המשגיח הרוחני רוצה לדבר איתך

answers2

New member
נכון מאוד.

וכמו שאת כתבת (נדמה לי שזו היית את) במקום אחר - כל החרדים אנוסים.

ואו!!!!!!!

אחד הדברים שהכי זיעזעו אותי ביהדות החרדית, ושעוד בעודי נער צעיר גרם לי את המחשבה והתהייה העצמית שהביאתני עד הלום, הוא בדיוק הדבר הזה. החדירה הכל כך פוגעת לפרטיותם ולחייהם של אחרים. מעבר לחוצפה ולגסות הרוח בעצם הטלת מגבלות על אדם שני, הרי שבמצב כזה, בו גבר (או אשה) מתערב לאשה אחרת באופן בו היא לבושה, מעיר לה על כך ומתווכח ונושא וטוען - נעשית פגיעה חמורה ביותר. סליחה? אתה תקבע לי איך להתלבש? אתה תקבע מה ראוי ומה יאה? אתה תרמוז שאני פרוצה? לכשעצמי אני לא חושב שאהבת נשים ואהבת יופיין הוא דבר פסול. זה לגמרי עניין אישי, ואם האדם נשוי כל ההגבלות והגבולות צריכות להיקבע בין בני הזוג. מעבר לכך, העניין איננו רלוונטי לאף אחד. אשה תתלבש איך שבא, ואתה תתנהג איך שבא לך. רצונך - ענג עיניך למראה אשה נאה; רצונך - הסב ראשך ואל תתבונן. אלו ואלו החלטות מכובדות הן. אלו ואלו החלטות אנושיות הן. כל האובססיה הזו מעידה על חולניות, וזה מחליא בעיני. ולעצם העניין, אני כשלעצמי, הייתי ממשיך לנהוג ולהתלבש כרצוני - רק בגלל שהעירו. ירצו, שיעיפו את הילדים. וכי אלמן ישראל? אין עוד בתי ספר טובים? אמת, אינני מכיר את האילוצים של מבולבלונת ולכן אני גוזר על עצמי אלם בנידון שלה. מי יודע? אולי היא דרה במקום של חרדים, ואין בכוחה - הכלכלי או האחר - לעקור למקום בו חיים אנשים, ולא חולים, ולכן היא חייבת להיכפף לכללי המקום? קלה היא בעיניכם עמידה מתריסה כנגד עם ועולם. לא קלה, קשה שבקשות היא משימה זו, ואני נוטה לומר שבלתי אפשרית. לא נשאר אלא לומר: כמוך כמונו, מתעבים אנחנו את האנשים הקטנים והמושתנים הללו, שבמקום לשעבד ליבם ומוחם לדברים טובים וחיוביים, להשקיע בחינוך הילדים שיהיו אנשים טובים וסובלניים כלפי כל אדם, יבוא מאיזה חסידות שיבוא, יגדל מאיזה מוצא שיגדל - הם טורדים את מנוחתם לגבי זרועותיהן של נשים ורגליהן וקימורי שדיהן. די לכם! זה עיסוק מגעיל! והמתעסק עם מגעיל מתגעל בעצמו.

סוג ב

New member
אל תעזוב

ברור שאין לאפאחד זכות להגיד לנו מה ללבוש ואיך- אבל כשאתה משתייך לקהילה מסויימת ושם את ילדיך בבית ספר שלהם, אין לך ברירה, אלא לעשות את מה שמבקשים. טוב שאתה חושב שאין פסול בזה שהנשים אוהבות להתלבש, אבל עוד פעם, החרדיות צריכות להתלבש בהתאם לקודי הצניעות. אני אגיד לך מה מחליא אותי, אתמול הייתי בחתונה של חרדי מסויים, שרוב חבריו חילונים ובני ברקים מודרנים. (היו גם דוסים של ממש) אני בהיותי מכבדת, באתי, פחות או יותר, צנועה. כשהתפרצו הבנות לרחבת הבנים(!!!), עמדתי בצד פעורת פה. אותן "מודרניות" שבאו במיני (אבל עם גרביונים, כי אצבעות זה לא צנוע) רקדו בין הבנים, כשפאותיהן מתנפנפות לצלילי המוסיקה החסידית, בלי טיפת בושה. אותן "מודרניות" ששומרות שבת באדיקות, מאמינות באלוהים, וטובלות במקווה. ולא, הן לא אנוסות, הן מאמינות אמתיות, חלקן חברות ושאלתי. אז עם כל הכבוד לנשים שאוהבות להתלבש, הן לא יכולות לרצות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. את דוסית? תשארי מאחורי המחיצה. את לא? תעמדי בצד כמוני ותכבדי. טוב, זה ממש לא היה קשור לנושא של מבולבולונת, אבל קשור למה שכתבת..

אותן המודרניות

שאת מדברת עליהן זה זן מיוחד, ולא בכל מגזר מהציבור החרדי אפשר להתנהג ככה.

