המלצות לקורסי בחירה

המלצות לקורסי בחירה

מה שלומכם? בשעה טובה אני עומד להירשם לקורסי בחירה (שאר המערכת מובנת). אני מתלבט לגבי מס' קורסי בחירה שמסתדרים עם המערכת המאווווד עמוסה שלי וגם מעניינים אותי לפי הנושא בלבד- -מבוא לחינוך מיוחד של ד"ר איריס מנור בניימיני -הזמנה לארכיאולוגיה של פרופ' רוני רייך -אלימות כלפי נשים של ד"ר אפרת הדר. -גרמנית למתחילים של גב' רינת דוברט -רדיו (המח' לתקשורת) של גב' מיכל אבן (בדקתי באתר דירוג של סטודנטים ו2 קבעו שהקורס הוא מאוד קל. אמת בדבר?) -הפקת טלוויזיה של מר רפיק חלבי. אלה קורסי הבחירה. אשמח להמלצות וטיפים. אני מחפש בעיקרון קורס לא קשה עם מרצה טוב וחומר מעניין. אני רוצה לקחת 2 מהקורסים הנ"ל בסמסטר א' ולסיים את החוב האקדמי שלי לתואר. יש המלצות? כמובן אם יש לכם קורסים נוספים להציע אני רק אשמח. תודה רבה!

hilapi

New member
לפי מה שאני יודעת

מבוא לחינוך מיוחד ( הקורס הספציפי של ד"ר איריס מנור בנימיני ) פתוח לתלמידי החוג לחינוך בלבד והסדנאות בתקשורת ( רדיו,הפקת טלוויזיה ) גם הן פתוחות לתלמידי החודג לתקשורת בלבד...צריך כמובן לבדוק את הנושא מול המזכירויות.

amitk80

New member
בגדול מה שאני יודע

שללימודי שפות זרות (אנגלית מתקדמים וכל החרא הזה) צריך להרשם כאשר בונים את המערכת עצמאית. אני לא הצלחתי להרשם בצורה עצמאית כי הקורסים האלו לא הופיעו לי בדו חוגי ביחד עם סטטיסטיקה ומערכות מידע ולכן מזכירות החוג של סטטיסטיקה רשמה אותי ידנית כי יש להם הרשאות מלאות על המערכת מה שלי אין.. עמית

אם כבר קורס בחירה...אז..

מישהו יודע מה בנוגע לקורס :ספורט פוליטיקה ולאומיות? מעניין? קשה? כל דבר יעזור לי.. זה פשוט הקורס היחידי כמעט שמתאים לי למערכת..והוא בדיוק מכסה לי איזשהו חור..

גרמנית!

המרצה חמודה ביותר, בדרכה הגרמנית, ותמיד טוב ללמוד שפה. אך שים לב- מדובר רק בנקודה אחת לסמסטר, עם 4 שעות שבועיות ושיעורי בית מדי פעם.

salt of earth

New member
שפות זרות זה נחמד

החיסרון הוא שנקודות הזכאות יחסית מעטות בהשוואה לשעות הלימוד ולדרישות הקורס (שיעורי בית ועבודות) אני פעם למדתי קורס שווה ביותר שנקרא "מבוא למיומנויות מוסיקליות" היה ממש נחמד, והתחום שלי לא קשור למוסיקהי. אז אם הקורס הזה עדיין קיים אני ממליצה עליו בחום.

באותו נושא...

אז בסוף הצלחתי לתפעל את מערכת הרישום המוגבלת הזאת ונרשמתי לשני קורסים, 'הרמנאוטיקה פוליטית' (4 נ"ז) וסמינריון 'חץ הזמן' (גם 4 נ"ז), שני הקורסים מהחוג לפילסופיה. מישהו עשה\מכיר\שמע? ושאלה קטנה. כתוב שאני לא יכול לקחת יותר מ6 נ"ז מאותו חוג. אז אלו סנקציות יכולים להפעיל נגד ההחלטה שלי לסרוח מדרך הישר?

בעלון המידע, ובזו הלשון:

מטרת קורסי הבחירה מחוגים אחרים הנה השכלה כללית בתחומים שונים. אי לכך ניתן ללמוד מקסימום 6 נק' מאותו חוג ולא ניתן לקחת קורסים מתחומי הכלכלה. כמו כן ניתן ללמוד קורס אחד בלבד בעל הכרה אקדמית מהיחידה לחינוך גופני. מדובר, למיטב הבנתי על 6 נ"ז בכלל, שרלוונטים לכל החוגים באשר הם. ושאלה נוספת: כתוב גם שהשתתפות באחת מנבחרות האונ' שווה ל4 נ"ז. אז איזה נבחרות יש לאונ' ואיך מגיעים אליהן?

הבנתי

כנראה שזו הגבלה של החוג לכלכלה (הראשי שלך, לא?). נראה שתצטרך למצוא קורס אחר מפילוסופיה, ולא 2 של 4 נ"ז כל אחד. לגבי הנבחרות- אין לי מושג.

היחיד שלי...

אבל הם יכולים לעלות בכלל על זה שאני חורג מהמותר? המזכירות נראת כ"כ מנותקת מהכל שנראה לי גם אם ארשם במקביל לעוד 5 חוגים ו20 קורסים, אף אחד לא ידע על זה עד לקבלת התואר...

אל תנסה את מזלך

חברה שלי לקחה (במשפטים) קורס כללי אחד שהיא לא היתה אמורה לקחת, וביטלו לה אותו בסוף השנה. היא היתה צריכה להשלים את הנקודות החסרות.

../images/Emo10.gif

וסתם שאלה עקרונית: באיזו זכות החוג לכלכלה מתערב בכלל בבחירת קורסים כללים? הריי עד לשנה הזאת, היה גם את חובת החינוך הגופני, כך שהבחירה העיונית או האקדמית הסתכמה ב10 נ"ז בלבד. אז מה בדיוק אכפת לחוג לכלכלה אם אני אקח את כל 10 הנק' מחוג אחד או שאפרוש אותם על 5 חוגים שונים? הריי זה לא שאחרי שני קורסי בחירה מהחוג לפסיכולוגיה אני אהיה פסיכולוג ו\או אדרוש להכיר לי בנה"ז כלימודי חטיבה או משהו כזה. אז מה לעזאזל משנה להם באיזה נושאים כללים אני משכיל (כלשונם)? מילא מובנת ההגבלה על איסור לקיחה של קורסים מתחום הכלכלה. כי אם אני ארצה לקחת את מבוא לכלכלה מהרב-תחומיים, זה יהיה קצת מגוחך, בלשון המעטה, אחרי שאני אעשה את הקורס בחוג האם שלי. וד"א, איך הם מגדירים 'תחום'? האם לדוגמא קורס 'לאומיות וגלובליזציה' שבוודאי חייב לגעת באספקטים נרחבים ממקרו-כלכלה, גם נכלל כ'קורס' מתחום הכלכלה?

berta84

New member
לא כדאי לך להסתבך עם החוג לכלכלה

במיוחד עוד אם אתה לוקח קורסים מפילוסופיה, זה באמת לא שווה את הסיכון, מילא אם זה היה מב"א כללי ובכלל בסמסטר הראשון לא כדאי לקחת קורס בחירה אלא אם כן כבר עברת מבוא א' תנסה את החוג ללימודים רב תחומיים, במיוחד הקורסים בנושאי משפטים, הם די טובים

למעלה