הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

Tapudy

New member
הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

זה הניסיון שלי להסביר מה מאכזב כל כך באבודים. אני מזמין את כל המאוכזבים והמסופקים להוסיף את דעתם לשרשור. מכיוון שאני לא מצטיין בכתיבה, חלק ממש שתקראו מכאן והלאה זה תרגומים שלי לתגובות של אנשים מאתרים אחרים שהתנסחו הרבה יותר ממה שאני יכול וחלק זה דברים שהוספתי. אז נניח שאני כותב ספר תעלומת רצח. ככותב, יש לי אחראיות מסויימת כלפי הקורא כמו לכתוב עלילה הגיונית וקוהרנטית ולספק סגירת מעגל לנושאים החשובים בסיום הסיפור. במקום לעשות את זה, אני ממציא רמזים אקראיים שסותרים רמזים אחרים בסיפור, גורם לחוסר היגיון מוחלט ואין לי שום כיוון ברור לעלילה. הקוראים שלי הם מאוד סובלניים ומניחים שיש לי תיאוריה גדולה שתקשור את כל הקצוות והם ממשיכים לקרוא. בסוף הספר, במקום לקשור את הקצוות או אפילו להגיד מי ביצע את הרצח (שזו כל הסיבה שמישהו בכלל קורא את הסיפור מלכתחילה), אני מחליט להשאיר את הקוראים תלויים באוויר בלי אפשרות לסגירת מעגל כי חצי מהדברים שכתבתי לגמרי לא עקביים ואי אפשר לחבר אותם ביחד. האם תגידו שאני גאון או פשוט סופר גרוע? כנראה שתגידו שאני סופר גרוע. בנוסף, כנראה שתגידו שאני נבלה כי משכתי את הקוראים באף עם כל המיסתורין הגדול שלא הייתה לי שום כוונה לפתור (או אפילו את האפשרות לפתור, כי אין בסיפור שום היגיון). ראיתי כל פרק בסדרה כבר שש שנים. ממש מההתחלה, זאת הייתה תוכנית מאוד מייאשת כי נחשפנו להמון דברים מיסתוריים שהיה לוקח עונה שלמה לענות עליהם. מצד אחד, רציתי שהסדרה תתקדם כדי שנדע סופסוף מה לעזאזל הולך שם. מצד שני, המתח של חוסר הידיעה גרם לי להמשיך לצפות. המון פרקים גרמו לי להגיד "לא גילינו כלום בפרק הזה, למה לעזאזל אני ממשיך לצפות בסדרה הזאת?" בעוד שאנשים מסויימים אמרו לי "על מה אתה מדבר קרה המון בפרק. ג'ק וקייט התנשקו". אבל המשכתי לצפות כי אני חובב מדע בידיוני ופנטזיה. חלק מהתעלומות נפתרו. גם אפשר לומר שבכל סוף עונה הייתי מסופק. אבל הייתה נקודה שיכולתי לומר שלכותבים לא היה מושג מה הם עושים. דימיינתי שהם מעבירים כובע בחדר הכותבים ומבקשים מכל כותב לשים את הרעיון הכי מטורף שהם יכלו לחשוב עליו. בתחילת כל ישיבת כתיבה הם מוציאים רעיון באקראיות: מפלצת עשן עפה לה ברחבי האי ועושה קולות מכאניים, זוג אקראי שלא ראינו מקודם נקברים בעודם בחיים, מסע בזמן!!, האי יכול לזוז שמזיזים גלגל גדול, הבזקי אור וכ'ו וכו'. הדברים המשוגעים שהיו בתוכנית היו כל כך משוגעים שציפית שיהיה לזה הסבר. למה לבזבז כל כך הרבה זמן בלפתח משהו כמו המספרים, הכוחות המיוחדים של וולט, או הכוח המיוחד של האי עצמו אם הם לא יודעים איך זה יגמר? הנחתי שחייבת להיות לזה פואנטה אז המשכתי לצפות בסדרה. לכותבים לא היה מושג איזה סוג סיפור הם רצו לספר. מפלצת העשן שטסה באי והורגת אנשים? כשהיא הופיעה לראשונה, זה מה שהיא הייתה - מפלצת עשן. אוקיי. אבל אז אנחנו מגלים שאפשר לזמן אותה ממעמקים של מקדש עתיק. מעניין. אז אנחנו מגלים שזה האח הממורמר של ג'ייקוב שפועל על דעת עצמו ובכלל לא זימנו אותו. זה לא צריך להיות כל כך שקוף שמפלצת העשן מההתחלה וזאת