המלצות לקורסי בחירה

berta84

New member
בפילוסופיה עשוי להיות חומר קריאה רב

במיוחד באנגלית אם אין לך בעיה עם זה, אז סבבה. באופן כללי, לא כדאי להמרות את פי רחל גולן, הם עוד עשויים לא להחשיב לך את הקורס לאחר שתשלים אותו או שהם יבטלו לך אותו סמסטר ראשון בכלכלה מאוד קשה ולא כדאי לקחת בו קורס בחירה, אם כבר אז בסמסטר השני כי הוא יותר ארוך ויש גם הקיץ למועדי ג' אתה שנה א' כלכלה, נכון? אם תזדקק לחומר/יהיו לך שאלות אתה יכול לפנות אליי.

עד לא מזמן

התכוננתי, בין היתר, ללימודים הכוללים חומר קריאה רב (ובמיוחד באנגלית), כך שאין לי ממש בעיה עם זה. :) בכל אופן, הבנתי אותך בכל הנוגע למרותה הבלתי מתפשרת של רחל גולן. אז מה בעצם את מציעה לעשות? לוותר מראש ולחפש קורס חלופי לסמסטר ב'? אי אפשר איכשהו להגיע איתם להסדר? לקבל אישור מיוחד או משהו כזה? אין לי בעיה להגיע לאונ' ולהתעסק בבירוקרטיה אם יש צורך בכך. השאלה היא אם יש בכלל למי לפנות? עד עכשיו התרשמתי שהמזכירות נורא אפטיות , אטומות ואינן רוצות להתעסק בשום דבר, בטח לא בקורסים של חוגים אחרים. בנוגע לסמסטר א'. הוא באמת עד כדי כך מפחיד? המערכת המובנת ממש לא נראת מפחידה. היא כוללת, אצלי לפחות, רק 4 קורסים, בהקף של 14 נ"ז, שמתפרסים על 3 ימי לימוד בלבד. וסתם לדוגמא, בהשוואה לכמה מערכות של מכריי וחבריי מהטכניון, זה נראה די שכונה. כך שאני, ממרום חוסר נסיוני המוחלט בלימודים אקדמיים, לא רואה סיבה לא לדחוף למערכת איזה קורס בחירה מעניין שיכול רק לגוון את המונוטניות של לימודי שנה א'. האם אני עד כדי כך חי בסרט? וכן, אני מתחיל שנה א' חלחלה. תודות על הנכונות לעזור. :)

berta84

New member
לא נראה לי שהם יסכימו ליותר מ-6 נקודות

מחוג אחד, אבל בכל זאת כדאי שתתקשר ותשאל ובאשר למערכת, נכון שיש רק 3 ימים אבל קורה שנופלים על מרצה ו/או מתרגל ממש גרוע כך שצריכים ללכת לתירגול/הרצאה נוסף/חלופי, לכן גם כדאי כשאתה לוקח קורסי בחירה שתשתדל שהם לא יחפפו להרצאה האלטרנטיבית במבוא ובכלל זה גם תלוי בסטודנט- יש כאלה שקולטים ממש מהר אבל לרוב לוקח זמן ומאמצים להבין, במיוחד מבוא א' אצל איזה מרצה אתה לומד את מבוא א'?

אוקיי,

כנראה שאצטרך לשרוך דרכי להר הכרמל ע"מ לסדר, אם אפשר, את הנושא. בכל אופן, אני חייב לציין, שעד עכשיו יצא לי להפגש רק עם אחת המזכירות (הבנתי שיש 2 לב"א), ואם מוסיפים לזה את הנסיון הטלפוני שלי איתן, אני כבר עכשיו מחזיק בהרגשה שפשוט אין למי לפנות ועם מי לדבר. המזכירה הנ"ל, שיצא לי כבר כמה פעמים לדסקס איתה, נראת כאילו נפלה הרגע מהירח, וחוץ מלהטעות אותי ולהתחמק ממתן תשובות, לא עזרה לי בכלום. אבל אנסה את מזלי עם המזכירה השנייה, אולי היא קצת יותר בעניינים. לגבי המבוא-בדקתי הרגע ואכן אין חפיפה במסטסר א' בין קורס הבחירה שלי לשיעור ולתרגול הקבוצה השנייה של מבוא א' (בהנחיית דבורה מלניק, ששמעתי עליה רק דברים טובים). המרצה שלי הוא דן אלדור. מכירה את הבחור?

