הספקנים נגד רפואה משלימה...

הספקנות פרושה

להחיל את הכללים הנהוגים במחקר המדעי, כלומר את הספקנות המובנית כבר במדע , לכל התחומים של הקיום האנושי ובעיקר כל מיני אמונות שוא שאת חלקם הזכרת. הספקנים לא מגבילים את ביקורתם לרפואה האלטרנטיבית והדת שאמנם מהווים חלק מהביקורת אך לא באופן בלעדי.
כמו שאמרת המדע מתקדם באמצעות ספקנות ואכן, זו הדרך היחידה להתקדם גם בשאר תחומי החיים אך ספקנות א אומר שאין לקבל את מה שהוכך בצורה מספקת אלא לבחון את ההוכחות, ואם הן מספקות, ועומדות בקריטריונים מדעיים לקבל את התוצאות שלהן ולאמץ את המסקנות.

zlp

New member
לקרוא לבן גולדקר אלטרנטיבי זה חוסר הבנה מהות

של הדברים שהוא אומר.

יתרה מזו- אני חושב שמעט מאוד ספקנים אמיתיים (כולל מארגון הספקנים) חולקים על עמדתו של גולדקר.

למעשה, בערוץ היוטיוב של הספקנים בישראל תוכלי לצפות בהרצאה ברוח דומה.

zlp

New member
*הבנת המהות

עכשיו התחוור לי שייתכן ששגיאת הקלדה שיבשה את המשמעות של מה שכתבת והתכוונת לכתוב שהוא ספקן הן לגבי רפואה "אלטרנטיבית" והן לגבי רפואה קונבנציונאלית.

גם זה, כמובן, לא נכון.
הוא לא ספקן לגבי רפואה קונבנציונאלית, אלא מצביע על פגמים שלא מובנים בשיטה.

בניגוד אלייך, שטוענת כי השיטה הרפואית המערבית מוגבלת מיסודה, הוא לא טוען כך.

אגב, את יכולה גם לקשר לסרטונים שלו על הומיאופתיה. נראה לי שהם ישמחו אותך פחות...

הספקנות של גולדאקר ביחס לרפואה הקונבנציונאלית

מרוכזת בעיקר ביחס שלו לחברות התרופות ולאינטרסים הכלכליים שלהן. יש אנשים שמתבלבלים לעתים בין "חברות התרופות" לבין "הרפואה המערבית".

בלי להתייחס לביקורת

כלפי הרפואה המערבית במהותה
הכלי הכמעט בלעדי שבה היא באה לידי ביטוי הוא באמצעות (חברות ) התרופות

squalus

New member
את מפגינה בורות עצומה ברפואה המערבית

וחוסר הבנה בסיסי של מה עומד מאחוריה, עם הצהרה כזו מנותקת.
גישה זו מאפיינת תחומים רבים ברפואה האלטרנטיבית, בגלל זה היא נראית ככה.
Evidence based medicine זו לא מילה גסה (גם לא 3 מילים). אבל כשמבקשים ממטפל אלטרנטיבי קצת evidence שיתמוך בשיטה שלו, מתחיל ים התירוצים.

squalus

New member
סימאות ריקות מתוכן

כגון "הכלי הכמעט בלעדי שבה היא באה לידי ביטוי הוא באמצעות (חברות ) התרופות"?

ניתוחים, פיזיותרפיה, לייזר

ועוד...
עדיין המשפט תקף : "הכלי הכמעט בלעדי שבה היא באה לידי ביטוי הוא באמצעות (חברות ) התרופות"?

אתה מוזמן להסביר מה ריק מתוכן באמירה זו, האין הכלי הכמעט בלעדי בו רופאים משתמשים הם תרופות? הם לא עושים הילינג נכון?

squalus

New member
את זורקת סיסמה ריקה מתוכן

ומצפה שאני אעשה את עבודה ואסביר לך את כל ההיסטוריה של הרפואה המודרנית?
תעשי שיעורי בית בעצמך.

אני ומשפחתי ראינו רופא כמה וכמה פעמים בשנים

האחרונות, ולא קיבלנו מרשם אפילו לתרופה אחת. המקסימום היה כששבלולון היה חולה, אז הרופא אמר "הנה מרשם לאנטיביוטיקה, אבל אל תשתמשו בו."

ייתכן שהרופאים באיזור מגוריי משום-מה פיספסו את הקונספירציה הגלובאלית.

פתאום מקרים אנקדוטליים תופסים

האם קיבלתם טיפול אחר במקום טיפול תרופתי? האם היה צורך בטיפול?
האם אתה לא חושב שרופאים נותנים תרופות לחולים?
אולי זה בגלל שאתם שבלולים?

כשאין סטטיסטיקה, אין ברירה...

את כותבת על "הכלי הכמעט בלעדי שרופאים משתמשים בו" - יש לך נתונים מספריים לגבות את זה, או שעכשיו תשלחי אותי לחפש אותם עבורך?

אני הייתי מצפה שאם תרופות הן "הכלי הכמעט בלעדי" (כלומר, לא סתם "רוב" או "חלק גדול" אלא "כמעט בלעדי") אז זה יתבטא ביחס של הרופא אלינו - ואני לא רואה את זה.

אם יש לך נתונים יותר טובים - בבקשה, נא להציג. גם הייתי שמח שתעני סוף סוף על השאלה שלי מלמטה: את מי את מאשימה בגניבת-דעת? את הרופאים? כי לא ברור לי מה בדיוק אפשר להבין מההאשמות שלך: שחברות התרופות הן הרעים? שכל הרופאים? שרק חלקם? שצריך לעשות יותר ניתוחים ופיזיותרפיה? או שפשוט צריך להפסיק לדבר כל כך הרבה ופשוט ללכת למטפלים "אלטרנטיביים" כדי שהם יוכלו לרשום לנו תרופות (סליחה "רמדי") וטיפולים הוליסטיים יקרים, במקום הרופאים הרגילים?

Markup

New member
ואם זה הכלי העיקרי, זה בהכרח שלילי?

כל מקצוע יש לו את הכלים העיקריים שלו. האם אפשר להאשים את יצרני המברגים בקונספירציה בגלל שהמברגים שלהם הם כלי עיקרי אצל טכנאים? ואלמלא הם אז היו לנו אמצעים אלטרנטיבים לפתיחת ברגים?

אני חושב שהרפואה המודרנית היא הרפואה האלטרנטיבית למה שהיה כאן אלפי שנים - התרופות הטבעיות...

מי אמר שזה שלילי?

לא אמרתי שזה שלילי.
סטטיסטיקה היא כלי מצויין לצרכים מסויימים. שקרים לבנים גם הם כלי מצויין לצרכים מסויימים. על שקרים גסים אפשר להתווכח.

Markup

New member
לא אתה אמרת... זה הלך הרוח אצל

כוהני ניו אייג' ואלו שפוסלים את הרפואה המודרנית עם הטענה "רופאים רושמים תרופות כי חברות התרופות שולטות בעולם", באים לצייר את עולם הפרמקולוגיה כמין אויב הציבור.

למעלה