שבסוף נוצרו ממוחם הקודח של כותבים שנאלצו לספק הסבר. כמעט כל קו עלילה שהם פתחו בהתחלה התפתח למשהו לגמרי לא קשור למקור שלו. זה משהו שאי אפשר לעשות כאשר המעריצים מנתחים כל ניואנס של כל פריים של כל פרק. הם ימצאו את חורי העלילה והם יצפו לתשובות. וזה אבודים בשבילכם: הכותבים אמרו לעצמם, "בואו נזרוק רמזים מגניבים שאנשים ימשיכו לצפות! נשבור את הראש אחר כך מה הרמזים האלה אומרים בכלל". אחר כך הם אמרו לעצמם, "טוב, לעזאזל עם זה. אין לנו מושג איך לגרום להכל לעבוד. בואו פשוט נתעלם מכל זה". זאת כתיבה גרועה ורמאות לשמה. אז עם מה נשארנו? הסוף לא נכנס לאף אחת מתעלומות האי. הוא לא ניסה לענות על המון שאלות שעלו בעונות קודמות. במשך 6 שנים המעריצים חיכו לפינאלה בציפייה למשהו ענק. נכון, לא כל תוכנית צריכה איזו חשיפה מטורפת בסוף. אבל שאתה מבסס את כל הנחת היסוד של הסדרה שלך על כך שהיא "מיסתורית", אתה צריך לספק את הסחורה. מה הייתה הפואנטה? האם אנחנו צריכים להמציא את התשובות בעצמנו? האם לזה התדרדרנו? סוס שחור מופיע משום מקום ואני צריך להמציא לעצמי הסבר לזה? כולנו העלנו תיאוריות במשך 6 שנים, וזה מה שאנחנו מקבלים??? האם זה אמור להיות ניסוי ביכולת של הקהל לפתח דימיון? אני לא מתנגד ליצירתיות, אבל זו לא הסיבה שראיתי את הסדרה. רציתי שהם יהיו יצירתיים. יצירתיות היא לבוא עם רעיון מקורי שמכופף את חוקי הנורמאליות אבל שגם יהיה הגיוני למוחות האנושיים שלנו. צריך להמציא דברים מוזרים, אבל להשתמש ביצירתיות לגרום לזה לעבוד. כל אחד יכול לזרוק קצת חרא על הקיר. זה דורש מוח יצירתי להפוך את החרא הזה ל"שר הטבעות" או בבילון 5. אני בטוח שהרבה מכם ראה את הוידאו עם השאלות: http://www.collegehumor.com/video:1936291 רוב השאלות נראות כמו סתם התעסקות בפרטים שוליים ולא רלוונטים. הנה גם מישהו שטרח לענות על השאלות (למרות שהרבה מהשאלות נענות במשהו כמו היה דוב קוטב כי היה דוב קוטב): http://www.movieline.com/2010/05/rebutting-losts-questions.php?page=1 אבל השאלות הקטנות הספיציפיות זה רק סימפטום וזאת לא הנקודה. העניין הוא שבמשך שש עונות היוצרים גירו אותנו עם המון רמזים קטנים. היו הרבה משפטים שדמויות משניות אמרו שנראה כאילו יש להם משמעות עמוקה שאנחנו עוד לא מבינים. הם נתנו לנו לחשוב שיש איזו אמת בסיסית שעדיין לא נחשפנו אליה וברגע שנדע תהיה לנו אורגזמת לוסט משובחת. המכלול של כל אותם רמזים הסתכם בסוף הסדרה לחסר משמעות. אין שום פואנטה. אם עכשיו נראה את שוב את הפרקים הראשונים של הסדרה, אותם רמזים קטנים שנראו לנו משמעותיים בפעם הראשונה יהיו סתמיים לגמרי. להגיד שלא צריך הסברים כי כל הסבר יהיה טיפשי ומאכזב זו לא גישה נכונה. אם הכותבים היו טובים אז היה להם הסבר טוב לכל אותם רמזים קטנים שראינו כי אחרת הם לא היו מכניסים אותם לסדרה. לא ציפיתי שיענו על הכל כי תמיד יש חורים בעלילה (מטוס האספקה הוא דוגמה טובה לטעות של הכותבים). אבל מאוד קיוויתי שהדברים יתחברו בסוף. בסוף קיבלנו הוכחה חותכת לכך שהכותבים סתם זרקו חרא על הקיר בשביל שאנשים ימשיכו לצפות בסדרה כשלא הייתה להם שום כוונה מלכתחילה לפתור את הפלונטר הענק שהם יצרו. זה היה תמיד החשש ועכשיו שהחשש התברר כנכון אין גבול לאכזבה.

