עוף וירקות ביסלי-במבה
טוב, אז אין כאן באמת במבה. אבל יש שפע של חמאת בוטנים, וביסלי בהחלט יש. לוקחים שלושה חזות-עוף, חתוכים לרצועות למשרה, מערבבים ביחד: ארבע כפות חמאת בוטנים (בטעם טבעי- לא ממותקת או מומלחת) ארבע כפות רוטב סויה (לא המעפנים "בטעם סויה" של אסם והחבר'ה, כן? משהו קצת יותר רציני. אנחנו משתמשים בקיקומן). קצת מים- כי אחרי בחישה קצרצרה של הסויה עם החמאת בוטנים זה נהיה ממש סמיך וקשה לעיבוד שתי קוביות של שום קפוא מהפריזר (אפשר כמובן לכתוש שום טרי) כמה טיפות של שמן שומשום (אם אין אפשר בלי) כפית סחוג ירוק ועכשיו הפתעה: היו בבית שתי נקטרינות מהסוג היותר דמוי-שזיף, שקצת עבר זמנן. קצצתי לחתיכות קטנות והוספתי לתערובת. זה מוסיף אלמנט חמוץ-מתוק ומרקם מעניין. שזיפים יעבדו טוב באותה המידה, כנראה שגם עגבניה. הדרך הקלה והחסכונית-בכלים לערבב את העסק, אגב, היא להשתמש גם בכף שמדדנו בעזרתה חמאת-בוטנים וסויה, וגם בכפית שמדדנו בעזרתה את הסחוג, ביחד. העסק סמיך מכדי להתערבב רק בכף. שופכים על העוף, ומערבבים היטב כך שכל העוף יתכסה בבלילה (יש המון בלילה ביחס לכמות העוף- לא להבהל מזה. זה מספיק כדי לכסות אח"כ גם את כל הירקות). מכסים ומניחים בצד לכמה זמן, שיקבל טעם. כמה זמן? שאלה טובה. אנחנו בשלב הזה היינו עייפים מאד, ובכלל היה עדיין אסור לו לאכול בגלל טיפול שיניים מוקדם יותר באותו ערב, אז אצלנו יצא שהשארנו 24 שעות- אבל לדעתי חצי שעה תעשה את העבודה מצוין. ירקות נבחרו בהתאם לעקרון המה-ש: כל מה שיש במקרה בבית ונראה מתאים. אנחנו השתמשנו בשני ברוקולי שאמנם נקנה טרי, אבל לקרוא לו "טרי" יהיה סוג של שקר, וכרובית אחת באותו מצב. הם נזקקו לחלוקה לפרחים שלאחריה ניקוי יסודי למדי של כל פרח, ובסוף שטיפה של הכל. טרחה מרובה, אבל זה מה יצא. אם יש לכם דווקא ירקות אחרים, לכו על זה. שעועית ירוקה, למשל, תעבוד לדעתי נהדר. בכל אופן, למחבת נכנסו: בצל אחד גדול, חתוך לרבעי- טבעות (חותכים את הבצל לאורך (מהחלק של העלים לחלק של השורשים); מקלפים את שני החצאים (מנסיון, הרבה יותר קל לקלף את חצאי הבצל מאשר את הבצל השלם. אז אם לא צריך את הבצל שלם או בטבעות, אני תמיד חותכת קודם ומקלפת אח"כ.) מניחים את חצאי הבצל על החלק השטוח. חותכים כל חצי לאורך, ואח"כ פורסים פרוסות דקות- והרי לכם רבעי טבעות בצל). מתבלים בכמון ופפריקה מתוקה. אחר כך הברוקולי והכרובית – אם משתמשים בטרי, כמו שעשינו אנחנו, יכול להיות שיזדקקו למעט אידוי. אין בעיה- מערבבים כך שלא כל הבצל יהיה בתחתית, מוסיפים לווק קצת מים, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש(!!! חשוב מאד, אני שכחתי כמו מפגרת ויצא בצל שרוף וכרובית בטעם תפוח-אדמה-מהמדורה-של ל"ג-בעומר. די טעים דווקא, אבל לא לכך התכוון המשורר) ומשאירים לכמה דקות. התרככו קצת הירקות? מצוין. עכשיו מוסיפים את העוף עם כל המרינדה שלו. העניין הזה עם החמאת בוטנים עדיין דביק להחריד, כדאי להוסיף קצת מים כדי שאפשר יהיה לעבוד עם זה. מפרידים את רצועות הבשר זו מזו ומערבבים (שתי כפות עץ או כף ומזלג אמורים לעשות את העבודה). אנחנו הוספנו עוד סויה בשלב הזה, אבל זו התבררה כטעות- שכחתי כמה שביסלי זה עניין מלוח והתוצאה הסופית היתה מעט מלוחה מדי. בכל אופן. אחרי העוף זרקתי פנימה 2 עגבניות חתוכות לקוביות (תכל'ס, פתחתי את המקרר, ובחרתי את 4 העגבניות שהיו במצב הכי גרוע ("רק לבישול וגם זה לא בטוח") .מכל אחת מהן אפשר היה להציל בערך חצי והשאר הלך לפח- כך קיבלתי. 2 עגבניות בשלות מאד וחתוכות לקוביות). אחרי עוד קצת הקפצה של כל העניין, וכשתערובת חמאת הבוטנים מצפה יפה את כל הירקות וחתיכות העוף נראות עשויות (=החליפו צבע מוורדרד ללבן, וכשחותכים אחת רואים שגם מבפנים), הגיעה העת לתקן תיבול- התיקון היחיד שהוספתי בשלב הזה היה להוסיף קינמון, בגלל שהכל היה קצת מדי חמצמץ לטעמי. לסיום, לוקחים שקית קטנה של ביסלי גריל (אני מעריכה שפלאפל יעבוד גם. שאר הטעמים אני לא בטוחה, אבל אם זה נראה לכם מתאים לכו על זה). מועכים קלות את הביסלי- לא מרסקים לגמרי אבל ככה שישארו חתיכות ביסלי קראנצ'יות ולא גדולות מדי- מפזרים על הכל ומערבבים. מגישים מיד ונהנים מארוחה חמה ומתוספת הטעם והקראנצ'יות שיוצרות חתיכות הביסלי. אפשר לאכול גם אחר כך, בחימום חוזר, וזה עדיין טעים, אבל הביסלי כמובן כבר לא קראנצ'י.