berta84

New member
דן אלדור...טוב הוא לא ממש בחור

הוא די מבוגר, אני מכירה אותו מפעם אחת כשבאתי אליו לבקש מועד ג' והוא אדם ממש טוב, בתור מרצה אני לא מכירה אותו אבל הבנתי שהוא לא רע מלניק טובה אבל היא מדברת ממש מהר

berta84

New member
ועם המזכירות באמת קשה אבל כבר התרגלנו

פעם היה יותר קשה

n e t a 8 6

New member
זה באמת סיכון כזה גדול?

הבנתי שהקורסים המסננים קשים ודורשים השקעה( מבוא א , מבוא ב) אבל זה באמת עד כדי כך שלא כדאי לקחת קורס בחירה? כי מבחינה הגיונית הסמסטר הראשון הוא הכי פחות עמוס ויש יומיים חופשיים, וזאת אחלה הזדמנות להכניס קורס בחירה.. ד"א, נרשמתי לקורס התנהגות ארגוית( 4 נקודות) מהחוג לחינוך..מישהו מכיר? קל קשה? אפשר לשלב אותו עם הסמסטר הראשון בכלכלה?

berta84

New member
לי אישית היה מאוד קשה

עשיתי מבוא א' פעמיים יומיים חופשיים הם זמן טוב לשבת ולחרוש על החומר וגם זה עשוי להיות מעט מדי זה גם תלוי באדם כמובן. יש כאלה שיכולים. אני אישית ממליצה לך לבדוק את הקורסים מלימודים רב תחומיים במיוחד בנושא משפטים

n e t a 8 6

New member
האמת שחרשתי את הקטלוג

ומצאתי דווקא קורס מהחוג ללימודים רב תחומיים בנושא משפטים -תביעות קטנות, מכירה? חשבתי לקחת אותו אבל זה שהוא מתחום המשפטים קצת הרתיע אותי, כי ידוע שמשפטים זה המון חומר ללמוד והמון דברים לזכור בעל פה אז חשבתי שזה יהיה יותר מידי עמוס.. סמסטר א קשה יותר מסמסטר ב? כדאי יותר להכניס קורס בחירה בסמסטר ב? ואם לא מכניסים אף קורס בחירה בשנה א, זה לא מעמיס יותר מידי על שנה ב וג?

berta84

New member
הקורסים למשפטים בלימודים רב תחומיים

הם ברמה יותר "נמוכה" מאשר הקורסים למשפטים במשפטים אני הייתי בקורס למשפטים שאני לא זוכרת את שמו שם והיה בסדר- לא היה המון חומר לקרוא, לא היו שיעורים, לא חובת נוכחות והמבחן היה עם חומר פתוח, זה היה עם השופט יצחק עמית אני דווקא חושבת שהקורס הזה שמצאת- "תביעות קטנות" עדיף מאשר ההוא מחינוך עכשיו חיפשתי אותו בקטלוג והוא די מצא חן בעיניי, הייתי לוקחת אותו בעצמי אבל כבר לקחתי 4 נקודות מלימודים רב תחומיים וסביר להניח שהקורס לא כזה קשה כי מעביר אותו שופט ולא איש אקדמיה אני בהחלט ממליצה לך עליו, עדיף בסמסטר ב' כי הוא יותר ארוך ויש את הקיץ למועדי ב' כדאי לך להירשם אליו ותוכלי גם לבטל את הרישום בשבוע הראשון של סמסטר ב' אם תתחרטי ותרגישי שעמוס לך עכשיו גם לי יש שאלה: איך נרשמים דרך האינטרנט?האם אפשר גם עכשיו?

