הסדרות שהכי השפיעו עלינו

It's Always Sunny

Well-known member
כבר תקופה ארוכה מתגלגל לי בראש משהו שיכול להיות קשור לפורום הזה, לא הייתי בטוחה לאן לשרשר אז החלטתי ללכת על שרשור אוף :)
לפני שנה בערך חיפשתי סדרות חדשות לראות ואז נתקלתי בחיפוש בבלוג קפה+טלוויזיה בפוסט ישן שביקש מהגולשים לבחור את שלוש הסדרות שהכי השפיעו עליהם. החלטתי לגלול בפוסט כדי לראות אם משהו שם יעניין אותי ואז גם אני חשבתי על אילו סדרות הכי השפיעו עליי. והצלחתי למצוא את השלוש שלי די מהר. חשבתי בשביל הכיף לרשום אותן פה :) בלי לפרט יותר מדי כמובן

הראשונה: דוקטור הו- כי זו הסדרה הראשונה שראיתי בבינג' וחוץ מזה, זו גם הסדרה הראשונה שישבתי לראות מההתחלה באופן אקטיבי.
השנייה: באפי קוטלת הערפדים- חוץ מהעובדה שצפיתי בה שוב (שוב) היא גם הכירה לי הרבה סדרות שלא היה סיכוי שאכיר לפני שראיתי אותה. לא ראיתי והכרתי הרבה דברים לפני שראיתי אותה.
השלישית: חוק וסדר: מדור מיוחד- כי אם אני לא טועה זאת הייתה הסדרה הראשונה שקראתי בגללה פאנפיקים :-D סתם, לא. קשה לי להסביר למה היא כל כך חשובה לי, אני מניחה שזה פשוט מכיוון שהייתי ממש מחוברת לדמויות שלה כשצפיתי בה לראשונה.

בנוסף, באחת התגובות מישהו ציינה Honorable Mentions והחלטתי שגם אני רוצה. בהתחלה רשמתי לעצמי מלא סדרות אבל אז החלטתי לצמצם רק לאחת משמעותית (בהתחלה רציתי שזה יהיה HIMYM אבל אז החלטתי שהיא פחות מתאימה לי להגדרה הזו), אז חשבתי על זה הרבה והחלטתי לרמות טיפה ולציין את סדרות יקום החץ. אם הייתי חייבת לבחור אחת זו הייתה החץ. מהסיבה הפשוטה שהיא התחילה את היקום הזה, ויצא לי לצפות בו מתפתח ומצאתי את עצמי לפני שנתיים צופה בכל הסדרות כדי להיות מעודכנת בכל מה שקורה ביקום הזה. אף סדרה אחת לא גרמה לי לצפות בכל כך הרבה סדרות בו זמנית.

אני רוצה גם לציין שבאופן מעניין מאוד את השלוש סדרות שציינתי למעלה צפיתי עם אח שלי לפחות פעם אחת, שתיים מהן הוא הכיר לי ואחת מהן אני הכרתי לו :) (טוב, טכנית באפי הומלצה לו, אני פשוט החלטתי לקחת את ההמלצה ולצפות בה, אחת ההחלטות הטובות שעשיתי :-):)

Lhuna3

Well-known member
כבר תקופה ארוכה מתגלגל לי בראש משהו שיכול להיות קשור לפורום הזה, לא הייתי בטוחה לאן לשרשר אז החלטתי ללכת על שרשור אוף :)
לפני שנה בערך חיפשתי סדרות חדשות לראות ואז נתקלתי בחיפוש בבלוג קפה+טלוויזיה בפוסט ישן שביקש מהגולשים לבחור את שלוש הסדרות שהכי השפיעו עליהם. החלטתי לגלול בפוסט כדי לראות אם משהו שם יעניין אותי ואז גם אני חשבתי על אילו סדרות הכי השפיעו עליי. והצלחתי למצוא את השלוש שלי די מהר. חשבתי בשביל הכיף לרשום אותן פה :) בלי לפרט יותר מדי כמובן

הראשונה: דוקטור הו- כי זו הסדרה הראשונה שראיתי בבינג' וחוץ מזה, זו גם הסדרה הראשונה שישבתי לראות מההתחלה באופן אקטיבי.
השנייה: באפי קוטלת הערפדים- חוץ מהעובדה שצפיתי בה שוב (שוב) היא גם הכירה לי הרבה סדרות שלא היה סיכוי שאכיר לפני שראיתי אותה. לא ראיתי והכרתי הרבה דברים לפני שראיתי אותה.
השלישית: חוק וסדר: מדור מיוחד- כי אם אני לא טועה זאת הייתה הסדרה הראשונה שקראתי בגללה פאנפיקים :-D סתם, לא. קשה לי להסביר למה היא כל כך חשובה לי, אני מניחה שזה פשוט מכיוון שהייתי ממש מחוברת לדמויות שלה כשצפיתי בה לראשונה.

