הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

השורד

New member
יש בזה משהו

גם אני תהיתי למה פלאשפורוורד לא עובדת אצלי, כי סה"כ גם היא סידרה דומה מבחינת המסתורין והמיתולוגיה, וקיבלתי את התחושה שזה נובע מכך שהדמויות לא בנויות טוב, והחלק הדרמטי מרגיש לי מאולץ ולא עובד. מעניין שפלאשפורוורד גרמה לי פתאום להעריך יותר את העונה הראשונה של אבודים. תמיד החשבתי אותה כעונה פחות טובה של הסידרה, בגלל התעסקות היתר בדמויות והתקדמות עלילתית איטית - אבל בדיעבד כנראה שהעונה הזו בנתה את הקשר ביני לבין האי והדמויות באופן הדרגתי ומוצלח.

daredevilmars1

New member
הזדהות היא אחד הדברים החשובים, אם לא

החשוב ביותר שסיפור צריך. ואת זה אבודים עשתה בצורה מדהימה.

קח יומיים ותחזור אלינו עם משהו יצירתי ../images/Emo13.gif

באמת ולא בעוקצנות. מי שמתלובן / מעביר ביקורת - שיבוא עם תוצר טוב יותר. להעביר ביקורת ולשלול זה הכי קל. אם סיום הסדרה שאהבת לא מצא חן בעיניך - בוא תתעלה על היוצרים (בעיניך) ותעלה לכאן משהו מורכב יותר או פשוט יותר ויסיים את כל ששת העונות בצורה הטובה ביותר - לדעתך. לך על זה! אני אשמח לקרוא מה שיהיה לך לכתוב.

utallking2me

New member
אין טעם

כמה מוצלח שזה לא יהיה זה יהיה סתם קוריוז משעשע לפורום ואם לא רואים את זה מבויים ומשוחק אז זה לא מצדיק את זה מבחינתי. אני לא תסריטאי מקצועי ולא מתפרנס מזה אבל אם ראיתי במשך החיים שלי מאות סרטים עם עלילה מבריקה זה אומר שמסתובבים אי שם בעולם לא מעט תסריטאים טובים ולהפקה יקרה כזו שלא עושה חשבון לכסף לא בעייה לגייס את אחד התותחים הגדולים ביותר לפתור את הבעיה. אם אני הייתי עושה את העונה השביעית אז הדבר היחידי שיכול להסביר את כל הקצוות הלא סגורות זה משהו ממש מהתחום האל טבעי כמו 2 אלים עתיקים שנלחמים באי (וככה זה יכול להסביר איך דאגו שהרלי יזכה בלוטו למשל) או שזה שער גן עדן שעליו יש להגן והאור הוא הפתח או משהו אל-טבעי/אלוהי אחר אבל שתופס קו עלילה עקבי והולך אם זה עד הסוף בגדר :"זה מה שהיה וזהו ! " נכון שזה גם קיטש אבל לא נראה שיש ברירה אחרת לצאת מהתסבוכת הזו , פשוט עלו על עץ גבוה מדי. אפשר גם כדי לעשות את זה עוד יותר מעניין לעשות מין 3,4 אלטרנטיבות לסוף ממש ככה : אופציה א ' אופציה ב' וכו' . כל דבר יותר טוב מלזרוק את זה ככה לאוויר ולהגיד : תדמינו בעצמכם.

