המתת חסד.

אני חושב שאני מבין את הבעיה בדיון בינכם

גיליאן באמת מדברת על שליטה בעוד שפנדמוניום מתייחס לעניין יותר בכיוון של בחירה. או במילים אחרות שניכם צודקים אבל אתם לא מדברים על אותו דבר
אני לא מבין איך הסתדרתם פה בלעדיי.... מזל שהצלחתי למצוא שוב את הפורום אחרי שהשם שונה

שליטה ובחירה?

בעולם כל-כך אקראי שליטה אמיתית אין לנו. אנחנו יכולים לשלוט על מה שאנחנו בוחרים לעשות ואנחנו יכולים לנסות לצפות את התוצאות של הבחירות שלנו, אבל לא יותר. בקשר ליכולת הבחירה שלנו גם יש ספקות. בין הורמונים וכל הכימיה בין ניסוי חדש שמוכיח שלפני שאנחנו מודעים להחלטה המוח שלנו מחווה את ההחלטה שכבר בוצעה. (אם אני זוכר נכון משהו כמו 0.7 שניות). בכל מקרה, אני חושב שזה היה אריסטו שכתב על חופש אל מול ביטחון. כל אדם יכול לבחור לחיות לפי "חוקי הג'ונגל" - אין חוקים אמיתיים, כל אדם לעצמו והחזק שורד. מצד שני, אדם יכול לבחור לחיות בחברה מאוחדת, שבה יהיה לו ביטחון והגנה ע"י הסובבים אותו אבל הוא חייב לציית לחוקי החברה ובכך לשלול את החופש המלא של עצמו. בעצם יש לנו בחירה, אנחנו יכולים לבחור איזו רמה של חופש מול איזו רמה של ביטחון אנחנו רוצים. כמובן שככל שהביטחון יותר גבוה רמת החופש יותר נמוכה ולהיפך. זהו בנתיים :p בוב.

Blutige Erde

New member
לדעתי זו אשליה.

בני אדם מוכרים את החופש שלהם לא למען ביטחון, אלא למען תחושת ביטחון.

זאת טענה תלושה קצת מהמציאות.

חופש לא מקנה שום ביטחון. ביטחון מקבלים מחברה/מאנשים אחרים. חופש מקבלים מהתנתקות מאותם גורמים.

0Pandemonium0

New member
מה אנחנו באמת יודעים על טבע האדם?

האם הוא אלים מטבעו? האם יפגע באחר מטבעו? או שמא אלה התניות חברתיות? סטייה התנהגותית שנגרמת על-ידי גורמים בעלי מקור אנושי, שאיננו מבינים לגמרי? המ...

לא מדובר רק על ביטחון מאנשים אחרים

וחוץ מזה, אנשים בחברה לרוב סולדים מאנשים ששונים מהם. זאת המציאות, היא לא יפה אבל זה הוכח.

Blutige Erde

New member
טבעו של האדם הוא כטבע בעלי החיים שסביבו.

הוא אלים כשמרגיזים אותו ויפגע באחר אם ירצה בכך. הריסון שבני האדם פיתחו הוא זה שנגרם על ידי גורמים אנושיים.

0Pandemonium0

New member
ואולי הריסון שבני-האדם פיתחו כבר הפך לטבע?

אולי החוקים היו מעין מסגרת התחלתית שנועדה לכבול את החיה ולאלף אותה, וכעת אינה נחוצה? חוץ מזה, אני מסכים בקשר לטבעו. ידידה טובה אמרה לי פעם: "האדם הוא לא טוב או רע, האדם הוא חייתי".

Blutige Erde

New member
אז היא צדקה.

אני חושבת שמערכת החוקים נחוצה עדיין, לפחות עבור מרבית האוכלוסיה. היא כלא דמיוני שעוזר לחלק מהאנשים לחשוב פעמיים ושלוש לפני שהם עושים משהו, ולברור רק את הדברים שבאמת חשוב להם לעשות מתוך קשת רחבה. רוב בני האדם דמיינו שהם הורגים מישהו בשלב זה או אחר של חייהם, ואילו היו פועלים מתוך הדחף הרגעי הזה היה המצב בעייתי. רוב בני האדם לא מודעים לריסון הזה, אבל אם מישהו באמת באמת ירצה לעשות משהו, אני לא חושבת שריסון כלשהו יוכל לעצור בעדו.

למעלה