המלצה חמה

Johnblaze

New member
תגובה

זה שהשחקנים שם דפוקים ולא אכפת להם זה רק לטובתי לא יכול להיות שככל שהשחקן יותר גרוע הרווח שלי יגדל עד לנקודה שממנה ככל שהששחקן קן גרוע יותר הרווח שלי יקטן ואם אני טוחן שעות בסכומים קטנים בשביל להרוויח 5 דולר אז בכלל אין לי מה להתקרב לסכומים יותר גבוהים כי שם אני בכלל יפסיד

2המרפא

New member
זאת טעות נפוצה שאנשים חושבים ככה

אבל תחשוב שאתה משחק עם חברים שלך על 10 שקל או על לא כסף בכלל ואז כולכם תרצו לראות פלופים ולנסות את מזלכם. עכשיו תעלו את זה ל500 שקל ואז תראה איך פתאום המשחק נהיה רציני. זה מאוד קשה לשחק כשאתה לא יכול לעשות שום מהלך, לא יכול לבלף ותלוי לחלוטין בזה תתפוס. זה לא פוקר זה בינגו. אתה לא יכול לצמצם טווח ידיים, אתה לא יכול לשים מישהו על איזשהי יד ומאוד יכול להיות שתה יושב עם AK בפלופ A92 ואתה חושב שאתה טוב כ דפקת רייז גדול ואתה מגלה שבנאדם עשה לך קול עם 92 וכשאתה שואל אותו למה? הוא עונה לך "מה זה כולו 5 דולר אני משחק בשביל הכיף והנה תראה תפסתי" . ולמה אני אומר שאתה צריך לטחון בשביל כלום? תעשה חשבון שבמיקרו סטייקס כמה אתה נכנס 5 דולר? כמה אתה כבר יכול להרוויח?

Harleydude

New member
זו בכלל לא טעות

כשבנאדם לא שם *** על כסף ומשחק זרוק לגמרי זה רק שאלה של זמן מתי הוא וה 9 2 שלו יתרוששו. נכון, הוא פחות צפוי, אבל לפעמים גם תשב מול מישהו ממש טוב ויהיה לך קשה לקרוא אותו. מה שכן, בגלל שהוא פיש, הוא תמיד ייתן לך IMPLIED ODDS, הוא ייתן לך לשלוט בגובה הקופה ולהכתיב ת'קצב, ועם קצת משמעת עצמית מצידך הוא גם ייתן לך את כל הכסף שלו. בדוגמא שנתת בSNGים כמה פעמים תהיה מוכן להשקיע את כל הערמה שלך על פלופ כזה? 99%? כמה פעמים תירה 3 הימורים על פלופ כזה? 99%? עכשיו בוא נגיד שאתה בקאש : לייט פוזישן, צ'ק הימרת, צ'ק הימרת, צ'יק הימרת ... אול אין. בSNG אולי פעלת נכון כי לא היה לך הרבה בערימה וזה מסוג המצבים שאתה מחפש. בקאש כשיש הרבה כסף מאחוריך לא רק שתהיה פה בדילמה גם מול שחקנים מסוימים שיחקת את היד לא טוב, ואם תשווה מול שחקן טוב יש סיכוי גדול שאתה מפסיד. לפעמים גם מול פיש. שם המשחק הוא לדעת לנצל את המשחק של היריב. אז הוא משווה עם 9 2? יצא אס 9 2? למה הדוגמא שלך נגמרת פה? יש פלופ טרן וריבר לפנינו. אז נהמר על הפלופ הוא ישווה. נראה את הטרן. ואתה יודע מה? אם הוא לוקח צ'ק ואני מול פיש אני לוקח פה צ'ק בחלק גדול מאוד מהמקרים. לא בגלל שאני מפחד מה 9 2. בגלל ששווה לי לשלוט על גודל הקופה, ואני אוכל להוציא מקסימום ערך מהטווח שלו בריבר. וגם לא להתחייב טוטאלית לזוג עליון אס קיקר. זה סה''כ זוג, זוג יפה עם אס קיקר, אבל זוג אחד בכ''ז. עדיין אפשר לשים פיש על טווח, פשוט צריך לזכור שהטווח רחב ולשחק בהתאם, לא להתחייב עם זוג עליון או אוברפייר חלש יתר על המידה, ולגרום לו לעשות טעויות, כשאתה רואה עם האס קינג שלך אס על הפלופ ואתה מוכן לשים את כל הערימה שלך בפנים כשיש לך 100 ביג בליינדים מאחוריך... להגיד שזה טעות זה בלשון המעטה.

