אני אעשה את זה בקצרה( או שלא)
א) העתקות - אם תבדקי בנתונים של משרד החינוך תראי שאחוז ההעתקות במגזר הערבי הרבה יותר גבוה מהאחוז במגזר היהודי, זו עובדה. ואם את רוצה לדעת המורה שלנו בתיכון אמרה לנו פעם שאף מורה כמעט לא רוצה לבדוק מבחנים מהמגזר הערבי בגלל שיש שם כמות העתקות כל כך גדולה עד למורים אין פשוט כוח לכאב ראש הזה. ב) אפליה - אין אפליה, אם הייתה אפליה לא היו סטודנטים ערבים בפקולטאות לרפואה. את אומרת שאין לך מספיק חוויות? ברור, איך את מצפה שלמישהי בת 19 יהייו יותר חוויות מלמישהו בן 24+, לא משנה מה הרקע ומה המוצא. את מתלוננת שלא עשית צבא? אם את דרוזית את יכולה להתנדב כבר מחר לצבא או לפחות לשירות לאומי. כל החיים שלך הם מהבית לבית הספר? בוקר טוב אליהו טוב שנזכרת... אז מישהו יגיד אני: כל החיים שלי לא למדתי כלום ואני אנאלפאבית למה לא מקבלים אותי? ג) את צעירה משאר המועמדים - הם בכוונה באו מבוגרים כי עשו שלוש שנים שייט בקאריביים או שהם ירקו דם ונתנו את הנשמה למדינה שלהם? אם את שואלת אותי המדינה צריכה לתת עדיפות לאנשים ששירתו בצבא כי בסך הכל האוניברסיטאות ממומנות על ידי המדינה והמדינה צריכה להחזיר למי שתרם לה. זה די חוצפה להגיד שאת יותר צעירה מהם ולהם יש ניסיון בצבא כי בזמן שאת מנסה להתקבל לרפואה הם רצו על הג'בלאות וניסו לתפוס מחבלים וטרוריסטים חמושים תוך כדי סיכון וחירוף חייהם למען ביטחון המדינה.