בנוסף, באחת התגובות מישהו ציינה Honorable Mentions והחלטתי שגם אני רוצה. בהתחלה רשמתי לעצמי מלא סדרות אבל אז החלטתי לצמצם רק לאחת משמעותית (בהתחלה רציתי שזה יהיה HIMYM אבל אז החלטתי שהיא פחות מתאימה לי להגדרה הזו), אז חשבתי על זה הרבה והחלטתי לרמות טיפה ולציין את סדרות יקום החץ. אם הייתי חייבת לבחור אחת זו הייתה החץ. מהסיבה הפשוטה שהיא התחילה את היקום הזה, ויצא לי לצפות בו מתפתח ומצאתי את עצמי לפני שנתיים צופה בכל הסדרות כדי להיות מעודכנת בכל מה שקורה ביקום הזה. אף סדרה אחת לא גרמה לי לצפות בכל כך הרבה סדרות בו זמנית.

אני רוצה גם לציין שבאופן מעניין מאוד את השלוש סדרות שציינתי למעלה צפיתי עם אח שלי לפחות פעם אחת, שתיים מהן הוא הכיר לי ואחת מהן אני הכרתי לו :) (טוב, טכנית באפי הומלצה לו, אני פשוט החלטתי לקחת את ההמלצה ולצפות בה, אחת ההחלטות הטובות שעשיתי :-):)
יפה!

לי קשה מאוד לבחור 3, אבל אני חושבת ש"אוז" היתה הראשונה שממש השפיעה עלי בצורה עוצמתית רגשית.
אני אנסה לחשוב בהמשך איזה עוד 2 מתאימות להגדרה.

אגב, למה את מתכוונת בכך שבאפי הכירה לך סדרות אחרות? ואיזה? :)

It's Always Sunny

Well-known member
יפה!

לי קשה מאוד לבחור 3, אבל אני חושבת ש"אוז" היתה הראשונה שממש השפיעה עלי בצורה עוצמתית רגשית.
אני אנסה לחשוב בהמשך איזה עוד 2 מתאימות להגדרה.

אגב, למה את מתכוונת בכך שבאפי הכירה לך סדרות אחרות? ואיזה? :)
באפי גרמה לי להכיר את האתר המסך המפוצל, דרכם התחלתי לקרוא ניתוחים על הפרקים ובמקום לסיים פרק ולהתחיל פרק נוסף, ישבתי וקראתי. הסדרה הכירה לי את אנג'ל כמובן, פיירפלי, ורוניקה מארס, בית הבובות (של ווידון), בנות גילמור (דרך האתר) ובטח עוד שאני לא מצליחה לחשוב עליהן כרגע.

בנוסף, הדיון של הבלוג הזה גרם לי לתהות קצת האם בחרתי את הסדרות שבחרתי כי הן האהובות עליי. והאם סדרה יכולה להשפיע עלינו גם אם היא לא הכי אהובה (מניחה שזה אפשרי). בכל אופן, ניסיתי לחשוב מה הסדרה האהובה עליי ועוד לא מצאתי את התשובה

טוני החתול

Well-known member
מנהל

בהחלט נושא מעניין.
זה כמובן תלוי גם איך כל אדם מגדיר בשביל עצמו מה זה "השפיע".
בשבילי לפחות בשביל שמשהו ישפיע זה גם צריך להיות בעבר, כי ככה זה משפיע על העתיד (ההווה)

בכל מקרה הבחירה הראשונה היא קלה מאוד - באפי קוטלת הערפדים. גרמה לי להבין כמה אפשר לעשות בטלוויזיה. וגם השפיעה עלי כנראה לכך שאני מאוד אוהב שילוב של דרמה וקומדיה.
בחירה שניה היא לדעתי הסופרנוס. הרמה של הדרמה. ואני זוכר שבסדרה הזאת קלטתי לראשונה שסדרה טובה יכולה לעשות פרק שהוא כמו סרט קולנוע.
בחירה שלישית אני בוחר בסיינפלד. סיינפלד לחלוטין עיצבה אותי כצופה טלוויזיה. למדתי להכיר את הדמויות. להבין כמה אפשר לעשות גם ממצבים פשוטים, את רמות האבסורד שאפשר להגיע אליהם. גם לימדה אותי איזה דברים מעניינים אפשר לעשות בפורמט פשוט - כמו הפרק ההפוך.