Harleydude

New member
ובמיקרו סטייקס

יש גם שולחנות שאתה מתיישב עם 25 דולר ובדיוק שתי הכפלות בשתי שולחנות שונים עשית 50 דולר. בלי לדבר על זה שיש לך יותר מרווח למצוא ספוטים טובים וכו'. וזה לא שאלה של כמה אתה יכול להרוויח (למרות שאתה יכול להרוויח) זה כמה אתה יכול ללמוד. תראה, צריך לדעת להתאים את עצמך, זה שם המשחק. אתה יכול להיות שחקן מעולה אבל אם כל פעם שמתיישב מישהו שלא שם *** על הכסף אתה מרגיש שאתה לא יכול לקרוא אותו ולא יודע איך לשחק מולו כי הוא ישווה עם ה 9 2 שלו לאס קינג שלך, אז מה עשית בזה? ותראה HSP, הם לא משחקים מיקרו סטייקס, הם משחקים 400\800 עם אנטי של 100. וגם שם משווים העלאות עם 3 5. והם שחקנים שחקנים. למה? למשל IMPLIED ODDS. אם יושב מולך שחקן שהוא אתה לפני 5 שנים, שלא יוכל לשחרר את האס קינג שלו לא משנה מה, שווה לשחק מולו כמעט כל יד. כי גם אם אתה אנדרדוג כרגע (וגם לא כזההה גדול אבל נעזוב את זה רגע) מספיק לך שאחת לפגע והוא לא יוכל לשחרר והוא יישאר בתחתונים. וכל הפעמים שהשווית לו ופספסת עכשיו בערימה שלך יחד עם רווח.

2המרפא

New member
אתה טועה בגדול שאתה משווה היי סטייקס למיקרו

זה לא אותו משחק אפילו ואתה לא יכול להשליך מאחד לשני. כולם שמה יודעים את המשחק אחד של השני הם שיחקו אחד עם השני עשרות אלפי ידיים והם משחקים דברים שונים ומשונים. אל תשווה את משחק פרי פלופ ופלופ של טום דוואן ופטריק אנטוניוס לאידיוט הממוצע. ברמות האלה 3-betting נהוג עם כל יד שנייה כי את המשחק פלופ שלהם קשה לפצח. ודרך אגב בשביל להכנס עם 50 דולר לשולחנות אתה צריך בנקרול של 1000$ וזה כבר לא מיקרו סטייקס. הנקודת השוואה שלך של משחק של מאות אלפי דולרים למשחק של מעט מאוד דולרים זה משהו מאוד מוטעה. לא סתם בכל מקום שמכבד את עצמו, לדוגמא 2+2 יש שרשורים נפרדים לכל רמת משחק.

Harleydude

New member
לא הבנת אותי נכון

קודם כל בשביל להיכנס ל25NL צריך בנקרול של 500. וזה עדיין מיקרו סטייקס. ההשוואה נעשתה לא בשביל להגיד לך שזה אותו דבר, אלא בשביל להגיד ששחקן טוב יכול להצדיק השוואות פרועות ו3בטינג פרוע פרי-פלופ ולהפוך את זה ל+EV. ברור שהשחקנים בנט במיקרו הם לא פטריק אנטוניוס וטום דוואן אבל צריך קודם לעבור דרכם וללמוד את הדברים האלה מכל הזוויות. מה שאני אומר הוא, שאם עכשיו כששחקן נותן לך באד ביט עם יד מסריחה ולוקח לך הכל במצב שחוזר על עצמו וגורם לך להגיד שלא רווחי לך לשחק איתו, אתה צריך ללמוד איך לנצל את הגיים שלו ובמיקרוז זה ה-מקום ללמוד לנצל דונקים אגרסיביים עם זבל שחושבים שהם טום דוואן. זה פשוט שלב שצריך לעבור (לדעתי), נכון, צריך קצת קיבה לתנודות, אבל כמו שאמרתי מקודם, זה יקרה ברמות שונות כל פעם שתשב מול "גמבלר", קודם תלמד את המעפנים שביניהם ולאט לאט תוכל להתמודד גם עם הטובים יותר (שוב, לדעתי). ככה אני רואה את זה.

