המחבתות כבר חמות... עכשיו הגיע הזמן להצביע!

luxAeterna

New member
עוף וירקות ביסלי-במבה

טוב, אז אין כאן באמת במבה. אבל יש שפע של חמאת בוטנים, וביסלי בהחלט יש. לוקחים שלושה חזות-עוף, חתוכים לרצועות למשרה, מערבבים ביחד: ארבע כפות חמאת בוטנים (בטעם טבעי- לא ממותקת או מומלחת) ארבע כפות רוטב סויה (לא המעפנים "בטעם סויה" של אסם והחבר'ה, כן? משהו קצת יותר רציני. אנחנו משתמשים בקיקומן). קצת מים- כי אחרי בחישה קצרצרה של הסויה עם החמאת בוטנים זה נהיה ממש סמיך וקשה לעיבוד שתי קוביות של שום קפוא מהפריזר (אפשר כמובן לכתוש שום טרי) כמה טיפות של שמן שומשום (אם אין אפשר בלי) כפית סחוג ירוק ועכשיו הפתעה: היו בבית שתי נקטרינות מהסוג היותר דמוי-שזיף, שקצת עבר זמנן. קצצתי לחתיכות קטנות והוספתי לתערובת. זה מוסיף אלמנט חמוץ-מתוק ומרקם מעניין. שזיפים יעבדו טוב באותה המידה, כנראה שגם עגבניה. הדרך הקלה והחסכונית-בכלים לערבב את העסק, אגב, היא להשתמש גם בכף שמדדנו בעזרתה חמאת-בוטנים וסויה, וגם בכפית שמדדנו בעזרתה את הסחוג, ביחד. העסק סמיך מכדי להתערבב רק בכף. שופכים על העוף, ומערבבים היטב כך שכל העוף יתכסה בבלילה (יש המון בלילה ביחס לכמות העוף- לא להבהל מזה. זה מספיק כדי לכסות אח"כ גם את כל הירקות). מכסים ומניחים בצד לכמה זמן, שיקבל טעם. כמה זמן? שאלה טובה. אנחנו בשלב הזה היינו עייפים מאד, ובכלל היה עדיין אסור לו לאכול בגלל טיפול שיניים מוקדם יותר באותו ערב, אז אצלנו יצא שהשארנו 24 שעות- אבל לדעתי חצי שעה תעשה את העבודה מצוין. ירקות נבחרו בהתאם לעקרון המה-ש: כל מה שיש במקרה בבית ונראה מתאים. אנחנו השתמשנו בשני ברוקולי שאמנם נקנה טרי, אבל לקרוא לו "טרי" יהיה סוג של שקר, וכרובית אחת באותו מצב. הם נזקקו לחלוקה לפרחים שלאחריה ניקוי יסודי למדי של כל פרח, ובסוף שטיפה של הכל. טרחה מרובה, אבל זה מה יצא. אם יש לכם דווקא ירקות אחרים, לכו על זה. שעועית ירוקה, למשל, תעבוד לדעתי נהדר. בכל אופן, למחבת נכנסו: בצל אחד גדול, חתוך לרבעי- טבעות (חותכים את הבצל לאורך (מהחלק של העלים לחלק של השורשים); מקלפים את שני החצאים (מנסיון, הרבה יותר קל לקלף את חצאי הבצל מאשר את הבצל השלם. אז אם לא צריך את הבצל שלם או בטבעות, אני תמיד חותכת קודם ומקלפת אח"כ.) מניחים את חצאי הבצל על החלק השטוח. חותכים כל חצי לאורך, ואח"כ פורסים פרוסות דקות- והרי לכם רבעי טבעות בצל). מתבלים בכמון ופפריקה מתוקה. אחר כך הברוקולי והכרובית – אם משתמשים בטרי, כמו שעשינו אנחנו, יכול להיות שיזדקקו למעט אידוי. אין בעיה- מערבבים כך שלא כל הבצל יהיה בתחתית, מוסיפים לווק קצת מים, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש(!!! חשוב מאד, אני שכחתי כמו מפגרת ויצא בצל שרוף וכרובית בטעם תפוח-אדמה-מהמדורה-של ל"ג-בעומר. די טעים דווקא, אבל לא לכך התכוון המשורר) ומשאירים לכמה דקות. התרככו קצת הירקות? מצוין. עכשיו מוסיפים את העוף עם כל המרינדה שלו. העניין הזה עם החמאת בוטנים עדיין דביק להחריד, כדאי להוסיף קצת מים כדי שאפשר יהיה לעבוד עם זה. מפרידים את רצועות הבשר זו מזו ומערבבים (שתי כפות עץ או כף ומזלג אמורים לעשות את העבודה). אנחנו הוספנו עוד סויה בשלב הזה, אבל זו התבררה כטעות- שכחתי כמה שביסלי זה עניין מלוח והתוצאה הסופית היתה מעט מלוחה מדי. בכל אופן. אחרי העוף זרקתי פנימה 2 עגבניות חתוכות לקוביות (תכל'ס, פתחתי את המקרר, ובחרתי את 4 העגבניות שהיו במצב הכי גרוע ("רק לבישול וגם זה לא בטוח") .מכל אחת מהן אפשר היה להציל בערך חצי והשאר הלך לפח- כך קיבלתי. 2 עגבניות בשלות מאד וחתוכות לקוביות). אחרי עוד קצת הקפצה של כל העניין, וכשתערובת חמאת הבוטנים מצפה יפה את כל הירקות וחתיכות העוף נראות עשויות (=החליפו צבע מוורדרד ללבן, וכשחותכים אחת רואים שגם מבפנים), הגיעה העת לתקן תיבול- התיקון היחיד שהוספתי בשלב הזה היה להוסיף קינמון, בגלל שהכל היה קצת מדי חמצמץ לטעמי. לסיום, לוקחים שקית קטנה של ביסלי גריל (אני מעריכה שפלאפל יעבוד גם. שאר הטעמים אני לא בטוחה, אבל אם זה נראה לכם מתאים לכו על זה). מועכים קלות את הביסלי- לא מרסקים לגמרי אבל ככה שישארו חתיכות ביסלי קראנצ'יות ולא גדולות מדי- מפזרים על הכל ומערבבים. מגישים מיד ונהנים מארוחה חמה ומתוספת הטעם והקראנצ'יות שיוצרות חתיכות הביסלי. אפשר לאכול גם אחר כך, בחימום חוזר, וזה עדיין טעים, אבל הביסלי כמובן כבר לא קראנצ'י.
 
