הנושא שהכי קשה לי להבין הוא ציונות

scriewy

New member
כולם פה טועים !

קודם כל אף אחד ממכם לא יהודי כי אף אחד ממכם לא ממלא את כל המצות. זה שמישו מנסה כמה שמתאפשר לו לא מזיז לה', או הכל או שאתה לא יהודי, לכן שכחו מזה שאתם מחשיבים תצמיכם ליהודים, גם חובשי כיפה ורשתית. ומכיוון שאתם לא יהודים זה מחזיר אותכם למקור - אתם ערבים בבלים, אז תרגעו בבקשה. בארץ הזאת אין אף יהודי. והרצון לחזור לארץ במשך 2000 שנה כי התנך נכתב בצורה מושכת, אז התאהבו בא'י כאילו זה איזה מקום אגדי. א'י אדמה ערורה ושפוכת דם, וככה זה ימשך כל עוד כל האנושות תשאר חרא כמו שהיא, ובנתיים מימי התנך במשך 5000 שנה המוסר שלכם לא השתפר ואתם עובדה חיה בשירשור הזה. ומה עשה הרבי לשפירה בישיבה במשך שנים וואי וואי וואי, ומי חובש כיפה ועד שקר, לא רק שלא ממלאים תמצות אלה גם עוברים על מרבית החוקים המוסריים. איך שירשרתם כזו כמות של הודעות על מושג ציונות, אין לכם מה לעשות ? אולי תשסעו תגרונות אחד לשני גם.

שרון AAA

New member
מה עם נשים שחיות היום?

דבורה הנביאה איננה עמנו עוד. מה עם נשים שופטות,עורכות דין , וראשי ממשלה? אליהם ההלכה לא מתייחסת .

masorti

New member
החמצת את הפואנטה שלה...

הטענה שלה היתה שיש תקדים לאשה שופטת, ועל תקדים זה ניתן להסתמך גם היום. או במילים אחרות: "כבר היתה שופטת, ולכן אין סיבה שעכשיו יהיה אסור שאשה תשפוט בבי"ד דתי".

שרון AAA

New member
אבל אני מדבר על בתי דין אזרחיים

ההלכה מתעלמת מבתי המשפט האזרחיים. האם דורית בייניש קיימת בהלכה? האם יש פתרון לשופטות ולעורכות דין בבתי משפט בהלכה? מה מותר להו מה אסור להן? הן לא קיימות בכלל בהלכה

tamarhp

New member
מה זה קיימת בהלכה?

מקסימום היא עושה משהו שמנוגד להלכה.... אין דבר כזה אם היא קיימת בהלכה או לא... היא קיימת - עובדה (לצערנו). והשאלה שלך ממש מצחיקה - בתי דין אזרחיים לא הולכים לפי ההלכה, אז מה זה משנה מה ההלכה אומרת לגביהם, ולמה שההלכה תתייחס אליהם? זה כמו שההלכה תתחיל לפסוק עכשיו על כללים במקדשים בודהיסטים.. זה בכלל לא קשור להלכה, למה שההלכה תתערב?

faridi

New member
כאדם דתי אני מודה ש...

הציונות עבדה עלינו ! מי שנשאר "ציוני" לרב אלו הדתיים. רב החילוניים פשוט פשטו רגל. מאז ההתנתקות כבר אין לי חשק לחגוג ת'עצמאות. רק זה? עולם הערכים התמוטט! משטרה זה לא משטרה, בתי המשפט שווים ל-. נשאר לנו לחיות פה רק בשביל המצוה, "הציונות" היתה מילת קסם ודמגוגיה. אם הקמנו ת'מדינה כדי להיות ככל העמים, אפשר לסגור ת'בסטה.

שבי 83

New member
אין לנו ארץ אחרת

המצב לא אבוד ואם החינוך ישתנה המצב יכול להשתנות. ההתנתקות לא היתה הבעיה אלא הבעיה עמוקה יותר של התמוטטות חלק מהערכים.

כמו שאמרת אל תכלילי

כאשר אריאל שרון הינו ציוני ולא דתי... ציונות לא קשורה לאמונתו של אדם , אלא לחינוכו בעיקרון לרוב היום אנשים מפונקים מדי ... והרבה מן המוסר כבר לא קיים כמו שהיה בדורות חילוניים ודתיים לפני עוד צריך להזכיר שבתי ספר דתיים וחינוך דתי בפרט , מבססים את חוקיהם על אמרות התורה תעשה כך לא תעשה כך , כי אלוקים ציווה שכחתי ירושלים תשכח ימיני ... הציונות, אך אין להכליל את כל החילוניים , זה מאוד מאוד תלוי בחינוך. אני חילוני לחלוטין , אך אמי , בזמן צעירותי , הזכירה בי במלוא הפעמים לא לשכוח את ירושלים ואפילו הייתה לוקחת אותנו ממש בכל יום שבת לטיולים בארץ , אז זה תלוי בחינוך בעיקרון. הדור הישן היה יותר ציוני כי יש גם את השואה על הפרק , הדור היום רוצה להיות כמה שיותר מערבי , כמה שיותר הוליווד , שאנחנו פשוט שוכחים מה באמת חשוב. מקווה שעניתי לך על השאלה.

למעלה