2המרפא

New member
בגלל זה אני לא נכנס לשחק קאש גיימס

האידיוטים האלה. הרבה פעמים אתה תצליח לרושש אותם או לקחת קופה מספיק גדולה אבל כשאתה מפסיד אתה מפסיד. והבעיה היא שאתה מאוד מוגבל במשחק שלך כי אתה לא רואה הגיון בצורת המשחק שלהם וזה חסר תועלת לנסות לעשות איזשהם מהלכים. אני לא אוהב לשחק תופסת על זוגיים מינימום כל פעם ובגלל שאין לך שום מושג על מה לשים אנשים שמשחקים 2\5 סנט זה נהיה מאוד קשה. תאמין לי ראיתי מקרים כאלה כל הרבה שזה כואב. כשאתה משחק עם שחקנים טובים שיודעים מה הם עושים אתה מצפה לפעמים למהלכים מסובכים כי מה לעשות הם טובים אבל אתה יכול להבין את אותם המהלכים. כשהסיבה לשחק 92 היא "אבל מה זה 5 דולר אני משחק בשביל הכיף" זה נהיה מאוד קשה. מה גם שאתה תצטרך לטחון המון בשביל תמורה מאוד מועטה בשביל זה עדיף לשחק SNG יותר ROI בפחות זמן. תאמין לי לייב אני משחק טורניר ב500 שקל וצפונה וקאש גיימס של אלפים וזה הרבה יותר קל מאשר לשחק מיקרו סטייקס אונליין. יש שם תופעות בלתי ניתנות להסבר כמו 4-betting עם 59 ודברים בסגנון הזה. אני באצת מעדיף לשחק עם אנשים שאני יכול לתת הסבר הגיוני למעשים שלהם זה פשוט כוח הרציונליות שלי.

Harleydude

New member
צ'מע

אני שיחקתי בכל המיקרו סטייקס מ2NL ואישית לא ראיתי 4בטינג עם 5-9 אלא אם כן מישהו בטילט מובהק. ת'אמת, אני לא רואה שם 4בטינג כמעט בכלל, ואם כבר אז זה בדר''כ עם אסאס\קינגקינג\אסקינג לפעמים מלכות. כמו שאמרתי, יכול להיות שמתישהו תתיישב עם שחקן שהוא יותר טוב ממך והוא ימצא סיבה לעשות 4בט עם 910 רק בגלל שזה יבלבל אותך והוא חושב שהוא יכול לשחק טוב מול הטווח שלך ולגרום לך לצאת מהמשחק שלך או מאיזושהי סיבה שהיא לא לרמה שלנו. או שפשוט תתיישב עם איזה מישהו שהוא טחון וכסף על ה*** שלו ובא לו להנות, זה יכול לקרות בכל סכום. כמו שאמרתי מקודם, התאמות, התאמה מס# 1: יש לך 100 ביג בליינדים. לא 20-25. זה משנה את כל המתמטיקה, וזה פותח לך ים של החלטות על כל קלף שנפתח. וככה גם את המקום ליכולת ולניצול יריבים. הרעיון הוא לא לשחק תופסת לזוגיים ומעלה אבל גם לא להתרושש עם טופ פייר אס קיקר או אוברפייר חלש. אני בטוח שרוב הבאד ביטים קרו לך עם הידיים האלה. לא שאני אומר לקפל אותם. אבל להוציא מהם ערך מקסימלי בלי להיכנס לאזור הזה שאתה כבר מושקע עמוק ואתה חושב לעצמך "סססעמממקקק אני חייב להשוות הבנ**** הזה שוב בטח תפס איזה חרטא עם הזבל שלו". בSNG בסכומים האלה אתה באמת תעשה יותר כסף, לפחות עד רמה מסויימת (שאתה לא כזה רחוק ממנה). אבל גם תשתפר הרבה פחות ותפתח משחק מאוד מכני עם טווחים מאוד ספציפיים, אתה לא פותח את טווח ה4בטינג שלך והרבה פעמים גם לא את טווח ה3בטינג. אתה בדר''כ כבר בטרן יודע אם אתה הולך להכנס אול אין או לזרוק את היד. והכי חשוב, אתה משחק עם יחס ערמה\ביג בליינד מאוד צר. מה שגורם למשחק שלך להיות אמנם רווחי מצד אחד כי הטווח העליון שלך הולך לקבל אחלה מחירים אבל מאוד מרובע מצד שני , מאוד פתוח להטלות מטבע, ובלי הרבה אנליטיות אחרי הפלופ (כי כבר יהיה כ''כ הרבה ז'יטונים בקופה שאו שאה מקבל מחיר לטווח שלך מול טווח היריב או שלא). אם אתה רואה שמול שחקנים גרועים בקאש אתה מתרושש עם טייפ מסוים של ידיים (טופ פייר אס קיקר, אוברפיירים חלשים) אז תעבור על הידיים האלה בראש ותחשוב איך יכולת להפסיד פחות. תחשוב איך אתה יכול לשלוט ולנצל את השחקנים האלה, תשתמש בהם. זה שלב חובה לפני שאתה הולך לשחק בקאש בסכומים יותר גבוהים, כי אם תמיד זה יהיה מחסום בשבילך אז זה יישאר ככה. ואם אתה משחק הרבה SNG ומרוויח לא נראה לי שיש לך בעיה של סבלנות פשוט קח את זה צעד קדימה ותלמד סיטואציות שבהם מקפלים\מעבירים את הטרן בצ'קים\ מוציאים מקסימום תוחלת מטווח רחב בלי לחצות את הגבול למצב שבו התחייבת והידיים היחידות שמשוות לך זה ידיים שמובילות עליך.

