המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

כך אמרה המזכירה החיננית. פעוטון וגן ילדים. אבל מפקח רוחני יש. מעולם לא הקפדתי על תקנון הצניעות של הסמינר, למעשה, אפשר לומר שהקפדתי לשנות ממנו באובססיה. בפעם הראשונה בה צעדתי לי בין כותלי רשת המוסדות אליו רשמתי את הינוקא שלי, ייצגתי את התקנון בלי מתום. שרה שנירר צהל ליבה בקירבה למראני. (בחיי שהיא לא היתה מתנגדת לג'ינס כל עוד הוא ארוך ולא שסוע, בטובה גם היתה מתעלמת משערותי כשם שכל רואי לא ידעו להבחין בין הDNA שלי לשל התאילנדית התורנית, נושאת שערות פאת ראשי) משרד החינוך דורש את זה שיהיה תקנון בכל מוסד. (בטח. הוא גם מתכוון לתקנון צניעות שהמציאה אותה אשה חרמניה) - שמענו שמועות, סיפורים, את יודעת, לפעמים אמהות מדברות. - את יודעת מה שצריך לכסות, שרוולים עד המרפקים, חצאית ארוכה, כיסוי ראש כמו שצריך. הכחשתי מכל וכל. אני? לבושה כמו שצריך. גם בימות הסמינזר לא חוויתי שיחה ישירה שכזו, והנה, האין זה כל כך משונה לקבל מוסר בעניין אורך גרביים, מקשיש שחצה את השישים זה מכבר, זקנקן לבן לא ממש מכער את סנטרו, וחיוך שמתימר להביע טוב לב מרצד תדיר מבעד למשקפיו. והוא ממשיך לנבור בעצמותי: - היו בעבר כאלו דברים? יש אמת בשמועות? את יודעת, שמענו סיפורים אנחנו לא רוצים להאמין (גם כן שיטת חקירה) לא נתתי לישיש לחדור לפרטיותי, והפטרתי: מה זה משנה, מה שהיה, היה, כשנכנסתי לכאן לא דברתם על תקנון אז לא נדבר על זה עכשיו, כעת אני מקבלת על עצמי את מה שתבקשו. אעשה ואשמע בדיבור אחד, ואבוא לכאן כרוח המקום. אך הקשיש ניג'ס, כיאה לבני גילו: אנחנו לא מתכוונים שרק אלינו לא תבואי כך. בכל מקום. (ממש דהז'וו לסמינזר ארור שמו, התלמידה מתחייבת לעמוד בתקנון הצניעות גם אחר הצהריים וגם בשבתות ובימי חופשה) בסדר, בסדר. אין שום בעיה. אתם רוצים את כולם כסדרה מתמטית. שיהיה. - את יודעת, שלא תהיה סיבה לסיפורים ולשמועות להסתובב. (עוד אחת כזו, התגעגעתי כל כך למשפטים הללו) מיהן לעזאזאל האמהות שפותחות את פיהן בתרועה? ואיפה טעיתי כשרשמתי את הילד למוסד הכי פחות חנוק בעיר התורה? ולמה ומדוע רודפת אותי רוח רפאים בדמות דפים עם סעיפים בנושאי צניעות? ואיך זה שאיש בגיר ישן בלילה בידיעה שעלי לשים על עצמי חצאית ארוכת טווח רק בשביל לרצות את שפמו? ומתי יבוא גואל? ?

answers2

New member
את לא רצינית

את שולחת את הילד מרצונך למוסד שדורש דרישות. אף אחד לא הכריח אותך. את בחרת. יכולת בסבבה לשלוח אותו למוסד חילוני או ממ"ד, ואז היית יכולה להסתובב בתחומי המוסד בעירום מלא אם זה מה שבא לך (טוב, לא מלא, אבל חלקי...). ואף אחד לא היה מתערב בחיים שלך. רצית לשלוח את הילד למוסד הזה? קבלי את הכללים שלו.

הם המציאו את הכללים באמצע השנה

זה דבר ראשון. הבטחתי להוושע. אני מקבלת על עצמי להסתובב 40 יום בחצאית ארוכה כמיטב הדרישה אני גם מקבלת על עצמי בעזרת השם בלי נדר לשלוח אותו למוסד בו אוכל להסתובב בערום מלא. טוב, לא מלא, חלקי. ואם אוושע מבטיחה לפרסם.

answers2

New member
טוב ויפה

אבל עדיין לא ברור דבר אחד - למה לעזאזל לשלוח ילד למקום שלחלוטין סותר את אמונתך ואת אורח חייך? מה חשבת?

answers2

New member
אה. הבנתי.

