המו"ר הרג אותי

Trollet

New member
דרך אגב

גם אני ערבייה וגם אני חושבת שהתהליך הזה רק מסנן אותנו בין היתר .. אז למה לי לתקוף אותך.. תקראי את כל תגובותיי ותראי שרק תמכתי בך..

Leena

New member
אני דודה של מישהו -יש לי כמה נקודות

מו"R ומרק"מ דורשים ממך יכולת חשיבה והבעה מאד גבוהה בשפה אשר אתה נבחן בה..מה גם .. שלידך יש עוד מתחרים לידך ששפתם פי מאה יותר טובה משלך .. המצב הכללי מלחיץ .. מה עוד.. שאתה מרגיש שלא יכול להביע את עצמך מכניס אותך לעוד לחץ... בשפה בין היתר אנחנו מביעים תרבות ומנטליות , אשר היא שונה בתכליתה בין שני המגזרים , נכון וידוע לכולם שיש כל כך הרבה תרבויות בישראל , אך השוני כאן הוא שבדרך כלל אין הפרדה בבתי ספר .. רובם אם לא כולם מבקרים באותם בתי"ס או מתנס"ים למניהם.. ושם מתיישרים הקווים ( לעומת זאת קיימים הבדלי אפשרויות ומנטליות ותרשו לי על זה אני לא ארחיב ).. אך בין שני המגזרים (ערבים ויהודים ) יש הפרדה מוחלטת בכל המוסדות , התנדוביות.. המפגש מתחיל בד"כ באונ' ... שם מתחילים הערבים ללמוד נורמות , מנטליות , תרבות ואורח חיים שונה .. וזה מתחיל בשפה.. להגיד שצריכים להתאמץ.. אז זה קצת מוגזם .. הרו ציוני פסיכומטרי מעל 750 - לכל אלה שאמרו פה ושם שהמגזר הערבי מעתיק בבגרויות - אז חבר'ה פסיכומטרי גבוה יש לכל המתקבלים , מאחר והניפוי הראשוני עשו אותו בזה שהזמינו אנשים מסכם מסוים והאלאה ( עובדה שחלק מהמשתתפים בפורום דווקא המו"ר זה ששפר להם את הסיכויים ולא הסכם ) .. קראתי כאן שלעתודאים יש חישוב אחר - אני חושבת שזה כן קשור בגיל - מצד אחר המבחנים באים ואומרים חשוב לנו את המו"ר - מצד שני אומרים שלמועמדים אחרי תיכון אין כל כך נסיון וצריכים לעשות להם מערך אחר , שונה מאחר ועוד לא התנסו . אז אולי באותה נשימה היו צריכים לבוא ולהגיד " נבחן את המועמדים הערבים באותם כלים , נתאים את המערך מבחינת תוכן השאלות , אפילו בשפה העברית רק בינם לבין עצמם לפחות בקבוצתי , כי אשמח אם תחשבו על סיטואציה שאתם בני 18 וחצי וכל שאר מי שמסביבכם בני 22 עד 26 וזה מה שקרה למשל לאחיין שלי במרק"מ... פעם מישהו כתב "אפילו יש מראיין ערבי במרק"מ - דווקא "ההוא" רצה לדבר בעברית צחה למרות שניהם דוברי ערבית רהוטה .. בקשר לסימולציות דילמות .. השפה הפנימית שלנו בדרך כלל היא בשפת האם שלנו , התרגום העצמי משפה לשפה לוקח הרבה זמן ואנרגיות , על מתחרים אחרים כבר הזכרתי.. אני בעצמי למדתי את השפה תוך כדי לימודים ועבודה.. בית ספר תרם בחלק מזערי בכל העניין של תרבות שהיא מאד שונה ..אז ממרומי גילי יכולה להגיד שזה ממש לא הוגן ולדעתי צריך לעשות משהו בנדון כי לא יכול להיות שרוב המועמדים יקבלי ציונים מתחת ל 200 .. כי לא יכול להיות שכולם לא ראויים להיות רופאים , דווקא זה אומר הרבה על המבחן ולא על המועמדים . אפילו בכתבה שהיתה באתר YNET כתבו שם שזה לא הוגן כלפי המומעדים הערבים .. בטח שיש אנשים למרות הכל הצליחו אך הם ברור שהשתלבו מגיל צעיר במגזר היהודי .. הפתרון יכול להיות שכל מומעד ערבי שרוצה ללמוד צריך להתחיל להכין את עצמו וללמוד בבית ספר יהודי מהגן עד תיכון. אך זה פתרון לא מעשי . לדעתי צריך לשפר ולשדרג כי אני דווקא בעד סוג זה של ראיונות אך מותאמות כמו שבבדיקת אינטלגנציה יש מבחנים מותאים לכל מגזר. ואני נגד האחוז הגבוה מהציון שניתן בירושלים . אך לא חושבת שצריך לבטל אותו כי הם מהתחלה לוקחים אנשים שכבר עמדו בתנאים מינימלים של סכם וזה הוגן לתת אפשרות לאנשים אכותיים בעלי סכם קצת פחות טוב.. מחזיקה אצבעות לכל הממתינים ומקווה שהאמונה בעצמכם תמיד תהיה חזקה. כי להיות במצב של ממתין עדיף על דחיה.. סליחה שהארכתי ... טעויות כתיב / תחביר / דקדוק תלויי שפה וקבלו את זה בהבנה.

