הסבר מפורט ומדוייק לאכזבת המעריצים

utallking2me

New member
הוא העלילה הראשית

הוא רקע לעשרות העלילות המשניות של הדמיות , שהיו הדבר הכי יפה בסדרה , אבל הוא עדיין ה-עלילה הראשית נראה שהוא היה חיוני לשלמות העולם וסופו מסמל את סוף העולם והאנרגיות שבו מונעות את סוף העולם אתה לא יכול להגיד אני מטפל רק בחלק מהחבילה , יש בסדרה הזו חבילה שלכולה צריך להתייחס ברצינות ולפחות להגיע לרמה של בזיון.

tamarhp

New member
לא הוא לא העלילה הראשית

הוא המקום לעלילה וחלק מהגורמים בעלילה אבל העלילה מסתובבת סביב הדמויות והקשרים ביניהם. לא סתם הסדרה נקראת אבודים - על שם האנשים, לא על המקום בו הם נמצאים.

utallking2me

New member
לא היה בניהם קשרים בלי המקום הזה

כמה אנרגיות הושקעו באי הזה מה ווידמור חיפש שמה ? מה הוא היה עושה אם מקור האנרגיה הזה? ולמה בן אמר שאם וידמור יגיע לאי כולם גם האבודים וגם האחרים ימותו? איך ווידמור עשה את כל הכסף שלו? הוא בסה"כ היה בחור צעיר שגורש בשנות החמישים מהאי למה וידמור רצה ללכוד את בן?שילמד אותו להגיע לאי? למה האחרים חיסלו כל כך הרבה אנשים מהמטוס ובגנבה ? לא יכולו לבוא ולרסס את כולם חוץ מהמעומדים? למה ג'יקוב לא מצא דרך אלגנטית יותר להביא ואתם לאי בלי להפיל מטוס שלם ולהרוג את רוב הניצולים שבו? הנה רק הסיפור של וידמור לא שווה איזשהו הסבר ? פשוט התעלמו ממנו? ומה הסיפור של דאהרמה? בשביל מה דזמונד הביא לאי אנשים כל הזמן? למה כולם היו חייבים לחזור לאי? למה בן אמר לניצולי אושינייק 6 שהם חייבים לחזור אם הם לא רוצים לחבריהם ימותו? מה היה כל הקטע של החיסולים שבן ארגן לסעיד ? את מי הוא חיסל ? את אנשי ווידמור? אלו שאלות יותר חשובות בעיניי מהסוס ודב הקוטב למשל אתה יכול להגיד שנגמרה הסדרה בלי התשובות לזה?