Lhuna3

Well-known member
באפי גרמה לי להכיר את האתר המסך המפוצל, דרכם התחלתי לקרוא ניתוחים על הפרקים ובמקום לסיים פרק ולהתחיל פרק נוסף, ישבתי וקראתי. הסדרה הכירה לי את אנג'ל כמובן, פיירפלי, ורוניקה מארס, בית הבובות (של ווידון), בנות גילמור (דרך האתר) ובטח עוד שאני לא מצליחה לחשוב עליהן כרגע.

בנוסף, הדיון של הבלוג הזה גרם לי לתהות קצת האם בחרתי את הסדרות שבחרתי כי הן האהובות עליי. והאם סדרה יכולה להשפיע עלינו גם אם היא לא הכי אהובה (מניחה שזה אפשרי). בכל אופן, ניסיתי לחשוב מה הסדרה האהובה עליי ועוד לא מצאתי את התשובה
אה, מגניב!

לגבי השאלה בסוף... שאלה טובה. אני גם מניחה שזה אפשרי באופן עקרוני, למרות שאצלי אישית קשה לי לדמיין שסדרה שלא מאוד אהבתי היתה משפיעה עלי.

It's Always Sunny

Well-known member
בכל מקרה הבחירה הראשונה היא קלה מאוד - באפי קוטלת הערפדים. גרמה לי להבין כמה אפשר לעשות בטלוויזיה. וגם השפיעה עלי כנראה לכך שאני מאוד אוהב שילוב של דרמה וקומדיה.
בחירה שניה היא לדעתי הסופרנוס. הרמה של הדרמה. ואני זוכר שבסדרה הזאת קלטתי לראשונה שסדרה טובה יכולה לעשות פרק שהוא כמו סרט קולנוע.
בחירה שלישית אני בוחר בסיינפלד. סיינפלד לחלוטין עיצבה אותי כצופה טלוויזיה. למדתי להכיר את הדמויות. להבין כמה אפשר לעשות גם ממצבים פשוטים, את רמות האבסורד שאפשר להגיע אליהם. גם לימדה אותי איזה דברים מעניינים אפשר לעשות בפורמט פשוט - כמו הפרק ההפוך.
איזה מגניב :-): לא ראיתי הסופרנוס וסיינפלד עדיין, מקווה לראות בעתיד. הבנתי שסיינפלד הייתה די פורצת דרך (אני בטוחה שהיא עדיין נחשבת פורצת דרך? תקן אותי אם אני טועה)

didalf

Well-known member

אני גם לא בטוחה איך להגדיר משפיע. אף סדרה לא באמת גרמה לי לעשות שינוי משמעותי בחיים למשל.

ברמה של "וואו זה לא טלוויזיה זה יצירת אומנות" הייתי אומרת ששובר שורות, הסמויה ואחים לנשק.
ברמת אובססיה ורמות אמוציונליות שסדרה הצליחה להוציא ממני הייתי אומרת שיימלס וה100. בנוסף שתיהן גרמו לי להתחבר יותר לעומק לאנשים בפורום ולהכיר חלק גם מבחוץ.

LeAnnDylan

Well-known member
אני מניחה שאפשר לחשוב על "משפיעה" בשתי הדרכים שציינתן. אם אני מסתכלת על סדרת טלוויזיה שהביאה לי הרבה חברויות (ומריבות:-D) אז אני מניחה שעקרות בית נואשות, גיבורים ואמריקן איידול יהיו בטופ 3:-D וכן, גם המאה, אבל אמרנו טופ 3, לא? |תוהה|

אבל אם אני הולכת על משפיעה כמו שאור הסתכלה על זה - כזאת שמובילה אותי לעוד סדרות אחרות אז נראה לי שבזכות רובי של וואנס, אמילי של נקמה, לקסה של המאה ואוליביה של פרינג' ראיתי עוד סדרות שאולי לא הייתי טורחת לבדוק לעולם אם לא הייתי אוהבת את הדמויות שלהן בסדרות שציינתי. אז אני מניחה שאלו יהיו הסדרות שהשפיעו עליי? 🤷‍♀️

