כאן אני מסכימה איתך לגמריי
יש לי ילד כלכלן , זה שגר בברלין, ופעם הוא הסביר לי למה אני קונה בסופרמרקט השכונתי שלהם מצרכים בשווי חצי המחיר ממה שאני משלמת כאן במגה בעיר.
לדוגמא - יצרני גבינות. בסופרמרקט שלהם תמצא 20 סוגים של גבינות מיצרנים שונים כאשר יש להם 40 יצרני גבינות. הסופר בוחר מהם כמה שהוא רוצה ומביא את הגבינות למכירה. עצם העובדה שיש כל כך הרבה יצרני גבינה פותחת בפני המשווקים את התחרות והצרכן יוצא נשכר. אצלנו יש: תנובה, שטראוס, טרה ועוד איזו חברה מיובאת או שתיים. ולא רק זאת שאין תחרות ביניהן אלא הן גם פחות או יותר מתאמות מחירים כדי שלצרכן לא תהיה ברירה ואף אחת מהן לא תשבור לשניה את השוק.
לנו יש למעשה 10 משפחות אשר מנהלות את השוק ועל פיהן יישק דבר. היום סוף סוף פורסמה המסקנה שמחיר המזון בארץ הוא יקר לעומת ארצות מתוקנות באירופה.
אז זה באמת לא משנה אם ביבי בשלטון או ציפי ליבני או כל אושיה פוליטית אחרת. שום דבר לא ישתנה כאן עד שלא תהיה מהפכה ויבוטלו כל המונופולים שיש לחברות המזון למיניהם.
רק לחשוב על זה שבסופרמרקט קטן בברלין, מלאתי עגלה מלאה כל טוב: לחם צימוקים טרי וריחני, סלט מוכן עם כל התוספות, מיץ עסיסי, גבינות לבנה וצהובה, ירקות, פירות, ביצים, ובקיצור ארוחת בוקר לתפארת וכל זאת ב-10 יורו בערך, פשוט הייתי בשוק. אצלי, סל כזה היה מסתכם בלא פחות ממאה ש"ח.
אין שום סיבה בעולם שאצלנו מחירי המזון ירקיעו שחקים. אין שום סיבה.