יפעת777

New member
ממש כמו ציירים שמקשקשים על נייר

וטוענים שזו יצירת אומנות. ואז אנשים מנסים לפענח למה התכוון הצייר.

utallking2me

New member
צודק

זה חוסר אחריות של תסריאים פשוט מזעזע ! אני חושב שלא תהיה ברירה לABC לאור הזעם של הצופים לפתוח במיוחד עונה 7 שתפקידה למזער נזקים להעיף את התסריאטים הקודמים ולאסוף צוות של תסריאטים רציניים ואחראים שינסו לפתור איכשהו את הפלונטר בורה יותר אלגנטית , אגב ראיתי ראיון עם השחקן ששיחק את בן והוא אמר שהוא היה בשוק מהסוף ושהוא הבין שתהיה ככל הנראה עונה נוספת לסדר את העיניים. כל בן אדם שני כאן בפורום יכול לכתוב סיום מוצלח יותר מהתסריטאים האלה אולי הם חסכו כסף על הכתיבה כי הבימוי והמשחק מעולים ! זה ממש היה ברמה של קולנוע טוב ואף יותר. אני מאוד מאוכזב

JohnLocke

New member
השחקן שמשחק את בן

היה בשוק מהסוף כי לקח לו זמן להבין שהוא מת מחוץ לכנסייה. הסצינה בין כריסטיאן לג'ק לא הייתה בתסריט של כולם כדי שהיא לא תדלוף.

utallking2me

New member
איזה שטיות

מה הוא נעלב בשם הדמות?! הוא בסה"כ שחקן ובן לא בדיוק היה הדמות הכי מוסרית בעולם ועוד הוציאו בזול אני מבין שקשה להגיד "יצאתי פראייר" אז מייפים את המציאות , זה כמו שיורקים עליך ואתה אומר שזה גשם. 90% מהשאלות עדיין לא פתורות , זו פדיחה חסרת תקדים שאני לא זוכר כדוגמתה תום סוייר לא מצא דרך לטפס על הגדר שהוא רצה לעבור אז הוא זרק קודם את הכובע שלו מעבר לגדר כדי שלא תהיה לו ברירה ושבסוף הוא יאלץ לעבור את הגדר , זה מה שעשו פה בסדרה הגזימו לגמרי אני לא מתחרט שראיתי את הסדרה כי בכל זאת היא העניקה לי שנים של עונג אבל זה עדיין עצבן אותי , זאת פשוט הגזמה!

JohnLocke

New member
לא כתבתי שהוא נעלב

כתבתי שהוא אמר בריאיון שאחרי קריאת התסריט, הוא לא הבין מה קרה כי הסצינה שמסבירה מה לעזאזל קרה (כריסטיאן מסביר הכל לג'ק) הייתה חסרה בתסריט שלו. הוא בחיים לא אמר, כמו שאתה טוען, שתהיה עונה נוספת. אף אחד שמעורב בתכנית לא דיבר על עונה נוספת.

utallking2me

New member
הוא אמא שהוא מבין שכנראה יעשו עונה

נוספת ראיתי את זה בסרטון מיו-טיוב שפורסם לפני 3 שבועות

לא פעם סצינות שאינן רלוונטיות לשחקן מסויים

לא יופיעו אצלו. הוא יקבל רק מה שהוא צריך להגיד ועוד קצת "תיבול" מסביב. ככה כל אחד יודע משהו אחר.

tamarhp

New member
עכשיו רק נשאר

שבפרסים של האמי טרי אוקווין יתמודד מול מייקל אמרסון, ואז טרי יזכה, אמרסון יקנא ויחנוק אותו....

Lady in red2

New member
../images/Emo45.gif אגב, טרי אמר שהוא בכלל לא ידע שהוא משחק

את מפלצת העשן... כלומר עד שזה נחשף.

נכון, רק בסוף העונה החמישית נודע לו...

וזה גם מעניין לראות שוב בפרספקטיבה מחודשת של איכויות השחקן והידע שלו את הדמות שלו (או חוסר הידע את הדמות שלו לצורך העניין).

tamarhp

New member
כל בנאדם יכול לכתוב סיום יותר מוצלח?

2 אנשים בינתיים כתבו כאן סיומים, ששניהם לדעתי טפשיים ו/או לא מספקים בכלל. עוד לפני סוף העונה פתחו כאן שירשור של הצעות לסיומים ואף אחד לא הרים את הכפפה וכתב סיום. אנשים יודעים רק להתלונן. תן לי סיום אחד שהיה יכול לסיים את הסדרה יפה יותר.

utallking2me

New member
בלתי אפשרי לסיים ברוך כזה בפרק 1,2

צריך עונה שלמה בשביל זה וכל הפירושים והספקולציות של מעריצי הסדרה הרבה פעמיים יצירתיים יותר מהסיום הזה כאילו זה נתן הסבר טוב רק על פן 1 של הסיפור והיו עוד הרבה

utallking2me

New member
ברצינות

לא שולף ככה סתם מהשרוול הייתי יושב ימיים ושעות לחשוב טוב טוב ולסגור עלילה מסודרת במשך עונה שלמה הסיום באופן כללי מתקבל על הדעת אבל הייתי מטפל בהמון נושאים חשובים שלא מטופלים וזה בעיקר בכיוון של המהות של האי איפה זה התחיל וכו'.. יש את ההרגשה של עשינו את הכסף שלנו מה אכפת לנו איך יגיבו

למעלה