הסדרות שהכי השפיעו עלינו

dory30

Well-known member
באפי גרמה לי להכיר את האתר המסך המפוצל,
את יודעת שעידו ישעיהו שמאחורי TVYADDO יצר גם את המסך המפוצל? וששם התוכנית לקוח מהמקרה המפורסם ב-2002, בו שודרו משחק כדורגל ופיגוע התאבדות חבלני באותו ערוץ?

dory30

Well-known member
הערת אגב כללית: אני פחות נוסטלגי לסדרות טלוויזיה של שנות ה-90, כמו חברים, סיינפלד או אפילו פרייז'ר. זה פשוט מזכיר לי כמה "הזדקנתי" ושאני כבר לא בתיכון. לעומת זאת, יש מישהו שיודע איפה משודרת הגרסה הבריטית של המשרד?

It's Always Sunny

Well-known member
הערת אגב כללית: אני פחות נוסטלגי לסדרות טלוויזיה של שנות ה-90, כמו חברים, סיינפלד או אפילו פרייז'ר. זה פשוט מזכיר לי כמה "הזדקנתי" ושאני כבר לא בתיכון. לעומת זאת, יש מישהו שיודע איפה משודרת הגרסה הבריטית של המשרד?
כשאתה מדבר על סדרות טלוויזיה משנות ה-90, אתה מדבר רק על סיטקומים או גם על סדרות דרמה משנות ה-90?

It's Always Sunny

Well-known member
אח ימים יפים|מאוהב|
בתכלס אני חושבת שאפשר להתייחס לMCU כסדרה שהשפיעה עליי. גם היחידה בערך שאשכרה הוצאתי עליה כסף (כרטיסים לסרטים ואפילו טיפה מרצ'נדייז), ובכלל פתחה אותי לעולם גיבורי העל שפעם לא סבלתי ועכשיו אני אוהבת, ובעקבות זה להתרכך גם כלפי פנזטיה ומד"ב. יש מצב שאם לא הMCU לא הייתי רואה ה100:-0
אפשר לשאול למה לא אהבת פעם גיבורי על? ומתי זה השתנה? סתם מסקרנות

dory30

Well-known member
כשאתה מדבר על סדרות טלוויזיה משנות ה-90, אתה מדבר רק על סיטקומים או גם על סדרות דרמה משנות ה-90?
במיוחד לגבי הסיטקומים, הצחוק המוקלט מיושן. לא אהבתי הרבה דרמות עד לסופרנוס, אולי אפשר לכן לתאר אותה כתוכנית משפיעה.

didalf

Well-known member
אפשר לשאול למה לא אהבת פעם גיבורי על? ומתי זה השתנה? סתם מסקרנות
כל מיני סיבות. חשבתי שאני אוהבת רק דברים ריאליסטים. יש לי רתיעה מכל מה שאין לו מראה אנושי (עדיין, נגיד חלק מהסיבה שאני פחות אוהבת את שומרי הגלקסיה זה כי הכל שם חייזרים צבעוניים [ניק תיכף יקרא לי גזענית] [אני גם חושבת שהם מעצבנים בלי קשר]). אח שלי מאד אהב את הדברים האלה והוא היה טינאייג'ר מעצבן אז זה עשה לי אנטי אוטומטי וחשבתי שזה לילדים בנים מעצבנים.
ומה השתנה? אני שמחה ששאלת כי אני אוהבת לספר את זה|זורו| יום אחד לקראת פסח 2017 חזרתי הביתה ואחותי ראתה אקסמן ההתחלה בסלון עם במבה. אני רציתי במבה אז ישבתי איתה לצפות וזה מצא חן בעיניי כי אקסמן ההתחלה סרט מושלם|מאוהב| ואז החלטתי אוקי מעכשיו אני אוהבת רק את האקסמן (אהבתי ממש את הסדרה המצויירת בתור ילדה) ולא אכפת לי מהנוקמים והשאר והתבאססתי לי לתקופה על האקסמן. ואז כעבור שנה צא אינפינטי וור והיו עליו מלא ביקורת טובות, והייתי כבר חצי רגל בעולם גיבורי העל אז הסתקרנתי והלכנו לראות בקולנוע ומאז התאהבתי במארוול.

Lhuna3

Well-known member
אני רציתי במבה אז ישבתי איתה לצפות
אז בעצם במבה היא המאכל שהשפיע עליך לאהוב גיבורי על!

