הסטת מבט

ממש כך שלומית

לכן אני אומר שהורים נמצאים בקונפליקט קשה מאוד ולחץ איום אז אין מה להאשים רק יש להורים חלק אבל זה לא כדאי להכאיב או לומר נו נו נו אלא כדאי לנסות להסביר שדרך הטעיות לומדים מהם ונהנים הורים טובים יותר הורה טוב זה לא מי שלא טועה אלא מי שמודה בטעות ורוצה ללמוד מטעויות .

גורג42

New member
אני חושש שהיא לא "חושבת" בכלל. פשוט נותנת אמון עיוור במערכת

שלומית כבר הסבירה למה זו תגובה טבעית.

לרוע המזל, המערכת הטיפולית ממש לא ראויה לאמון הזה

כן יכול להיות אך

הבעיה שיש נזק מידי ילד שגדל בתחושה שהוא לא בסדר היו לו פצעים מאוד קשים .
לכן אני כרגע חושב על אותו ילד וזה ממש מצער לראות ילד שיגדל להיות כמוך במסלול שלך אותי זה מזעזע נורא ומכניס ליאוש עמוק מאוד .

גורג42

New member
נו, מה אפשר לעשות...

אגב, שמת לב איך היא לגמרי מתעלמת מכל הכותבים האוטיסטים בשרשור?

אבל עזוב. יש מספיק אתגרים בחיים גם בלי שניקח את הצרות של אנשים אחרים על הגב שלנו. עדיף להשקיע את האנרגיות האלה בעצמנו ולא במישהו שממילא לא רוצה לשמוע.

(וכן, ברור לי שמי שמשלם את המחיר זה הילדה, אבל אנחנו לא יכולים לעשות שום דבר בעניין. זה לא שאם נרגיש רע בגלל זה ונהרוס לעצמנו את היום, זה יעזור לה... נכון?)

כן אני מבין אבל זה לא עוזר

כל פעם שאני שומע על זה ועל יחס מכפיר לאוטסטים וחולי נפש בא לי למות .
וכן אני שם לב שהיא מתעלמת מאתנו וזה חבל ופוגע אין מה לעשות אני לצערי לא יכול לתקן את העולם וזה נורא כואב כל הסבל הזה .

הדעה שלך פאשסטית

ומעידה על חוסר הכלה משווע את יודעת מה המשמעות של נאורות אז אומר לך זה לקבל את השונה ממך .
והכי מצער שילדים אוטסטים צרכים לקבל יחס כזה מהבית אני לא אכביר במילים כי ימחקו אותי ... אך אומר שלא כל אחד מתאים להיות הורה בטח לאוטיסט .

גורג42

New member
אני חי בדירה שכורה, נשוי, וחי כמו אוטיסט פר-אקסלנס

הלוואי לבת שלך חיים כמו שלי.

ואם את רוצה לראות איך נראים החיים של אוטיסט שעבר טיפולים מכאן ועד להונולולו, תסתכלי על נתנאל שלנו כאן בפורום. כל הזמן מזבלים לו בשכל עם טיפולים ופסיכולוגים, ותראי איזה מתוסבך הוא יצא מכל החרטא הזה.

מצטער, אבל אנשי המקצוע פשוט סיבנו אותך. עבדו עלייך. תזכרי שלהם אין שום אינטרס לברר אם הם מדברים שטויות. זה לא החיים של הבת שלהם שמונחים על הכף, אז מה אכפת להם? ולמה, בדיוק, שהם יעצרו ויעשו חושבים, כשעל כל שעת "טיפול" הם מקבלים מאות שקלים? ברור שהם יגידו שצריך לטפל ולטפל ולטפל. כמה שיותר טיפולים, ככה זה יותר כסף בכיס שלהם.

לך, לעומת זאת, יש דווקא אינטרס לברר את הדברים. אז אני ממליץ לך בחום להקשיב קצת יותר ברצינות לניסיונם של אנשים אחרים (גם הורים וגם בוגרים) וגם לשכל הישר שלך. כמובן שגם אנחנו יכולים לטעות, אבל לפחות אנחנו מדברים מדם ליבנו וניסיון חיינו. כאן, לפחות, אף אחד לא מנסה למכור לך משהו.

