הנבואה הכתובה

00000000000

New member
כל ה"מה" התקיימו?

לא ראיתי בתנ"ך נבואות שמגדת עתידות ממוצעת אינה יכולה לומר.

00000000000

New member
הופרך

כאן וכמובן שאם חסרות הפרכות על "נבואות" ספציפיות, דאג לעדכן אותנו כדי שנוכל לתקן זאת בהקדם.

דוד1000

New member
נבואות

לפני שנדון על קיום או אי קיום נבואות נביא לקט נבואות ונפלאות שהתקיימו שהרי ליד המסורת ההיסטורית לקיומן אין שום מסורת היסטורית סותרת. יש מהן שידועה התקיימותן ללא ספק. יתירה מזאת מדובר ברבות מהן על שגרת חיים ארוכת טווח. כל נבואה כזאת קיומה נראה בלתי סביר בעליל כשנאמרה: 10 המכות, קריעת ים סוף, מי מרה, הזנת העם במדבר במן, עונש קורח, פריחת המטה, נחש הנחושת, כריתת הירדן, חומות יריחו, אבני בית חורון, שמש בגבעון, מות צבא אשור בימי חזקיהו, דניאל בגוב אריות, חנניה מישאל ועזריה בכבשן, חורבן בית שני, פיזור ישראל בגלות. ויקרא כה א-כא בענין יבולי ערבי שנות שמיטה שאין שום מסורת המכחישתן (שמתקיימים בעצם עד ימינו אלו כפי שהעידו אנשי הכפר קוממיות ששמרו שמיטה למרות אי הבטחון ההלכתי בתיארוכה וזכו ליבולים עצומים בשונה מכל שכניהם מסביב שלא שמרו שמיטה). במדבר ה יא-כח בענין אשה סוטה. שמות ל יא-יב, שמואל ב כד ב-יח בענין מפקדים. ויקרא כו ג-לו, ירמיהו כט א-י, עזרא א' א-ג, דברי הימים ב לו כא בענין החזרה מן הגלות הראשונה לארצנו. ויקרא כו יד-לד (5 נבואות): 1) חורבן הארץ 2) חורבן המקדש 3) אויבינו לא יפריחוה 4) נתפזר באומות 5) לא נמצא מנוחה ויקרא כו (בהמשך) ועם ישראל לא יכלה. שמות לד לד בענין הבטחון שהארץ לא תחמד בעלותינו לרגל. ירמיה לא ה-ח (ויעויין שם בפירוש מלבי"ם על "רנו ליעקב שמחה") בענין שיבת ציון העתידית שמתקיימת לכאורה מול עינינו. טענה: יש נבואות שלא התקיימו. תשובה: א. מתורצת על ידי ד"א בעצמו שהרי נקב בעצמו במקורות לכך שנבואה רעה יכול שלא תתקיים כאשר נעשתה תשובה ונבואה טובה יכול שלא תתקיים מחמת החטא. ב. נבואות שנטען לגביהן ע"י ד"א שלא התקיימו לא היו ולא נבראו. לדוגמה- חורבן בבל שד"א מכחישו הוא עובדה היסטורית. בבל חרבה ולא קמה שוב באשר הפרסים ייבשו את מקורות מימיה. העיר חרבה עד היום. תואם את האמור בירמיה נא לז: "והחרבתי את ימה והובשתי את מקורה". http://www.beith-din.com/daatemet.htm

00000000000

New member
יופי.

על איזו מהנבואות אתה טוען שמגדת עתידות ממוצעת לא יכולה "לנבא"?

יובל199

New member
אין שם תשובה לשאלתי

אתם תמיד נוהגים לענות לשאלות שלא שאלו אותכם ולהתעלם ממה שכן שאלו?

Igra Rama

New member
Listen asshole

Every time comes a new rookie and tries with pseudo-scientific arguments to "enlighten" us. Prove first that the prophecies were written before they occured (if they occured) and then come back to us. As for your misunderstanding of a quantum state. A quantum state can only be embedded in a Hilbert space which is infinite dimensional. Not spacetime. Capich ?

יובל199

New member
קללה היא אלימות

משתמשים באלימות בדרך כלל כאמצעי שיכנוע כאשר אין יכולית שכלית לעשות זאת. נבואת שיבת עם ישראל לארצו לאחר הפצתו בכל העמים הוא דוגמא לנבואה שנאמרה לפני שהתקיימה - ושוב - אין לזה עדיין קשר לשאלתי. *בתור "ירוק" נראה לי שאני עושה לכם בית-ספר.

Igra Rama

New member
Violence is used

against inferior minds. The prophecies and especially the prophecy of the return of Israel to Israel was written after "shivat zion" of Ezra and Nechemia.

vizini

New member
זו המטרה שלך? "לעשות לנו בית-ספר"?

כי אני לתומי חשבתי שהמטרה שלך היא להחזיר אותנו בתשובה....

00000000000

New member
קרא את התשובה לפני שאתה מדבר.

כנראה שפיספסת את הקישור הזה שהבאתי בתשובתי שם, ולכן אביא זאת שוב. למרות שההרגשה שלי היא שהסגנון התוקפני שלך לא מצדיק את זה.

יובל199

New member
סוף סוף קישור לעניין

תן לי מתוכו נבואה אחת שטוענים ואני שוב חוזר ואומר **טוענים** שהתקיימה במלואה.

00000000000

New member
../images/Emo13.gif....

אין צורך... אני טוען להפך - שלא תוכל להוכיח על אף אחת מה"נבואות" שהיא התקיימה במלואה, ושאין בה "טריק" שמאפשר לכל מגדת עתידות ממוצעת לנבא דבר דומה. הבאתי את הלינק כי ביקשת לראות "נבואות" דומות לאלו שבתנ"ך. קיבלת.

יובל199

New member
הנה הוכחה לדוגמא

חזרת עם ישראל לארצו לאחר תפוצתו בכל העמים. דבר שלא היה הגיוני שיקרה וקרה. מומלץ לעיין באתר ערכים

למעלה