אני אגב חייבת להעיר לגבי עצמי, שלמרות שנהנייתי מרוב הצפיה במארוול והתאהבתי בגיבורים שלה,
אני עדיין לא מחשיבה את עצמי כחובבת הז'אנר של גיבורי על.
אני בעיקר אוהבת את זה כשזה הומוריסטי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כן, הכל התחיל מבמבה.
תארו לכם חלילה היא הייתה אוכלת מלפפון באותו יום:-0 זה היה מוביל לשינוי ביקום לרמת אירוע נקסוס!
עצם זה שאת משתמשת במילה נקסוס זה מדהים
ואכן מזל שהייתה שם הבמבה
(אגב, תשאלי את אחותך אם מוקדם יותר באותו יום גורלי לא הגיע איזה נוסע מהעתיד עם הבמבה הזאת ואמר לה שעתיד האנושות נשען על זה שהיא תצליח לפתות אותך עם הבמבה הזאת)
ואז כעבור שנה צא אינפינטי וור והיו עליו מלא ביקורת טובות, והייתי כבר חצי רגל בעולם גיבורי העל אז הסתקרנתי והלכנו לראות בקולנוע ומאז התאהבתי במארוול.
וואו, זה הזוי לי שהתחלת עם הMCU רק עם אינפיניטי וור
את יודעת שעידו ישעיהו שמאחורי TVYADDO יצר גם את המסך המפוצל? וששם התוכנית לקוח מהמקרה המפורסם ב-2002, בו שודרו משחק כדורגל ופיגוע התאבדות חבלני באותו ערוץ?
וואלה. לא ידעתי שזה מקור השם של האתר
האוס , SVU, הג"ש האמריקאית.

אין לי כוח לפרט.
עצם זה שבירכת אותנו בנוכחותך זה טוב
הגדרה קצת כללית. יש כל מיני סוגי השפעה: תחום עיסוק (כמו בת דודה שלי, שהתחילה לעסוק בעריכת דין בגלל שצפתה בחוק וסדר), חלומות בלתי ממומשים (רציתי להיות מציל כמו במשמר המפרץ, למרות שבקושי ידעתי לשחות), או סתם כזיכרון טוב של הילדות, הנעורים או כל תקופה אחרת בחיים. אני מצטט הרבה מהמלון של פולטי, שאמנם נוצרה 6 שנים לפני שנולדתי אבל ראיתי אותה כילד ונער בקלטות וידיאו (ואחרי זה בערוצי טלוויזיה שונים) הודות להוריי.
כן זה מאוד כללי.
אני מניח שזה איך שכל אחד מחליט להגדיר את זה לעצמו
@טוני החתול ניק מרגיש לי שזה צריך להיות שרשור בפני עצמו, יש דרך להפריד את זה בצורה נורמלית בפורום הכושל הזה?
ראית איזה צייתן אני
וזה גם עבד בצורה מאוד יפה ולא כושלת

didalf

Well-known member
עצם זה שאת משתמשת במילה נקסוס זה מדהים
למה? זה רפרנס ללוקי. יש לזה עוד הקשרים שאני לא מכירה?

(אגב, תשאלי את אחותך אם מוקדם יותר באותו יום גורלי לא הגיע איזה נוסע מהעתיד עם הבמבה הזאת ואמר לה שעתיד האנושות נשען על זה שהיא תצליח לפתות אותך עם הבמבה הזאת)
כנראה:-D בטח גם היה לו תרנגולת על הראש.
(כ"כ התרגלתי לתמונה הזאת שלך שעכשיו אני פשוט מניחה שככה אתה נראה [כולל התרנגולת] ושוכחת שזה בכלל ארנולד:-D)

וואו, זה הזוי לי שהתחלת עם הMCU רק עם אינפיניטי וור
כן ואם אתה זוכר גם ראיתי את הסרטים בסדר עקום מאד.

ראית איזה צייתן אני
כל הכבוד, תמשיך להקשיב לי!
וזה גם עבד בצורה מאוד יפה ולא כושלת
באמת יפה. איך? כי אפשר פשוט לגרור שרשור שלם כמו פעם כי לא הכל משורשר לאותה הודעה ראשית. העברת אחד אחד?

טוני החתול

Well-known member
מנהל
למה? זה רפרנס ללוקי. יש לזה עוד הקשרים שאני לא מכירה?
אה, אני חשבתי שזה רפרנס לוונדהויז'ן.
אבל בכל מקרה זאת מילה שהרבה משתמשים בה בקומיקס ולכן זה מדהים שאת משתמשת בה.
כלומר לעומת מי שהיית לפני חמש שנים שלא היה לה מושג מהדברים האלו.
כנראה:-D בטח גם היה לו תרנגולת על הראש.
(כ"כ התרגלתי לתמונה הזאת שלך שעכשיו אני פשוט מניחה שככה אתה נראה [כולל התרנגולת] ושוכחת שזה בכלל ארנולד:-D)
ארנולד די חתיך. אני חושב שהייתי מסכים להתהלך עם תרנגולת על הראש (לפחות שעה ביום) בשביל שזה יהיה אני.
כן ואם אתה זוכר גם ראיתי את הסרטים בסדר עקום מאד.
כנראה הדחקתי
באמת יפה. איך? כי אפשר פשוט לגרור שרשור שלם כמו פעם כי לא הכל משורשר לאותה הודעה ראשית. העברת אחד אחד?
הכל במכה אחת. יש שיטות.