בדיוק

הטיפולים שעברתי מי שאני ילד צעיר מאוד אני מדבר על גיל שלוש קלנאי תקשורת ועוד ועוד לא שלא עזרו לי רק הקשו ובהמשך
קבלתי כמו רובנו המטופלים כדורים ואבחנו אותי במחלות נפש ומאז אשפוזים במחלקות מאוד סגורות ומה לא מגיל ממש צעיר וכמו שאני
אומר הכל מתחיל בבית גם עלי התחילו כחולה כפגום

עד היום לכן הטיפולים ולא רק שלא עזןר הוביל אותי לדיכאון קליני ופגעיה עצמית קשה החל משתיה וסמים קשים עד נסיינות אובדנים ופגעיה עצמית פיזית מאוד קשה והנה אני לא מתפקד בכלל ועובר להוסטל וטופלתי בכל שיטה כמעת ... אז לא הפתרון הוא אהבה והכלב זה דעתי

גורג42

New member
רק מזכיר לך, שזה לא פוטר אותך מלעזור לעצמך

להאשים אחרים, גם אם זה 100% בצדק, לא מקדם אותנו לשום מקום. כי את אותם "אחרים" אנחנו לא יכולים לשנות.

וחוץ מזה, איפה הצדק בלהעניש את עצמנו על עוולות שעשו אחרים?

וכן, אני יודע שזה הרבה יותר קל להגיד את זה מאשר לעשות את זה. אבל תאמין לי, שהמאמץ שווה

זה לא ממש עניין שכלי לוגי

אני לא שולט בתחושה הזה ואני לא ממש מאשים יודע שזה מורכב אבל נורא כואב לראות איך אדם במקום ה הזה הילדה הזו תסבול כמוני ואני לא יכול לעשות כלום נגד זה זה חוסר אונים וזה טראמוטי עבורי

גורג42

New member
לכן אמרתי שזה לא קל (וגם ממש אין צורך "לשלוט בתחושה")

גם אני מתבאס מזה.

השאלה מה עושים עם הבעסה הזאת

אני לא יודעת מה עבר נתנאל

ומי טיפל בו ואיך. הילדה שלי מאושרת. ואני מתכוונת לזה לגמרי. היא ילדה שמחה ומאושרת. באים אליה כל יום בנות נחמדות ומשחקות איתה וקוראות לה ספרים ומתקשרות איתה. היא מחכה להן. נהנית מהקשר איתן. בגן היא משחקת יפה. יש לה חברות וחברים. מזמינים אותה ומתארחים אצלנו בבית. לפני הטיפול זאת היתה ילדה שצרחה אם ילד התקרב אליה בגינה, צרחה עם ילד עלה אחריה למגלשה. צרחה עם מישהו נגע בדלי שלה בארגז החול. היתה בוכה אם באו אורחים עם ילדים שנגעו לה בצעצועים. היתה רודפת אחריהם וחוטפת להם מהידיים את הצעצוע שנגעו בו. היום היא רק רוצה להיות בחברת ילדים. אם יש חופש מהגן היא מתגעגעת. יש לה הרבה יוזמות חברתיות בגן. היא ילדה מאושרת. אם לא היתה מאושרת לא הייתי ממשיכה. מילדה שלא ידעה להסתדר עם העולם היא שמחה לצאת לעולם. שמחה לפגוש אנשים. אם יש יום בלי אורח היא מצטערת על זה. אף אחד לא מוכר לי שום דבר. אני רואה כמה טוב לה. לפני כן היו לה התפרצויות זעם כמעט כל יום. אי אפשר היה לדבר איתה או לעזור לה לצאת מהמצב הזה. מתחילת הטיפול לפני שנה, הייתה התפרצות אחת שעברה במהירות.
אז לסיכום מה היה :
ילדה עם התפרצויות, בורחת מכל מי שפנה אליה, לא נענית לשום יוזמה חברתית של שום ילד, צורחת עם ילדים עומדים לידה בגינה.
איך היא היום : פרוחת, משתפת פעולה, משחקת בשימחה עם חברים, מבקשת שאזמין חברים או שנלך לחברים, לא בוכה אם נגעו לה בדברים. נהדרת בגן. ואין התפרצויות זעם. כולה חיוכים ואושר.

