המשך שירשור השירה - כמה שזה נפלא

Sודית

New member
נ ו ן

נגיד נעמי שמר מילים ולחן: נעמי שמר קיימים 7 ביצועים נוספים לשיר זה נגיד שאני הולכת לטיול נגיד שאני פתאום רואה חתול מה שלומך? תודה רבה! אדרבא ואדרבא למה לא? בבקשה תבוא כל יום! באמת, נעים מאוד! לבריאות! להתראות! ותמסור בבקשה דרישת שלום! נגיד שאני הולכת יחידה פתאום אני פוגשת קרפדה

Sודית

New member
ס מ ך

סליחה שלומי שבת מילים: אהוד מנור לחן: מתי כספי לא יודע מה לומר לא רציתי להכאיב. את היום שכבר נגמר אין לי דרך להשיב. הסירי כעס מליבך ונסי למחול אל תכי ילד בקרבך הוא שלך למרות הכל. גם ההבטחה, גם כוחה, גם רוחה, לו היית את כף ידך על צוארי מניחה, לא הייתי עוד מתבייש שביקשתי סליחה.

seelinewoman

New member
סע לאט

מילים: אריק איינשטיין לחן: מיקי גבריאלוב נוסעים במכונית הישנה, לתוך הלילה הרטוב. הגשם שוב נהיה כבד, ולא רואים ממטר. סע לאט. צבי אומר שגשמים כאלה מזיקים לחקלאות ואני חושב כמה חם בבית, ואיזה מסכנים החיילים - ששוכבים עכשיו בבוץ. סע לאט, סע לאט. ברדיו - החלפון של הגשש, פתאום התחילו חדשות. הלילה יירד ברד כבד, אצלי הלך הוישר. צבי אומר שקר לו בראש, תסגור איזה חלון. ואני חושב הפועל שוב הפסידה, ואיזה מסכנים האוהדים - שאוכלים להם ת'לב. סע לאט, סע לאט. תן למחשבות לרוץ לכל הכיוונים, לא יתחילו בלעדינו, סע לאט, סע לאט. נוסעים במכונית הישנה לתוך הלילה הרטוב. מחר אני אקום מוקדם, תראה יהיה בסדר. צבי אומר שקשה לו לנשום ונגמרו לו הטיפות, ואני חושב, אני חושב עלייך, ואיך שאת יודעת לפנק - אני אוהב אותך. סע לאט, סע לאט. אתה זוכר שנסענו לאילת, ירדנו אל המים. כולם היו בראש אחד - שרנו ביטלס בקולות. נוסעים במכונית הישנה, לתוך הלילה הרטוב. הגשם שוב נהיה כבד, ולא רואים ממטר. צבי אומר שגילו כוכב שיש עליו חיים, ואני חושב עוד מעט זה עזה, ורק שלא יעוף איזה רימון - ונלך לעזאזל. סע לאט, סע לאט. תן למחשבות לרוץ לכל הכיוונים, לא יתחילו בלעדינו, סע לאט, סע לאט. נוסעים במכונית הישנה לתוך הלילה הרטוב...

Sודית

New member
ע י ן

עד מתי אתי אנקרי מילים ולחן: אתי אנקרי קיים ביצוע נוסף לשיר זה תן לי דקה לשכוח תן לי דקה לנשום לא נותר בי כוח להבין היום עד מתי תרצה רחוק, תרצה קרוב אלי? עד אולי - עד קרוב אלי תן לי דקה לשמוח שאמרת - אהבה למה תמיד כשיחד מאיים הרגע הבא

