עוף בקארי וחלב קוקוס
אחרי שהות שלישית בתאילנד והתקמצנות על קורס בישול, עשיתי את הדבר השני-הכי-טוב ללימוד בישול תאילנדי: התמקמתי מול דוכן מזון ברחוב הראשי בפוקט וביליתי אחר צהריים תוך בליסה ורישום. התוצאות מצויינות.
המרכיבים: 4-5 כפות שמן כ-500 גרם חזה עוף פחות חלב קוקוס משחת קארי בצל גדול 4-10 שיני שום ג'ינג'ר טרי – 3 ס"מ בערך פלפל אדום גזר אחד כרוב (אופציונאלי) סויה לימון מלח
ההכנה: 1. לחמם את השמן בווק אבל לא לרמה של "לוהט" אחרת הבצל שיוכנס אליו ישרף בקצוותיו 2. את הבצל לחתוך לפלחים דקים (לתחוך לחצי, ממנו מורידים את החלק הקרוב לקרש בעובי של חצי ס"מ בערך ומשם מתקדמים בתנועה קשתית לקבלת רצועות בצל בשרניות). דקה שתיים יספיקו לבצל. סעיפים 3 ו-4 יכולים להתחלף לפי הטעם האישי שלכם 3. מוסיפים את הירקות הקשים יחד: גזר מגורד או תחוך ג'וליאן (גפרורים), פלפל אדום ברצועות דקות וכרוב – הכרוב מוסיף הרבה נפח למנה. יש לקחת את זה בחשבון כדי להגיע לכמות הרצויה. לערבב 2 דקות. 4. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום. אם מוסיפים את הג'ינג'ר והשום קודם – הטעם שלהם יהיה פחות דומיננטי. כשהם מצטרפים אחרי הירקות האחרים הם פחות "נחרכים" ושומרים על האופי שלהם בבישול אח"כ. 5. אחרי דקה מוסיפים חצי פחית חלב קוקוס או מי-קוקוס (פחית שלמה היא בת 330 מ"ל) ונותנים להכל לרתוח. לשים לב שבווק מה שקרוב לשוליים נראה רתוח יותר מהר בגלל החום של השוליים – לא ליפול בפח. לערבב ולוודא והכל חם 6. להוסיף 2 כפות של משחת קארי ולערבב עד שהוא מתמוסס וצובע את תכולת הווק בצבע הקארי המדולל בחלב קוקוס. הירוק הוא העדין ביותר, אחריו האדום, והצהוב הוא האכזרי שבקארי. נא להתנהג בהתאם. 7. להוסיף לימון סחוט וסויה לפי הטעם ולהוסיף עוד 1/2 מכמות חלב הקוקס שנשאר כדי להחזיר את הנוזליות למה שבווק 8. להכניס את העוף חתוך לקוביות קטנות ל-4 דקות. אם התבשיל ימשיך לעמוד על האז העוף יתקשה. 9. להוסיף את מה שנשאר בפחית כדי לדלל טיפה את התבשיל 10. להמליח לפי הטעם ולתקן אם יש צורך בסויה ו/או לימון.
בונוס: אורז בזונה 1. להשרות את האורז במים קרים ל-20 דקות לפחות. גם לאורז הרגיל של "סוגת" זה עושה פלאים 2. לשטוף את האורז פעמיים שלוש עד שכל העמילן יוצא ממנו והמים של האורז נראים צלולים 3. למלא את הסיר במים 1-3 ס"מ מעל גובה האורז (1 ס"מ בשביל אורז דביק, 3 ס"מ לאורז "אחד אחד") 4. לשים על אש גדולה (אבל לא עצומה) 5. להוסיף כף חמאה גדושה וכף מלח 6. להביא לרתיחה ולהעביר לאש הכי קטנה שיש בבית 7. לחכות 10-12 דקות ולטעום. אם האורז טיפה "קשה" לחכות עוד 2 דקות.
הגשה 1. למלא צלחת מרק גדולה בכמה כפות של אורז לבן וללחוץ את המרכז כלפי מטה כדי ליצור גומה 2. לצקת עוף בקראי וירקות במרכז 3. אפשר לקשט ב-2 גבעולי בצל ירוק שלם או כמה תלתלי פטרוזיליה 4. כוס מים ליד המנה..... הכרחי. בתאבון