המכה ה11? "גזירות חדשות על מעמד הביניים".

Jake Speed

New member

:) כושילראבאק.

אתה תצחק עלי, אבל אתה יודע על מה אני חושבת עכשיו?
אבל נסה רגע לגייס את ידיעותיך הלשוניות, במובן הטהור של הכוונה
האם המילה להתגפף, או להגפיף. היא נגזרת של גוף בעצם.
:)

poseidon111

Active member
את הכסף לא צריך לשחרר לציבור ישירות. ניתן

להשתמש בו על מנת להזיז את הכלכלה המקומית בדרך של יצירת מקומות עבודה למשל. סיבסוד הדיור, סיבסוד לימודים גבוהים. אתה בטח מכיר את השאר.
יחד עם זאת נשארה שאלה אחת פתוחה: מדוע טענת שאין זה אינטרס של בעלי השלטון לשחרר את הכסף. אני טוען שההיפך הוא הנכון.

Jake Speed

New member
יש להם אינטרס לשחרר אותו

בכמה שפחות מיסוי.

אז אתה קורא כתבות כאלה.
שמכינות את הקרקע לשחרור הכסף ללא מיסוי, או במיסוי מופחת

כאן אני מסכימה איתך לגמריי

יש לי ילד כלכלן , זה שגר בברלין, ופעם הוא הסביר לי למה אני קונה בסופרמרקט השכונתי שלהם מצרכים בשווי חצי המחיר ממה שאני משלמת כאן במגה בעיר.
לדוגמא - יצרני גבינות. בסופרמרקט שלהם תמצא 20 סוגים של גבינות מיצרנים שונים כאשר יש להם 40 יצרני גבינות. הסופר בוחר מהם כמה שהוא רוצה ומביא את הגבינות למכירה. עצם העובדה שיש כל כך הרבה יצרני גבינה פותחת בפני המשווקים את התחרות והצרכן יוצא נשכר. אצלנו יש: תנובה, שטראוס, טרה ועוד איזו חברה מיובאת או שתיים. ולא רק זאת שאין תחרות ביניהן אלא הן גם פחות או יותר מתאמות מחירים כדי שלצרכן לא תהיה ברירה ואף אחת מהן לא תשבור לשניה את השוק.
לנו יש למעשה 10 משפחות אשר מנהלות את השוק ועל פיהן יישק דבר. היום סוף סוף פורסמה המסקנה שמחיר המזון בארץ הוא יקר לעומת ארצות מתוקנות באירופה.
אז זה באמת לא משנה אם ביבי בשלטון או ציפי ליבני או כל אושיה פוליטית אחרת. שום דבר לא ישתנה כאן עד שלא תהיה מהפכה ויבוטלו כל המונופולים שיש לחברות המזון למיניהם.
רק לחשוב על זה שבסופרמרקט קטן בברלין, מלאתי עגלה מלאה כל טוב: לחם צימוקים טרי וריחני, סלט מוכן עם כל התוספות, מיץ עסיסי, גבינות לבנה וצהובה, ירקות, פירות, ביצים, ובקיצור ארוחת בוקר לתפארת וכל זאת ב-10 יורו בערך, פשוט הייתי בשוק. אצלי, סל כזה היה מסתכם בלא פחות ממאה ש"ח.
אין שום סיבה בעולם שאצלנו מחירי המזון ירקיעו שחקים. אין שום סיבה.

poseidon111

Active member
יחפה, מי שאחראי על התחרות אינו אגף התקציבים

אלא רגולטורים אחרים. למשל משרד התמ'ת, למשל הממונה על הכרזת מונופולים ועוד. המחירים אכן מושפעים ממיסוי וממכסי מגן. אל תשכחי שבאירופה, חלק מכך אינו
קיים, עקב שני גורמים: השוק האירופי המשותף שביטל את מכסי המגן והשוק הענק המוזיל את הייצור. כמובן שיש גורמים נוספים אך אני לא חושב שזה המקום לפרטם.
קחי את עניין המכוניות בארץ. בנושא זה אין מונופולים ובעצם המחיר הוא פונקציה של גורם אחד מרכזי. מיסים שאנו משלמים למדינה. מעל 50% למען הדיוק. כנ'ל הדירות.

poseidon111

Active member
זה גם נראה כוועדת טיוח כלשהי. אין התיחסות

לבעיה הגדולה באמת. נתינת הכוח לשוק חופשי אמיתי, ללא התערבות מגבוה, המונעת את התחרות.
על עניין המיסים כתבתי.

אני די פסימית בנושא

אני לא רואה כיצד משחזרים את ההפגנות של הקיץ האחרון וגרוע מכך איני רואה כיצד האנשים עולים על בריקדות.
מה שהיה הוא מה שיהיה. אנחנו נמשיך לקטר או לזעוק בטוקבקים ובפורומים, נביא כתבות ונמציא קישורים, נקשקש את עצמנו לדעת, אבל תכלס אף אחד לא ייצא לרחוב כי מעמד הביניים הוא מטבעו הרוב הדומם תרתי משמע.

קפצילי

New member
אל תהיי פסימית, יחפה

קודם כל, זה שאנחנו מבינים שישנה בעיה - זה כבר טוב (לא מובן מאיליו בכלל).

זה שאנחנו מבינים שבנינו חברה מקולקלת, זה נהדר. זה מעיד על מודעות בריאה וזה גם
מבשר על שינוי.

גם חוסר האונים שאנחנו מרגישים בדרך לפתרון הוא מצויין. התחושה הזאת של "נמשיך לקטר,נקשקש,
אבל שינוי לא נוכל להביא" כואבת, אמנם, אבל היא דוחפת אותנו בעל כורחנו להבנה, שהפתרון נמצא במקום אחר לגמרי ממה שחשבנו.

למעלה