המחיקון עבד היום שעות נוספות.....

אין לי צורך בהקפת ניצחון

אתה זה שהעלית נגדי טענות מופרכות. אני רק הגנתי על שמי הטוב. למרות מה שנדמה לך, מעולם לא נאבקתי בך. כל המטרה שלי היא להציף את האמת ולהעמיד דברים על דיוקם. אתה זה שעושה מכל זה מאבק אישי. לא אני.

איתי400

New member
זו דווקא דוגמא לחוסר דיוק

נכון שמבחינת ה- CIC, אין כזה דבר "מסלול אקדמי" אבל זה פורום ישראלים בקנדה ולא פורום קציני הגירה. מבחינת השואלת, היא רצתה לדעת מה המסלול שיתן לה תכלס את הויזה הכי מהר. אין ספק שללמוד בקנדה ולהגיש ניירת מקנדה גם יקצר זמנים (כי זמן המתנה יותר קצר) וגם יגדיל סיכויים (תוספת נקודות) מאשר ללמוד בל אביב ולהגיש בתל אביב. שלא לדבר על כך שעם קבלת הויזה הם כבר בקנדה ולא יצטרכו לעבור באמצע השנה. הייתי מוסיף עוד שני מסלולים לא פורמליים נוספים: - למצוא מעסיק קנדי שישיג לך ויזת עבודה. הבקשה ל- PR בתנאים אלו מהירה וקלה יותר (כבר ראיתי כמה מקרים שהגישו בקשה ל- HRDC עבור עובד שרצו - ולא קשור למקצוע נדרש. זו היתה חברה ישראלית ורצו עובד ישראלי) - להתחתן עם קנדית (או קנדי). זה מסלול מאוד נפוץ בארה"ב (שם למצער צריך להתחתן עם אמריקאית) אבל מאפשר PR מהר במסלול ספונסרשיפ. הוא גם כשר (אם כי מסריח במידה ומטרת הנישואין היא הויזה)

איתי400

New member
אתה צודק לגבי רמת ההתבטאות. הוא הגזים לגמרי

יחד עם זאת, כל המהומה לא היתה קורית אם רן היה חושב לפני שהוא לוחץ על SEND הפורום יצא נפסד מכל הפרשה, שברור לכולם שהיתה מיותרת. אמיר הפגין ידע שיהיה חסר בפורום (גם אם האופי לא משהו). זו גם לא הפעם הראשונה או השניה שרן "נכנס" במישהו ו"מחפש" אותו, וזה כמו שאומרים בצבא, הפך מצירוף מקרים למגמה. תופעת ה- FLAMING בפורומים דומה ל- ROAD RAGE בכבישים וגם מי שלא "דיקטטור" הופך את עורו כשהוא מקונטר. גם אתה, כשאתה מקונטר הופך לבוטה. ככה זה. אני לחלוטין לא מצדיק את התנהגותו של אמיר ובוודאי לא את השתלחותו במשתתפים אחרים ובך אבל אני גם במשפט פלילי, לקינטור יש משקל רב. אני לא חושב שזה מדד מדוייק לאופי של אנשים ובכל מקרה, לא נראה לי שחלק ממטרות הפורום הן "הכרת אופי המשתתפים על ידי קינטורם ובחינת תגובתם", אלא אם כן יתברר לי שרן עושה תואר בפסיכולוגיה וכותב על זה את התזה...
אני חושב שהנושא די סגור. לילה טוב

אני לא יודע אם ההודעה שהדליקה אותו עדיין פה

אני רק רוצה להזכיר שבהודעה ההיא לא אמרתי שום דבר על אמיר שובל אלא על השיטות של הפוליטיקאים הקנדיים. משם הוא לקח את זה למקומות שאללה יוסטור. לגבי הסגנון שלי: מי שאוהב אוהב ומי שלא מסוגל לאכול את הפרי ולזרוק את הקליפה - שידחף אצבע. אם למישהו יש מה להגיד לגבי התוכן של ההודעות, אני תמיד אגן עליו או שאשנה את דעתי אם יוכיחו לי שטעיתי. זה קורה לפעמים בפורום וגם בחיים האמיתיים. לגבי הסגנון שלי אין לי עניין להגן עליו, זה כמו שאני אתווכח עם מישהו איזה ציור יותר יפה.

gesus

New member
איך הפורום יצא נפסד?