tamarhp

New member
תשובות

1. האי היה ועדיין הרקע לעלילה. ממליצה לך לקרוא כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1710999 "מה ווידמור חיפש שמה ? מה הוא היה עושה אם מקור האנרגיה הזה?" למה זה משנה? "למה בן אמר שאם וידמור יגיע לאי כולם גם האבודים וגם האחרים ימותו?" בן אמר הרבה דברים. בן בעיקר פחד מווידמור, לא צריך להאמין לכל שקר שהוא אמר. מלבד זאת, יתכן שהוא האמין שווידמור יהרוג את כולם כמו שאכן כמעט קרה, כי קימי הרג ללא רחמים. "איך ווידמור עשה את כל הכסף שלו? הוא בסה"כ היה בחור צעיר שגורש בשנות החמישים מהאי" זו נראית לך כמו שאלה משמעותית? הוא עשה את הכסף כמו שכל בנאדם עושה כסף. עבד וניהל עסקים כמו שריך. זו לא ממש תעלומה. ראינו שבאי הוא היה מנהיג, כנראה שיש לו שאיפות גדולות ויכולת כריזמתית שעזרו לו להסתדר טוב מאד. לא חסרים אנשים בעולם שלנו שבנו את האימפריה שלהם מ-0, ביניהם גם כמה מהאנשים העשירים ביותר בעולם. גם אובאמה היה פעם חצי כושי מסכן. "למה האחרים חיסלו כל כך הרבה אנשים מהמטוס ובגנבה ? לא יכולו לבוא ולרסס את כולם חוץ מהמעומדים?" א. מי אמר שהיה להם גז? ב. מי אמר שהמטרה היתה להרוג? הם חטפו אותם כדי שיצטרפו אליהם, והם לא היו מעוניינים בכולם אלא רק בחלק (גודווין עשה רשימות). ג. לא נראה לי שמישהו מהם ידע על המועמדים. אפילו ריצ'ארד לא ידע. "למה ג'יקוב לא מצא דרך אלגנטית יותר להביא ואתם לאי בלי להפיל מטוס שלם ולהרוג את רוב הניצולים שבו?" מה זה משנה מה הדרך שהם הגיעו? לא ראינו שלג'ייקוב איכפת יותר מדי מכמה אנשים ימותו, העיקר שהמועמדים שלו יגיעו בשלום, וזו היתה הדרך שלו. זו באמת נראית לך תעלומה משמעותית? נו באמת. על כל דבר אפשר לשאול למה ככה. למה ג'ייקוב בלונדיני ואחיו שחור? למה לג'ק קראו ג'ק ולא טום למשל? על הכל אפשר לשאול למה... "הנה רק הסיפור של וידמור לא שווה איזשהו הסבר ? פשוט התעלמו ממנו?" ווידמור אף פעם לא היה מעניין במיוחד, ואם היו מסבירים את הסיפור שלו היית מקבל בפורום שירשור שלם של "איזה פרק מעאפן, במקום להתקדם עם העלילה של הניצולים קיבלנו פרק על האדם הכי משעמם בעולם אחרי זואי". כמו שהיה עם ריצ'ארד. "ומה הסיפור של דאהרמה?" שום סיפור. חבורת מדענים שבאה לחקור את היכולות של האי. כבר קיבלנו על זה מספיק הסברים מהסרטונים שלהם. "בשביל מה דזמונד הביא לאי אנשים כל הזמן?" דזמונד לא הביא אנשים. ג'ייקוב הביא. כדי להוכיח לאחיו שיש אנשים טובים בעולם ולא כולם רעים. "למה כולם היו חייבים לחזור לאי?" 1. כי סמוקי גרם להם לחשוב ככה (הוא תמרן את לוק, שתמרן בלי כוונה את ג'ק, וכו'). 2. כל אחד חזר לאי מסיבה אחרת, למשל קייט רצתה לחזור כדי לחפש את קלייר. 3. ג'ייקוב היה זקוק להם כי הם המועמדים להחליף אותו. "למה בן אמר לניצולי אושינייק 6 שהם חייבים לחזור אם הם לא רוצים לחבריהם ימותו?" ככל הנראה זה מה שבן חשב, בגלל שסמוקי הטעה אותו. ראינו שסמוקי התחזה לג'ייקוב בבקתה ותמרן את כולם. או שבן סתם רצה לחזור לאי ושיקר כדי לשכנע אותם. "מה היה כל הקטע של החיסולים שבן ארגן לסעיד ? את מי הוא חיסל ? את אנשי ווידמור?" נראה ככה. נקמה אישית. "אלו שאלות יותר חשובות בעיניי מהסוס ודב הקוטב למשל אתה יכול להגיד שנגמרה הסדרה בלי התשובות לזה?" בהחלט. השאלות האלו לא מעניינות בכלל. הרבה יותר מעניין אותי למה מייקל תקוע על האי בעוד אחרים לא, זה נראה לי כמו פשלה של היוצרים. והרבה יותר מעניין אותי מה היה הסיפור של אילנה והקשר שלה לג'ייקוב, והבנתי שזה אכן צולם ויהיה בתוספות של הDVD. בכל מקרה אני מרגישה שרוב השאלות החשובות באמת - נענו ברמה מספיק מספקת בלי להשתמש בהרצאות מדעיות פיזיקליות משעממות.

הסיבה הלא רשמית שמייקל נעדר מהסיום...

היא שהרולד פירנאו די השמיץ את הסידרה לאחר שהרגו את מייקל והמפיקים לא כל-כך סלחו לו. כמובן שלא אמרו את זה במפורש, כמו שלא אמרו במפורש למה הרגו את אנה לוסיה (יש!) והעלימו את ליבי. כביסה מלוכלכת שומרים בפנים. (אגב, גם ג'ימי קימל אמר למייקל תודה על זה שהוא הרג את אנה לוסייה... הזדהיתי קשות)

JohnLocke

New member
הוא הופיע כבר בעונה 6

בתור לוחש, אז אין שום סכסוך עם הסדרה. בגלל שהוא לוחש, הוא כנראה לא הצליח לעבור הלאה עם שאר הלוסטיז לעולם המעבר.

murphy

New member
לא העלימו את ליבי

היא נתפסה על נהיגה בשכרות ונכנסה לכלא ואנה לוסיה אמרה מראש שהיא רוצה לבוא לעונה אחת

לזה בדיוק התכוונתי ב"העלימו"

היא היתה אמורה להיות דמות משמעותית יותר עד שהשחקנית נתפסה וכו'. כנ"ל אגב גם בנוגע למיסטר אקו שפשוט רצה לחזור לאנגליה: המפיקים אמרו שהיו להם תוכניות גדולות לגביו אבל "מעז יצא מתוק כי עקב עזיבתו חיזקנו באופן משמעותי את התפקיד של בן". וטוב שכך, הרבה יותר קל להגיד מייקל אמרסון מאשר אדוואלה אקינואויה-אגבאג'ה.

murphy

New member
כמה דברים

קודם כל, מייקל אמרסון הוא שחקן מעולה בצורה מפתיעה אפילו (מה שמזכיר לי שאני צריך לראות שוב את המסור, הוא משחק שם) אני משער שבמקור הענן השחור היה אמור להתקיים בתוך אקו (שגם הוא שחור בצורה מאוד מפתיעה) אבל כנראה בגלל הסיבה שכתבת הוחלט שהענן השחור יבין שהוא לא מתאים והתפקיד יעבור לג'ון. וכן, נראה לי שליבי ווולט הם היחידים שבאמת נשארו בגדר מיסתורין מבחינת הסיפור שלהם, כל אחת מהסיבה שלה.

