המשך משחק החנונים

sagima

New member
הממ... מחשב ביולוגי

אבל אם כבר הולכים לכיוון הזה אז אני בטוח שאפשר למצא איזשהו מחשב אנלוגי בטבע שהיה גם לפני המוח.

תולעים מסויימות והידרה

פלנריות הן דוגמא לתולעים שכשחותכים אותן מתפתח החלק החסר, אבל יש עובי מינימלי, שאם חותכים יותר דק ממנו אז מתפתחים שני ראשים או שני זנבות (תלוי במיקום החתך).

מתן4ל

New member
עכשיו לאלו שכן לומדים לימודים גבוהם

האם סכום הסדרה: חצי,שליש,חמישית,שביעית,אחד חלקי 11,אחד חלקי 13 [אחד חלקי N ראשוני]. מתכנס לאיזה שהוא מספר או מגיע לאינסוף כאשר נמשיך להוסיף איברים לסכום בהתאם לכלל?

RichardSmith

New member
ההימור שלי...

מתבדר. לפי המשפט העשירי במייזלר לטורים חיוביים אשר קובע שאם בחלוקת שני איברים בסדרה התוצאה גדולה מאחת, הטור מתבדר ומכיוון שיש כנראה אינסוף ראשוניים בזוגות... הטור מתבדר בצורה ממש איטית יחסית... מקווה שאני צודק

RichardSmith

New member
ראשונים בזוגות = 7 ו 9 למשל

כלומר זוג ראשונים שיש ביניהם רווח של אחד.

מתן4ל

New member
יש אלגוריתמים כ"כ יעילים

יש אלגוריתמים כ"כ יעילים לבדיקת ראשוניות - שעד שתבדוק אם 9 ראשוני עם אלגוריתם מילר-רבין אתה תשכח איזה מספר בדקת

מתן4ל

New member
אתה יכול להסביר את המשפט

אני לא מכיר אותו: בסדרה n^(1/2)^n בחלוקת שני איברים בסדרה התוצאה גדולה מאחת. והטור מתכנס...

RichardSmith

New member
תשמע...

אתה צריך להסביר לי למה אתה חושב שהוא מתכנס. לפי בדיקה שיטחית שלי, בתוכנת הגרפים האהובה עלי, נראה שהוא מתבדר. בהנחה שצדקתי בנוסחה.

מתן4ל

New member
מחשב ארור!

התכוונתי ל "שנים בחזרת מינוס X" הסדרה היא: 1,חצי,רבע,1/8...

RichardSmith

New member
אז אתה טוען ש...

(2^n+1/2^n)>1​
אני מניח שהצדק עימך, אם מדברים על שדה של ממשיים או משהו בסגנון, בשדה בעל שני איברים זה לא עובד.
אני לא מוצא בעיה במשפט. צריך לבדוק זאת.

prefect

New member
אני לא הבנתי מה המשפט שלך אומר

חלוקה של שני איברים בטור גדולה מאחת? מה זה אומר, שלא כל האיברים אותו הדבר?

RichardSmith

New member
אם יש את מייזלר בהישג יד...

עמוד 70, אין שנת הוצאה או משהו בסגנון.

למעלה