המלצות לקורסי בחירה

מכפישנים

בגלל זה צריך גם מדדי פיזור.
 
אין טעם להתעצבן על מדיניות החוג

זו המדיניות, ונסיון לחפש הגיון לא תמיד מועיל (בעיקר כשאתה מגלה שאין, ואז מתעצבן עוד יותר).
 

אליהו ד

New member
עצה שלי - וותר על קורסי בחירה בסמסטר א

לפי הציונים של סמסטר א אתה תוכל לדעת באיזו רמה אתה וכמה השקעה תצטרך להשקיע בסמסטר ב שהוא יותר מורכב . ובכלל , מה שחשוב זה לא הקורס בחירה הזה או האחר אלא קורסי הליבה מבוא א ומבוא ב , תתרכז בזה ואחר כך תראה מה הלאה .
 
הגיוני, אבל

אני חייב קונטרה לכל המתמטיקה של קורסי הליבה, שדווקא קורס לא ממש קליל בעל אופי מנוגד לקורסים מהחוג, יכול לשרת את הצורך הזה, ורק לעזור לי. ז"א קורס הבחירה יתן קונטרה וירענן או 'יטעין' אותי לקראת המבואות המשמימים, האינפי' ושאר הזבל. :)
 

אליהו ד

New member
עוד אחד מהמיתוסים שלא היו ולא נבראו

תבוא תראה את הציונים של מבוא א ומבוא ב , ותראה שזה ממש לא האחוז . מי שלומד מצליח מי שלא לא , אבל צריך להשקיע המון .
 

flutter girl

New member
אז איך זה מיתוס, בדיוק?

הרי ברור שאם תלמד תצליח, לא? אין שום סיבה שאדם שילמד וישקיע את כל נשמתו (אלא אם יש לו ליקויים מולדים שמונעים זאת ממנו) לא יצליח.
 
ממש לא ברור...

זה ממש לא ברור שאם תלמד תצליח. אנשים קורעים את התחת ולא עוברים מיקרו מאקרו, ואנשים ממש לא טיפשים, שאני באמת יודעת שיושבים לפחות שבועיים על כל מבחן.
 

אליהו ד

New member
מי שלא לומד במהלך הסמסטר

אז גם שבועיים רצוף זה לא מספיק כי צריך להטמיע את החומר . בסופו של דבר כל אחד עם סדר העדיפויות שלו , אבל יש מקצועות הרבה יותר קשים , זה עדיין לא הנדסת מכונות .
 

flutter girl

New member
עם זה אני מסכימה

כשאני אומרת ללמוד, אני מתכוונת ללמידה רצופה ונכונה, לא ל"cramming" לפני המבחן. נכון, יש כאלה שזה עובד בשבילם, אבל יש גם הרבה שלא. לעומת זאת, ללמוד את החומר לאורך כל השנה נותן יותר אפשרות לחומר להיטמע, ואז למידה אינטנסיבית פחות או יותר לפני הבחינה היא לא כזאת קריטית, אלא רק חזרה ורענון.
 
לא מסכימה...

יש אנשים שלומדים כל הסמסטר, כלומר פותרים את כל תרגילי הבית, חוזרים על ההרצאות והתרגולים, ואף קוראים את החומר מספרים, ובכל זאת לא עוברים, וזאת עובדה. ומצד שני יש אנשים שלא עושים אף תרגיל, לומדים כמה ימים ועוברים. זה ממש לא קשור לכמה זמן למדת למבחן ואיך, למרבה הצער זאת המציאות אצלנו בכלכלה.
 

flutter girl

New member
יופי, אבל את לוקחת שתי קצוות קיצוניות מאוד

מאוד מאוד אפילו! והאמת, שהסוג הראשון שציינת עוד יותר נדיר מהסוג השני, כי בעוד שיש אנשים שיכולים ללמוד כמה ימים ולעבור, יש עוד פחות אנשים שישקיעו את כל-כולם כל השנה ולא יעברו.
 
על מה אתה מדבר???

מבואות אני לא יודעת, אבל אתה מוזמן להגיע לקורסי הקיץ במיקרו- מאקרו ולראות עשרות אנשים.
 

berta84

New member
שאלה לגבי קורסי בחירה

כשאני מחפשת קורסי בחירה בקטלוג הקורסים אני מקבלת רק את המספר של הקורס ולא מאיזה חוג הוא למשל חיפשתי "מיומנויות מחשב" כי זה נושא שהייתי מעוניינת ללמוד אותו וקבלתי רק את מספר הקורס, ניסיתי לחפש באתר האוניברסיטה ולא מצאתי שום מקום בו כתובים הקודים של הקורסים.
 
נכון

עוד חור שלא דאגו לסתום כשבנו את המערכת החדשה. 3 הספרות הראשונות של מספר הקורס הן של החוג. למשל- 288 זה עבודה סוציאלית. כדי לפענח מה כל שלשה כזו אומרת עלייך לבדוק את השנתון (בעמודים הראשונים מופיע התוכן ושם מספר החוג<>שם החוג).
 
למעלה