של מדריך בצופים כנראה מפלים מישהו...

natalysh

New member
אני לא חסידה גדולה של אפליות,

גם לא של אפליות מתקנות. לא מאמינה בזה. יש קריטריונים שהפקולטה לרפואה קבעה, שמאחוריהם עומדים אלף ואחת סיבות, ומי שרוצה לעמוד בקריטריונים האלו ולהתקבל צריך לעמוד בכולם. לא עושים חצי עבודה - אז יפה מאוד שקיבלתם ציונים גבוהים בבגרויות ובפסיכומטרי. תשקיעו עוד קצת ותנסו לעמוד גם בקריטריונים האחרים.

renazid

New member
האלטרנטיבה???????

למה בכלל היא צורך באלטרנטיבה?????? היה ראיון אישי שהוגן עם ערבים ויהודים... אז למה לפי דעתך מו"ר היה לאלטרנטיבה?

mitzipitzi1

New member
אני לא רואה את האפליה

מי שרוצה לפתח את עצמו, ערבי או יהודי, יכול. מי שרוצה לשבת על התחת - גם יכול. מי שרוצה להתקבל ללימודי רפואה צריך לעמוד ברף מסויים- של ציונים וגם של מדדים אחרים. גם ערבי וגם יהודי שניהם יכולים להצליח וגם לא להצליח במו"ר. אבל מי שהיה סגור כל חייו בבועה, שלא יבוא בתלונות. שישקיע כדי לעמוד בתנאים. בדיוק כמו מישהו שלא עומד ברף הציונים.

מה את רוצה?

שייקחו שעורי משחק בעברית? תבדקי אולי אם היו מעריכים ערבים. את נאיבית, ואת לא חיה במדינת ישראל ה"נאורה", את זאת שחיה בבועה יקירתי.

mitzipitzi1

New member
אני לא רוצה כלום, יקירי

הם רוצים - להתקבל. אז שיעשו מה שצריך כדי להתקבל - גם אם זה יצריך אותם לרכוש נסיון חיים מסועף ומעניינת ע"י קריאת ספרים, התנדבות וכדומה - בדיוק כמו שיהודים עושים. יקח זמן? טוב. תקביל את זה למישהו שלא למד כל התיכון וכעת עליו להשלים את כל תעודת הבגרות, ולהגיע לסכם המבקש לרפואה.

renazid

New member
יש הבדל.... על מה את מתווכחת

יש הבדלל.... איך אני יכולה " לפתח " ממדים כמו שלכם... אם אורח החיים שלי שונה.... צריך להתחשב בזהההההההה..... דבר שני סבא שלי חיי במדינה הזאת לפני שנולד אולי סבא שלך.... ( לפני קום המדינה).... אז אתם צריכים להתחשב בכל דבר באנשים שחיו וחיים בו... ולכן יש הבדל... בין המצב שלי לבין הדוגמא שלך לגבי שכם

Trollet

New member
אני חייבת להגיד

שאני לא מבינה על איזה מימדים את מדברת.. אני באמת מבינה את זה איך החיים בכפר.. יש מחסור במסגרות שיתמכו בנו , יש מחסור מורגש בכל דבר, כבר ידוע איך הממשלה מתייחסת לצרכי הרווחה שלנו, אנשים שלא נולדו פה לא יוכלו לחיות פה , אבל זה דווקא מעיד על כמה אנחנו רוצים את מה שאנחנו רוצים . זה מחזק אותנו יותר כל מסגרת :) ולאחד המגיבים רובנו מתנדבים בהמון מסגרות, אולי לא זאת הקרובה לביתך, אבל אנחנו כן מתנדבים ותורמים המון לחברה שלנו ואני מדברת על רבים מהמבוגרים אבל בעיקר על הנוער שלנו. אז בבקשה אל תכתוב על דברים שהידע שלך קלוש בקשר אליהם. בקשר לעניין השירות, זו כבר שאלה אחרת שנוגעת לפוליטיקה, שאם אתחיל לדון בה הדבר עלול לגרור כמה תשובות שיהיו מנוגדות לתקנון שדיברתם כל כך הרבה עליו.

renazid

New member
אהא ואו... באמת פתרת לי את הבעיה...

