המשך משחק החנונים

המשך משחק החנונים

עונים על שאלה קודמת וכותבים שאלה חדשה או סתם כותבים שאלה מהו היסוד בעל הגרעין היציב ביותר? (ואיזה איזוטופ של היסוד)

RichardSmith

New member
אני מהמר על הליום.

גז אציל עם שני אלק' ברמה האחרונה, הסיגמה כמדומני הכי קרובה. גז אציל וכו' וכו'. כמה זמן לוקח לאור להגיע מהשמש לפלוטו?...

sagima

New member
דווקא נראה לי

שזה ברזל, הרי הליום יכול לעבור תהליך של היתוך, אבל בברזל התהליך נעצר, יענו אי אפשר להתיך שתי אטומי ברזל.

prefect

New member
חידוד?

הגרעין היציב ביותר הוא הגרעין של מימן 1. שום דבר לא יכול לקרות לפרוטון. יש לי ניחוש שזה לא בדיוק מה שהתכוונת :)

mantrix

New member
האם ריק אינו יציב עוד יותר?

כי אם אין פרוטון בכלל, אז בטח ששום דבר לא יקרה

RichardSmith

New member
דווקא לא...

לפי תאוריית הקוואנטים, יש סיכוי מסויים שיווצר פוטון סתם כך...

ברזל 56

ברזל 56 הכי יציב גרעינית, עפ"י איזשהו שקלול של פוטנציאל היתוך וביקוע. מימן נחשב לבעל הגרעין עם הפוטנציאל הגרעיני הגבוהה ביותר - ז"א שמתקבלת הכי הרבה אנרגיה מהיתוכו. והיתוך מימן כידוע קורה בשמש שלנו וברוב הכוכבים (אלה שעל עקומת הרצמן-ראסל (או איך שאומרים את זה). אטומים בעלי גרעין יותר גדול מברזל56 יכולים להיווצר רק בסופרנובה (או בפירוק של אטום שנוצר בסופרנובה), כמו שאמר המרצה הזה... מחשבה רומנטית כשעונדים זהב.

היחס בין צלעות המלבן הפטוגני?

מהו היחס בין צלעות המלבן שרוב האנשים יאמרו שהוא המלבן הכי יפה? (עד שתי ספרות אחרי הנקודה).

RichardSmith

New member
משחק השאלות - המשך.

השאלה האחרונה שנשאלה היתה האם לצד יש שדה מגנטי, התשובה מויקי היא שיש לו ואף בהתאם לגודלו, שדה ממש חזק. ועכשיו לקצת מתמטיקה, לאלו שלא לומדים בלימודים גבוהים, בבקשה. האם סכום הסדרה אחד, חצי, שליש, רבע וכו' מתכנס לאיזה שהוא מספר או מגיע לאינסוף כאשר נמשיך להוסיף איברים לסכום בהתאם לכלל?

למעלה