Trollet

New member
תגובה מדהימה..תודה ../images/Emo140.gif

לינא הסברת את הכל בצורה פשוט יוצאת מן הכלל, כל הכבוד על התובנה וגם על השפה :) תודה רבה על האיחולים .. אני חושבת שבלי אימון בעצמנו נקרוס תחת כל הלחץ הזה מהמערכות סביבנו, אבל כבר אמרתי אנחנו עם סובלני

moran f

New member
הסברת מאוד יפה

זה בהחלט קשה לעבור מבחן קבוצתי בשפה שהיא השפה השניה שלך, גם אם אתה שולט בה מצוין. הפרשי הגיל אולי פחות משמעותיים, אני חושבת שכאן זה כבר יותר תלוי באנשי הקבוצה הספציפיים (הצעירים והמבוגרים). לכל מי שטען "ממילא תצטרכו לעבוד בעברית" - כן ולא. קודם כל, זה משהו שיכול מאוד להשתפר במהלך הלימודים והעבודה עצמם. אבל בעיקר - אתם יודעים כמה פעמים היו לי בעיות תקשורת עם חולים כי אני לא דוברת ערבית או רוסית? לא תמיד החולים מדברים עברית, הרבה פעמים הם לא. אז מה? אולי כדאי לערוך את המבחנים האלו בעברית, ערבית, רוסית ואנגלית כי כל אלו שפות שיש סיכוי לא רע שנצטרך לדבר בהן עם חולים? (או שאולי נגיד לחולים "באת לבית חולים ישראלי, תתמודד עם זה שצריך לדבר עברית"?)

renazid

New member
באמת לינא... הסברת את כל מה שיש לי

אני מודה... שלא יכלתי להסביר את זה כמוך.. אך פחות או יותר דיברתי על אותן נקודות... ועם כל זאת ישנם אנשים שרק הדבר החשוב ביותר בשבילם זה להיות " נגד"... בכל זאת אני גאה בך... ובדברים שאמרת עזרת לי הרבה... כי סוף סוף מישהו כן מבין אותי היטב.. תודה לינא

