המכה ה11? "גזירות חדשות על מעמד הביניים".

קפצילי

New member
נדמה לי שדווקא הפוסט שלי פחות אוטופי משלך

לקחת מס גדול יותר מעובדי נמל אשדוד ? מעובדי מקורות ? מעובדי חברת החשמל והרכבת ?

שיהיה בהצלחה, מה שנקרא.

רינתי, גם אני כמהה לחברה צודקת ושוויונית יותר. אלא שכמו שאת בעצמך כותבת - בני אדם אינם שווים. אבל אני הייתי מוסיפה - הם לא שווים לא רק כי לכל אחד היכולות שלו ונקודת הפתיחה שלו. הם לא שווים גם מבחינת השקפת העולם והאמונות שלהם. ולכן, כשאת מבקשת שחלוקת הנטל תהיה "צודקת", אין לי ברירה אלא לשאול אותך, מה זה בדיוק "צודקת" ? מי מגדיר "צודקת" ? את ? אני ?

האם זה צודק שסוור בנמל אשדוד ישלם אותו מס כמו בעל ההון שמביא לפה עסקים והכנסות ותעסוקה לאלפי עובדים, וגם תורם המון כסף לעמותות ונזקקים ומסייע משמעותית לכלכלה ? לא בטוחה...

האם זה בכלל צודק לקבוע גובה מס עפ"י גובה המשכורת ?
בואי אגיד לך משהו : בעלי עובד בהייטק. בלי עין הרע הוא משתכר יפה מאוד. אבל הוא גם עובד כמו חמור. לפני 19:00 הוא לא מגיע הביתה, וגם כשהוא מגיע הביתה הוא לא פעם נדרש להמשיך את העבודה מהבית. טלפונים כל הזמן, כולל שבתות וחגים, הקפצות לחו"ל בהתרעה של שעתיים וכו' וכו'. הייטק, בקיצור. לטוב ולרע. ואנחנו משלמים מס לא נורמלי.

האם זה צודק ? רק בגלל שמשכורתו גבוהה ? אם את שואלת אותי - לא. אם תשאלי את משה מדימונה, אולי הוא יגיד לך שכן.

לפי מה בעצם אדם מגדיר את עצמו כ"עשיר" או "עני" ? כ"מאושר" או "מדוכא" ? אך ורק לפי הסביבה. אם יש לו יותר ממה שיש לסביבה שלו - הוא עשיר ומאושר. אם יש לו פחות - הוא עני ועצוב. גם אם ה"פחות" הזה אומר משכורת של 100 אלף בחודש.

מה שגורם לנו להרגיש מקופחים, זה שיש אנשים שעושים פחות מאיתנו ונותנים פחות מאיתנו, ובגלל שיש אנשים שיש להם יותר מאיתנו, וזה בלתי נסבל בעינינו. גם אם נשלם חצי מהמיסים שאנחנו משלמים היום, ויהיו אוכלוסיות שמשלמות רבע, אנחנו נרגיש מקופחים.

ולכן, אם את שואלת אותי, לפני שפונים לרשויות המס, כדאי שנבין קודם מה אנחנו בעצם רוצים. ולמה.

poseidon111

Active member
אנסה להסביר מדוע הדוגמא של נמל אשדוד

היא דוגמא מופרכת מלכתחילה. כשמדברים על ההמון בנמל מדברים בעצם על קבוצה מצומצמת שנקראת וועד עובדים. כל הוויתו של הוועד הזה היא לסחוט את ההנהלה עד כמה שניתן כדי להשיג את התנאים הטובים ביותר עבור אלו ששלחו אותם ועבור עצמם. אם לא יעשו כן, ימעלו בתפקידם. אותם לא מעניינים שיקולים חברתיים או שיקולים כלכליים
כמו טובת המפעל. מה שמעניין אותם הוא סחיטת הלימון עד כמה שניתן.
מחאה חברתית מדברת על חלוקת נטל שונה מכפי שהיא עכשיו. מדברת על שינוי סדרי עדיפויות הן בדרך הגבייה והן בחלוקת המשאבים.
ועד עובדים לא מתעסק עם זה. האינטרס שלו הוא חד מימדי. האינטרס של המחאה הוא דו מימדי.

כן, אבל אני הגבתי על משהו אחר

המחאה החברתית האחרונה היא מהמוצדקות של המחאות החברתיות שנראו במדינה הזאת. אתה צודק במאה אחוז, אבל כאשר מדברים על מחאת המונים, מן הסתם גורמים שאני לא אוהבת בלשון המעטה, משתלטים על המחאה והופכים אותה למשהו שאני אישית לא מחבבת. ברגע שוועדי עובדים יהיו בהפגנות מחאה שכאלה, אני כמובן לא אהיה שם. נדמה לי שלזה התכוונה קפצילי, או שלא הבנתי אותה נכון.

poseidon111

Active member
לא. היא הישוותה את ה"המון" לוועד עובדים ונתנה

מה שמתרחש בנמל אשדוד כדוגמא לסיאוב ה"המון".

poseidon111

Active member
שתי טענות העלית שהן בעצם אחת. לא ביבי

שולט בשר האוצר שאחראי מצידו על אגף התקציבים, אלא בעלי ההון.
אם נכונה טענתך, ואני חושב שהיא די פרנואידית, הרי ישנה פה סתירה. אותם בעלי הון, רוצים מאוד שהכסף ישוחרר, הרי זה כוח קנייה שרק יגביר את רווחיהם.
אז מי בעצם עם היד על השלטר של הכספים הללו לטענתך?
שלא לדבר שהסכום שהזכרת אינו אלא פיתרון זמני, ולא מערכתי רפורמי, לשנים הבאות.

Jake Speed

New member
צ'מע

כל רעה חולה פה בארץ שנוגעת לכסף
אם תחפור טוב
תראה שזו בעיה שנובעת מאגף תקציבים.

יושבים שמה מנוולים שחושבים על הקריירה הבאה שלהם אצל בעלי ההון
ובינתיים מועלים בתפקידם,
כמעט כמו הנבלות בבית המושחת העליון.

כל הדיונים הלכאוריים האלה,
זה "בלון ניסוי" שיוצא החוצה
כי שכשישחררו את הכסף הזה בשיעור מיסוי נמוך
ואני ואתה נפסיד הרבה הרבה הרבה

אז יגידו לנו:
"כן, דיברו על 6%, אבל לקחנו 12% מס. כפול!"

והציבור לא יבין ששחטו אותו ב-12%

עכשיו, זה לא שמאל ולא ימין
זה חבורה של זונות שהשתלטה על המדינה שלנו.
מה שכן יש להם ממשק טוב עם השמאל, וזו עובדה
הם שולטים בעיתונים שאתה קורא
ובמערכות הטלוויזיה
ובתרומות לאקדמיה.

ונוח להם עם שקט אזורי, כי זה טוב לעסקים שלהם.

ועדיין, הם בסך הכל

הזרוע המבצעת של השלטון.
אלא אם כן, זה גוף נפרד לחלוטין ולמעשה כל שילטון בארץ
הוא שילטון נרצע לאגף התקציבים.

Jake Speed

New member
בארץ יש שלטון של שני משרדים

אוצר ומשפטים.

הם מנהלים את המדינה בפועל.

שרים הולכים, שרים באים,

מי שמנהל את ההצגה זה הם.

+