מילי08

Well-known member
בבלוג קפה+טלוויזיה
אחלה בלוג. פעם הייתי קוראת שם קצת
כדי לראות אם משהו שם יעניין אותי ואז גם אני חשבתי על אילו סדרות הכי השפיעו עליי. והצלחתי למצוא את השלוש שלי די מהר. חשבתי בשביל הכיף לרשום אותן פה :) בלי לפרט יותר מדי כמובן

מגניב!
די דומה לי.
קשה לבחור 3 ייחודיות. על שתיים אני יודעת בודאות והשלישית דרשה מחשבה.
אז ככה, לפי סדר כרונולוגי:
Homicide- Life on the Street תקבל את הבכורה. צפיתי בה עוד בתור תיכוניסטית בערוץ 1 והיא היתה כל כך טובה וכל כך חזקה עם דמויות מגוונות ואדירות. שם גם התאהבתי באנדרה בראוור. צפייה שניה לא שינתה את הרושם הזה. בעיני היא טובה יותר מסדרות מופת כמו הסמויה (של אותו יוצר)
השנייה היא Doctor Who כמובן, שהפכה אותי לפאנגירל אמיתית ודרכה גם הגעתי לתפוז. סדרה שהוכיחה שהיא יכולה להיות לואוטקית והזויה וחכמה ומרגשת בו זמנית
האחרונה היא, אין הפתעות, Buffy the Vampire Slayer. הגעתי אליה באיחור משמעותי כי לא היה לי הוט ולקח זמן עד שגיליתי את עולם ההורדות... והיא היתה וואו. כל כך סוחפת ושונה ומיוחדת
מעניין, זאת שאלה טובה. היחידה שאולי הושפעתי לגביה כי קראתי עליה המון במגזין טלוויזיה שאהבתי היא באפי. היה שם כותב שהיה מעריץ מושבע ואני חושבת שהוא הסיבה שגרמה לי לרצות להכיר את הסדרה. 6 הפעמים הנוספות שצפיתי כנראה מעידות שבאמת אהבתי אותה :-D
וואלה. לא הייתי חושבת. א - כי לא ידעתי שצפית בה; ב - כמו שלונה כתבה נראה שהיום היא קצת אנאכרוניסטית
ברמת אובססיה ורמות אמוציונליות שסדרה הצליחה להוציא ממני הייתי אומרת שיימלס וה100.
לא! באמת?

It's Always Sunny

Well-known member
אני מניחה שאפשר לחשוב על "משפיעה" בשתי הדרכים שציינתן. אם אני מסתכלת על סדרת טלוויזיה שהביאה לי הרבה חברויות (ומריבות:-D) אז אני מניחה שעקרות בית נואשות, גיבורים ואמריקן איידול יהיו בטופ 3:-D וכן, גם המאה, אבל אמרנו טופ 3, לא? |תוהה|

אבל אם אני הולכת על משפיעה כמו שאור הסתכלה על זה - כזאת שמובילה אותי לעוד סדרות אחרות אז נראה לי שבזכות רובי של וואנס, אמילי של נקמה, לקסה של המאה ואוליביה של פרינג' ראיתי עוד סדרות שאולי לא הייתי טורחת לבדוק לעולם אם לא הייתי אוהבת את הדמויות שלהן בסדרות שציינתי. אז אני מניחה שאלו יהיו הסדרות שהשפיעו עליי? 🤷‍♀️
הייתה תקופה כשאהבתי דמויות מסוימות אז צפיתי בשאר הסדרות של השחקנים ששיחקו אותן, אז אני מבינה למה את מתכוונת. אהבתי שכל הדמויות שהשפיעו עלייך הן דמויות של נשים :)

Lhuna3

Well-known member
אוקיי אם מתייחסים למשמעות של משפיעה בתור משהו שגרם לי לצפות בהרבה דברים אחרים, אז אני מניחה שוונדהויז'ן, רק שזה לא בגלל הסדרה עצמה, אלא בגלל שלפני עלייתה היתה כזאת התרגשות בפורום שרציתי להיות חלק ממנה, וזה גרם לי לצפות בפעם הראשונה ב-23 סרטי מארוול שהיו לפניה, אחרי שכל השנים לא רציתי בכלל לצפות בכלום מהז'אנר הזה.