n e t a 8 6

New member
נרשמים דרך מידע ושירותים לסטודנט

יש שם גם הוראות איך בדיוק לעשות את זה.. הרישום לחוג לכלכלה היה אתמול עכשיו הוא כבר סגור אז אי אפשר להירשם..במועדי רישום יש עוד מועד רישום אבל הוא נמשך חודש אז זה קצת מוזר , באמת רציתי לברר מה זה בדיוק ושכחתי מזה.. עכשיו שאני חושבת על זה, אולי באמת אני אקח את הקורס הזה במקום ההוא מחינוך, אני מקווה שיש בו עדיין מקומות..גם תקופת השינויים של סמסטר א היא שבוע לפני תחילת הלימודים? ואני יכולה לבטל קורס שנרשמתי אליו בסמסטר א ולהירשם לקורס בסמסטר ב בתקופת שינויים של סמסטר א? או שאם אני רוצה להירשם לקורס בסמסטר ב אני צריכה לעשות את זה בתקופת שינויים שלו?

berta84

New member
את יכולה להירשם לקורס בסמסטר ב' כבר עכשיו

ועדיף שתעשי זאת עכשיו כי המקומות הפנויים עלולים להיגמר...אבל במקרה שלא תרצי תוכלי לבטל בתקופת השינויים של סמסטר ב' את יכולה להיות רשומה לשני הקורסים ואז לבטל אחד, קורס של סמסטר א' לא תוכלי לבטל לאחר סיום תקופת השינויים של סמסטר א' תקופת שינויים של סמסטר א' הינה שבוע לפני תחילת הסמסטר והשבוע הראשון שלו,כנ"ל לגבי סמסטר ב' ואני לא מבינה שום דבר שם בהוראות, לא נורא, אני כבר אתייעץ במזכירות

n e t a 8 6

New member
השאלה היא

אם אפשר להירשם בתקופת השינויים של סמסטר א לקורס שמתקיים בסמסטר ב? עכשיו כבר אי אפשר להירשם הרישום נסגר היום ב 7 בבוקר...אבל כתוב שהוא נפתח בסוף החודש לחודש שלם- צריך לברר מה זה אומר.. זה לא כזה מסובך להירשם את בוחרת סמסטר שאליו את רוצה להירשם מסמנת בווי את הקורס/ים שאת רוצה ולוחצת על המשך רישום לקורסים ואז את בוחרת שם חבילה- או לתלמידי החוג או חוגים אחרים (לפי מה שמתאים לך) ורשום לך שם אם יש מקומות פנויים בחוג וגם את יכולה לראות שם את היום והשעה של הקורס ואם זה מתאים לך את לוחצת על שמור רישום וזהו..

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif

אחותי למדה כלכלה באונ' והבנתי ממנה (כי אני הולכת ללמוד משפטים וכלכלה, ובשנה א' יש לי רק את מבוא א' ומבוא ב') שמבוא לכלכלה זה מקצוע שהרבה נכשלים בו וקשה מאוד איתו. אם את לא עוברת אותו את צריכה לעשות שוב במועד קיץ, ואם את לא עוברת אותו במועד קיץ - שלום ולא להתראות לכלכלה. בגלל זה מומלץ לשים דגש על זה שאת תצטרכי להשקיע הרבה בקורס הזה, ולהתייחס לזה בבחירת הקורסים.

מה בעצם לומדים במבואות הללו?

מדובר בקורס שהוא ברובו עיוני או מתמטי? דרך אגב, הסטטיסטקה של חוגי הכלכלה בארץ בהחלט לא מחמיאה. עפ"י הנתונים הרשמיים כשליש מהסטודנטים נושרים בשנה א', ובחיפה המצב חמור עוד יותר, מדובר על כ45-65 % נשירה מדי מחזור. ברטה, האם באמת המציאות עד כדי כך עגומה? האם באמת מתחילים ללמוד בחוג כ300 איש ובשנה ב' נשארים בקושי 150?

flutter girl

New member
לא ברור

אבל מה שכן, אחותי הדגישה שהסינון הוא די רציני, כלומר שיש אחוז לא קטן של נכשלים במבוא לכלכלה (וזה תנאי למעבר לשנה ב'). אבל אף פעם אל תסמוך על סטטיסטיקה של כלכלה.

למעלה