ואו!!!!!!!
אחד הדברים שהכי זיעזעו אותי ביהדות החרדית, ושעוד בעודי נער צעיר גרם לי את המחשבה והתהייה העצמית שהביאתני עד הלום, הוא בדיוק הדבר הזה. החדירה הכל כך פוגעת לפרטיותם ולחייהם של אחרים. מעבר לחוצפה ולגסות הרוח בעצם הטלת מגבלות על אדם שני, הרי שבמצב כזה, בו גבר (או אשה) מתערב לאשה אחרת באופן בו היא לבושה, מעיר לה על כך ומתווכח ונושא וטוען - נעשית פגיעה חמורה ביותר. סליחה? אתה תקבע לי איך להתלבש? אתה תקבע מה ראוי ומה יאה? אתה תרמוז שאני פרוצה? לכשעצמי אני לא חושב שאהבת נשים ואהבת יופיין הוא דבר פסול. זה לגמרי עניין אישי, ואם האדם נשוי כל ההגבלות והגבולות צריכות להיקבע בין בני הזוג. מעבר לכך, העניין איננו רלוונטי לאף אחד. אשה תתלבש איך שבא, ואתה תתנהג איך שבא לך. רצונך - ענג עיניך למראה אשה נאה; רצונך - הסב ראשך ואל תתבונן. אלו ואלו החלטות מכובדות הן. אלו ואלו החלטות אנושיות הן. כל האובססיה הזו מעידה על חולניות, וזה מחליא בעיני. ולעצם העניין, אני כשלעצמי, הייתי ממשיך לנהוג ולהתלבש כרצוני - רק בגלל שהעירו. ירצו, שיעיפו את הילדים. וכי אלמן ישראל? אין עוד בתי ספר טובים? אמת, אינני מכיר את האילוצים של מבולבלונת ולכן אני גוזר על עצמי אלם בנידון שלה. מי יודע? אולי היא דרה במקום של חרדים, ואין בכוחה - הכלכלי או האחר - לעקור למקום בו חיים אנשים, ולא חולים, ולכן היא חייבת להיכפף לכללי המקום? קלה היא בעיניכם עמידה מתריסה כנגד עם ועולם. לא קלה, קשה שבקשות היא משימה זו, ואני נוטה לומר שבלתי אפשרית. לא נשאר אלא לומר: כמוך כמונו, מתעבים אנחנו את האנשים הקטנים והמושתנים הללו, שבמקום לשעבד ליבם ומוחם לדברים טובים וחיוביים, להשקיע בחינוך הילדים שיהיו אנשים טובים וסובלניים כלפי כל אדם, יבוא מאיזה חסידות שיבוא, יגדל מאיזה מוצא שיגדל - הם טורדים את מנוחתם לגבי זרועותיהן של נשים ורגליהן וקימורי שדיהן. די לכם! זה עיסוק מגעיל! והמתעסק עם מגעיל מתגעל בעצמו.