2המרפא

New member
תשמע כרגע אין לי ברירה אלא לשחק SNG

כי אני די מרושש וגם כי אני שחקן טורנירים הרבה יותר טוב מקאש. אני עשיתי את השטויות שלי בקאש גיימס כשניסיתי לחשוב בצורה הגיונית והייתי מופתע כל פעם מחדש כשאנשים עושים לי קול לאול אין עם זוג תחתון. זה טוב וזה נחמד אבל קשה לשחק ככה. אני מאוד רוצה להגיע לרמה שבה אני יכול להרשות לעצמי לשחק 25\50 כי שמה אני יודע שאני יכול להצליח כי אנשים לא ממהרים לזרוק כסף על כלום. ונכון שאני משחק מאוד שונה טורנירים וקאש וכבר פרסמתי על זה פוסט שאני רואה הרבה שחקני קאש טובים שבאים לשחק טורנירים (בלייב) ומוצאים את עצמם בחוץ תוך חצי שעה בטורניר דיפ סטאק כי הם חיו בסרט שזה משחק קאש. הבעיה היחידה שאני אצטרך לפתור זה איך לעבוד על כל התוכנות שכולם משתמשים בהם ברמות האלה. כמו שאמרתי בלייב שאני משחק עם אלפיים שקל על השולחן אין לי בעיה לעשות גם 3-betting עם 68 כשאני רואה לזה מטרה, אני פשוט כנראה לא מצליח לפצח איך משחקים מיקרו סטייקס קאש, שמעתי שהמצב משתפר בשנייה שאתה מגיע ללאו סטייקס כי שמה כבר משחקים פוקר יותר מאשר תופסת.

Harleydude

New member
רק שתדע שזה עובד גם הפוך

יש הרבה שחקנים טורנירים שמתרוששים מהר בקאש. יש גם שחקני טורנירים מעולים (כמו פיל הלמות') שנחשבים לפישים במשחקי הקאש הגדולים. אין מה לפצח במיקרו סטייקס קאש אחי, שחק טייט, חפש מצבים "בטוחים", אל תנפח את הקופה יתר על המידה עם טופ פייר, אל תבלף כמעט, ואל תחפש THIN VALUE. כן, קצת משעמם, אבל פשוט. גם לשחק SNGים של 5$ זה לא שונה בהרבה מבחינת רמת תחכום, פשוט הדינמיקה שונה.

