הנושא שהכי קשה לי להבין הוא ציונות

הנושא שהכי קשה לי להבין הוא ציונות

אני לא מבינה מדוע הציונות שייכת רק לדתיים? יותר נכון: בעיקר לדתיים...אני לא רוצה לעשות הכללות... למה לדתיים יש את התחושה החזקה הזאת של אהבת הארץ, בעוד שלחילונים אין. שלום לכולם! קוראים לי שירי ואני דתיה לשעבר. גדלתי בבית דתי. למדתי בבי"ס דתי. בהרבה מהדברים בדת לא הסכמתי, אבל ערכים כמו אהבת הארץ, ציונות, ספגתי המון. אני אתן דוגמא: כשהייתי בי"ב נסענו לפולין. כשחזרנו כולם כל כך התרגשו לחזור למדינה שלנו. כל הבנות (כן, רק בנות) בכו. לאחר מכן, נסענו ישירות לכותל- שם סיימנו את המסע. לעומת זאת, חברה מאוד טובה שלי שלמדה בבי"ס חילוני סיפרה לי שאצלם לא התרגשו באותה רמה, וההורים באו לאסוף אותם מהשדה תעופה.כמו כן, בערבים נתנו להם ללכת לפאבים ואפילו לקניות. אני לא מבקרת את ההתנהגות הזאת בשום אופן, אני מזכירה לכם , איני דתייה. אבל אני פשוט לא מבינה למה אין יותר חילוניים ציוניים, שהאהבת הארץ היא בדמם? הרי החילונים הם אלה שהקימו את המדינה הזאת (סוציאליסטים). למה הציונות נהפכה למילה גסה?

איגרא

New member
הציונות שייכת לדתיים ?

מי היו הציונים הראשונים ? חילונים אתאיסטים מבית טוב. אתם בסה"כ תפסתם טרמפ על המפעל הציוני, וכדי שלא יטענו שאתם משתמטים, נתנו לכם לשרת בצבא. ואני לא מתכוון לחרדים, אלא ל"הפועל המזרחי".

איגרא

New member
יקירתי ציונות מתוך אידיאל

עולה עשרות אלפי מונים על ציונות מתוך ציווי דתי, בנת ?

שבי 83

New member
אבל יש לכולנו ציונות מתוך אידאל?

כולנו ציונים ויהודים? פעם חשבתי שכולנו יהודים וציונים. היום חברים אומרים שהם לא יהודים ולא ציונים ורוצים לעזוב את הארץ.

tamarhp

New member
זה לא סותר

גם אם הדתיים לקחו טרמפ, כדבריך, על הציונות - למה זה סותר את העובדה שהיום כמעט ואין חילונים ציוניים? למה זה בא אחד על חשבון השני?

איגרא

New member
הדתיים לא יקחו פה מונופול

לא על ציונות ולא על כל דבר אחר. עגלתם ערופה ושלנו מלאה.

אני חושב שהדיון הזה יכול להשתפר

אפשר להרים פה קצת את הרמה, ולא צריך לרדת לירידות הדדיות. נכון, החילונות הייתה זו שהתחילה את הציונות. יופי. אבל העובדה היא שהיום מי שמתחזק אותה זה בעיקר אלה שמגדירים עצמם דתיים (אני עצמי חובש כיפה, אבל אני לא חושב שיש דבר כזה דתי או חילוני).

איגרא

New member
"היום מי שמתחזק אותה זה בעיקר..."

הציונות היא רעיון חילוני, לא רעיון דתי. אין ספק שתפסתם טרמפ על העגלה הציונית אך מכאן לטעון שהיא מתוחזקת ע"י הדתיים, הוא ללכת ולירוק לקבריהם של חיילים עבריים חילונים שמתו בשביל המדינה הזאת, בשביל הרעיון הזה. "אני עצמי חובש כיפה, אבל אני לא חושב שיש דבר כזה דתי או חילוני" אני אתאיסט במלוא רמ"ה וגד"ה אברי, אוכל חזיר, שומע באך ומוצארט ולא מלתי את בני. הא לך.

masorti

New member
הציונות היא דווקא רעיון דתי...

עיין ערך העלייה לא"י כערך דתי מאז ומתמיד, ויישומו ע"י עליית החסידים (1770 בערך) ועליית התימנים (1882). מה שנוצר בעיקר ע"י חילונים הוא הציונות-המדינית. וגם זה היום מובל ע"י דתיים, כשהחילונים עסוקים במיצוי אישי. נ.ב. כדי לעצבן, רצוי שתרשום שאתה שומע ואגנר. באך ומוצרט לא ממש מעלים את הסעיף.

איגרא

New member
אבל אני לא שומע ואגנר

ובאך ומוצרט מעלים את הסעיף לכמה רבנים. העליה הספוראדית לא"י שקדמה לציונות, אינה ממש מהווה ציונות.

masorti

New member
לא יודע לגבי "ספוראדית"...

אבל להזכירך שבתחילת המאה ה-20 ישבו במזרח אירופה מעל ל-10 מיליון יהודים, ורק כמה עשרות אלפים מהם הגיעו לא"י במסגרת העליות החלוציות. לי נראה שפרומילים ספורים מהאוכלוסיה זה "עלייה ספוראדית".

masorti

New member
ואיך זה מסייע לטיעון שלך?

ניסית לטעון שעד הציונות העלייה היתה "ספוראדית", ובמשתמע לומר שהעלייה הציונית היתה נרחבת הרבה יותר. אני הוכחתי לך שבשני המקרים היה מדובר על עלייה של מיעוט קטן.

שבי 83

New member
אני חילוני ולא דתי. השאלה אחרת

מה זה משנה מה היה ומי התחיל את הציונות? רוב הציונים היו חילוניים שהגיעו מבתים דתיים אבל מרדו. קחו את ביאליק ותנועת חובבי ציון, בן גוריון וכל מפאי ההסטורית, אחדות העבודה ומפם וגם הפועל המזרחי שהיה התנועה הקטנה של הדתיים שהיו ציוניים. בהיסטוריה כולם השתתפו. לא עשו חשבונות מי יותר ומי פחות אחרי השואה כי היו בטוחים שיכולה להיות שואה שניה שתמחוק טוטלית את כל היהודים בעולם. הטראומה היתה כזאת שהם הפסיקו את החשבונות. השאלה היא היום אם להשאר בארץ ואם להמשיך להיות יהודי. אני לא מסכים שאין בחירה. מחר כל אחד מאיתנו יכול לעזוב את הארץ ולחנך את ילדיו של יהיו יהודים. אם יהיו מספיק חילוניים שידאגו להעביר לילדיהם שהם אזרחי כל העולם ללא דת ואם הארץ נעשית קשה מידי צריך לעזוב אותה נדאג שזה יהיה סוף הציונות. הערבים אומרים שהצלבנים היו בארץ ישראל 100 שנים ונעלמו ולדעתם הציונים והיהודים יהיו בארץ פחות מ100 שנים. אני מכיר הרבה בנים של אנשים שעזבו לחו"ל. הילדים שלך ישארו בארץ? אתה יהודי? הילדים חושבים שהם יהודים? הם ירצו להשאר בארץ? הציונות יכולה להעלם מהארץ הזאת כמו הצלבנים. הא לך? אני לא יודע. מה משמעות ה"הא לך"? ברית מילה לא חשובה בעיני וגם לא מה שהילד שלך יאמר. אם הוא לא ירצה להיות יהודי וירצה לעזוב את הארץ זכותו המלאה אבל אל תגיד שהציונות לא תפשוט את הרגל.

למעלה