renazid
קראתי עכשיו את כל התגובות ברצף ואני חייב לומר שגם בתגובותייך ניכרים המועקה והתסכול מכך שאינך מצליחה לכתוב ולהתנסח בעברית, כך שאת לא מצליחה להעביר את המסר. אני לא רוצה לדון בסוגייה "מבחני מו"ר- פייר?!", אני חושב שדנו פה מספיק בסוגייה הזו, מה גם שלכל מוסד יש מבחנים וקריטריונים משלו, כך ששיטות הסינון משתנות. קשה היה לי לקרוא את הטענה שלך כי הרקע של היהודים והערבים שונה ושמבחני מו"ר קלים יותר ליהודים בגלל הרקע (צבא, טיול וכו'). אני אדבר רק מנסיוני האישי ואספר לך ששנה שעברה, הייתי אחרי צבא ואחרי טיול ועדיין לא התקבלתי. אני סמוך ובטוח ששלוש השנים בהן הייתי חייל וכן גם חצי השנה בה הייתי תייר שינו ועצבו אותי, נתנו לי חוויות כאלה ואחרות מהן למדתי עוד ועוד על עצמי. אולם, כמו שלי היו חוויות, גם לך היו. רק מקריאת ההודעות האחרונות שכתבת פה בפורום- את מתנדבת בקופ"ח, את מסייעת רבות לאמך ולמשפחתך, חווית אובדן משפחתי. אני לא רואה שום חסך בתחום הזה, מה גם שאני בטוח שבחייך, דווקא בשל היותך ערבייה, ישנם עוד חוויות רבות מהן את יכולה להפיק רבות. עניין השפה הוא כבר סוגייה אחרת. תראי, לא יעזור כלום, עברית את תצטרכי ללמוד ברמה בה יהיה לך בטחון עצמי לומר ולהתנסח בכל עניין. במהלך הלימודים, בשנים הקליניות וכמובן גם בפרקטיקה עצמה תזדקקי לשפה. מדברייך משתמע שהכתיבו לך את חייך, כאילו המציאות נגדך, אבל אם את רוצה משהו- לכי והשיגי אותו! אז תתנדבי\תעבדי מחוץ לכפר, תסעי למקום קרוב ותכנסי לספריה או גם תקני ספרים- הרי זה מה שעשית כדי ללמוד אנגלית! אני באמת מאמין שהכל בידיים שלך וככל שתדלגי מעל יותר מכשולים עכשיו, יהיו הלימודים קלים יותר. ודרך אגב, באחת התחנות במרק"ם (ירושלים) היה ד"ר ערבי שהתנסח בעברית רהוטה. כשעניתי לשאלותיו התנסחתי רגיל, לא השתוותי לקרסוליו ועדיין התקבלתי, כך שהם לא מחפשים שפה רהוטה, הם מחפשים אנשים שיכולים להעביר את המסר. בכל מקרה, את עדיין צעירה, והצעתי החמה היא להתעסק בעברית ולא ברפיון הידיים, בין אם התקבלת השנה ובין אם תנסי שוב בעתיד. שיהיה בהצלחה.