2המרפא

New member
זאת עובדה ידועה שהרבה שחקני טורנירי

הם שחקני קאש די מחורבנים. הראש הוא לא אותו ראש וקו המחשבה הוא שונה. אני יודע שהרבה שחקני קאש שאני לא מוכן לשחק איתם מפסידים לי בטורנירים כי הם באים עם גישת הקאש של להעלות כל יד, 3 בטינג כל יד שנייה ולפני שהם מבינים מה קרה הם בחוץ. באותה מידה אני מכיר שחקני טורנירים מצוינים שבאים באותה הגישה לקאש גיימס כמו שהם נכנסים לטורניר ומהר מאוד מפסידים את כל הכסף. אני שחקן טורנירים מצוין אבל בקאש אני לרוב יוצא די מאוזן או ברווח זניח של 300-400 שקל בממוצע כי קשה לי יותר להסתגל אני מודה. נכון אין לי סווינגים של אלפים אבל גם הרווחים יחסית זניחים. מה אתה אומר לאמץ את שיטת החורניות?

Harleydude

New member
מזה שיטת החורניות?

לא הבנתי למה הכוונה... 3בטינג כל יד שניה? זה נשמע לי מוזר... כשאתה עושה 3בטינג לייט(יעני 3בטינג עם האזור האמצעי-תחתון של הטווח שלך) בקאש זה בדר''כ בגלל שאתה והיריב יושבים עמוק ואתה חושב שאתה יכול לגרום לו לזרוק חלק גדול מהטווח שלו על פלופים מסויימים. בטורניר הדבר הזה לא קיים כי אתה יושב על 20-30 ביג בליינדים חלק גדול מהזמן, אז 3בטינג בדר''כ יגרום לך להתחייב לקופה יותר מדי בשביל להריץ איזשהו מהלך. שוב - בדר''כ, לא תמיד. בכל מקרה מספיק בשביל ש3בטינג יהיה משהו שמבוסס על READ ופעם ב, בטח שלא כל יד שניה. יכול להיות שאני מפספס משו והם יותר טובים ממני או שפשוט יש לי גם ניסיון בטורנירים והם משחקים רק קאש.. לא'דע..

2המרפא

New member
לא אתה בסדר גמור לא לזה התכוונתי

בטורנירים אכן 3בטינג זה דבר יחסית נדיר וקורה ב2 סיטואציות או שיש לך יד מפלצתית או שאתה מוביל בגדול ואתם על הבאבל ואתה יכול לגרום לכל אחד לקפל דבר למעט Q ומעלה

Harleydude

New member
למה התכוונת כשאמרת שיטת החורניות?

צ'מע, סתם אני זורק את זה, היה פה איזה תרד עם איזה בחור שאמר שהיה לו 7 9 + פוזישן + קיבל בפלופ ת'נאט סטרייט וחטף ראנר ראנד פול האוס כבאד ביט מהסרטים... ואז החבר'ה פה אמרו לו משהו כמו "הגיע לך להפסיד". אמנם אני יכול להבין הערה כזאת כשמדובר בSNG, זו בדיוק הסיבה למה אני לא נוגע בהם יותר. הגיים בשביל לנצח אותם בסופו של דבר מסתכם בגיים כ''כ מרובע ומאוד טייט שאפשר אפילו לקרוא לו טייט-חלש בשלבים הראשונים של הSNG. אין כמעט פלוטינג, אתה לא תנסה יותר מדי לייצג יד שאין לך וכו'. אני אוהב את העובדה שאני יושב עמוק בקאש ומול היריב הנכון אני יכול להשוות העלאה גם עם 7 9 וגם עם 3 5. לא בגלל שאני "מקווה לתפוס" או "לבלבל". אלא בגלל שאני חושב שאני יכול לקפל אותו על הרבה פלופים, לשחק בפוזיציה את היד הזאת קרוב למושלם מול הטווח שלו, ו-אם אני פוגע לסחוט ממנה כ''כ הרבה ערך שזה לא משנה אפילו אם היו לו אסים והיה לי 15% לפני הפלופ כי ההשוואה תחזיר יותר מה7 ל1 שקיבלתי פריפלופ. ואז אתה הופך יד שזו כביכול טעות לשחק, ליד רווחית שהיא +ev. זה מה שיפה בקאש, אתה מגלה הרבה סיטואציות שהם תלויות מצב ואתה יכול להיכנס אליהם עם כל 2 קלפים. הרבה יותר משחק (לדעתי).