המתכון שלי לאוכל סיני-פשוט וטעים!

למרות שיראה בפירוט ארוך, זה באמת לא כזה נורא. פיתחתי את המתכון הזה אחרי כל מיני נסיונות, וזה יוצא הכי טעים לדעתי. נתחיל? המצרכים : חזה עוף , רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, בצל,שום, ג'ינג'ר, כרוב לבן, גזר, סלרי(עלים וגבעולים), פלפל חריף או גרגירי צ'ילי חריף. בוטנים לא מומלחים קלויים וטחונים גס יחסית. אבקת עוף, רוטב מייפל או דבש, קורנפלור, איטריות ביצים (נודלס שהושרו במים רותחים), שמן רגיל, ושמן שומשום.מעט כוסברה קצוצה , מעט בצל ירוק קצוץ. הכנות מוקדמות לפני הבישול עצמו: 1. קוצצים את הירקות הבאים לפרוסות דקות, ומסדרים על מגש או צלחת גדולה לפי הסדר של ההקפצה בווק. 4 שיני שום קצוצים,ג'ינג'ר טרי, בצל גדול חצוי ופרוס דק, 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות, מקלות גזר, כרוב לבן. חצי פלפל חריף טרי (או שברוטב שמים רבע כפית גרגירי צ'ילי) 2. חותכים לרצועות דקות או לקוביות חזה עוף , 3. שמים בקערה: רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק. מערבבים היטב ומוסיפים את רצועות העוף, משרים לפחות חצי שעה. מסננים את העוף מהרוטב כך ששאריות הרוטב ירדו לצלחת אחרת, (לא זורקים כלום!) 4. מכינים רוטב נוסף בקערית או כוס: 2 כפיות קורנפלור. 1 כפית אבקת עוף, רוטב סויה בערך רבע כוס, רוטב צ'ילי מתוק בערך רבע כוס. ואם לא השמשתם בפלפל חריף טרי אז לפה מוסיפים את האבקת צ'ילי חריף (כזה כמו שמפזרים על פיצה). מוסיפים לכל זה מים רותחים שסה"כ יהיה 4\3 כוס רוטב. מתחילים בהקפצה: 1. מחממים כף שמן + כף של שמן שומשום בווק. מוסיפים חצי מכמות השום וחצי מכמות הג'ינג'ר. 2. מוסיפים את חתיכות העוף המסונן ומקפיצים עד שהוא משנה את ציבעו. 3. מוציאים את העוף לצלחת. (אם רוצים אפשר לנקות מעט את הווק עם נייר מגבת) 4. מוסיפים עוד כף שמן +כף שמן שומשום. 5. מוסיפים את ייתרת השום והג'ינג'ר. 6. מתחילים להוסיף את שאר הירקות לפי הסדר הבא: בהפרשים של כמה דקות עד שבכל שלב הירקות נכרכים מעט: בצל, פלפל חריף , סלרי, גזר, כרוב. 7. מוסיפים חזרה את חזה העוף ומערבבים עם כל הירקות. 8. יוצקים מעט מהרוטב וממשיכים לערבב. 9. מוסיפים את הנודלס. 10. מוסיפים את ייתרת הרוטב, 11. יוצקים מעל לכל סירופ מייפל או דבש, (עם המייפל זה יוצא יותר טעים!!!) מגישים לשולחן, מפזרים מעל בוטנים קלויים וטחונים, אפשר גם להוסיף מעט כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ... זהו , זה יוצא מדהים, תנסו...כדאי לכם!!! שיהיה לכולנו יום טוב! חודש טוב! חג שבועות שמח וטעים ורק בשורות טובות!!! אני...
 