lernery

New member
הפתרון הוא אחר

הפתרון הוא להפוך את הבגרות למבחנים רציניים, ואת נגע ההעתקות שפשה גם אצל יהודים אבל הרבה יותר מזה אצל ערבים - לבער. מה קורה בדיוק? ערבים מעתיקים בתיכון בבגרויות, ומוציאים ממוצעים של 12.5. אז הם מתקבלים לאוני', מתקבלים נניח למחשבים או משהו כזה, וגם שם - הפתעה הפתעה - מעתיקים. האוני' מעלימה עין כי זה יגרור בלאגנים. ואז מה קורה? באים לנסות להתקבל לעבודה "אמיתית" - והפתעה הפתעה - אף אחד לא רוצה אנשים שיש סיכוי גבוה שהעתיקו בבחינות ולא באמת יודעים את החומר הנדרש לעבודה - ולכן ערבים לא משתלבים בהייטק (אבל אף אחד לא רוצה לדבר על זה ומעדיפים לדבר על "אפליה"). ומה קורה בסוף? כל הערבים הולכים ללמוד מקצועות כמו רפואה ורוקחות שאפשר לעבוד בהם במגזר, וככה לא תהיה בעיה להתקבל. הפיאסקו שקורה עם העניין של בגרויות והעתקות, אצל הערבים ובכלל בכל המדינה גם אצל יהודים, הוא בסופו של דבר מה שדופק וגורם לאפליה. אם המדינה תדאג לכך שיהיה אפשר לקבל ציונים גבוהים בבגרויות רק ביושר, וגם תואר באוני' רק ביושר ובלי העתקות, אולי אז מעסיקים ייתנו קרדיט לתואר מהאוני' והערבים יקבלו עבודה. אם המצב היה שיש הרבה מאוד עובדי הייטק ומעסיקים מעדיפים יהודים על ערבים, היה אפשר לומר שיש אפליה. אבל המצב הוא שיש *מחסור* בעובדים בהייטק ולמרות זאת - ערבים לא מתקבלים לעבודה. הסיבה היחידה היא שהמעסיקים יודעים מה הרמה הממוצעת של ערבים שהתרגלו להעתיק בדברים האלה. זה עצוב מאוד וכדאי שזה ישתנה, וזה הכי כדאי - לערבים עצמם, שיוכלו סוף סוף להשתלב בחברה כמו שצריך.

Carla12

New member
That's why I don't like you

תגיד מר עימאד , הם חורשים חורשים ומצליחים להתבטא בערבית , רופאים טובים ומתאימים , אבל יש להם מחסום אחד שהוא השפה ! כשהם לא מציליחם לנסח את העמדה שלהם בצורה מסודרת ומרשימה זה נותן להם ציון הערכה נמוך יותר , אבל מבפנים יש להם תשובה או עמדה שמתאימה יותר מזו של יהודי באותו מבחן. לך אין אותו מחסום - כל הכבוד ! אבל תלמד איך להבין את אלו שסובלים מהמחסום הזה במקום לבוא ולהגיד "תתבגרי" . בתור מועמד המתאים להיות רופא טוב (אה אתה חושב שמו"R הוגן , עובדה קיבלו אותך - איזה רופא טוב אתה) היית צריך לנסח את זה בצורה מעודנת ובשפה יפה וטובה (אתב דובר ערבית משופשף) ותנסה להסביר לה שאולי היא צריכה להתאמץ יותר (במקום להגיד - תתבגרי , לא בוגרת , להשתפשף) . אני הרבה זמן מחכה להזדמנות הזו כדי להגיד לך שאתה בחור מתנשא
קח את זה איזי , הבחורה רוצה לשתף את האנשים פה עם הדברים שיש לה (דבר שכולם עושים פה) וזכותה לעשות את זה , אז אל תבוא לשחק אותה חכם "ומבוגר" ולייעץ לה להשתפשף כי זה לא מה שרפואה דורשת. mseebi hekl nas

renazid

New member
תודה קלרה..

כשהוספתי את מה שיש לי בחצות מה זה הייתי לחוצה מ " בטיפול".... ותודה שכן יש אנשים כמוך שמוכנים להקשיב לכאבי... באמת תודה... עכשיו בקשר לעימאד ... הדבר הטוב שיש לי שאני לא בקלות נפגעת מכל מילה שאדם אומר... אפילו בזמני לחץ... ואפילו אם זה היה " סטודנט לרופאה"