It's Always Sunny

Well-known member
ברמה של "וואו זה לא טלוויזיה זה יצירת אומנות" הייתי אומרת ששובר שורות, הסמויה ואחים לנשק.
ברמת אובססיה ורמות אמוציונליות שסדרה הצליחה להוציא ממני הייתי אומרת שיימלס וה100. בנוסף שתיהן גרמו לי להתחבר יותר לעומק לאנשים בפורום ולהכיר חלק גם מבחוץ.
מגניב :) דיברתי לא מזמן עם אחי שלי על ההמלצה שלך על שיימלס, הוא גם התחיל לראות את שיימלס מתישהו השנה

Homicide- Life on the Street תקבל את הבכורה. צפיתי בה עוד בתור תיכוניסטית בערוץ 1 והיא היתה כל כך טובה וכל כך חזקה עם דמויות מגוונות ואדירות. שם גם התאהבתי באנדרה בראוור. צפייה שניה לא שינתה את הרושם הזה. בעיני היא טובה יותר מסדרות מופת כמו הסמויה (של אותו יוצר)
אני יודעת שאני אומרת את זה על הרבה (הרבה :-D) סדרות אבל כל כך בא לי לצפות ברצח מאדום לשחור. יום אחד זה יקרה, פשוט היו לה קרוס אוברים עם חוק וסדר וכרגע ראיתי שתי עונות של חוק וסדר, אז כשאני אתקדם עם חוק וסדר, אני אצפה ברצח מאדום לשחור :-):
(אני יודעת שטכנית אני יכולה לצפות בה בנפרד אבל אם אני כבר צופה בחוק וסדר אני מעדיפה לצפות בהן ביחד)

It's Always Sunny

Well-known member
אוקיי אם מתייחסים למשמעות של משפיעה בתור משהו שגרם לי לצפות בהרבה דברים אחרים, אז אני מניחה שוונדהויז'ן, רק שזה לא בגלל הסדרה עצמה, אלא בגלל שלפני עלייתה היתה כזאת התרגשות בפורום שרציתי להיות חלק ממנה, וזה גרם לי לצפות בפעם הראשונה ב-23 סרטי מארוול שהיו לפניה, אחרי שכל השנים לא רציתי בכלל לצפות בכלום מהז'אנר הזה.
הייתי אומרת זו חתיכת השפעה :-P:
אני לא בטוחה מה גרם לי לצפות בכל סרטי מארוול, אולי זו הייתה סוכני שילד

מילי08

Well-known member
אהבתי שכל הדמויות שהשפיעו עלייך הן דמויות של נשים
דילן היא אחת הנשים שהכי מפרגנות לנשים (מפורסמות) אחרות
סדרות אבל כל כך בא לי לצפות ברצח מאדום לשחור. יום אחד זה יקרה, פשוט היו לה קרוס אוברים עם חוק וסדר וכרגע ראיתי שתי עונות של חוק וסדר, אז כשאני אתקדם עם חוק וסדר, אני אצפה ברצח מאדום לשחור :-):
(אני יודעת שטכנית אני יכולה לצפות בה בנפרד אבל אם אני כבר צופה בחוק וסדר אני מעדיפה לצפות בהן ביחד)
סבבה, לגיטימי. אני פחות התחברתי לחוק וסדר וגם לא חושבת שיש קשר ביניהן מעבר לקרוסאובר אבל מה שנכון לך

It's Always Sunny

Well-known member
סבבה, לגיטימי. אני פחות התחברתי לחוק וסדר וגם לא חושבת שיש קשר ביניהן מעבר לקרוסאובר אבל מה שנכון לך
כן את צודקת :-): אין בין הסדרות האלו קשר חוץ מהקרוס אוברים. פשוט אני במילא מתכוונת לראות את שתי הסדרות האלה אז זה הגיוני מבחינתי לצפות בהן ביחד.
אבל כן נזכרתי עכשיו במה עוד הרשימות שלנו דומות. ג'ון מאנץ', שעבר למדור מיוחד אחר רצח מאדום לשחור :-)::-):

