המו"ר הרג אותי

r a m i 8 7

New member
תקראו ותפנימו פעם אחת ולתמיד!!

רק למען הסרת ספק...תסתכלו על הדרוזים בסוריה...הם ערבים...בלבנון..הם ערבים..במצריים..הם ערבים...בכל מקום בעולם חוץ מפה הם ערבים...למה?? בוא אני אבהיר..דרוזי זה דת..זה לא לאום...נוצרי זה דת זה לא לאום...הלאום הוא ערבי.. היהדות היא הדת היחידה שהיא גם דת וגם לאום...ולפי דעתי זה כבר גם משתנה ללאום ישראלי ולדת יהודית... אבל דרוזים הם ערבים כמו שגם נוצרים הם ערבים...את ההבדל הזה ואת כל השמות האלה מי יצר? מדינת ישראל!!! למה? הפרד ומשול!! מאז קום המדינה כלי התקשורת התיחסו לערבים בישראל כאל ערבים ודרוזים וכך הגענו למצב שחלק מהדרוזים הם פשוט מתוך פחד וחוסר חדות באישיות פוחדים להזדהות כערבים.. המוטו החדש אם אתם קוראים ושומעים טוב בכלי התקשורת הוא...מה אומרים? הערבים והנוצרים!!! חחח...כאילו שהנוצרים הם לא ערבים..כאילו שרק המוסלמים הם הערבים...בפעם המיליון מזכיר לכם...איסלאם נצרות ודרוזי זה דתתתת לא לאום...הלאום של כולנו הוא ערבי...ותפסיקו עם כל השטויות האלה...נמאס כבר!!

lernery

New member
הוצאת לי את המילים מהפה, אתה צודק

לחלוטין. ודרך אגב כשרוצים ל"סנן" בני מיעוטים, עושים את זה על פי הפסיכומטרי (שינוי שיטת הקבלה בי-ם ובטכניון). בפסיכומטרי הרבה יותר קשה להעתיק מאשר בבגרויות, ולפעמים גם בלתי אפשרי בסיכום הכולל (כי אם כולם יעתיקו כולם יקבלו ציון נמוך יותר)

rosa4

New member
חחחחח

הצחקת אותי באמת אם אתה מתכוון שערבים לא מצליחים בפסיכומטרי אז אתה כל כך טועה אני יודעת הרבה ערבים שיש להם ציוני פסיכומטרי גבוהים...מדובר ב 740 + וגם יודעת לא מעט אנשים שהפציצו והשיגו 750 + אבל אם תמשיך בצורת החשיבה הזו ואם לא תשנה את התיחסותך לערבים לא תצליח להיות ענייני ושתדע שדבריך לא מפריעים לנו יש לנו די בטחון עצמי ואנחנו נצליח גם ברצונך וגם בלעדיו בייייייי

lernery

New member
לבלבל את השכל לא יעזור לך

יש ערבים עם ציונים גבוהים, אבל לפי הציונים בבגרות היו צריכים להיות הרבה יותר, ולכן הבגרויות לא פרופורציונליות לפסיכומטרי, מה שמצביע על העתקות בקנה מידה ענק

rosa4

New member
אני חושבת

11.6 מאוד פרופורציונלית לפסיכו של +740 והמעריכים די חכמים לדעת אם יש העתקה או לא ומי שמעתיק אז שיקבל חשד

lernery

New member
זהו שלא

אני מכיר כמה וכמה אנשים שיש להם ציונים קרובים ל-800 והשקיעו הרבה מאוד זמן בלימודים, והם כנראה הרבה יותר חכמים מרוב האנשים שלומדים איתי בפקולטה (כי הם באמת מאוד חכמים), וגם הזיכרון שלהם מעולה, ועדיין הם לא הגיעו להישגים האלה. ביחס לאנשים שאני מכיר, 740 הוא ציון די בינוני ולא ציון כל כך גבוה. מי שמקבל את כל הציונים האלה בצורה סדרתית עושה את זה אך ורק תודות להעתקות.