המחבתות כבר חמות... עכשיו הגיע הזמן להצביע!

גולשים יקרים, החל מעכשיו ועד יום חמישי הקרוב, 20.5.2010, בשעה 12:00, אנו מזמינים אתכם להצביע למתכון החביב עליכם ע"י שרשור האייקון
כתגובה לאותו מתכון
. שלושה גולשים יזכו בפרסים יקרי ערך, מתנת נאופלאם: מקום ראשון: 3 מחבתות (רגילה, ווק ומחבת סטייק) מקום שני: 2 מחבתות (רגילה ומחבת סטייק) מקום שלישי: מחבת אחת. (מחבת סטייק). שימו
:
ניתן להצביע עד 3 פעמים, לשלושה מתכונים שונים (הצבעה אחת לכל מתכון). הצבעות כפולות ייפסלו.
גולש לא יוכל להצביע למתכון שהוא עצמו העלה. הצבעות כפולות ייפסלו.
בחירת הזוכים תתבצע כאשר להצבעות יינתן משקל של 50%. יתר המשקל יינתן לשיקול דעתה של הנהלת הפורומים.
התחרות בכפוף לתקנון: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1697076 חברת "נאופלאם"- כלים לחיים בריאים מציגה מחבתות קראמיות עם ציפוי "אקולון" - פטנט של חברת Neoflam המבוסס על חומרי גלם טבעיים (לשמירה על איכות הסביבה) של סלעים גרוסים, חול וגרניט. הציפוי הייחודי עוזר להפחית כמות השמן הנדרשת בעת הבישול עד 50%!, מבטיח חסינות מלאה מפני שריטות וחבלות, קל לניקוי תחת מים זורמים, בעל שכבת הגנה המונעת את הדבקות המזון, ומוליכות גבוהה לבישול בעוצמה נמוכה - המבטיחה חסכון באנרגיה. בנוסף לכך משתבחות המחבתות מפטנט מיוחד המאפשר פיזור נכון של החום לבישול מוצלח, בזכות תוספת שכבת האלומיניום המגיעה בעובי שונה בדפנות הסיר ובמרכזו, ומבטיחה פיזור חום טוב יותר. להשיג ב-7 גדלים ונפחים שונים, כולל מחבת גריל. את כלי הבישול של "נאופלאם" ניתן להשיג בעשרות חנויות ברחבי הארץ לפרטים והזמנות באתר האינטרנט: http://www.neoflam.co.il/ לברור החנות הקרובה לביתך בטלפון: 03-5114151.
 

synergesty

New member
צמחונית שלמדה להקפיץ עבור בן זוגה

פעם ראשונה שקניתי בשר..אפילו לא ידעתי מה לעשות עימו..וגם מהי הכמות המינמלית לקנייה..אז רכשתי קצת יותר מקילו חזה עוף.. נאמר לי להקפיא חצי מהכמות.. והרי המתכון שהוא שילוב של שלל עצות- חצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות דקות-מושרה בחרדל ולקט תבלינים (מלח, פלפל, כמון, בהרט, קארי) גזר פטריות פלפל צהוב פלפל אדום אפשר גם עגבניה בצל קצוץ תבלינים חרדל מטגנים את הבצל על ווק, מוסיפים את רצועות העוף. עם הצלות הבשר מוסיפים בהדרגה את הירקות.. ומקפיצים מקפיצים מקפיצים.. בן הזוג מצטרף להקפצת העוף והירקות ותוך כעשרים דקות נוצר תבשיל, שנאמר לי שטעים לחיך. בתאבון.. ואגב, היום שבועות אז לא אוכלים בשר.. חג שמח
 
למעלה