eimad

New member
טוב... אנשים ...הבנתם אותי לא נכון

תשמעי .. אני מאוד מקווה שאת תתקבלי ללימודי רפואה .. ומאוד מחזיק לך אצבעות והלוואי וניפגש בשנה הבאה בפקולטה .. ואני אשמח גם לעזור לך ..לא שאני מתנשא .חחח...אני בכלל לא מתנשא ולא יודע איך שפטת אותי ככה .. עמדתי היא כזו : ואני לא מדבר עכשיו על זה שפייר או לא פייר המבחן הזה .. זה שאת עדיין בטיפול זה לא אומר שנדחית זה קודם כל- אנשים מתקבלים אפילו אחרי פתיחת שנת הלימודים .. שנית : לדעתי , ואת זה אני מרגיש על בשרי כל יום במהלך הלימודים- לדעתי מור הוא מבחן משקף כי אני רואה איך בחור בן 23 שבא אחרי צבא ,איך בחורה שעברה צבא ועבדה שלוש שנים ומפרנסת את עצמה מתמודיים יותר טוב עם מצבי הלחץ והמבחנים בחיים ... מו"ר לא בא לבדוק את יכולות הביטוי שלך בשפה העברית והוכחה על זו שישנם הרבה סטודנטים לרפואה שהם ערבים שהתקבלו בשנה שעברה .. זה העניין , אי אפשר שיקבלו אנשים רק לפי בגרות ופסיכומטרי : הרי זה בכלל לא מדד נכון לקבל אותם רק לפי נתונים אלה . אני מכיר אנשים שהגיעו לפקולטה עם סכמים מאוד גבוליים והיום הם מצטיינים וכאלה שהגיעו עם סכמים בשמיים ובקושי מקבלים עבר... חיי האקדמיה והלימודים זה לא רק ללמוד ,, זה לא רק לפתוח את ספר האנטומיה , לשנן את השמות של העצמות והורידים ולא יודע מה , החיים הם הרבה מעבר לכך .. וכשאני אומר לך "תתבגרי" זה לא אומר חס וחלילה שאני מפחית מערכך או אומר שאת ילדונת .. כל העניין הוא , וזו ביקורת עצמית , הרי בסוף אני גם ערבי לא? - כל הסטודנטים הערבים מרגישים כאילו שהם במירוץ ..מסיימים י"ב --ישירות לאוניברסיטה - 7 שנים נהיה רופא ..וזהו .. אוקיי ,יכול להיות שזו בחירה אישית ..אבל אנשים .דה!!!!!!! בשביל מה לרוץ ?? אתם בסה"כ בני 19 ...מה יש לך למהר ..אולי אם תעבדי שנה .. תתנדבי או לא יודע מה .."תשתפשפי" והתכוונתי במובן החיובי יענו תצברי עוד חוויות בחיים - עוד נסיון חיים ..וזה גם בחירה..את לא חייבת ..הכל בגדר המלצה... בסופו של דבר . אני לא מתכוון לפגוע באף אחד .. אני בסה"כ מביע דעה ואם נפגעת אני מצטער. .. אבל שתקראו לי מתנשא בלי להכיר אות .. ולהגיב בצורה התוקפנית הזו , זה כבר מביע כמה בשלות אתן . וסליחה אם אני בוטה קצת ... אבל : בסופו של דבר לדעתי מבין כל המועמדים מתקבלים הטובים ביותר .. לאו דוקא מבחינת הציונים כי כל אחד יכול לחרוש שנה כמו שרובכם עושים ולהוציא סכמים בשמים ..אבל תאמינו לי כאשר תהיי רופאה לא ישוו אותך עם רופא אחר כאשר לך יהיה שנה להחליט ולעבוד ולו איזה חודש תוך כדי עבודות אחרות וצבא במקביל ... תחשבו טוב מה אתן רוצות מהחיים . ותאמיני לי : במקום שאת מבזבזת שעות על להאשים את האנשים והמו"ר על זה שלא הצלחת להוציא ציון טוב ..תקחי את זה כאתגר..תראי מה יש לך לשפר בעצמך ..... אולי הגיע הזמן באמת .... בכל מקרה בהצלחה -וזו ההודעה האחרונה שלי בנושא..ואני מתחרט שהגבתי מלכתחילה...לא נורא ..היה כיף ..גם ככה משעמם עכשיו ... ובהצלחהההההההההההההההההההההההההההההההה..... אני מתפלל שתתקבלו -שלא תחשבו שאני איזה אכזר ..... :)

Carla12

New member
מבינה אותך..

