תרשה לי לחלוק עליך בכמה נקודות
בקאש אין דרך "נכונה" או לא נכונה, יש מה רווחי. וזה תלוי בשולחן. ודווקא המודל המתמטי של SNG וטורנירים מול שחקנים בינונים ומטה הוא די פשוט, יש דירוגי ידיים שאתה מצליב עם הפוזישן שלך ומה קרה ביד ואתה די יכול לשחק טייט-אוטומט בצורה רווחית וליהנות מהכסף המת ולנצח בהם. ברור שפה ושם תיפול לספוטים שבהם תצטרך להפעיל שיקול דעת אבל גם מהם אתה יכול בחלק גדול פשוט להימנע ועדיין להיות רווחי. האקשן כשיש בליינדים ממוצעים גבוהים אמנם מקפיץ את הערך של הידיים הגדולות שלך אבל שוב מאוד מגביל את המשחק שלך וגם גורם להרבה הטלות מטבע ומצבים של 60\40 70\30 שוואללה נכון אתה פייבוריט אבל בשביל לנצח 2-3 מצבים כאלה רצוף צריך.. וואללה.. מזל. לגבי מהלכים יצירתיים שמפסידים כסף, אני רואה את זה בצורה מאוד פשוטה, יש מהלך שמרוויח לך כסף ומהלך שמפסיד לך כסף. יש מהלכים יצירתיים שהם פשוט דאווין שהם מפסידים כסף, ויש ספוטים קלאסיים שאתה יכול לעשות סקוויז עם כל 2 קלפים וזה יהיה רווחי, מאוד תלוי סיטואציה ויריבים. לגבי השקעה התחלתית שוב אני לא מסכים איתך, אתה יכול להתחיל מבליינדים של סנט-2סנט שמספיק 2 דולר ואתה יושב עם מאה ביג בליינדים. ברור שצריך בנקרול של 20 באיאינים שזה יהיה 40 דולר, ואם אתה יושב עם 10-20 דולר עדיף SNG אבל ברגע שאתה טיפה מרים את עצמך יש הרבה יותר ערך לשחק קאש, גם בגלל העובדה שאתה יכול אחרי כמות מסויימת של ידיים לדעת בודאות מה הרווח השעתי שלך, מה הרווח שלך פר 100 ידיים, ומה הסטיה שלך כשיש VARIANCE (כשהסטטיסטיקה דופקת 2 שוטים של וודקה ובא לך לדפוק ת'ראש בקיר) וגם בגלל ש(לדעתי) אתה יותר תשחק פוקר ופחות תטיל מטבעות. הדבר שהכי צרם לי במה שרשמת זה שבקאש הדרך הנכונה היא לשחק סופר טייט, זה ממששש לא נכון, אמנם בסכומים הנמוכים אתה כן תשחק טייט אחרי הפלופ פשוט כי ילכו איתך הרבה לשואודאון, אבל בגלל שאתה יושב עמוק הרבה ידיים יקבלו ערך, כמו למשל דרואוז, לדוגמא אם אתה רודף אחרי פלאש מול שחקן אגרסיבי ואתה פשוט יודע שאתה מול שחקן שברוב המקרים לא יקפל גם אם תפגע ותהמר חזק. האקשן שתקבל בהמשך מפצה על זה שאתה אנדרדוג כרגע. והנה הפכת משהו שהוא כביכול פישי למצב רווחי. אבל בלי קשר, בגלל שאתה משחק מול שחקנים שלא יודעים לקפל - המון ידיים קופצות בערך שלהן, כ-ל זוג, סוטד קונקטרס וכו'. במיוחד צרם לי המשפט הזה כי דווקא בSNG האסטרטגיה הנכונה היא לשחק סופר טייט, נכון אתה גונב בליינדים, ונכון אתה מפעיל לחץ על ערימות קטנות וכו'. אבל כל זה לפני הפלופ, אם יש לך 9 9 על פלופ של 5 8 קינג, רוב הסיכויים שאתה תחפש או לקחת ת'קופה על הפלופ או לעבור ליד הבאה. מעטים הפעמים שאתה תזרוק 2 הימורים או תשווה בפלופ בשביל לגנוב בהמשך בגללללל שזה יקר מדי. ובגלל זה הפסקתי עם SNGים בגלל שזה משחק נורא טייט ומשעמם. בקאש, כשיש כסף על כל מהלך, גם אם זה גרושים אתה יכול הרבה יותר להריץ מהלכים בגלל שההימור שתזרוק על הריבר לא יעלה לבנאדם ב300 צ'יפים אלא (לדוגמא) ב3 דולר. זה סיפור אחר לגמרי. מה שהכי חשוב הוא, שבSNG, או בטורניר, אתה יכול לשחק פצצה, ולהכניס את כל הכסף עם מלכה מלכה מול אס קינג שניה מהכסף, או להכניס עם אס קינג מול אס מלכה ולקבל את ה1 מ3 שאתה בחוץ. ברור שזה המצבים שאתה רוצה וזה רווחי וכל זה.. אבל בקאש, עשית היום יותר החלטות טובות מרעות = הרווחת יותר כסף משהפסדת. לא, עשית 50 החלטות טובות ובד ביט אחד\הטלת מטבע ואתה בחוץ.