2המרפא

New member
ציינת יפה את ההבדל בין SNG לדיפ סטאק קאש

בדיפ סטאק קאש מתוך פוזישין אין ספק שהוא עשה קול נכון אף אחד לא היה אומר אחרת. בSNG מה שהוא עשה זאת טעות, אתה לא משווה רייזים עם ידיים בינוניות בתחילת המשחק רק מתוך כוונה לתפוס משהו ומחייב לפחות 20% מהסטאק שלך על ספקולציה נטו. שיטת החורניות שהתכוונתי אליה היא לפתוח את המשחק שלי מאוד ולעשות 3בטינג מתוך פוזישין וכל מיני marginal hands שבחיים לא הייתי מתקרב אליהם בטורניר. אני הייתי מתוך אותם האנשים שאמרו שהוא עשה טעות כי גם אני אכלתי הרבה את הבאד ביטס האלה שאנשים משווים אותך עם זבל כמו שאתמול איזה טמבל בשלב מאוחר של הטורניר חייב חצי מהסטאק שלו פרי פלופ עם J9 נגד הQQ שלי בשביל לתפוס זוגיים בפלופ, ואם הוא היה מפספס? כשאני רואה שולחן טייט המשחק שלי נפתח מאוד ואני רואה 3בטינג עם 34 סוטד בתור דבר הגיוני בקאש גיימס, בSNG זאת פשוט טעות.

Harleydude

New member
אממ

3בטינג עם 3 4 סוטד זה לא בדיוק שיא ההגיון חח ואני חושב שההגדרה שלך כ"שיטת החורניות" מפספסת, 3בטינג לייט זה משהו שאתה עושה כשיש לך ריד על איך הבנאדם משחק ואתה עושה את זה אחרי שיש לך הבנה של הדינמיקה ושל היריב בסיטואציות של קופות 3בט. במיקרוז בכל מקרה זה לא מומלץ יותר מדי כי ישוו לך יותר מדי בשביל שיהיה בזה איזשהו ערך. בכל מקרה כל עניין ה3בטינג זה נושא מאוד מורכב, זה תורה שלמה בקאש, וצריך ממש ללמוד איך בנאדם מתנהג בקופות של 3בט.

2המרפא

New member
אני לא אמרתי במיקרו סטייקס ששם זאת טעות גדולה

התכוונתי לדיפ סטאק קאש לייב ששמה אתה משחק על סכומים מאוד יפים. 3בטינג די סוגר את טווח הידיים שהיריב שלך ישווה אותך איתם לאס גבוה או פוקט פייר בינוני. מספיק לי שאני עושה 3בטינג עם יד נמוכה בשביל לדעות שאם יוצא פלופ נמוך ויבש יחסית אני אצליח להוציא את הבנאדם מהקופה בפלופ ואם אני פוגע חזק והוא יושב עם אובר פייר חזק הוא ישלם בגדול. מן הסתם שאם אתה עושה 3בטינג נגד אסים או קינגים אתה תקבל גם את הבט הרביעי ושמה אתה כבר מקפל. עוד הפעם לא אני ולא אתה לא משחקים נגד פיל אייבי ודוואן ורוב האנשים שאנחנו מכירים לא יעשו קול ל3בטינג שמגיע ל9-10 בליינדים עם אס זבל או 8 6 ולכן די אפשר לצמצם טווח ידיים. אם אני מהמר בפלופ ומקבל קול כשאין דראו על השולחן אז יש סיכוי סביר שאתה יושב מול סט ואז אתה מוותר.