אז אלפתם אותה והיא קיבלה בהכנעה תפקיד שהוקצה לה

כי כמו כל ילד בטח רגיש מאוד למבט היא ראתה שהיא לא מאשרת ומקבלת אהבה כפי שהיא כהילדה הסלקטיבית והמבררת שלא קופצת על כל אדם אלא צריכה קירבה אמתית וכמה כדי לפתוח את צהר לבה אז מה עשיתם כפיתם עליה מבט לא לה כדי שתהיה כמו כל הילדים ותשחק עם כולם ,לא אוטיסט צריך חיבור מסיום ועמוק מאוד כדאי להתפתח וזה יפה ואם היה כזה בסביבתה היא לא הייתה צורחת מלכתחילה

אני לא מתרשם ממה שאת אומרת הכי להפך זה מראה כמה אטימות יכולה להיות לביטוי רגיש כי אפשר לאלף גם בעל חיים שמאוד רגיש לרעש לסובב עצמו במקום שואן ורעש אבל זה לא אומר אומר שזה הטבע שלו לכן זה אילוף וזה אלימות גם אם לטווח קצר זה נראה כאלו זה מועיל זה לא זו אשליה והנזק לטווח הארוך איום וקשה מאוד איבוד הזהות ואימוץ זהות כוזבת וחבל

זו לא אהבה הפך הגמור ממנה בעיני

לשנות את ילדך ולא לקבלו כפי שהוא זה ביטוי עמוק בעיני לאיטמות ולרוע אבל אני לא בהכרח מאשים כי אין ממש דרכים וממש מלחצים אותכם אבל בעיני ראוי להקשיב להתנגדות לשיטה ולשמוע בעיקר אוטסטים בוגרים ורובם ככולם מוחאים על התעללות הזו .

אני לא מוכן לקבל מה שנראה לי

כהתעללות מה לעשות את זה אני לא מוכן לקבל לדון בכל דבר כן אפיחו שאני מרגיש ממש רע לשמוע כך על אוטסטים

גורג42

New member
נו, ברור ש"בנות נחמדות שבאות לשחק איתה" יוביל להתקדמות

גם אני הייתי יכול לומר לך שתשומת לב אישית ואינטנסיבית יכולה לעשות פלאים בגיל הזה. איך זה קשור ל-ABA? מניין לך שאי-אפשר היה להגיע בדיוק לאותה תוצאה עם סתם מטפלת/בייביסיטר שנותנת את אותה הכמות של תשומת לב רק בלי המניפולציה?

הענייון הוא, שהקטע המניפולטיבי הזה מזיק מכמה סיבות.

קודם כל, עצם העובדה שמביאים בנות שישחקו אותה "נחמדות" אבל בעצם מנסות לשלוט בה, זה משהו שפשוט מחכה להתפוצץ לך בפרצוף. הילדה שלך לא מטומטמת, ויבוא יום שהיא תגלה את האמת. איך נראה לך שהיא תגיב, כשיתברר לה שה"בנות הנחמדות" בעצם באו כדי לעשות עליה תרגיל? זה יוביל לנפילה קשה מאוד וכואבת מאוד, ובכלל לא בטוח שתוכלי לשקם את האמון שלה בך אחרי זה.

שנית, גם אם היא לא תגלה, מה בעצם ה-ABA מלמד אותה? "תעשי מה שמצפים ממך וככה תזכי לקבל יחס אנושי". זה לא מלמד אותה "להסתדר בעולם". זה לא מלמד אותה להתמודד. זה רק מלמד אותה להימנע מצרות על-ידי ביטול עצמי והפיכה לבן-אדם כנוע שמרשה לאחרים לרדות בו. אז איך זה בדיוק דבר טוב?

אז מה כן ילמד אותה?

סליחה שאני מתפרצת לדיון שלכם, אבל אני פשוט לא מבינה.
כל הכבוד שהצלחת לעזור לבת שלך.
כמו שאני עוזרת לבן שלי בכך שהבאתי לו סייעת שילוב. היא עוזרת לו. בין היתר, עוצרת אותו כשהוא מתנהג מוזר (לדוגמה, מונעת ממנו לאכול בצורה שגרמה לילדים לשאול שאלות).
וזה גורם לו לא לאבד חברויות. כי אם הוא לא רוצה בקשר, אין מה לעשות (ולצערי, אין כמעט חברויות לטווח מאד ארוך כי זה לא מתאים לו). אבל אם הוא כן רוצה, אבל ההתנהגות שלו תרחיק את הילדים, זה משהו שניתן לטפל בו.
אבל בשפה שלכם, אני משקרת לו ועושה עליו מניפולציות.
אז עדיף לא לעשות כלום?
&nbsp

למעלה