rosa4

New member
לא מעניין אותי אם תשתכנע או לא

אבל יאללה תוכיח את דבריך ואל תשכח שהבגרויות "המועתקות" כמעט לא משפיעות על הסכם באוניברסיטה לכן אם ערבים מתקבלים אז בגלל שזה מגיע להם ואם 740+ זה די בינוני אז לך תדע ששתי שאלות עשויות להפוך ציון זה ל 760+ ולרוב את השאלות הללו הן כל כך פשוטות... יש בפורום הזה אנשים עם ציון 776..ו יודעת הרבה אנשים עם ציונים שנעים בין ..760-800 ( כן יש ערבי עם ציון של 800) והם לומדים רפואה ומצליחים בלימודיהם לכן אפילו אם יש היה להם ממוצע בגרות נמוך מאשר השיגו "בהעתקה" הם היו מתקבלים גם בהצלחה בלימודים ןשתדע..יש לערבים די מכשולים בדרך הקבלה לרפואה...עם כל זאת הם מתקבלים .. יותר טוב ומוצלח להתרגל ולהשלים עם המצב שאנחנו נשרוד מזל טוב בחייך

Veronica007

New member
האמת,

אני מכירה די הרבה אנשים שהפסיכומטרי שלהם טיפה פחות טוב מהבגרויות או הרבה פחות טוב, ואין שום סיכוי שהם העתיקו בבגרויות שלהם. זה קשור בהרבה מקרים גם למה שאנשים מרחיבים.

lernery

New member
כן, אבל הכוונה שלי היא שאנשים

עם 700 ו-11.6 - מראים על פער רציני שנובע מאיפשהוא.. והעובדה שבאופן כללי הבגרות של הערבים שמתקבלים גבוהה בהרבה מזו של היהודים, וזה שבהתאם אצל היהודים הציונים של הפסיכו' גבוהים יותר, גם היא מראה על משהו. אני לא חושב שמערכת החינוך הערבית טובה יותר מזו היהודית או שהזיכרון שלהם טוב יותר. מה גם שהעובדה שיש העתקות מאסיביות: א. ידועה ב. אפשר לראות אותה גם בבחינות עצמן באוני'

Veronica007

New member
אני חייבת להסכים איתך../images/Emo45.gif

אבל מעניין אותי לדעת מהם ציונים פרופורציונאליים לדעתך.

lernery

New member
700 פרופורציונלי בערך לציון 10

בבגרות. את זה אני אומר לפי כל מיני סיפי-קבלה לאוני' שיש בהן שקלול של בגרות ופסיכומטרי ומעדיפים לכתוב את זה הציונים השכיחים ביותר לציון משוקלל מסויים. (ככה אני מניח) היום אחרי ההקלות בבגרות אפשר להגיד ש700 פרופורציונלי בערך ל10.5, נניח, אבל לא מעבר לזה. 750 פרופורציונלי בערך ל-11 או קצת פחות. כמובן שיש הרבה חריגים, אני מדבר על החציון - אני מעריך שאם תעשי גרף של בגרות לעומת פסיכומטרי, החציון של האנשים שקיבלו 750 יהיה על 11 או באיזור. החבר'ה שלמדו אצלי בישיבה - רובם המוחלט הוציא מעל 700, כולם אנשים רציניים חרשנים ומשכילים, שהשקיעו בתיכון - והציונים שלהם ממש לא מתקרבים לציונים של הערבים. ומדובר בישיבות התיכוניות הטובות ביותר, ובקבוצת אנשים האיכותית ביותר שאני מכיר, ואם הם לא הגיעו לשם - כנראה שיש כאן מצב שהבגרויות אצל הערבים קלות יותר, אם בגלל העתקה, הנחות או כל דבר אחר. ועובדה אגב שהפסיכומטרי אצל הערבים לא גבוה יותר מאשר אצל היהודים (נראה לי שכן משקללים את זה ביחד, אבל אני לא בטוח).

Veronica007

New member
ואיך נשכלל עתודאים?

אחייניתי למשל, 740+115. אני יכולה להבטיח לך בכל לשון של הבטחה שהיא לא הטיפוס המעתיק, למדה בכיתה מצוינת, חרשה לבגרויות, הרחיבה מקצוע אחד או שנים מעבר למה שדורשים. כלומר, אני רק רוצה שנימנע מהכללות- לא כל מי שהבגרות שלו מאוד גבוהה ויש לו פחות מ-790 בפסיכומטרי הוא מעתיקן. לגבי האוכלוסיה הערבית- שמעתי בעצמי שמועות על העניין ולכן אני מסכימה על בסיס שמועות. המחלוקת מביחנתי היא רק לגבי האוכלוסיה היהודית שההישגים שלה מתקרבים לאלה של הערבים ולו בקצת.