tamarhp

New member
נו באמת

2 אלים עתיקים שנלחמים באי? כשבפרק מעבר לים הראו כו-לה אור מסורי, זה הפך לאחד הפרקים הגרועים בעונה. אם היו מראים אלים שנלחמים, אני לא רוצה לחשוב מה היו התגובות. או במילים אחרות - מה שנראה לך כמו פתרון טוב, נראה לאחרים כמו פתרון גרוע. ועובדה שיש לא מעט צופים שכן אהבו את הסוף. זה עניין של טעם וזה עניין של ציפיות. כל אחד ציפה לסוף אחר, וכשהגיע סוף שונה ממה שציפינו - כל אחד קיבל את זה בצורה שונה, יש כאלו שהתאכזבו שזה לא מה שהם ציפו לו ולכן בעיניהם הסוף היה גרוע, ויש כאלו שהופתעו לטובה כי זה היה טוב יותר ממה שהם ציפו לו. ולעשותץ כמה אלטרנטיבות זה גם גרוע. ככה כולם היו אומרים "היוצרים עלו על עץ גבוה ולא ידעו מה לבחור אז הם עשו כמה סופים ואמרו לצופים לבחור בעצמם".

כמה קל לקטר ולהשמיץ

או כמו שכבר כתבתי כאן פעם.. נראה לי שהקשר ההדוק שמעריצי יצרו עם הסדרה הזו, קצת שיבש את דעתם. הסיפור הזה תמיד היה הסיפור של דיימון וקרלטון (שני התסריטאים הגרועים כמו שאתה קורא להם). פבלו רוזנברג (ואני לא ממש מחזיק ממנו האמת) אמר משהו מבריק למועמדת אחת בכוכב נולד ששרה תמיד עם הMP3 שלה.. הוא אמר לה שנראה לו שלפעמים כשהיא שרה ככה היא מתבלבלת וחושבת לרגע שזאת היא שרה מתוך האוזניות. מבין את הקשר.. או שאני צריך להסביר ? :)

utallking2me

New member
וכמה קל להיות חייל נאמן , שתוף מוח

זה כמו שאמרתי שאתה מאוהב במישהו בטירוף והיא חוזרת לך פתאום מאוחר עם ריח של אלכהול וכל מיני סיפורים על חברות ורק ידידים ויש את אלא שלמרות שכל הסימנים מעידים שהיא משטרמת מרוב שהם מאוהבים יספרו לעצמם סיפורים , יצדיקו אותה תמיד ואפילו יהיו ברוגז אם החבר האכפתי שלהם ויתקפו אותו כדי להגן אליה ויש את אלא ,כמוני , שלמרות שהם מאוהבים מעל הראש נשאר להם טיפת היגיון כדי להבין אם כל הכבוד לאהבה העצומה, הבחורה מסובבת אותי ואני לא צריך לשקר לעצמי. אז אני פה בתפקיד החבר המתריע שחוטף את הבוץ רק בגלל שאני אומר את האמת ותראה איזה אניטגוניזם אני מקבל.

Tapudy

New member
את הטיעון הזה אני הכי שונא בעולם

אז זהו? לבן אדם מותר להעביר ביקורת על משהו רק אם הוא יכול לעשות את זה יותר טוב? אם אני לא יכול לכתוב סדרה כמו אבודים אני צריך לקבל כל חרא שהם מגישים לי ולהגיד שהוא נפלא רק כי אני לא יכול לחשוב על משהו יותר טוב? האמת היא שגם אם צוות הכותבים ישב עכשיו שנתיים וינסה למצוא סוף אמיתי לכל התעלומה הם בחיים לא יגיעו אליו. הם סיבכו את עצמם כל כך שאין דרך לקשור את הכל בלי איזה כוח לא הגיוני כמו "זה הכל קסם של ג'ייקוב". אבל האם צריך להריע להם שהם לא ניסו להסביר כי הם בעצמם חירבנו את העלילה? ממש לא! הם היו צריכים לעשות עלילה סגורה מספיק מלתכחילה בשביל שהם לא יצטרכו להגיע למצב הזה.

tamarhp

New member
תקרא את ההודעה שלו למעלה

הוא כתב "כל בן אדם שני כאן בפורום יכול לכתוב סיום מוצלח יותר מהתסריטאים האלה". אם כך, שיוכיח שהוא צודק.