טוני החתול

Well-known member
מנהל
וואלה. לא הייתי חושבת. א - כי לא ידעתי שצפית בה; ב - כמו שלונה כתבה נראה שהיום היא קצת אנאכרוניסטית
אז אני כנראה לא בסדר שאני לא מדבר עליה מספיק.
אבל בעיקרון פעם העולם נחלק לאוהבי חברים ואוהבי סיינפלד - ואני לחלוטין הייתי בצד של סיינפלד.
נכון שהיא קצת אנכרוניסטית כיום, אבל בגלל זה אני לא מציין אותה בתור אחת משלושת הסדרות שאני הכי אוהב, אלא אחת משלושת הסדרות שהכי השפיעו עלי.
חוץ מזה שלפני איזה חצי שנה/שנה עשיתי צפיה חוזרת מההתחלה של סיינפלד ונהניתי. אומנם הפסקתי איפשהו באמצע עונה 4, אבל זה בגלל עומס סדרות (וזה שאחר כך שכחתי לחזור לזה)

didalf

Well-known member

אח ימים יפים|מאוהב|
בתכלס אני חושבת שאפשר להתייחס לMCU כסדרה שהשפיעה עליי. גם היחידה בערך שאשכרה הוצאתי עליה כסף (כרטיסים לסרטים ואפילו טיפה מרצ'נדייז), ובכלל פתחה אותי לעולם גיבורי העל שפעם לא סבלתי ועכשיו אני אוהבת, ובעקבות זה להתרכך גם כלפי פנזטיה ומד"ב. יש מצב שאם לא הMCU לא הייתי רואה ה100:-0

מגניב :) דיברתי לא מזמן עם אחי שלי על ההמלצה שלך על שיימלס, הוא גם התחיל לראות את שיימלס מתישהו השנה
איזה כיף לו!

@טוני החתול ניק מרגיש לי שזה צריך להיות שרשור בפני עצמו, יש דרך להפריד את זה בצורה נורמלית בפורום הכושל הזה?

מילי08

Well-known member
אז אני כנראה לא בסדר שאני לא מדבר עליה מספיק.
אבל בעיקרון פעם העולם נחלק לאוהבי חברים ואוהבי סיינפלד - ואני לחלוטין הייתי בצד של סיינפלד.
נכון שהיא קצת אנכרוניסטית כיום, אבל בגלל זה אני לא מציין אותה בתור אחת משלושת הסדרות שאני הכי אוהב, אלא אחת משלושת הסדרות שהכי השפיעו עלי.
חוץ מזה שלפני איזה חצי שנה/שנה עשיתי צפיה חוזרת מההתחלה של סיינפלד ונהניתי. אומנם הפסקתי איפשהו באמצע עונה 4, אבל זה בגלל עומס סדרות (וזה שאחר כך שכחתי לחזור לזה)
הממ.. וואלה
בכל אופן אצלי זה כנראה יותר פשוט כי הסדרות שהשפיעו עלי הן גם הכי אהובות
בתכלס אני חושבת שאפשר להתייחס לMCU כסדרה שהשפיעה עליי. גם היחידה בערך שאשכרה הוצאתי עליה כסף (כרטיסים לסרטים ואפילו טיפה מרצ'נדייז), ובכלל פתחה אותי לעולם גיבורי העל שפעם לא סבלתי ועכשיו אני אוהבת
יש בזה משהו. אמנם הייתי בקטע של גיבורי על ואני רחוקה מלהיות מעריצה שרופה אבל אי אפשר להתכחש שהיתה לסרטים השפעה גם עלי. אם כי אני מניחה שיש כאן גם השפעה חברתית וצורך להיות חלק מהציבור, בעיקר בקבוצה שמאוד מחוברת לעולם הזה

dory30

Well-known member

הסדרות שהכי השפיעו עלינו​

הגדרה קצת כללית. יש כל מיני סוגי השפעה: תחום עיסוק (כמו בת דודה שלי, שהתחילה לעסוק בעריכת דין בגלל שצפתה בחוק וסדר), חלומות בלתי ממומשים (רציתי להיות מציל כמו במשמר המפרץ, למרות שבקושי ידעתי לשחות), או סתם כזיכרון טוב של הילדות, הנעורים או כל תקופה אחרת בחיים. אני מצטט הרבה מהמלון של פולטי, שאמנם נוצרה 6 שנים לפני שנולדתי אבל ראיתי אותה כילד ונער בקלטות וידיאו (ואחרי זה בערוצי טלוויזיה שונים) הודות להוריי.

למעלה