Harleydude

New member
צ'מע

3בטינג זה כמו העלאה, לפעמים זה סוגר טווח ולפעמים לא. לפעמים יש לך מישהו בשולחן שכשהוא מעלה אתה יודע שהוא בטופ של הטווח שלו ולפעמים יכול להיות שהוא מעלה עם זבל, ככה זה גם 3בטינג, רק שזה טיפה יותר מסובך. מה שאתה מתאר נכון אם אתה משחק מול מישהו טייט חלש, שרוב הטווח שלו הוא קלפים גבוהים ואז עם עשית לו 3בט עם זבל ויצא פלופ נמוך ואין לו אסים\קינגים אז תגרום לו לקפל את כל האסקינג אסמלכה ולפעמים גם זוגות בינוניים אם הוא מפרש את ה3בט שלך כזוג גבוה. לפעמים מול שחקן טוב שנמצא בפוזישן אתה לא תקבל 4בט מאסים או קינגים כי הוא ירצה לגרום לך לזרוק עוד הימור על הפלופ ולא להבריח אותך במקרה וה3בט שלך לא חזק, בכל מקרה 4בט די יסגיר את היד שלו. אממ אמנם אני לא משחק עם אייבי, אבל בנאדם שעושה הרבה 3בטינג אני אשווה לו עם פוזישן לפעמים עם ידיים ספקולטיביות ודווקא מדי פעם (ממש מדי פעם) אני עושה 4בט בלוף לאנשים שאני יודע שעושים ממש יותר מדי 3בטים. אם אתה מקבל קול על הפלופ כשאין דרואו - וואללה מאוד תלוי יריב, כן, סט זה האופציה המובילה אבל הוא יכול לעשות לך פלוטינג עם טווח רחב של ידיים, הוא יכול לשחק זוג גבוה לאט, או שיש לו טופ פייר עם יד מעפנה והוא לא רוצה להקפיץ, יש הרבה אפשרויות. תתיחס ל3בט כהעלאה, כשכולם כבר "מכירים" את כל הקטע של להעלות לפני הפלופ ומישהו מתחיל להכיר את הקטע יותר מדי אז אפשר להרגיע אותו עם כמה 3בטים כי אם הוא מעלה עם טווח רחב אז רוב הטווח הזה טוב בשביל העלאה אבל לא טוב בשביל 3בט. שחקנים טובים מכירים את כל השטיקים האלה לכן הם לפעמים יכולים להיות ערמומיים בקופות 3בט, להשוות עם אסים, עם זבל, או לעשות 4בט עם אסים או עם זבל. יש דבר שנקרא Balancing ranges שזה בעצם קצת לפתוח את הטווחים שלך בשביל לא להיות שקוף. יצא לי לראות באינטרנט מישהו שמקפל קינגקינג פריפלופ כי היו לו המוןן ידיים על היריב עם אחוז 3בט נורא נמוך (משהו כמו 2%) והוא טען שזה ב99% מהמקרים אסים. אמנם אני לא הייתי מקפל אבל זה מסביר משהו לגבי טווחי 3בט, הם שונים אצל כל אחד ואפשר ללמוד מהם המון, כמו גם לכמה הבנאדם מקפל ל3בט שזה הצד השני של המטבע. כמו שאמרתי, כמו העלאות, רק טיפה יותר מסובך :)

Harleydude

New member
וד''א לגבי 25\50

יום אחד מגיע למשחק איזה ריקריישנל פלייר.. איזה איש עסקים טחון שבא לזרוק קצת כסף ולשחק עם המאגניבים ולהשוות פרוע (תראה מיליון דולר קאש גיים שיש שם את אייבי ואנטוניוס ובערך כל התותחים זה קורה שם, מגיע לשם איזה פיש מהסרטים ופשוט מקפיץ את המשחק) ואתה מגיע לאותו מצב עם האס קינג מולו. זה יכול לקרות בכל רמה. החוכמה היא לדעת להתאים את עצמך ולא להתרושש מול שחקנים כאלה.