אם מישהו עמד לשכור את שירותיו של אמיר שובל ולא עשה זאת מכיוון שראה עם מי יש לו עסק אז הפורום הרוויח עוד גולש שמעריך את המידע בפורום. כשמישהו מסתבך בלשונו כמו שקרה לאמיר ומשום מה ממשיך להתווכח עלול לקרות מצב שבו יחזירו לו, בעיקר אם אלו הכפשות ילדותיות.

איתי400

New member
כי 99.99% רק רוצים תשובה לשאלה

ולא ישכרו את שרותיו של אמיר או המושבניק ולכן לא אכפת לי מה עושה כל משתתף בפורום בחייו הפרטיים, האם הוא מכה את אשתו וילדיו או עושה כפיות עם דובי קוטב המטרה (בעיקר בפורום זה) היא לקבל תשובות לשאלות. אמיר נתן תשובות, וכעת לא. אמנם בגלל שאיבד את השליטה על לשונו אבל עדיין, הפורום שמטרתו תשובות לשאלות, יצא נפסד כי יש פחות תשובות. ובאמת לא נראה לי ש"הצלת" אנשים מאמיר זו מטרה נעלה ששווה את כל הטררם...

drz400e

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

אני לא חושב שלמישהו שמכה את אישתו וילדיו יש זכות לכלום. ושום דבר לא עומד בריק. אדם אלים הוא אדם אלים וצריך להיות מורחק מהחברה. עצוב לשמוע שלא אכפת לך מכאלה דברים. לי מאוד איכפת , וארוץ למשטרה אם אדע שהכשן שלי , או משתתף בפורום שלי מתנהג כך

איתי400

New member
דודו, לא צריך להתחסד

אולי הדוגמא שלי היתה לא טובה ואשנה אותה: לא אכפת לי אם משתתף בפורום משתתף בציד גורי כלבי ים, ובוגד באשתו. אבל העקרון ברור: בפורומים כותבים באנונימיות. אני לא יודע מיהם רוב המשתתפים ולא אכפת לי מחייהם הפרטיים מאחר וכולנו בפורום לדבר על החיים בקנדה (או על ההגירה בפורום השכן) וזהו. בעיקרון, נושאים מחוץ לתחום זה עדיף שילובנו מחוץ לפורום. זו הסיבה לדוגמא שהחתימה של נועה עצבנה הרבה כותבים, כי היא הכניסה נושאים ששיכים לפורום אחר לפורום הזה. ולכן אני טוען שכל עוד אדון אמיר תרם מידע רלוונטי לפורום, (ובפרט שזהו פורום אינפורמטיבי ולא פורום חברתי) לא כ"כ אכפת לי האופי שלו. מה בעצם אתה מציע: שכל משתתף יביא תעודת יושר? אולי נחתים אותו על "שבועת נאמנות" כמו שנדרש במילכוד 22? או הכי טוב: כל משתתף בפורום יעבור טקס זובור של רן פורסט כדי להראות לנו את התאמתו לפורום שלנו. לדעתי כל זה מיותר וכדאי שנתרכז בעיקר

אני לא עושה טקס זובור לאף אחד

האדון שובל עשה לעצמו זובור בזפת ועוד הלך להתגלגל בנוצות (ועוד אחרי כל זה קרא לי צ'יקן...) מכיר את המלכודות האלה שעדיף לחיה שנלכדת בהן לא לנסות להשתחרר כי זה רק מתהדק מסביבה? במקרה של אמיר שובל אפילו לא הונחה מלכודת.