lernery

New member
זה לא חורג בהרבה

זה גבולי, ואם לוקחים בחשבון שהיא עשתה את שניהם תוך כדי - אז זה הגיוני עוד איכשהוא. ייתכן שהיא מאוד חרשנית ועם זיכרון טוב בהרבה מאשר גישה לחידות מתמטיות וכו'. אבל יש גבול לנקודה שאליה אפשר להגיע, וגם יש גבול לכמות האנשים האלה. לרוב העתודאים יש ציונים אחרים מאלה, וידוע שרוב העתודאים מתקבלים עם ציונים נמוכים יותר מאלה שנדרשים בדרך כלל (ואין בזה שום דבר רע או לא הוגן, ובדרך כלל גם העתודאים חכמים יותר ומשקיעים יותר, בלי קשר) אגב, לא אמרתי שאין לי השערה מי את ואני לא בטוח שאת מדברת על ה"אחיינית" שלך :)

Leena

New member
אז למה הערבים לא יזכו בחישוב

דומה מאחר והם בני 18 וחצי מקסימום - אחרי תיכון "בגרות מועתקת " בשבלך .פסיכומטרי מעל 750 .. למה דינם כדין כל שאר אלו ששהו בצדק לכל מיני סיבות ? מה דעתך לרדת מעץ ההעתקות< מה דעתך אולי ולו לשניה לחשוב על אופציה אחרת שיש כאלה שלא העתיקו? לא מחכה לתשובה... אך העניין התברר לי כרגע מאיפה בא כל התסכול הזה וההאשמות הגורפות בהעתקות.. שיבשם לך לכל אורך הדרך לפקולטה בשנה הבאה..

Veronica007

New member
הוא כבר לומד רפואה

ובאמת שאין לו במה להתבייש עם הפסיכומטרי שלו. זה לא תיסכול, זה מה שקורה הרבה פעמים. לא *תמיד*, אבל קורה.

Leena

New member
אמרתי שיצליח בשנה בי

רוב הקוראים כאן יודעים שהוא מסיים שנה א'.. הוא מזכיר זאת.. ואין יל בעיה אתו או עם הדעות שלו... יש לי בעיה שהוא מכליל וסגור על דיעות קדומות.. את כבר הערת לו על זה. אשמח לקבל אותו בברכה בבוא הזמן שישם לימודיו כרופא צעיר ואני בטוחה שעד אז המון דברים ישתנו. מה לעשות , זמן עושה את שלו..

lernery

New member
זה לא עניין של הכללה, זה ממש ככה

אני מצטער, אבל כשאנשים עם 11.6 וכל מיני בגרויות מטורפות למיניהן, מסתבכים עם נגזרות פשוטות בפיסיקה, זה כנראה אומר משהו על הבגרות שלהם

Veronica007

New member
:)

אני חושבת שההשערה שלך שגויה, בת אחותי בת 18, לומדת היום רפואה באחת הפקולטאות, לא אומר איזו כדי שלא יקשרו את המסכנה לפסיכוטית כמוני בפורום כלשהו. אבל אני אשמח לשמוע מי אתה חושב שאני, עד עכשיו הניחושים היו משעשעים משהו. בכל אופן, הנקודה שלי היא שאפשר להגיע לממוצעים מאוד גבוהים גם בלי ללמוד בישיבה הכי טובה בישראל או בתיכון הכי טוב בישראל, ויש מספיק אנשים כאלה פה ושם.

al3n2a2

New member
די בבקשה ....

תבסס דבריך על מהשהו רייאלי לא על חוויות אשיות . יש לי 742 בסיכו ו 11.7 בבגרות והשגתי את זה בעצמי בלי עזרה בלי העתקה בלי אפילו קורס בסיכומטרי אחד . אני ערביה ומודה לבית ספר שלי כי המורים תמכו בי ונתנו לי את המגן המגיע לי ולזה יכולתי להשיג בגרות כזה . וכן לערבים יש הרבה מכשולים כדי להתקבל אבל עם כל זה יש לנו הרצון ללמוד וזה מספיק כדי להצליח , אולי חלק ממנו לא ילמוד השנה הזאת אבל בטח ננסה עוד פעם ועוד פעם עד שנצליח . תכבד את הרצון הזה בבקשה .ולידעתך בשנה שעברה התקבלו 43 תלמיד ערבי בטכניון לרפואה וכ30% בירושלים ואני בטוחה שהרבה תלמידים ערבים התקבלו גם בתל-אביב וגם בבאר שבע . מבחן מור משפיע עלינו ,כן אבל נוסיף את זה אל רשימת המכשולים שנתגבר עליה אנשאללה .

למעלה