את רוצה להתקבל כבר , ונמאס לך להיות בטיפול בכל הפקולטות וגם ראיתי שהזמינו אותך לעוד ראיונות אז אני יודעת מה עובר עלייך.. לא להתייאש ולפחד.. לכי עם זה עד הסוף , כפי שהשקעת הרבה כדי לקבל סכם גבוה תמשיכי להשקיע עכשיו באישיות שלך ובביטחון העצמי שאת חייבת להפגין..אני יודעת שיש הרבה מגבלות ומחסומים המקשים עלייך (ויש עוד הרבה מועמדים שסובלים כמוך) אבל למרות הכל את חייבת להיות חזקה ולראות בקשיים הללו כאתגר שידחוף אותך תמיד קדימה.. אני מקווה שתתקבלי בסופו של דבר , ואחרי תחילת הלימודים אני מבטיחה לך שתוכלי ללמוד איך להתמודד עם הכל ואת מחסום השפה את עוד תחצי בקלי קלות.. זה רק עניין שך זמן.. חוץ מזה - שיש לך שפה טובה , יעני המצב שלך לא קריטי אז לא להילחץ ותשתדלי כמה שיותר לחשוב לפני שאת מנסחת את המשפטים שלך , ותנסי להציג את עמדתך במילים פשוטות שיעזרו לך להתבטא בצורה הכי טובה אפילו אם את לא מוצאת את המילה המתאימה.. בקשר לעימאד- הוא לא התכוון לפגוע , אבל פשוט לא אהבתי את הניסוח שלו ואת הגישה בזמן שרואים את התיסכול שלך..זה הכל.. בהצלחה רינא

rosa4

New member
And that's why i do like you

באמת כל הכבוד לך על ההבנה אני בטוחה שדבריך עשויים לעזור לרינה -שהיא החברה שלי - במידה גדולה משום שבמצב כמו שלה היא מאוד זקוקה לתמיכה..מלים חמות משפיעות יותר ממה חושבים אגב אני כל כך אוהבת לקרוא את התגובות שלך בכל הנושאים ומקווה לך הצלחה בכל אשר תעשי

ninjastep

New member
renazid

קראתי עכשיו את כל התגובות ברצף ואני חייב לומר שגם בתגובותייך ניכרים המועקה והתסכול מכך שאינך מצליחה לכתוב ולהתנסח בעברית, כך שאת לא מצליחה להעביר את המסר. אני לא רוצה לדון בסוגייה "מבחני מו"ר- פייר?!", אני חושב שדנו פה מספיק בסוגייה הזו, מה גם שלכל מוסד יש מבחנים וקריטריונים משלו, כך ששיטות הסינון משתנות. קשה היה לי לקרוא את הטענה שלך כי הרקע של היהודים והערבים שונה ושמבחני מו"ר קלים יותר ליהודים בגלל הרקע (צבא, טיול וכו'). אני אדבר רק מנסיוני האישי ואספר לך ששנה שעברה, הייתי אחרי צבא ואחרי טיול ועדיין לא התקבלתי. אני סמוך ובטוח ששלוש השנים בהן הייתי חייל וכן גם חצי השנה בה הייתי תייר שינו ועצבו אותי, נתנו לי חוויות כאלה ואחרות מהן למדתי עוד ועוד על עצמי. אולם, כמו שלי היו חוויות, גם לך היו. רק מקריאת ההודעות האחרונות שכתבת פה בפורום- את מתנדבת בקופ"ח, את מסייעת רבות לאמך ולמשפחתך, חווית אובדן משפחתי. אני לא רואה שום חסך בתחום הזה, מה גם שאני בטוח שבחייך, דווקא בשל היותך ערבייה, ישנם עוד חוויות רבות מהן את יכולה להפיק רבות. עניין השפה הוא כבר סוגייה אחרת. תראי, לא יעזור כלום, עברית את תצטרכי ללמוד ברמה בה יהיה לך בטחון עצמי לומר ולהתנסח בכל עניין. במהלך הלימודים, בשנים הקליניות וכמובן גם בפרקטיקה עצמה תזדקקי לשפה. מדברייך משתמע שהכתיבו לך את חייך, כאילו המציאות נגדך, אבל אם את רוצה משהו- לכי והשיגי אותו! אז תתנדבי\תעבדי מחוץ לכפר, תסעי למקום קרוב ותכנסי לספריה או גם תקני ספרים- הרי זה מה שעשית כדי ללמוד אנגלית! אני באמת מאמין שהכל בידיים שלך וככל שתדלגי מעל יותר מכשולים עכשיו, יהיו הלימודים קלים יותר. ודרך אגב, באחת התחנות במרק"ם (ירושלים) היה ד"ר ערבי שהתנסח בעברית רהוטה. כשעניתי לשאלותיו התנסחתי רגיל, לא השתוותי לקרסוליו ועדיין התקבלתי, כך שהם לא מחפשים שפה רהוטה, הם מחפשים אנשים שיכולים להעביר את המסר. בכל מקרה, את עדיין צעירה, והצעתי החמה היא להתעסק בעברית ולא ברפיון הידיים, בין אם התקבלת השנה ובין אם תנסי שוב בעתיד. שיהיה בהצלחה.

