הנבואה הכתובה

יובל199

New member
הנבואה הכתובה

אני מתרשם רבות מהנבואות הכתובות בתנ"ך והתגשמותם. האם מישהו מכיר תופעה כזו בעמים אחרים? אם ישנה כזאת - האם היא ברת השוואה לנביאינו?

רון סי

New member
מתי

תעסוק במעמד הר-סיני? אני שואל כי מעמד הר-סיני זה ההתמחות שלי פה בפורום.

יובל199

New member
על תערב שמחה בשמחה

אם יש לך משהו לומר על נושא הנבואות אמור. אם לא - אז לא.

vizini

New member
דע לפני מי אתה עומד

ואין אתה בא לידי בזבוז זמן...

יובל199

New member
בקיצור

גם לך אין משהו חכם לומר על נושא הנבואה. (אני מקווה שהמושל בסביבה - שיושיע אתכם)

רון סי

New member
למה שנתאמץ להגיב

אם בסופו של דבר סביר להניח שתגיד שאנחנו מבזים את עצמנו בתשובותינו?

vizini

New member
אם לא הבנת את מה שכתבתי למעלה,

אז אתרגם למענך לעברית פשוטה: גם רון סי, וגם אני, צברנו פתילים רבים של ויכוחים על כל הנושאים שעלו או שיעלו בדעתך, ואין לנו חשק לבזבז שוב את זמננו על טירון חדש שזה עתה הגיע. לשם כך הומצא מנוע החיפוש. אז חפש את מה שהיה לנו לומר במנוע החיפוש.

vizini

New member
בקיצור אתה עצלן.

קרא את דעתי על הנבואות כאן: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-815-155-3201941,00.html

יובל199

New member
אני עצלן?

אני שואל על א ואתה נותן לי את דעתך על ב. זה לא מה ששאלתי.

vizini

New member
זה לא מה ששאלת. זו דעתינו על שאלתך

אתה שאלת שאלה בהנחה שהנבואות בתנ"ך הם דבר מוכח, ואנחנו מראים לך שהם לא. לכן שאלתך חסרת טעם.

יובל199

New member
לא נכון

אני שאלתי שאלה בהנחה שאין תופעה כזאת בעמים אחרים. ולא האם ניתן או לא ניתן להוכיח את נכונותה - זה כבר תלוי במסתכל.

vizini

New member
ואנחנו אמרנו שאין תופעה כזו גם

בתנ"ך. אם זה התנאי בשאלתך, אז תשובתנו הופכת אותה לחסרת משמעות.

יובל199

New member
כרגיל אתה מתבלבל

בין העובדה שקיימות נבואות כתובות רבות לבין הנכונות שלהם. אני טוען שאין תופעה כזו (דבר שניתן לבדיקה ואישוש) של נבואות כתובות כפי שהן מופיעות בתנך. לעומת טענתך שאין אמת בנבואה (שזה דבר הרבה יותר נזיל). האם אתה מסכים שעצם ריכוז עצום כזה של נבואות (או התיימרות לנבואות לפי שיטתך) בתנ"ך הוא יחודי לעם היהודי?

vizini

New member
לא, אתה מתבלבל.

קרא את מה שכתב 0000000 על מה זה נבואה. אח"כ חזור וספר לנו האם יש בתנ"ך נבואות...

יובל199

New member
קראתי ואני לא מסכים

אבל זה לא רלוונטי לעניין. אני מדבר על עצם ההכרזה של קיום הנבואה וכתיבתה. האם היא קיימת - כרגע אני לא דן בנכונותה של הנבואה. אלא בקיום התופעה.

vizini

New member
תופעה של "נבואה" מהצורה

"אם תאמינו/תקיימו את מצוות הדת אז יהיה לכם טוב" "אם לא תאמינו/לא תקיימו את מצוות הדת אז לא יהיה לכם טוב" קיימת בכל דת. אבל אם בנבואות עסקינן, נדמה לי שאף דת אינה יכולה להתחרות במדע... האם לדעתך זה מאשש את אי קיומו של אלוהים?

למעלה