כן אז נעשה קצת מאמץ לעמוד בקריטריונים... כן את יודעת אני אחזור 12 שנים אחורה...ואשנה את כל אורח החיים שלי... ואחקה את אורח החיים שלכם... ואז אעמוד בקריטריונים.... באמת פתרון מאודדדדדדדדדדדד קל.... חבל שלא חשבתי על זה לפניי.....! הההה

renazid

New member
האנגלית שלי מי...

אם אתה מתכוון אלי... יש לי רמת פתור... אבל אין לי מגע עם האנגלית חוץ מהטלויזה

mitzipitzi1

New member
נו אז יש לך טלויזיה, ויש לך מחשב-

ככל הנראה. אז אין לך ספריה - אני מכירה מספיק מתקבלים שלא נוגעים בספרים... אני לא רואה איפה התנאים שלך נחותים מתנאים של מועמד אחר. וזה "פטור".

renazid

New member
חחחח .. מה זה לעג?

לי יש מחשב רק 3 שנים אולי.... אבל מה השגתי מזה רק כמה דברים ככה.... כי בכלל אופן השימוש באינטרנט הגיע מאוחר קצת... בכל זאת בקשר לאינטרנט וטלויזיה אני רק עניתי לשאלתה.... אבל הדגשתי שמו"ר מתבסס על חוויות נסיון אורח חיים... שפה.....

mitzipitzi1

New member
חס ושלום- באמת שלא

וצר לי אם חשבת ככה. אני פשוט לא רואה קשר בין זהות אדם לבין הדרישות ממנו. אורח חיים, נסיון- מה ההבדל בין האנשים? מי שרוצה יכול. נקודה.

Regina Phalange

New member
לי יש אינטרנט רק שנתיים וחצי

והסתדרתי מצוין לפניו. אנגלית גם למדתי בעיקר מטלויזיה (למרות שאני כן חובבת ספרים באנגלית אפילו יותר מעברית). לא הבנתי מה זה קשור, לא צריך אינטרנט או מחשב כדי להתפתח ולצמוח. ולא תראי אותי ליד ספריה אלא אם כן דורשים ממני בביה"ס או באוני'. מה גם שיש מספיק ישראלים יהודים שלא עושים צבא ומתקבלים בגיל 18 עם ניסיון חיים כמו שלך.

renazid

New member
כמו שלי??

כנראה את לא יודעת מה ההבדל בין חיי נוער יהודי לערבי

Regina Phalange

New member
אוקיי, אז לא כמו שלך.

יש המון ישראלים יהודים שמתנדבים. יש גם המון ישראלים יהודים שהולכים אחרי בי"ס הביתה, ויושבים בבית כל היום. יש אנשים מכל הסוגים, כל הצבעים וכל ה-מה-שלא-תרצי. אני די בטוחה שתמצאי מישהו עם ניסיון חיים כמו שלך גם בינינו, אנחנו לא כאלה שונים
בכל מקרה, לפני שניכנס לויכוח- אני דווקא מסכימה עם רוב הנאמר על ידך, אבל אני חושבת שהרבה אנשים שעברית אינה שפת האם שלהם, או שהם קצת מופנמים ולא מבטאים את עצמם מסיבה אחרת, נפגעים על ידי מו"ר. וזה לא קשור למוצא שלהם.

לא התכוונתי אלייך.

רק רציתי לדעת איך נטלי הייתה מתמודדת בתוך קבוצה של זרים דוברי אנגלית, למרות שאני מאמין שהאנגלית שלה בטח טובה. סתם משהו למחשבה בשבילה.

natalysh

New member
אם הייתי רוצה להתקבל במקום בו

הייתי צריכה להתמודד בתוך קבוצה של זרים דוברי אנגלית, תאמין לי שהייתי עושה הכל כדי לעמוד במשימה. בכל מקום בחיים אתה עלול להתקע במצבים שלא יהיו לך כלים להם - גם בלימודי רפואה. אבל מה לעשות? עושים הכל בשביל להצליח.

למעלה