מענין שבכל חתונה יש את הבנות האלה

שלובשות מיני ולא נראה לי שזה אותן נשים והקטע שהמון נשואות מתלבשות ככה

answers2

New member
זה שהן לא מסתכלות עליך

לא אומר שאין להן כבוד עצמי. זה רק אומר שאתה מכוער.

מתבי6

New member
זה עוד סוג של חרדים חדשים

אגב, גם אליהן לא הייתי רוצה לדמות. אמנם מצד אחד הם נראים אנשים פתוחים וליברלים אבל מצד שני הם חיים בהתנהגות מדי סותרת את מה שהם מאמינים וזה מגעיל לא פחות.

למה? מה מפריע לך?

לי יש חברות 'מודרניות' כאלה, כמו שתיארת. וכן, בחתונה האחרונה של חבר מהשכונה לקראת 12 בלילה הועפה המחיצה והיתה מסיבה מטורפת. אז מה? אז מה אם בחורה מסויימת מאמינה באלוהים ובדת היהודית, והמגזר שהיא נמצאת בו דורש ממנה לחבוש פאה? בגלל זה היא לא יכולה לרקוד ולהנות, ביחד עם ידידיה משני המינים? היא לא שונה במאום מכל אותם חילונים מסורתיים (שמהווים את הרוב בארצנו) שמאמינים שהתורה והתלמוד נכונים, ועדיין לא לוקחים את הדת בכזו רצינות. כך בנויים אנשים, מאמינים במה שלימדו אותם ומאמינים גם בלהנות מהחיים, ומנסים איכשהו לשלב בין השניים. אני אולי לא חושבת כמותם, אך בודאי לא חושבת שיש בזה משהו רע. לא ברור לי למה חשוב לך שחברותייך המאמינות יתחבאו מאחורי מחיצה, אם הן מרגישות שדווקא בא להן לחגוג. תפרגני להן!

answers2

New member
יום אחד, כך אני מתפלל,

נזכה לראות מסר חתום בידי לימונינה, שאינו מתייחס באופן ישיר או עקיף לשנאתה הרבה לשייטלים....

answers2

New member
זו היתה בדיחה!

אין לך חוש הומור? ולידע כללי : אף אחד לא צריך ללבוש פאה כל היום. אפשר קסקט, אפשר כובע, אפשר טיכעל, ובבית לא צריך כלום (כן. גם אם באים אורחים. "יוצאה בשוק וראשה פרוע...". לימונינה חובשת פאה כי היא רוצה לחבוש אותו. אף אחד לא מכריח אותה. למעשה יש ערימות של חרדים שטוענים שפיאה זה איסור מוחלט. בכל מקרה, אם היא בוחרת לחבוש פיאה, אז לדעתי זה די מצחיק שהיא מתלוננת על זה בכל הזדמנות.

answers2

New member
אני עושה דברים הרבה יותר קשים.

וזה לא העניין. צחקתי על זה שלימונינה דוחפת את עניין הפיאה לכל מקום. בדיחה. מכיר? לא אהבת את הבדיחה, אני חוזר בי. אוקיי?

'דוחפת את הפאה לכל מקום'

זכור לי שרשור אחד בלבד שבו הזכרתי את הנושא. כנראה שהוא היה טראומתי עבורך ושכפל את עצמו בראשך לכל מקום. אני מצטערת מאד שהעליתי את הנושא. והערת אגב 'לימונינה בוחרת ללבוש פאה' מקביל ל'נשים מוסלמיות בוחרות ללבוש רעלה' 'נער חסידי בן 18 בוחר להינשא למישהי שאינו מכיר' 'פועל במפעל יזע בוחר לעבוד 13 שעות ביום תמורת 50 דולר לחודש'. כן, אני מעדיפה לחבוש פאה מאשר להתכער באמצעות מטפחת (שאף היא אינה נוחה במיוחד). אני מעדיפה לכסות את ראשי מאשר להיות מנודה ממשפחתי ומקהילתי. המילה 'בחירה' נזילה מאד ומשמשת עבור הרבה אנשים כדי להקל על אי הנעימות עקב עוולות שנעשות סביבם. אינה דומה בחירתי לחבוש פאה לבחירת אישה אחרת בגילי לצבוע את שיערה או לסלסלו. אינה דומה בחירה של אחותי לשבת בפאתי אוטובוס מהדרין לבחירת אישה בשבדיה לשבת בספסל האחורי באוטובוס באוסלו. בשני המקרים יש בחירה, אך ההבדל עצום.

../images/Emo45.gif את טובה במיוחד!

ואל תצטערי שאת מעלה את הנושא, זאת זכותך המלאה להתלונן על משהו שמציק לך, במיוחד שהוא מוצדק. נורא מוצדק!

אני לא מצטערת בכלל וגם לא מעלה את הנושא

הערתי היתה צינית, ומי שהעלה את הנושא (משום מה) היה answers.

למעלה