אז אני מניח שאת מבינה אותם לחלוטין. לפני שאמונתך השתנתה מן הסתם גם לך היה חשוב שילדייך לא ילמדו עם ילדים שאמותיהן אינן שומרות מצוות.

answers2

New member
נו באמת...

לא לגיטימי לאנשים לרצות לחנך את ילדיהם יחד עם ילדים אחרים שמתחנכים על ברכי אותן אמונות ממש?

הכל לגיטימי.

גם לרצוח את ראש הממשלה, לגיטימי. גם לרוץ להנהלה עם סיפורי רכילות, לגיטימי. הנושא מיצה את עצמו. מה גם, שאינך מנסה להבין את הצד השני. בעודני מבינה, כי גדלתי על ברכיה של אותה דרך מעוותת. עוד לא הבנתי מה הכובע שלך בפורום. עד אז אגיב בנימוס.

DeadalusX

New member
מה שמעצבן בדעה שלך

שאם זה היה בית ספר חילוני, והיו מעירים למישהו על היותו דתי (מסתובב עם כיפה! ג'ה ישמור..) אז אתה היית מדבר אחרת לגמרי דמיין את זה.. קוראים למישהו לחדר המנהל, מתחילה השיחה. - "יש שמועות שאתה.. שומר מצוות, אנשים ראו ודיברו.." קצת פתיחות יא אללה שלכם, זה יעשה לכם רק טוב

answers2

New member
אז זהו שלא

אם מדובר בבי"ס חילוני פרטי, הייתי מדבר בדיוק באותה צורה.

DeadalusX

New member
תעעשששההההה לי טובה

אולי אתה לא אבל בגדול ככה זה עובד אצל דתיים

answers2

New member
תעשה אתה טובה.

דיעה שבגדול עובדת אצל דתיים מעצבנת אותך? חופשי. אבל אל תגיד שזה מה שמעצבן בדיעה שלי. אני זכאי לדיעה משלי. נא עיין בחתימה שלי.

DeadalusX

New member
טוב חבוב

תשמע כמו שאתה זכאי לדיעה, גם אני זכאי, והדיעה שלי היא שהדעה שלך מעצבנת ובוא אני אסביר לך גם למה, אני זוכר שכשהייתי בתיכון, מחוץ לבית הספר בסוף היום היו עומדים שני חב"דניקים, חברה סבבה, אומרים לתלמידים בואו תניחו תפילין ותשמעו דבר תורה, הכל בסבבה, אף אחד לא העיף אותם משם משום שוואלה לאף אחד לא באמת איכפת, מי שזה מעניין אותו יושב איתם קצת ומקשיב להם ומי שלא לא, ככה זה אצל החילונים, איש איש באמונתו יחיה עכשיו זה סבבה, אז מאיפה באה העצבנות? נגיד שהיו מנסים לפנות אותם משם בגלל שזה מקום של חילונים, אז היה בלאגן בגלל שזאת מדינה ציונית.. מדינה חופשית וכו.. עכשיו בוא נגיד שאני מאמין בדברים כמו אבולוציה והמפץ הגדול, וברצוני להפיץ את אמונתי, אם אני אבוא לאזור דתי ואפתח שם דוכן אז חבל על הזמן מה יהיה שם קצת התפזרתי בהודעה בגלל שהנושא הזה רגיש לי, אבל מה שאני אומר בכלליות זה שצריך יותר פתיחות, גם לך לא יזיק

answers2

New member
לא קשור

אתה אמרת שדעתי מעצבנת כיוון שהייתי מדבר אחרת אם היה מדובר במוסד חילוני. הבהרתי לך שלא הייתי מדבר אחרת לגבי מוסד חילוני. כל מוסד פרטי יכול לקבוע איזה כללים שמתחשק לו. דתי או חילוני או כל אמונה אחרת. גם לך לא תזיק קצת פתיחות. האפשרות שמישהו דתי לא חושב כמו שאתה החלטת שמישהו דתי אמור לחשוב בכלל לא עולה על דעתך. במקום להתייחס לדברים שאמרתי , העדפת להתייחס למה שלפי דעתך אני אמור לומר.

גבעון 1

New member
לא הבנתי

את רוצה להגיד לי שפתאום באמצע השנה, הם הודיעו לך שזה הנוהל שלהם. ?

למעלה