Harleydude

New member
אני אוהב את הדוגמא שלך ממקודם

אתה על הבאטן, אס קינג, אתה יודע מה אחי, סוטד :) מישהו שאתה לא יודע איך הוא משחק משווה במהירות במידל פוזישן, כולם מתקפלים אליך ,אתה מעלה, בליינדים מתקפלים הוא משווה, אתם 1 על 1. פלופ : אס , 9 , 2 ריינבו. מצוין. צ'ק, הימור והשוואה. טרן: 10 צ'ק הימור והעלאה. אתה : WTF?... SNG : ברוב המקרים אתה תעשה אול אין וניתוח היד שלך נגמר בשלב הזה. אם יש לך 1500 צ'יפים ובליינדים אפילו 15\30 אז אחרי 120 העלאה + 180 הימור בפלופ (300 בינתיים) ועוד איזה 300 על הטרן נשארת עם 900 מול העלאה בטרן כשאתה עם אס קינג שתפס אס בלי מצב לפלאש על הלוח ואתה לא רואה סיבה להשוות כי גם ככה תהיה מחוייב בריבר (הוגן). אז אתה עושה אול אין ובמקרה שהפסדת אתה אומר לעצמך טוב נו באד ביט, קורה, ממשיכים, רוב הזמן אני מנצח פה. קאש: אתה אומר WTFFF??? פאקינג פיש.. ומשווה... נעשה את זה קל. אנחנו ב10NL, בליינדים 5\10. העלית ב40 סנט הוא השווה אז זה קופה של 95סנט, זרקת בערך 60 על הפלופ (עכשיו הקופה 2.15) ועוד איזה דולר וחצי על הטרן, סה''כ השקעת 40+60+1.5 שזה 2.5, יש לך עוד 7.5 מאחוריך. שזה המוןןן. כששמת 1.5$ בטרן הוא העלה ל4.5. עוד 3... 4.5 מאחוריך. בוא נגיד שהשווית את ההימור על הטרן. קלף אחרון- מלכה. (בתכל'ס זה לא משנה כ''כ מה הריבר אבל בוא נגיד מלכה לצורך הדוגמא). בום. אול אין. מה אתה עושה פה? יש משו שאתה מנצח? עם מה הוא ייקח את הליין הזה? אתה אשכרה יכול לברוח ממצבים כאלה מדי פעם אם אתה חושב שאתה מפסיד פה מספיק פעמים. אתה גם יכול שלא להמר על הטרן ואז להשוות הימור על הריבר ובכך לסכן בכל היד את מה שבתסריט הקודם סיכנת ב4 קלפים (אולי אפילו פחות) ולהוציא מקסימום ערך מהטווח שלך מול שלו. ובאמת בטווח הארוך אתה תרוויח. אבל בטווח הארוך אם אתה תשווה צ'ק קול צ'ק רייז עם טופ פייר תקבל מתכון לצרות. מה שכן, בקאש, לא רק שהגעת למצב מסריח בריבר גם שיחקת לא טוב. תיקח צ'ק בטרן ותתן לו להמר את האסים החלשים שלו בריבר ותוציא מהם ערך. תתן לטווח הרבה יותר רחב לשחק מול בריבר, ותקטין את גודל הקופה (בטרן אתה עדיין עם 9 דולר לפני ההימור בטרן זוכר?), אפילו אתה יודע מה תן לו להמר ותעלה בריבר ואם הוא עושה אול אין תעריך מחדש. אתה רוצה להמר בטרן? סבבה. אבל תדע שאם הוא מעלה מולך כמה פעמים הוא מבלף פה? מה אתה באמת מנצח? האם השחקן הזה יעשה אותו דבר עם אס 4 - צ'ק קול צ'ק רייז? ואם זה לא פיש אז ד''א זה קיפול כמעט ודאי בטרן, האם באמת אתה רוצה להגיע לסיטואציה שתצטרך לקפל את האס קינג שלך על הטרן כשיש לך Showdown value ובריבר אתה יכול להוציא הימור גם מזבל שפספס לגמרי והפיש בא לו לבלף? מה שאני אומר זה, שבSNG אתה לא תגיע לניתוחים האלה והרבה פעמים גם לא תגיע לאלף ואחת סיטואציות שתגיע אליהם בקאש. אתה יודע מה אומרים, שחקן קאש יודע להתמודד עם מצבים ששחקן טורנירים לא מכיר. זה 100% נכון. לא שאני חס וחלילה מנסה להתנשא, אני רק אומר את דעתי ואני שחקן בתחילת דרכי ואני לא יודע איך אתה משחק ויכול להיות שאתה הרבה יותר טוב ממני, פשוט מנסה להוציא את הסטיגמה שיש לך על קאש ומנסה לגרום לך להסתכל על זה לא מזוית של "הם גרועים הם מכניסים אותי לטילט" אלא "הם גרועים אבל אני יותר טוב ואני יכול ללמוד לנצל את זה".

למעלה