renazid

New member
אני מסכימה איתך .. אבל

נכון שיש חוויות... אבל איך אני אוכל לנסח אותם מהר ... כאשר כולם כבר ענו בזמן שאני מחברת את המשפט ... וכבר עברו לנושא חדש.... אני הסברתי את זה למראיין בפני כולם... אני צריכה זמן לנתח ולחבר משפטים בראש... בזמן שהשאר כבר ענו....כי חסכו להם זמן בחיבור משפטים בראש ובכל זאת תודה... והמון הצלחה גם לך ולכולם..

MELI1111

New member
מבחני מור

בכל התגובות ישנה צבעיות והתנשאות אם חושבים שמי שלא עשה צבא הוא פחות ראוי ללמוד רפואה אזי שיהיה זה כתנאי בסף הקבלה (כמובן שזה לא יעמוד בבגץ) ואז לא יבזבזו את כספם של הרבה חולמים. מאחר והמור מורכב מנושאים שונים וכל נושא מאפשר לצבור נקודות יוצא שמי שלא שירת בצבא לא יוכל בהגדרה לקבל את אותם הנקודות של מי שכן שירת. וזוהי הפליה ברורה. אין ספק שמבחינה זו השיטה של באר שבע תקינה יותר שכן שם עליך להרשים את המראינים אתה יכול לעשות את זה הן על ידי ספורי גבורה מהצבא והן על ידי ספורים מרגשים כיצדד סעדת את הוריך אך כולם הם בעלי הזדמנות שווה. אנשים שלא שירתו בצבא צריך לשקלל להם את הציון לא לפי 100% אלא לפי 90% לדוגמה. למעשה מהבעיה הזאת סובלים גם יהודים שלא שירתו בצבא כמו בנות דתיות או אנשים עם כל מיני פטורים אך בעלי יכולות טובות להיות רופאים טובים. נקודה נוספת היא כי לחברה יש ענין שלכל מגזר יהיה נציגות בין הרופאים שכן הבנת המנטליות היא הרבה פעמים גורם בסיסי בדרך הטיפול. לעיתם יש לזה השפעה על כל החברה אם נחשוב על לקיחת חיסון למשל. בעיה נוספת יש במור של חוסר שקיפות אף אחד לא יודע במה הוא היה טוב ובמה הוא נכשל וזה לאחר שגבו מהנבחן 600 שח על הבחינה התנהגות זו היא שרירותית היא מצטרפת לעןד כל מיני התנהגויות שרירותיות במסלול ההתקבלות לרפואה כמו למשל אף אחד לא יודע באיזה מספר הוא בהמתנה ואין לא אף כלי לקבל החלטה שקולה אם לקחת קורס במתמטיה באו' תל אביב או לא. אני בטוח כי יש מקום רב לשינוי ואני משוכנע שזה יגיע יןם אחד אפילו למבקר המדינה.

l e o r a

New member
צבא ומבחני מור

אני לא יודעת מאיפה אתה מסיק את זה אבל מי שלא שירת בצבא לא מתחיל במצב של "פחות נקודות". בכלל, מעבר לשאלה הסכמטית "האם שירתתי בצבא" שום שאלה במו"ר לא נגעה באופן ישיר על הצבא. אני לא זוכרת שאפילו שאלו אותי איפה שירתתי. השאלות היו מאוד כלליות ויכלת להתייחס לכל תחום בחיים שלך בעת מתן התשובה עליהם. האם זה נכון שמישהו ששירת שנתיים-שלוש בצבא צבר חוויות ונסיון חיים שעליהם הוא יכל לכתוב תשובות במבחן מו"ר - כן. וזו גם זכותו המלאה. אני רוצה להזכיר לכל משתתפי הדיון שהשירות בצה"ל איננו פרס, במיוחד במצב הנוכחי. הבוחנים במו"ר אינם בעלי ראיה כה צרה שהם לא מבינים שיש אוכלוסיות שאינן מתגייסות לצה"ל ולכן גם מישהו שלא שירת בצבא יכול בוודאות להוציא 250.

למעלה