איפה היה האי הוסבר כבר מזמן

באי יש מצבור של "חומר אקזוטי" המאפשר לו לנוע ב"חורי תולעת" במרחב-זמן. לכן אין לו מקום קבוע או זמן קבוע. המונחים בהם השתמשתי הם מונחים פיסיקליים אמיתיים וההסבר ניתן כבר מזמן, בעיקר בסרטון האוריינטציה של תחנת הסחלב. בכל מקרה זה לא פרט מהותי בסידרה אלא רק רקע, כך שגם מי שפיספס או לא מכיר את המושגים הפיסיקליים - לא נורא. ההיפך, דווקא טוב שהמפיקים יצרו סביבה שאפשר להסביר אותה גם באמצעות פיסיקה "אמיתית" וגם באמצעות מיסטיקה, כל אחד לפי מה שמדבר אליו.

Tapudy

New member
יבוא יום ותבינו את האמת המרה

כל מה שהיוצרים המציאו אי פעם בסדרה היה סתם בשביל ליצור סיפור מכלום. למשל, זה שהאי זז זה אידיוטי לחלוטין וההסבר של חורי תולעת הוא פתטי. הסיבה האמיתית שהם הכניסו את האלמנט הזה היה בשביל שלוק יוכל להגיד משפט בומבסטי כמו "אנחנו חייבים להזיז את האי" בתחילת עונה ואז שנהיה במתח עונה שלמה לראות מה הכוונה. אחר כך שראינו את זה ניסינו להבין מה המשמעות של זה לסיפור. מכיוון שבסוף לא היתה שום חשיפה משמעותית התברר שאין לזה משמעות למיתולוגיה או לסיפור. גם אין שום הסבר פסודו מדעי הגיוני. אז נשארנו עם כלום.

ההסבר הוא לא פתטי, הוא מבוסס על פיסיקה אמיתית

אתה יכול לומר "לא היה צורך בהזזות זמן ומרחב", כמו שאתה יכול לומר "לא היה צורך במפלצת עשן" או "לא היה צורך ברופא" או "לא היה צורך בזוג קוריאני". אבל המפיקים החליטו שזה חלק מהסיפור, ודווקא החלק הזה הוסבר היטב ואין בו שום תעלומה ושום מיסתורין. אפילו הדפים שדניאל החזיק כללו נוסחאות פיסיקליות אמיתיות ונכונות, למרות שראו אותם רק שנייה או שתיים.

קראתי כבר הרבה הרבה שטויות כאן

אבל זה: יש את ההרגשה של עשינו את הכסף שלנו מה אכפת לנו איך יגיבו פשוט לא ברור בעליל.

Tapudy

New member
אנחנו אמורים לכתוב את הסיום???

אז מה, עכשיו לוסט זה סיפור שאנחנו אמורים לכתוב אותו כי הכותבים עשו עבודה גרועה?! חוץ מזה, זו בדיוק הנקודה. לא יכול להיות סיום מספק וטוב לסדרה כי במהלך הדרך הכותבים הרסו לעצמם כל סיכוי לצאת מהפלונטר. לא הייתה להם כוונה בכלל לתת לנו תשובות. המטרה היחידה שלהם הייתה לא ליפול בחור עלילה גדול מספיק שיוכיח כמה הם מרמים אותנו.

ליעדון

New member
אני הייתי המום כשקראתי את ההודעה שלך

אבל אני מניח שאתה צעיר מכדי להעריך אומנות, או לפחות להעריך את יוצריה. מבין את האכזבה שלך, אבל זו פשוט לא הסידרה שחשבת שהיא. שחרר כפרה ולך תראה משהו באמת קצת יותר בידיוני שיספק אותך. הכח של האבודים זה ההסתמכות על הדימיון הפורה של הצופה שישלים בעצמו את התסריט, בניגוד לסדרות אחרות שמזלזלות באינטיליגנציה שלך ופונות למכנה המשותף הנמוך ביותר.

למעלה