המשך משחק החנונים

RichardSmith

New member
אם אפשר לדעת...

למה? והמשחק ממליץ על להביא שאלה.

איפי1

New member
כי אני לא חושבת שאפשר להגיע

לשלושה שלמים, אבל יש אינסוף אפשרויות בין 2 ל3... ועוד שאלה... מה העץ הכי גדול בעולם ואיזה גובה או רוחב הוא מגיע?

RichardSmith

New member
תשובה יפה.

אבל הסכום כן עובר מתישהו את 3. אני חושב שהשאלה שלך מטעה, יש את העץ הכי עבה ויש את העץ הכי גבוה, איך את מגדירה גודל? לפי מסה? מעניין איך אפשר לחשב את המסה של העץ...

איפי1

New member
העץ הכי עבה והכי גבוה..

ונראה לי שיש עץ כזה. אם אני זוכרת נכון, הוא קיים עוד מהיערות בתקופת הדינוזאורים ויכול לחיות מאות ואלפי שנים.

RichardSmith

New member
כמדומני...

הוא נמצא באנגליה והוא בן 200 שנה בערך. אני רק לא זוכר את שמו. אחותי ואימי ראו אותו בטיולן. 113 מטר היה בזמנו...

איפי1

New member
לא יודעת אם זה העץ הזה...

התכוונתי יותר למשהו כזה: "לאיזה סוג עץ יש את הפוטנציאל להיות הכי גבוה או הכי רחב בעולם"... אני חושבת שהעץ שאתה מדבר עליו הוא מה שהתכוונתי. מתחיל ב"ס"?

RichardSmith

New member
יכול להיות, מה האות הבאה? ../images/Emo3.gif

סתם... עדיף לתת למישהו שכן יודע את השם לענות...

עץ סקויה

אבל, (אבחנה של הייפליק) העץ אמנם חי הרבה, אבל אין לו תאים שחיים אלפי שנים. הטבעות של העץ הן מלפני מלא שנים, אבל הן חומר מת. כמו clone.

sagima

New member
רציתי להגיד

הידרות ולטאה (אתה יודע אלה שנופל להן הזנב ואז צומח מחדש) עכשיו כשאני חושב על זה, גם ג'וק (תיקן) מתאים. ושאלה... מה היה המחשב הראשון, מי המציא ובנה אותו אותו ולמה הוא שימש (אם ביכלל)?

prefect

New member
מה זה מחשב?

הייתי נתון את הבכורה ל-Babbage עם המכונה האנליטית שלו (שלא ממש עבדה, ובטח גם לא שימשה לשום דבר, אבל ברמת העקרון זה היה מחשב שהיה מסוגל לסמלץ את מכונת טיורינג במגבלות סבירות..)

sagima

New member
אני דווקא התכוונתי

למשהו קצת יותר מוקדם, תנסה משהו כמו 150 שנה לפני בבג'.

prefect

New member
ואז נשאלת השאלה מהו מחשב

אם התכוונת לפסקל, אז מה בעצם ההבדל העקרוני בין מה שפסקל עשה לבין לוח חשבון או משהו בסגנון?

sagima

New member
ההבדל הוא

שהוא עשה משהו אוטומטי, משהו שאתה נותן לו שתי מספרים והוא מחזיר לך תוצאה בלי שאתה תהיה צריך לעשות חישובים בדרך. אבל אתה צודק, זה מאוד תלוי באיך מגדירים "מחשב".

RichardSmith

New member
ANIAC כמדומני

פרוייקט של האונ' והצבא בארה"ב, יועד לחישוב מסלולי טילים בליסטיים. בסך הכל מחשב כיס בגודל של כמה חדרים.

למעלה