seelinewoman

New member
ערב עירוני

שקיעה ורודה בין הגגות אספלט כחול מלמטה עיני נשים נוגות, נוגות אומרות לערב "למה באת?" הפנסים פרחי העיר מלבלבים באור ניחוח אביב חשמל עצוב בהיר משיכרונו אסור לברוח הוא רק יתום ורק תמים נולד לרגע ואיננו בין הלילות והימים הוא בא לזרוח בעינינו בין הימים והלילות לנאות מראה כחולים נלך נא כל נשמותינו הבלות שם דשא עשב תלחכנה נפנוף שלום ילדה פתיה את חיוכה נשא האוטו מה שהיה ולא היה נדמה כמו ישוב להיות עוד כעת אני מאוד אחד ומסתכל מאוד בשקט איך הלבנה חולצת שד מקיר הבית שמנגד גופי נקטן ומתנמך אבל ראשי כל כך גבוה עד שאפילו אם אלך לא אתבונן לאן אבואה שקיעה ורודה על סף הרחוב ורחוב כמנהרה של תכלת מי שיגיע עד הסוף ירצה לבכות מרוב תוחלת שקיעה ורודה בין הגגות אספלט כחול מלמטה עיני נשים נוגות נוגות אומרות לערב "למה באת?"

Sודית

New member
פ א

פרח יהודה פוליקר מילים: צרויה להב לחן: יהודה פוליקר שם, בעפר ותכלת חלקת שלום ישנה נומי פרח, נומי נומי ילדה קטנה. את החיים לקחו לך הו, מלחמות קדושות מלאכים בכו לך בעיניים יבשות. את חיוכך, תינוקת, קברו באדמה איך צומח שקט מתוך המהומה.

seelinewoman

New member
פתחי לי את הדלת

מילים: עמוס קינן לחן: זוהר לוי פתחי לי את הדלת כבר אחרי חצות. הכל נגמר בעיר כבר אין לאן ללכת, כבר אין לאן לבוא ואין כבר מה לרצות, העיר כבר נגמרה רק הבדידות נמשכת. פתחי לי את הדלת קר כל כך בחוץ. הבן אדם צריך שתהיה לו דלת. כשאין לאן ללכת מתחילים לרוץ ונזכרים פתאום בדלת הגואלת. פתחי לי את הדלת כבר אחרי חצות. הכל נגמר בעיר כבר אין לאן ללכת, כבר אין לאן לבוא ואין כבר מה לרצות, פתחי לי את הדלת כבר אחרי חצות הכל נגמר בעיר כבר אין לאן ללכת, כבר אין לאן לבוא ואין כבר מה לרצות, פתחי לי את הדלת כבר אחרי חצות הכל נגמר בעיר כבר אין לאן ללכת, כבר אין לאן לבוא ואין כבר מה לרצות, העיר כבר נגמרה, העיר כבר נגמרה, העיר כבר נגמרה... רק הבדידות נמשכת. אני רוצה אלייך ורועד מקור. היום שתיתי יין לזכרך ילדונת. אני עומד בחוץ עייף וגם שיכור. אני רוצה אותך! פתחי לי את הדלת...

seelinewoman

New member
פתאום עכשיו פתאום היום

מילים: תרצה אתר לחן: יעקב הולנדר היא בליבי עכשיו, בתוך ליבי, כמו הרבה צללים כמו הרבה שבילים כמו עשן. היא רק שלי עכשיו, היא בחובי, כנוף הרבה עלים כמי נהר כחולים, עכשיו היא כאן. אהבתיה אני יודע זאת פתאום, אהבתיה פתאום עכשיו, פתאום היום. כן היא שלי עכשיו כמו השיר, עולה היא מתוכי, עולה בכל כוחי, כמו השיר. אני קורא בקול, בני אדם ומרחבי אי שם וכל רוחות הים והגלים. אם תשמעי אותי ואת שירי המתפרץ כים, צועק אל העולם רק תשמעי... אהבתיה... את בליבי עכשיו, בתוך ליבי, כמו הרבה צללים כמו הרבה שבילים כמו עשן. את רק שלי עכשיו, את בחובי, כנוף הרבה עלים כמי נהר כחולים, עכשיו את כאן.

למעלה