השורד

New member
אם היית רואה את המשפט הזה לפני הסיום

היית מגחכת. עכשיו פתאום את מיישרת קו עם התירוץ שהמפיקים נתנו. הרי אף אחד לא התעסק יותר מדי בדמויות אף פעם, כולם התעסקו וכתבו על המיתולוגיה של האי וניסו לענות על שאלה. אין לי בעיה שאהבת את הפינאל ושהוא מספק אותך. אבל את לא יכולה פתאום אחרי הפינאל לשנות את דעתך ברגע אחד על כל הסידרה, ולהגיד שמה שחשוב הוא שסעיד עם שאנון בסוף, ולא שאלות גדולות על המיתולוגיה שלא נענו.

tamarhp

New member
לא נכון

תסתכל בשירשורים ישנים בפורום. כתבנו הרבה על זה שהסדרה ייחודית בכך שהיא מתעסקת הרבה בדמויות, אנחנו מכירים אותם לעומק ולרוחב, מסוגלים לנתח אותם, וכו'. אתה לא יכול להגיד ששיניתי את דעתי בלי שאתה מכירא אותי ואת הדיעות הקודמות שלי. :)

myaron

New member
../images/Emo45.gif

איך אפשר להגיד שהסדרה היא לא בעיקר על האנשים כשבעונות הראשונות הכרנו את העבר של כל דמות וגם בהמשך רוב הפרקים היו מרוכזים סביב דמות אחת, גם על האי וגם מחוץ לו?

בעברית היא ברבים - באנגלית זה יכול להיות

"אבוד" ע"ש ג'ק

tamarhp

New member
אבל לא רק הוא היה אבוד :)

ג'ייקוב אומר בפירוש שכולם אבודים, כולם פגוומים, כולם באו מחיים לא טובים... האמת שלא אהבתי את ההתמקדות-יתר בג'ק בסדרה...

GeJuFan

New member
אכן, אני חייבת לומר

שזו אחד הפעמים שבו מי שתרגם את השם עשה עבודה טובה. עכשיו אם רק המתרגמים של הסרטים בארץ ילמדו מהמתרגמים של הסדרות טלוויזיה...

Tapudy

New member
אבל הדרמה בסדרה הייתה בדיחה

כל סדרה וכמעט כל סיפור בידיוני שנכתב מתעסק בסוף בדמויות! בתחום הזה אבודים הייתה מאוד מאוד חלשה. אם הייתי רוצה לראות דרמה טובה הייתי רואה את הסופרנוס. לעזאזל, אפילו בוורלי הילס 90210 עשו דרמה פי אלף יותר טובה. רק שהם לא הוליכו את הצופים שולל עם מיסתורין חסר פשר. בסדרה כמו הסופרנוס הייתי יכול לומר שזה לא כזה משנה איך זה נגמר כי המטרה של הסדרה הייתה ליצור דרמה טובה והמטרה הוצגה. באבודים שפתאום הגרסה היא שהכל זה דרמה זה באמת בדיחה.

JohnLocke

New member
התעלומות היו פאזל

ואהבנו לדבר על התעלומות כי זה היה מעין מאמץ קבוצתי של "מעניין מה זה אומר", "מעניין איך הסצינה הזאת תתחבר עם מה שקרה בסצינה ההיא". אבל אם לא היינו נקשרים לדמויות, לא היה איכפת לנו מכל הדברים האלו, לא היינו ממשיכים לראות את הסדרה. אני רואה את "פלאשפורוורד" אבל אין לי שום רצון לדבר על התעלומות כי אני לא מתחבר לאף דמות שם. אם תחשוב על הרגעים הכי גדולים של הסדרה, הם תמיד היו קשורים באיזשהו אופן לדמויות אהובות, שום דבר לא היה מנותק וקשור רק למיתולוגיה.

tamarhp

New member
../images/Emo45.gif פלאשפורוורד פישלה

בכך שהדמויות לא מספיק מעניינות. מארק הוא דמות מעצבנת וחלשה. דימיטרי - אמרו לנו מהרגע הראשון שהוא הולך למות אז באופן אוטומטי לא נקשרנו אליו. וכן הלאה. הדמויות שטוחות, אנחנו לא מכירים אותם לעומק, ולא מתחברים אליהם.

למעלה