המתת חסד.

Blutige Erde

New member
המתת חסד.

מישהו החל דיון שיכול להיות מעניין מאוד בפורום פילוסופיה לנוער (הנה הקישור) על המתת חסד. מה דעתכם בנושא?

Master Boo

New member
בעד לגמרי.

זה כמו לכלוא בן אדם על נסיון התאבדות. I don't like the idea that I'm not in control of my life?

Blutige Erde

New member
אני לא חושבת שיש מישהו שהוא בשליטה מלאה

על חייו, גם אם יש רבים שחיים באשליה הזו.

Master Boo

New member
תגדירי שליטה...

אני מאמין שאני בשליטה מלאה על החיים שלי, אבל עדיין הכל נקבע מראש

Blutige Erde

New member
שליטה - שלטון, תוקף, כוח ביצוע. בקיאות

ויכולת לבצע דבר מה כראוי. האם אתה באמת בשליטה על חייך? אתה מודע לגמרי לכל דבר שאתה עושה ושולט בו? עכשיו עצבנת אותי, אני אבוא לחטוף אותך ואנעל אותך במרתף שלי לשארית חייך. אתה לא יכול לשלוט בתגובה שלי, ואם אני חוטפת אותך יש לי הרגשה שזה יפריע לך לשלוט בחייך. וזה קצת סותר, "אני בשליטה מלאה אבל הכל נקבע מראש". אם הכל נקבע מראש, זה הרי אומר שאין לך שליטה בכלל על כל מה שיקרה בחייך בעתיד, או מה שקרה בעבר.

Master Boo

New member
אל תתעצבני, חבל! תפגיני שליטה!

עצם זה שאמרת לי שאת באה לחטוף אותי יאפשר לי להכין הגנה עצמית = שליטה. תאונת דרכים? ברוב המקרים שני הצדדים יכולים למנוע. היי, אפילו אם לא הייתי עולה על הכביש הייתי מונע. וזו בכלל לא סתירה
אני שולט על מה שאני עושה, אבל ההחלטות שלי, השליטה, האפשרויות והתוצאות- קבועות מראש ברצף אינסופי של סיבה ותוצאה.

0Pandemonium0

New member
כל מה שהוא אמר נשמע לי הגיוני לחלוטין, כלומר,

בשביל מישהו שרואה את התמונה המלאה. כנראה שאת עדיין עיוורת. ואל תעתיקי לנו הגדרות מהמילון, אנחנו מדברים פילוסופיה, לא לשון. לא ביקשנו פירוש, ביקשנו משמעות.

Gilliana

New member
אין סיכוי שיש למישהו שליטה מלאה

ברגע שאתה כפוף לחוקים וחייב, למשל, לשלם ביטוח לאומי, אתה כבר לא בשליטה.

Gilliana

New member
זה רק נדמה לך

יודע מה? תנסה לא לשלם כמה חודשים ביטוח לאומי ונראה מה יקרה...

0Pandemonium0

New member
אני אלך לכלא.

זה לא הופך אותי ל"חייב". אין שום כוח על-טבעי שיכוון את ידי אל הארנק ויגרום לה להוציא ממנו כסף. רק אני יכול לכוון כך את היד שלי ולהחליט אם לשלם או לא לשלם, וזו הבחירה שלי.

Blutige Erde

New member
נכון, אנשים לא יכולים להכריח את השני לכלום.

אבל יש דברים חזקים יותר מבני אדם שמשפיעים על המוח שלהם ומשנים אותו בכפייה, או סתם אסונות טבע. אם יפגע בכדור הארץ מטאור גדול, תהיה חייב למות. וזה לא יהיה מתוך בחירה, ולא יהיה דבר שתוכל לעשות כדי לשנות את זה.

למעלה