drz400e

New member
כמו שאמר פעם מישהו חכם

"אם אתה מוצא את עצמך בבור הדבר הכי טוב לעשות הוא להפסיק לחפור"

drz400e

New member
אני מבין , ומסכים בגבול מסוים

(שהראתי בהודעה הקודמת -וזה אגב נושא שנוי במחלוקת גם בין מנהלי פורמים שונים בפורום המנהלים). מה שכן , יש אנשים שמביאים את הבית גם לכאן , כמו שקרה לאמיר. אז אפשר לבקש שרן לא יתבדע או יהיה סרקאסטי ויהיה רק אינפומטיבי , אבל איך אתה מונע ממישהו כמו אמיר שלא להתפרץ בגסות רוח ברגע שמישהו לא מסכים לדעתו , או חס ושלום מגלה טעות בדבריו? הפורום הוא אנונימי , אבל כמו שאמרתי , עומדים מאחוריו אנשים אמיתיים . בכל אופן , בנושא אמיר הדברים מאוד פשוטים בעיני. הוא בבירור עבר על תקנון ההשתתפות של תפוז , וחסימתו יותר מראויה בעיני. בקשר להתבטאויותיו וצורת כתיבתו של רן - זה מאוד פתוח לאינטרפטציות. על פניו הוא גבולי מאוד במעבר על התקנון , ולפרש שהוא עבר עליו יהיה קשה. הדברים הם בידיו של המנהל (שיכול להחליט אם להיות קשוב או לא לדיעות בפורום בנושא , אבל בסוף היום זו ההחלטה שלו בלבד) לקבוע את אופי ההתבטאות המקובל בפורום. אני יכול להגיד לך מנסיון מאוד ארוך בתפוז , שאם רן יחליט לערער על החלטה שתמנע ממנו להיות ציני בפורום , הסכוי גבוה שהנהלת הפורומים של תפוז תתמוך בו ולא בהנהלת הפורום.

איתי400

New member
אתה צודק, וזו הסיבה שפניתי בפורום ולא ישירות

אליך אני חושב שזו במידה רבה האחריות של המשתתפים. אמיר פישל בגדול, וחבל. אני מקווה שהוא יחזור לפורום לאחר תקופת הצינון ולעניות דעתי, גם רן פישל. והסיבה שאני טרחתי להגיב היא שמאחר ויש כאן קהילה, חשוב שיהיה משוב מצד "הרוב הדומם" ולא רק מצד הצדדים הניצים. אגב, אני לא חושב שיש לחסום את רן אלא רק לקרוא לו לאיפוק (אם זה אפשרי...) ובתור בוגר פורום YNET, אני בהחלט חושב שטוב שאתה עם היד על הדופק...

איתי400

New member
כי רוב התשובות שלו לא היו מטעות

וגם אלו שהיו "מטעות" היו לכל היותר לא מדוייקות. וגם לך יש לא מעט תשובות מטעות ואתה מרבה לכתוב בנחרצות על דברים שאינך מכיר ובכל זאת רוב המשתתפים (וגם אני) מבינים שאתה בסה"כ מנסה לתרום ולא מנסים בטרחנות לציין כל שגיאה שלך או מוסיפים אזהרה בחתימה שלהם "זהירות מהתשובות של רן פורסט" בא נניח שיש 100 משתתפים פעילים בפורום, הפורום הזה לא היה מתפקד אם כל מי שאין לו מה לומר היה מגיב לכל שאלה. הוא מתפקד כי רוב האנשים מגיבים רק אם יש להם מה לומר יש פה ענין של תרבות דיבור בפורום. וכמה שאנני מסכים לצורה שאמיר דיבר אליך, אל דודו ולאחרים, אני חושב שגם אתה צריך קצת חשבון נפש: האם באמת כל זה היה שווה? מה הרווחת מכל המהומה? שיהיה לכולנו סוף שבוע נעים, ושקט.

אתה מוזמן לתקן ולהוסיף כל פעם שאתה מוצא

חוסר דיוק בתשובות שלי. גם בשביל האומלל שהוטעה על ידי וגם בשביל שאני אלמד מהנסיון שלך. לא אני יזמתי את המהומה ולא הרווחתי ממנה כלום אישית כי אני כבר לא אזדקק ליועץ הגירה קנדי. אולי האחרים שראו את מר שובל דווקא כן הרוויחו. לגבי הסיגנון שלי ומשאלותיך לגבי תדירות התגובות, אני חולק על דעתך, אבל זכותך להחזיק בדעה שלך. לבריאות. כשיהיה לך פורום תחסום אותי. ולי עצמי אין בעייה עם הצורה שבה אמיר דיבר אלי. זה האיש וזה סגנונו.

למעלה