אוקיי
אני לא קראתי את כל ההודעות עדיין, אז אם משהו מזה כבר נאמר, או שהייתה תגובה למשהו שאומר, אני מתנצל. עכשיו, תגובה בתור ערבי. לפי התגובה שלך, אני מבין שאת מבקשת הקלות, שכן את צעירה ולא חווית מספיק חוויות ובגלל שאת ערביה, ויש לך קשיי שפה (וכמובן, שוב, לא חווית מספיק חוויות). אז אוקיי, קטונתי מלשפוט אם מו"ר הוא הכלי הטוב ביותר לבחירת רופאים, אבל זה מה שיש. מצד אחד את לא רוצה לשרת בצבא, מסיבותיך, ומצד שני, את מוחה נגד זה שצריך לשרת בצבא (וממש לא נכון) בשביל שתחווי חוויות. אז אל תלכי לצבא, אבל גם אל תלכי ללמוד כל כך מהר. צאי, תחיי קצת, תעשי שירות לאומי, ובואי למו"ר. בנוגע לשפה, בין אם תרצי ובין אם לא, תלמדי בשפה העברית, ותעבדי בבתי חולים שתצטרכי לדבר בהם בשפה העברית (לפחות בתקופת הלימודים). אז אם בסימולציה את לא יכולה לאזור את האומץ לדבר, מה תעשי מול אנשים אמיתיים ו(אולי) כועסים? מה קורה אגב עם אנשים ביישנים? גם להם מגיע יחס מיוחד? (אני במקרה נופל תחת שתי הקטגוריות) בנוגע לכפר: נכון, אני חיי בעיר הגדולה, אז אישית, לא חוויתי על בשרי את מה שתיארת. אבל, קרובי משפחתי חיים בכפר ערבי, והם כן עברו את כל מה שאמרת. וכולם, (עם כמה אחדים יוצאים מהכלל) הצליחו ומצליחים מצוין באוניברסיטאות אליהן הם הלכו (והולכים) או בעבודות. מי שרוצה - יכול. בנוגע לציונים והעתקות: יש לך ציונים גבוהים, מה טוב. אבל זה רק חלק מהתנאים, אילו הלך לך מצוין במו"ר וגרוע במבחנים, יש לי הרגשה שהיית זועקת לאפליה במבחני הבגרות. ולנושא ההעתקות, מה שאומר עכשיו זו -ה-כ-ל-ל-ה-, אבל עדיין נכונה להרבה אנשים: יש העתקות. בצורה מסיבית ומגעילה. ולכל הערבים שנעלבו כאן וביקשו הוכחות - cut the cr.. או שנלעבתם בגלל שאתם לא העתקתם, וכבר אמרנו שזו הכללה, או שנעלבתם בגלל שדיברו לא יפה על הערבים אז צריך ישר לקפוץ. אז במקום לקפוץ ולהגן צריך לקפוץ ולחנך מחדש. וסתם בשביל הדוגמא, אני יודע ממקור ראשון על מקרים שהמורה פותר שאלות לכל התלמידים, מחברות בחינה יוצאות ונכנסות מהחדר, משגיחים שפשוט פוחדים ועוד ועוד. אז בנושאים אחרים אלה שהעתיקו פשוט נושרים בשנה הראשונה (אחרי שתפסו מקומות להם הם לא זכאים), וברפואה מה לעשות, יש עוד תנאים. וזה אל לרני, סליחה בחור, אבל באמת שלהשיג 11.6 בבגרות זה לא משימת על. (לפחות במגמה הריאלית). ההשוואה שאתה עושה בין בגרות לפסיכומטרי היא לא ממש במקומה, כי כל מבחן דורש סוג אחר של אינטליגנציה. נכון, צריך קורלציה מסויימת, אבל בטח לא בטווחים שאתה מדבר עליהם. בקיצור, אישית עדיין לא עשיתי מו"ר,אבל מה שבטוח זה שלא אבקש הקלות במבחן, וכל עוד לא מצאתי את אוטופיה, אנסה להתאים את עצמי לתנאים ולא להפך. שיהיה לך בהצלחה.