It's Always Sunny

Well-known member
אני חושבת שהכוונה בסדרות שהכי השפיעו היא הסדרות שעיצבו את הטעם הטלוויזיוני של הצופה או ששינו את ההסתכלות שלו על המדיום. ככה לפחות אני פירשתי את זה.
אם מישהו מעוניין, אני יכולה לשים לינק לכתבה :)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהכוונה בסדרות שהכי השפיעו היא הסדרות שעיצבו את הטעם הטלוויזיוני של הצופה או ששינו את ההסתכלות שלו על המדיום. ככה לפחות אני פירשתי את זה.
אם מישהו מעוניין, אני יכולה לשים לינק לכתבה :)
שימי את הלינק

אני לא בטוח אם יעניין אותי להסתכל, אבל עדיף שיהיה מאשר שלא יהיה

didalf

Well-known member
תודה.
אני לא מרגישה שיש לי תשובה כזאת כ"כ אז.
כאילו כן הסדרות שציינתי קודם לימדו אותי שאפשר לעשות דברים מדהימים במדיום הטלווזיוני. אבל האם זה השפיע עליי? לא ממש. להפך. אחרי כמה סדרות איכות שאמנם באמת מדהימות אני מוצאת את עצמי מעדיפה יותר ויותר שטויות או לפחות קליל וחמוד ופחות כבד ואיכותי.
מעניין אם האנשים שם שינו שוב כבר את הדעה שלהם מאז.

It's Always Sunny

Well-known member
תודה.
אני לא מרגישה שיש לי תשובה כזאת כ"כ אז.
כאילו כן הסדרות שציינתי קודם לימדו אותי שאפשר לעשות דברים מדהימים במדיום הטלווזיוני. אבל האם זה השפיע עליי? לא ממש. להפך. אחרי כמה סדרות איכות שאמנם באמת מדהימות אני מוצאת את עצמי מעדיפה יותר ויותר שטויות או לפחות קליל וחמוד ופחות כבד ואיכותי.
אני חושבת שגם אם משהו נחשב איכותי זה לא בהכרח אומר שהוא יותר טוב, לפחות עבור אנשים מסוימים. חוץ מזה מי מחליט מה נחשב טוב? אם את מעדיפה סדרות "קלילות" (בכוונה רושמת עם מרכאות) ונהנית לצפות בהן זה מה שחשוב. אני חושבת שבסופו של דבר אנחנו צריכים ליהנות ממה שאנחנו רואים
מעניין אם האנשים שם שינו שוב כבר את הדעה שלהם מאז.
שאלה מעניינת, מאמינה שחלק כן

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני מאוד מתחבר לשתי הבחירוות הראשונות שלו:
חשיפה לצפון היא דבר קסום ומדהים אבל היא הגיעה אלי מוקדם מידי. את רובה צפיתי כשהייתי צעיר מידי בשביל להעריך אותה כראוי. ואז צפיתי בה שוב כשהייתי קצת יותר בוגר, אבל היא כבר לא הייתה לי טרייה וחדשנית. בקיצור בגלל זה היא מרגישה לי פחות משפיעה. אם כי היא בהחלט השפיעה עלי לכך שאהבתי סוריאליזם בסדרות שאני רואה.
אוף עכשיו ממש בא לי לצפות בה שוב

הסמויה כמובן היא גם מדהימה. אליה דווקא הגעתי יחסית באיחור. התחלתי לראות אותה נראה לי כמעט עשור אחרי שהיא הסתיימה. אז במקרה הזה היא קצת מאוחרת בשביל שאני ארגיש שהיא השפיעה עלי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אה ועם כל הכבוד לעונות הטובות של מופע שנות ה70 אני לא יכול לדמיין לשים אותה באיזושהי רשימה כזאת.
למעשה אני די בטוח שגם לא שמתי אותה ברשימת הסדרות שאהבתי בשרשור של לונה. אני לא בטוח אם מישהו שם אותה. אני כן נהניתי ממנה, אבל לא מפתיע אותי ששכחתי ממנה.

למעלה